Ferrari: "Panik Yapmaya Gerek Yok"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yaz tatili öncesinde 40 puanlık avantaja sahipti ama sezonun bitimine 4 yarış kala Vettel’in 6 puan gerisine düştü.

Red Bull’un formu da göz önüne alınınca Alonso’nun aşnsı  az görünüyor ama Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, aslında durumun göründüğü kadar kötü olmadığını söyledi.

Domenicali: “Son 5 yarıştan ikisinde olmadığımızı unutmayın.”

“Şampiyonadaki durum, (Belçika ve Japonya’da) ilk virajda yarış dışı kalmasaydık tamamıyla farklı olacaktı. Şampiyona açısından bu önemli etkeni hafife almayın”

İtalyan patron, McLaren’ı örnek göstererek işlerin bir anda değişebileceğini belirtti.

Domenicali: “Ana rakiplerimizden birisinin sıralamaya kadar çok ama çok güçlü olduğunu ama yarışta, bilmediğimiz sorunlar nedeniyle farklı bir tempo ortaya koyduklarını gördük. Yani işler bir anda tersine dönebilir.”

“Bizim amacımız, öncelikle dayanıklı, sonra da paket açısından doğru seçimi yaptığımız en iyi aracı Fernando’ya sunmak.”

“Ve üçüncü, gelecek yarışlarda Red Bull’un da üzerine çaba harcayacağı gibi, araca gelişim eklemek”

“Son iki yarışta gördüğümüz Red Bull çok ama çok güçlü. Ama şampiyona çok ama çok uzun. Şampiyona ile ilgili bir şey duymak istemiyorum. Çünkü sonuna kadar zor ve sportif bir mücadele olacak; bundan fazlasıyla eminim”

Domenicali, Red Bull ile aralarında tempo açısından sadece 0,2 saniye fark olduğuna inanıyor ama sıralamada daha fazlasını bulmaları gerektiğini kabul etti.

Domenicali: “Gerçekçi bakacak olursak fark (0,2 saniye) ama sıralamada daha fazlasını bulmak isterdim. Çünkü tek turda çok güçlü olduklarını biliyoruz”

“İlk çizgiden başladığınızda istediğiniz tempoda yarışı götürebileceğinizi, her şeyi kontrol edebileceğinizi gördük. Mühendislerimiz için de hedef net bir şekilde bu”


Yorumlar

  1. Aslında son birkaç yarıştır Ferrari hızlandı

  2. ****** hava oldu buharlaştı

  3. geçmiş olsun artık seneye tabi ****** kalırsa.

  4. Ferrari fani avatarı

    dogru soyluyorsun ne 0.2-si bu anlamadim ben de. Siralamalarda vettel dogru bir tur atsaydi 0.5 fark olucakti geldi 0.292 oldu webberle fark . son yarislarda eger ferrari gelismezse ferrari, alonso fanlarina ve alonsonun kendisine sabir diliyorum. 6 puan fark su an icin hafife alinacak bir fark. Mesela alonso 1-ci, vettel ikinci olursa alonso gecer, yani bu kadar hafif fark. Onemli olan Ferrarinin gelismesi eger redbulla ayni hizda olurlarsa alonso isi cozer ben inaniyorum. Hindistana kadar beklemek lazim

  5. Ferrari%100 avatarı

    Vettel bi yarış yarış dışı kalsın şampiyonayı unutsun

  6. Bence Alonso için iyi bir psikolog arayışlarına başlayın adamın 3 senedir psikolojisi iyice bozuldu.Ferrari'nin beceriksizliği Alonso'nun kariyerine büyük bir darbe oldu.Alonso'da gidecek bir takım olmadığı için sesini çıkartmıyor.McLaren'de bu kadar mülayim olsaydı çok farklı yerlerde olurdu.

  7. 0.2 ultra iyimser bir rakam.Sıralamada yaklaşık 0.5 olduğu aşikar.

  8. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Titreyebilirler, ancak kendilerine gelemeyeceklerini biliyorlar. 2013 ilk yarışa kadar panik yok.

  9. DreamOfWinD  avatarı

    Ne diyorsun patron sen ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir