McLaren, Hamilton'ın Sürüşünden İlham Aldı; Pes Etmiyor

yazar:

kategori:

İngiliz takım, Kore’ye umutlu gitmişti ama Vettel’in hem zafer hem de liderliği elde ettiği Yeongam’da ancak Hamilton’ın 10.’luğu sayesinde 1 puan alabildi.

Bu sonuçla Hamilton, Vettel’in 62 puan; McLaren da Red Bull’un 84 puan gerisine düştü.

Bitime 4 yarış kala McLaren’ın şampiyonluk şansı sorulan Whitmarsh: “Cevap, inanılmaz derecede zor.”

“Lewis’in Kore’de pes etmediği gibi bu, takıma ilham vermeli”

“Son 4 yarışta mücadele ediyor olacağız. O yarışları kazanabiliriz. Elimizden gelen de bu”

“Motor sporlarında iyi günleriniz olur; kötü günleriniz olur. ama bundan daha kötü olanı hatırlayamıyorum”

“(McLaren’ın) çabuk kendine gelen bir takım olduğunu düşünüyorum. Hindistan’a, bu meseleleri arkamızda bırakarak, dayanıklılık sorunlarını çözmüş vaziyette gitmeli, kalan yarışları kazanma adına elimizden gelen her şeyi yapmalıyız”

Arka takla yapısı arızası nedeniyle aracın hakimiyetinde sorunlar yaşayan Hamilton, zor bir yarış çıkardı ama bun rağmen 10. olup puan kazanması, Whitmarsh’ı etkiledi.

Whitmarsh: “Bir puan almak için adanmışlığı, azmi ve kararlılığı… inanılmazdı”

“Bu konuda bazı olumlu şeyler aramalıyız ve bulunacak çok fazla şey var. Sürüşü tam anlamıyla harikaydı ve ona da söylediğim gibi kendisiyle fazlasıyla gurur duyuyorum”


Yorumlar

  1. şu anda en hızlı 2 araçtan biri mclaren.heralde 1 sn hızlı bir araç yapana kadar durmayacaklar.onun yerine sorunsuz bir hafta sonu geçirmeye çalıssalar daha iyi olur.

  2. 3 yarış önce Lewis Hamilton şampiyonluk mücadelesinden kopar artık dediklerinde twitter'dan, pek kopacağını sanmıyorum diye düşünüyordum. Çünkü artık kendi savaşını ve kendi puanlarını topluyordu. Beklediğim gibi olmasını umuyorum, Lewis'ten hazzetmem ama tahminlerim doğru çıksın madem.

  3. altında mclaren var . toro rosso . fors india vs gibi takımlarda başarılı olda görelim .

  4. Lewis'i sürüşünden ötürü taktir ettim.Ancak 2 yarış üst üste aracında meydana gelen aynı sorunun McLaren takımıyla bir ilgisi varsa şayet McLaren'e yazıklar olsun.

  5. aslında söylediklerin hakkında benim de söyleyeceğim şeyler var şu an ama konuşmak istemiyorsan pekala. bu arada kesinlikle umutsuzluğa kapılmamanı tavsiye ederim, kötü olmayacak çünkü. güven sadece takıma 🙂

  6. Malesef ben senin kadar umutlu değilim.Her sezon başlamadan büyük bir heyecanla takımın pilotlarımızın şampiyonluga oynacağını düşünürken ümit ederken hep hayal kırıklıgı yaşıyoruz.yapılan her hata sorun düzelmiyor aksine en kötüye gidiyor Martin'de böyle güllük gülistanlık havası yaratarak biz fanları uyutmaya çalışıyor.Ben Ron Dennis zamanındaki McLarene aşığım o mükemmel takımı istiyorum takımda bir soğukluk ciddiyetlik işini mükemmel yapan insanlar vardı.kimse ne yaptıgını bilmez gibi davranıyor yapılan işte bir ciddiyetsizlik umursamazlık var.en basitinden bu seneki durum ortada En hızlı araç ve iki dünya şampiyonu pilotla şampiyonluk kazanama bumudur yani.neyse ben hem doluyum hemde çok üzgünüm takıma karşı daha fazla konuşmak istemiyorum.

  7. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Onarılmayan takla çubuğunu göze sokarcasına bir sürüş. Kendisi de adam olmasa bile artık yüzüne bakmayan takıma gövde gösterisi. Bu saatten sonra kendisine mükemmel araç verseniz bile kendisi bilinçli başarılı olmayacaktır.

    Briatore'nin çocuğu Button orada bir kere, ipler onun elinde artık. Aradaki 22 puan farkı kapatmaya çalışacak. Mclaren bunu çok geç fark edecek.

  8. o kadar da değil. kariyerinin başından beri onu yetiştiren takımın çalışanlarının (o da bir kısmı) lewis ayrılacağını açkladıktan sonra cephe alması gayet normal bence. bu takım sadece lewis'i değil başka pilotları da geçmişte şampiyonluktan etti, tabi doğal olarak kendisini de. bilerek yapılmıyor sonuçta bu şampiyonluktan etme olayı. McLaren kimseyi aramaz pilot olsun mühendis olsun farketmez, seneye veya hiçbir zaman. Newey gitti kimler gitti takım şampiyonluğa oynamaya devam etti mesela. Red Bull'dan al bakalım Newey'i ne hale gelirler. Takım çekirdekten iyi, kurumsal yapısı da mükemmel. Raikkonen gitti yine birşey olmadı. Seneye aracı Button'a göre yaparlar (Lewis'le stilleri taban tabana zıt zaten) yine şampiyonluğa oynarız sen merak etme. Hem de sürekli saçma sapan çocukça hareketler yapıp takımın güvenini sarsan bir pilottan kurtulmuş oluruz. Lewis bana göre Vettel'le beraber griddeki en hızlı pilot, artı olarak ikili mücadelelerde mükemmel ama herşey sadece hız değil F1'de. Başarı için birçok etmen lazım, biliyorsundur zaten. Lewis pist dışında adeta bir hiç.

    Martin'i Button'ın arkasında durduğu için suçlayamazsın, belki o da geleceği görmüştür. Star Wars izlediysen eğer bilirsin, ben Lewis'i Anakin Skywalker'a benzetiyorum bu aralar, evet en yeteneklisiydi ama takımda da şüphe yaratıyordu – takımı jedi konseyi gibi düşün 😀 – en sonunda da korktukları başlarına geldi işte.

  9. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Böylesi anlarda 1 puan nicelik yönünden küçük ama nitelik yönünden çok büyük bir sayı.

    Şampiyonluk için savaşması gereken pilotun 1 puan için verdiği tepki saygıya değer.

    McLaren & Lewis

  10. İlham alsanız ne yazar be adam.Lewisi şampiyonluktan ettiniz.takım çalışanları dahi çocuga cephe almış.en iyisimi sen aşkın button dan ilham almaya bak. seneye çok arayacaksın bu adamı.

  11. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Pişman olacaksınız.Bu kadar savaşçı bir pilotu kaybetmenin ne demek olduğunu anlayacaksınız.Button ve perezi yanyana koyun hamiltonun yarısı kadar etmezler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir