Alonso "Strateji Hatası Galibiyete Mâl Oldu"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, dün yarışta stratejide hata yapmasalardı galibiyet alabilecek konumda olabileceklerini düşünüyor.

Alonso güvenlik aracı ile pite girdi ve çıktığında kendisini trafiğin içinde buldu. Alonso pitten çıktığında Kubica ile Heidfeld’in arkasında kaldı ve Kubica’nın geçmesine rağmen Alonso bu fırsatı yakalayamadı.

2.lik için mücadele eden Alonso spin atarak yarış dışı kaldı.

İspanyol basına konuşan Alonso "Stratejimiz bizden beklenene göre çok büyük bir hataydı. Eğer güvenlik aracı piste çıktığında pite girmek yerine pistte kalsaydık kazanabilirdik."

"Heidfeld, Kubica’nın önünde çıktı ve o bizim çok arkamızdaydı. Uzun bir pit yaptı. 25. turda girsek Kubica’nın önünde çıkabilir ve yarışı kazanabilirdik."

"BMW ile podyum mücadelesi etmek için çok fırsatımız olmayacak. Şansımız vardı ve değerlendiremedik, bu yüzden diğer fırsat gelene kadar beklemek zorundayız." dedi.

Alonso ayrıca takımı strateji konusunda uyardığını söyledi.

Alonso "Takıma telsizde iki kez stratejinin doğru olup olmadığını sordum, onlar doğru olduğunu belirtince pite girdim. Heidfeld’i önümüzde görünce haklı olduğumu anladım. Pite girmemek daha iyiydi." dedi.

*Duyarlılığınız için teşekkürler.


Yorumlar

  1. pınar biz havaya falan girmedik ama yaptığımız duble gücümüzü gösteririr tamam sizin 2 şampi. var ama artık onlarla övünmeyin bence biz 3.yılımızda şampiyonluk için mücadele ediyoruz ama kendinizede bakın isterseniz bu arada ewet artık dayanıklılık problemimiz yok renonun mangal partilerine diğer takımlarıda çağırması gerek hep kendine müslümanlık olmuyor ama :))))))

  2. MagicAlonso avatarı

    mehmet ceviz arkadaşım Alonso nun kalitesi zaten kendisini gösteriyor sadece iyi araç kullanmıyor hem strateji hemde araç konusunda müdahalede bulunarak herşeyin en iyi olmasını sağlamaya çalışıyor.Prost un Alonso için geçen sene söylediği bir söz vardı asla unutamayacağım bir söz aynen şöyleydi;
    "Hamiltonun sürüş stili Alonso ya göre daha akıcı ve mclaren aracı hamilton a göre ayarlamakta sıkıntı çekmiyor Alonsonun sürüş stili çok farklı.Fakat bu Alonsonun mükemmel bir pilot olduğu gerçeğini değiştirmez"

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso gine bildik konuşmalarını yapıyor.Nick'i hadi geçemedi,arkasında kalarak 3.lüğü elinde tutabilirdiki benim de beklentim bu idi zaten.Diğer yandan her iki BMW pilotundan da daha tecrübeli ve daha iyi bir pilot olduğu kabul ediliyor.Dolayısı ile aslında hatalı olmasına rağmen susmak yerine bildik,gereksiz knuşmalarını yapıyor işte.

  4. mehmet ceviz avatarı

    acaba telsizden bu şekilde uyarı yapabilecek hemde
    iki sefer yapabilecek başka pilot varmıdır.buda gösteriyorki pistteki en iyi en komple pilot alonso.bu benim görüşüm.saygılar

  5. bwm veci arkadaşlar hemen havaya girmen isterseniz her zaman pit yolunda kaza olmaz ayrıca ferando alonsonun nick heidfelden iyi bir pilot olduğunu tüm dünya biliyor myle değilmi bizim şu anda cebimizde 2 TANE şampiyonluğumuz var unutmayın 2009 da neler değişecek belli olmaz FERANDO ALONSO O TAKIMDA OLDUKTAN SONRA YANİ RENODA KOLAY KOLAY SIRTIMIZ YERE GELMEZ BU ARALAR bmv mangal partisini bıraktı gibi yasin kardeş

  6. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    strateji hatası da bu yarışın bir parçası.ancak biraz da gerçekçi olmak lazım.alo renk katıyor yarışlara azmi ile, sürüşüyle ama reno o eski günlerindeki reno değil.pilot hata yapmasa araç yapıyor…rekabetin bol olduğu yarışta keyif de o oranda artıyor.

  7. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    çok şanssız olmuş ya bu fırsat bir daha eline geçmez bence alonso nun bu sezon

  8. bmw kadar hızlı oldugumuzu iddia etmyrm bmw ci kardeşim düşük downforceta sizden eksiğimiz olmadıgını soyluyorum ve alonso bunu kanıtladı kubicayla mucadele ederek ama ingilterede 0.3 saniye kazanablrsek gerçkten ozmnn daha sıkı mucadele olablrr

  9. haber ne zaman eklendi.Pinarr görmüş hatayı:) hiçbirimiz dikkat bile etmiyoruz.Alonso galibiyet … gerisini salla biliyoruz zaten diyerek okuyumuyoruz demekki:)

  10. Yasin kardeş yine konuşmaya başlamış. Sonuç tabelasına ve şuanki puan durumuna bakarsan kafanda herşey netleşir umarım. Renault şuanda BMW nin yanından bile geçemez hızlı turlara da bak bir istersen. :D:D:D

  11. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Alonso pilotajıyla BMW lere kafa tutmayı başardı doğrusunu söylemek gerekirse,sanırım şampiyon pilot daha iyibir aracı hak ediyor ve biz kanada da neler yapacağını gördük,artık Renault unda birşeyler yapıp alonsoyu mutlu edecek adımları atmasını bekliyoruz.

  12. nasıl bi başlık o ya:D
    strateji hatası galibiyete neden oldu
    :D:D
    galibiyete mâl oldu olsa daha uygun sanırım 🙂

  13. Bmw takımı yarışta kendisiyle yarıştı.alonso ve renault ile degil.

  14. o araçla dediin araç kubicayada kafa tuttu bmw bmw onundamı 40 turluk benzını vardıı bırak bu işleriii:D alonso kubicadan teması kaybettimi o halde heidfield kubicayı bilerek geçirdi alonsoyu arkadasında tuttu kubica yeteri farkı açtıgında ıse ıstersen alonsoyu gçireblrsn dedi yani tammamen bmw planlı olay yoksa alonso kubicayla başa baş gidiyodu ve benzin yükleride eşitti

  15. magicAlonso kerdeş sana bir açıklama yapmak istiyorum şimdi alonso nick'i geçse en fazla 0.6 sn hızlı turlar atıcak ve BMW takımı bunu hesap ettiği için istiyorsan yol ver dedi yani adamlar her şartta duble yapacağını bildikleri için heidfeld'in kasmasını istemedi. ama dedğim gibi eğer alonso yarış dışı kalamsaydı kesinlikle 3.olucaktı bunuda iddia ediyorum hemde rahat bir 3.lük buda renonun güvenini yerine getirirdi ben reno düşmanı değilim aksine renoyu severim ve yol otomobilleri herzaman güzel olmuştur demek istediğim şuan BMW renodan daha hızlı ve renoda gelişime açık bir takım ama alonso sayesinde her yarış ilk 5 için mücadele ettikleride bir gerçek nelson normal araba bile kullanamaz adamlar telsizden iyi yarışıyorsun devam et diyorlar adam 5 sn. sonra spin atıyor. :))

  16. MagicAlonso avatarı

    Bende iyi olmadığını söylemiyorum ki arkadaşım ama nasıl kazanabilir nasıl edebilir demek yanlış.Bu yarışta gördüğümüz heildfeld kubica gibi aracıyla istediği performansı gösteremedi.Eğer doğru stratejiyi reno uygulamış olsaydı Alonso heildfeld in önünde olması avantajını kullanarak ciddi fark açabilirdi.Olmuş bitmiş artık önümüzdeki yarışlarında zevkli geçmesi dileğiyle.

  17. ben alonso düşmanı değilim aksine alonso'yu seviyorum ve BMW kadrosunda görmek istediğim 2-3 pilottan biri ama reno ile BMW aynı hızda değil BMW şuan çok hızlı ve renodan kat ve kat daha iyi bir takım.

  18. MagicAlonso avatarı

    tahsin emre arkadaşım öncelikle Alonso heildfeldin arkasına geldiğinde 27.tura gelmişti Alonso nun da 8-9 tur sonra girileceği düşünüldüğünde yaklaşık 18-19 turluk fazla yakıtı vardır ki buda 0.5 ila 0.6 sn kadar fark ediyor.Fakat önceki mesajımdada belirtiğim gibi öncelikle heildfeld bu pistte sorun yaşıyordu ve yeterince hızlı değildi.Ayrıca pist koşullarını hepiniz gördünüz atak yapmak çok zordu çizgi dışına çıkamıyordu pilotlar.Nitekim heildfeld kubica yı fazla sıkıştırmadan geçmesine izin verdi çünükü strateji öyle gerektiriyordu yoksa kubica 1. değil 3. olacaktı.haliyle Alonso takım arkadaşı olmadığı için yol vermedi belki gözüne takılmıştır seyrederken skıştırmasını ve atakta bulunmasını.Ne derece objektif yorumlar yaptığın belli oluyor.İçindeki Alonso düşmanlığın mantıklı düşünme ve irdeleme özelliğini köreltmiş.Burda keşke için yorum yapmak ta istemiyorum.Herşeye rağmen seyir zevki güzel bir yarıştı yarışı bu hale getiren hamilton a teşekkür ediyorum yoksa çok daha monoton bir yarış izleyecektik kimi nin hamiltonu geçmesiyle birlikte.
    Saygılar..

  19. Alonso devam etse bile heidfeldden sonra pite girip onun arkasında çıkıcaktı MagicAlonso arkadaşım

  20. bmw bmw arkadaş durumu özetliyor alonso önünde 40 turluk benzini olan heidfeld'i geçemiyor sonra yarış kazanmaktan bahsediyor çok komik BMW ile reno arasındaki hız farkı burda belli oluyor sezonun en hızlı 2. pisti kanadada alonso önünde full depolu heidfeldi geçemiyorsa o takımdan bırak zafer podyum bile bekleme. GO BMW :))

  21. MagicAlonso avatarı

    Elbette kazanabilirdi arkadaşlar bazıları anlamakta neden zorluk çekiyorlar.Alonso pite girmemiş olsaydı Heildfeld gibi geç pite girecekti buda Alonsoya tek pitle yarıiı kazanabilme şansı tanıyacaktı.Heildfeld bu yarışta hızlı olduğu için değil doğru strateji sayesinde 2. lik aldı yoksa altındaki araca rağmen oldukça yavaştı sıralamaları ve antrenmanları unuttunuz galiba.Ayrıca Alonso da sıralamadaki derecesini çok hafifi bir araçla almamış aksine rakipleriyle eşdeğer yakıt yüküyle almış bulunmaktaydı.Umarım reno hem aracını 0.2-0.3 sn geliştirir hemde stratejisini ozaman gerçek anlamda bmw ile rekabet edebilme şansına sahip olur

  22. Galibiyet şansımız vardı lafı biraz abartı olmuş. Alonso pite girene kadar ultra hızlı turlar atsa bile 1. olma şansı yoktu. Ancak 2. olabilirdi.

  23. Heidfeld önündeyken 40 küsur turluk yakıt vardı BMW de o haldeyken bile geçemedi nasıl yarış kazanacaktı Alonso o araçla.

  24. vahit başol avatarı

    demmekı var bır bıldıgı boyle soylemıs.bende bılsem sana soylerdım ama bende bılmıyom:)))aman sala alonsom ya bosver baska yarısa ınsallah elıne gecen fırsatı degerlendırırsın .bız senle gurur duyoruz mutış bı rpılotsun sen

  25. anlamadım ki nasıl kazanırlarmıs… alonso fazla yakıt alsa da heidfeldin gerisinde çıkıcaktı. Heidfeld zaten tek pit yaptı. Alonso hafifken bile heidfeldi geçemedi? biriniz izah edin nasıl kazanacakmış renault? pistte kalsalar heidfeldin gene yakıt avantajı olmayacak mıydı yani… Heidfeld Sc den sonra kaç tur attı. alonso o kadar yakıtla 4. mü olmuş q3 te? O kadar yakıt varken pite alabiliyorsa renault gerçekten yarışmayı unutmuş

  26. 2 yarıştada Alonso önde bitirebilecekken kaybetti 🙁 Bu kadar şanslı ("öndekilerin kaza yaptığı") yarışı bir daha bulamayabilir.

  27. alo alabilirdi en kötü ikinci olabilirdi,nelson ne olacak merak içindeyim….bu sene yarış bitirebilirmi acaba :))

  28. ne demeye calıstıgımı alonso ozetlemıs harbıden kazanablırdı renault dün yarısı aptalca bir stratejiydi barichellnun yavaslattığı konvoyda nelsonla alonsoyu daha uzun pistte tutarak galibiyet alabılrdıkk bugun bmw yerine biz konusuluyo olabrdık

  29. büşra eren avatarı

    umarım önümüzdeki yarışlarda bu galibiyate neden olan hatalar gözönünde bulundurulur.. sanıyorum ki hata kotası gittikçe doluyor!!

  30. Çok zor, keşke iyi bir stratejin olabilseydi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir