Montezemolo, Vettel Söylentileri için: "Bir Kümeste İki Horoz İstemem"

yazar:

kategori:

Vettel’in adı sürekli olarak Ferrari ile geçiyor ve son olarak 2014’te Maranello’nun yolunu tutacağı iddia edildi.

Montezemolo: “Bugünkü sorun pilotlarla ilgili değil. 2013 hâlâ gelmedi ama kendileri adına değil de Ferrari adına yarışa iki pilota sahip olmayı tercih ederim; aynı kümeste iki horoz bulundurmak istemem”

“Sorun veya çekişme istemem. Schumacher ile Irvine, Schumacher ile Barrichello arasında bunu yaşamadık. Alonso ile MAssa, Massa ile Schumi veya Massa ile Raikkonen arasında da”

 


Yorumlar

“Montezemolo, Vettel Söylentileri için: "Bir Kümeste İki Horoz İstemem"” için 90 yanıt

  1. şizofren olduğunu düşünüyorum, çünkü bilakis ben raikkonen'i severim, raikkonen taraftarlarıyla derdim var, ama onda da tek suçlu ben değilim. Her Raikkonen haberinin altına onu aşağılayacak bir şey yazıyor muşum? yetmiyor Alonso'yu övüyormuşum o yorumlarda

    Aç bak Raikkonen haberlerini, yarısında zaten yorumum yoktur, yarısının yarısında adamı eleştirmemişimdir, geri kalan çeyrek diyebileceğimiz bölümünde eleştirmiş olsam bile Alonso ile alakalı bir şeyler yoktur, taş çatlasa işte %5 lik bir bölüm bulursun, kendi hayal dünyanda geliştirirsin bunu…

    Bana bu başlık altında verdiğin ilk cevapta bile belli, ben Alonso'yu övmedim, Raikkonen'i yermedim, bazı Raikkonen taraftarlarının saçma sapan hareketlerinden veryansın ettim. Saolasın örnek aramama gerek kalmadı, çat diye atladın ortaya… hah işte sen ve senin gibilerden bahsediyorum…

    mümkünse kendiniz çalıp kendiniz oynayın, beni karıştırmayın, yeri gelir Alonso'yu da överim, yeri gelir eleştiririm de, yeri gelir Raikkonen'e lafta çarparım, ben objektif değilim, spor yazarı değilim, Fia hakemi değilim… ben Formula 1'i seven, Alonso'yu destekleyen, ayrıyetten bu araçları bu mücadeleyi seven, mesleğini bile buna göre seçmiş bir taraftarım… tarafım yani…

    başka bir dilde yazdığımı zannetmiyorum ama istersen başka iki dilde daha yazayım, sen anadilinde anlamıyorken onları anlar mısın, o da ayrı muamma…

  2. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Adam düzgünce ve örnekler vererek Ferrari'nin pilot geleneğini belirtmiş. Bilindiği gibi Ferrari uzun zamandır böyle yarışıyor.

    Ama her ne olduysa, tek bir Mclaren fanı olaya atlamış olmasına rağmen bütün Fernando 'Patron' Alonso fanları yerli yersiz refleksif savunmalarına başlamış. Kimse laf atmamış, kuyruğa basmamış. Bu sorunun derinliklerine inmenin alemi yok; suçlu savunulur, masumun savunulacak tarafı yoktur, zaten masumdur. Yalancı avukatlar bu yüzden var.

    Haksız da değiller. Şimdiye kadar Ferrari hep tek pilotla yarıştı, ama hiçbir zaman ikinci pilota açık hakaret ve aşağılamalara izin vermedi. Fernando 'Patron' Alonso, bu düzeni yıktı, Ferrari'yi kendi çöplüğüne çevirdi. Bir diğer Briatore'nin çocuğuuu Schumacher bile bunu yapmadı. Rezillik.

    Denizli horozu: Bağırır, bağırır, bağırır. Sırtında acayip bir şekil vardır, başka numara yoktur. Bir tek paçaları eksiktir ispanyol stilinden.

    Öte yandan yine aynı prokovatif ve "alonsonun avukatı" ortak hesap depreşmiş, milletin türkçesine karışmış. Halbuki noktadan sonra boşluk bırakmayı bile bilmiyor. Hadi diğerinin SHIFT'i çalışmıyor. senin SPACE tuşunun çalıştığı diğer kısımlardan belli.

    Elinde başka koz olmadığını iyi biliyor. Madem umutsuzca savunuyorsunuz babanızı, bari yorumları kirletmeyin. Haber okuyan gözlere iğrençlikler yaşatmayın.

  3. Mafyavari'ye yakışan bir açıklama.

  4. Bu kadar da saçmalanmaz diyen adama bak, ne kadardır burdayım, tek 1 kelime objektif ve akla mantığa sığan lafını görmedim. Kör kütük Alonso sarmış gözünü, evlenelim dese evlenirsin o derece.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Benim olayım sizlerin canı acıdığı zaman başlar.
    Hiçbir söylediğimi sen cevap ver diye yazmadım.Buradakilere edebiyat dersi vereceğine kendin yazına dikkat et dedim.Bana nasıl cevap verebileceksin ki?Kendi yazdıklarına baktın mı?"Ben doğru düzgün yazdım" diyecek halin yok ya.Buna yalan hikaye de diyemezsin.Edebiyat dersi verecek adamın yazılarına dikkat etmesi gerekmez mi?
    İkinci olarak 2007 yılının tartışmasına gerek yok dedim.Çünkü sadece kendi hikayelerinle buradasın.Ron Dennis senin asker arkadaşın olduğu için sen daha iyi bilirsin.Yıllardır yanındaydın ya bu yüzden bir de sana meram anlatmaya gerek yok.
    Üçüncü olarak ; kim olursa olsun insanların meslekleri burada konu edilmemelidir.Sen mühendis olabilirsin ben belediyede çöpçü olabilirim.Neticede herkes ekmek derdinde.Bunun alay konusu olması çok çirkindir.Ön yargılı olduğun buradan belli.
    Dördüncü olarak Rai taraftarlarının "avatar resmini değiştir" çağrılarına kulak vermişsin.Avatarında rai resmini kaldırmışsın..Bizim de çağrılarımıza kulak ver ve daha fazla uzatma.Ron da senin olsun 5 yıl öncesi de senin olsun.

  6. Hadi yavrum hadi yavrum… yollan …

  7. biliyor vettel,in gelmeyeceğini gazel okuyor

  8. senin tüm olayın belli zaten. alonso'nun baş avukatısın sanırım. alonso'yu övsem burda aynı şeyleri diğer tarafa diyecektin. dikkat edersen hiçbir söylediğine cevap vermiyorum çünkü cevap verecek değerde görmüyorum. aynı yalan hikayeler çünkü. tüm söylediklerini ''yav he he'' diyerek geçiştiriyorum.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    RoyalHunt , Türkçe dersleri vermeye kalkmışsın ama kendin katletmişsin.Büyük harfle başlamak ya da özel isimleri büyük yazmak yok mu senin edebi dilbilginde?

    Mclarende değişen bişey yok.Eskiden Senna Ve Hakkinen'e yapılanlar o yıl Hamilton'a da yapılıyordu.(Bunu söyleyen kişi Alain Prost)..Bu yüzden 2007 de kurt Ron'un maceralarına akıl sır erdirmekle vakit kaybetmeye gerek yok.Ron , maşa varken elini ateşe sokmaz.Tehdit edildikten sonra dahi soluğu FİA' da almıştır ki Macaristan başlı başına bir düellodan ibarettir.

    Tartışmaya gerek bile yok ki hele hele insanların meslekleriyle ilgili konulara hiç mi hiç gerek yok.

  10. malesef hoş değil ama yine de hikayeler uydurup milletin kafasını bulandırmak kadar kötü olmadığına eminim. insanları yalan dolan hikayelerle kandırmaya çalışanlara tahammülüm yok ne yazıkki.

  11. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Adamsın ! bundan sonra yorum atmazsınız heralde .

  12. hala yalan yanlış konuşuyor yahu. alonso'nun aracı yavaşlatıldı diyor şimdi de. alonso'yu 2 kez dünya şampiyonuyken aldılar getirip çaylak hamilton'a yenilsin diye değil. hamilton'un formu iyi çıkınca alonso bozuldu inanamadı ve ayrıldı olay bundan ibaret.

    neye göre benim anlattıklarımı red ediyorsun diyor… iddiayı ortaya atan kanıtlamakla yükümlüdür. şu şu oldu diyor neye göre reddediyorsun diyor. olmayan birşeyi nasıl olmadığına dair kanıt bulayım? sen oldu diyorsun sen kanıtlayacaksın.

    hazımsızlık falan filan bu lafların devri bitmedi mi? sen mühendis misin? yapma ya. geçenlerde biri soruyordu sana ''sen mühendis misin dostum'' falan diye sanırım bunu fazla ciddiye aldın ve hayal dünyanda kendine bir mühendislik alanı yarattın.

    neyin mühendisisin? ne çizimleri yapıyorsun? mühendissin üniversiteyi okudun bitirdin ve hala ''yapmışdı'' ''etmişdi'' kelimelerini yazıyorsun ha?

    neyse konumuz bu değil, mclaren'in alonso'yu macaristan olayından sonra fia'ya şikayet ettiğine dair kanıtın veya böyle bir iddia ortaya atılmış bir haber? nerde?

  13. Çok bilgili çocuk… bir yazı içerisinde paragrafın neden yapıldığınıda yazıverde öğrenelim.Konu ayrımı gibi birşeyler olması gerekir yaaa… Yani senin canın sıkıldı diye 4 satırda bir paragraf yapıldığınıda yeni Türkçe derslerinden öğrendik:)))).

  14. Sakin olalım. Yoksa karşılıklı yorumlar kaldırılıyor; o kadar yazı boşa gidiyor. Hoş mu şimdi bu?

  15. Hazımsızlığın var sanırım… insanların sana hakaret içeren cümlelerine alışmışsın ve benden bunu alamayacağın için kıvranıyorsun.Senin gibilerin cevabını bizim adına yazdıklarımız zaten cevaplıyor.Benim çok bilgili yada görgülü bir insan olmadığım bir gerçekdir ama senin hiçbirşey olmadığında bir gerçekdir.
    30 sene önce bitirdiğim okulda çok ilgimi çekmeyen Türkçe derslerinde; kelimede ve cümlede sertliğe sebep olan harflerden kaçınılması gerekir diye duymuşdum.Sen sert çocuksun yaaa… öyle oku yada öyle yaz ama benim yazım şekline karışma.Büyük ihtimal ile senin yaşın kadardır Mühendisim belki teknik adam olmamdan mütevellit senin kelime oyunlarını anlayamamış olabilirim.Artıı… buranın kompozisyon yazısı istediğini yada güzel konuşma dersi olduğunuda sanmıyorum ; Alonso da yazabilirim ALonso da yazabilirim.
    2007 de Macaristan yarışı sıralamaları ve yarışı arasında ALonso-McLaren arasında ayrılma görüşmeleri yapılmışdır.Kovalinen ile değiş tokuş hikayesi belkide sonra kararlaştırılmışdır ama ilk ayrılma görüşmesi tam o zaman yapıldığı Briatore tarafından açıklanmışdır.Aracınızın arıza yapması kötü reklamdır ama Hamilton hızlıyken zaten herşey yolundayken Alonso nun aracının biraz yavaşlatılmış olması fazla sorun olmaz. Ben birşeylerin açıklanmasını biriktirerek buraya yazıyorum da sen kime neye göre bunları red ediyorsun?

  16. her kelimenden kültürsüz biri olduğun anlaşılıyor. bazı yazılarını okudum çoğunu okuma tahammülü gösteremedim. kendi kendine hayaller kurup bir kısmı sevindirmişsin bir kısım bile ağzı açık nasıl böyle bir roman yazdığını anlayamıyor.

    2007 macaristanda mclaren alonso'yu şikayet etmiş?! 🙂 arkadaş bu nasıl bir uydurmadır? elinde en ufak bir kanıt var mı bunun için? takımın o yarışta takımlar şampiyonası klasmanındaki puanlardan diskalifiye edildi. hiç puan alamadı takımlar bazında bunu mu istedi mclaren 🙂 mclaren küçük bir anlaşmazlığı takımındaki pilotu şikayet edip çözmeye çalışacak kadar düşük bir takım mı?

    hadi öyle oldu diyelim; eğer o kadar öfke olsaydı fernando sezon sonuna kadar pek bir arıza geçirmeden veya kovulmadan yarışabilir miydi? hayır. onu geçtim, 2008'de anlaşmaları olmasına rağmen alonso kendi ayrılmıştır. bu kadar öfkeli takım neden kovmadı alonsoyu? yoksa 2 sene daha yarışabilirdi. ama alonso o zamanlar hamiltonun yetenekli olmasına tahammül edemedi ve kesin takım iyi araç veriyordur gibi düşünüyordu. sonradan pişman oldu hamilton hakkındaki demeçlerine baktığımızda, artık saygı duyduğunu görebiliriz.

    diğeri; ''pilotdur'' nedir ya? ''pilottur'' olacak o. ''yapmışdı'' nedir? ''yapmıştı'' olacak. eğitimini tamamlamadın mı? hepsini geç ALonso nedir ALonso, Alonso olmasın o? daha mı karizma görünüyor L'yi büyük yazınca. yoksa A'yı yazarken şift basılı kalıyor mu diyeceksin 🙂

    milleti saçma sapan hikayelerle kandırmaya çalışma. çamur atayım izi kalsın modunda yazıyorlar saçma sapan hikayeler. zaten şuraya bak, çöplük gibi yazmış ne paragraf başı var ne satır başı var. millete biraz bilgi sahibi ol öyle gel demişsin ben aynı tavsiyeyi kendine önermeni dilerim.

  17. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    anca schumacher brawn todt byrne bir araya geldi de kurtardı adamları yoksa 21 yıl değil şu an 33 yıldır şampiyon olamıyor olacaktı ferrari.

    Mcler i sampıyon yapan takım adamları ve pılotlarda olmasaydı sız neredeydınız desem bı tarafınla gulersın bana.
    E oldu ozaman o gelmese bu gelmese hıc kımse herhangi bir takıma gıtmesın pılotlar tek basına yönetsın böyle bir kavram olabilirmi yahu ?

  18. * Hızlı yazıp okumadan gönderdiğim için yine bazı anlatım boşluğu oluşmuş… düzeltmedir:
    —'en güçlü iki pilot ve altlarındaki en güçlü arabalardan birisini yönetiyordunuz. '2007 de' karşılarında mükemmelden aşağı çekilmiş bir Ferrari vardı ve performansı hala McLAren den aşağı değilken'—

  19. sinan ergin 13 saat 7 dakika önce

    sonuçta kendi takımından şampiyon çıkardı. her ne kadar japonya gp lerinde birbirlerine 1'er sene rövanşla çarpıp şampiyonluğu kazansalarda.. bunlarda normal şeyler. bu kadar yüksek politikanın döndüğü bir yerde bunlara maalesef engel olamazsınız. ron dennis için amaç şampiyon çıkarmaktır.
    Bunu Sinan bey kardeşim desteklemiş ve söylemiş ama kazın ayağı artık öyle değil.Senna yada Prost u desteklediğinizde en güçlü iki pilot ve altlarındaki en güçlü arabalardan birisini yönetiyordunuz. Karşılarında mükemmelden aşağı çekilmiş bir Ferrari vardı ve performansı hala McLAren den aşağı değilken ayrıca birde üzerinde net hızıyla ünlü bir pilot varken bu hataları yaptınızmı şampiyonluğu kaybedersin.Henüz tecrübesi oluşmamış zamanda Hamilton u destekleyen zihniyet üstüne üstelik ALonso yu kösteklemekdende geri durmadı.Hamilton da çaylaklığıyla aldığı puanları çaylaklığıyla verdi ve son yarışda kösteklenen adam şampiyon olandan 1 puan geride ve Hamiltonla aynı puandaydı.Herşeyden maksimum puanı çıkarma zihniyetiyle bunu başaran kişi ALonso dur ki başka pilot olsaydı o puan ve o mücadele olmazdı.Montoya dahi sezonun sonunu bile bekleyemedi ve gitti.Hadislere eskisi gibi değil… artık güçlü takımların güçleri birbirine yakın ve en ufak hatada gerilere düşüyorsunuz.2010 da, yine iyi geliştirilen ama yavaş bir araçla epey geride olan Ferrari sezon sonuna doğru mücadeleye ortak olmak bir yana son yarış geliştirmeleriniReanault ve McLaren başaramasa şampiyonluğu kucaklayacakdı.RedBull un difüzöre üfleme sistemini Japonya sonrasında tam aktif kullanması söz konusu olmasa son yarış yapılmadan şampiyon ilan edilen ALonsoydu.Difüzöre üflemenin nasıl birşey olduğunu 2011 de hepimiz gördük ki bunu başaran iki takım uçup gitti ve en iyi yapan zaten fark açtı.Artık… iyi bir ekibi iyi bir şekilde yönetemezseniz başarı çok zor geliyor.Dennis, iyi bir mühendislik ekibi kurdu ve o ekibe çok iyi bir platform hazırladı ama kimse pilot yönetimini iyi yapabiliyor demesin çünkü olnları yapan adam bunu yapamıyor.Alonso yu kösteklemeselerdi dahi bir kaç puan farkla 2007 şampiyonluğunuda almış olacaklardı.Macaristan yarışı sonrası gideceği belli olan ALonso nun getirdiği 1 numarayı ona vermemek adına yapılanları dışardan kimse bilmeyecekdir okadar.2 hafta öncesinde güçlnedirilmiş yeni motoru adamın aracına takmayan zihniyetden ne beklenir.Bir takımı yüklenip onu sürüklemek Hakinende de yoktu Raikonende de yoktu.Bu aktivite ALonso da vardı ve nefret ettiğimiz pilotun McLaren saflarına katılmasına unun için razı olduk.Hakinen denen adam geçirdiği kazanın korkusunu yaşarken üç motor patlamasından korkup kaçıp gitti.McLaren cebren Raikonen e yapıştı ve o da aracını hızlı sürdü ama sadece sürdü.ALonso, Ferrari yi dahi adam akıllı çekip çeviriyor ve bu değişimler adına takımın ağır taşı olan Costa dahi takımdan ayrıldı.RBR nin fırlamalıkları olmasa Ferrari nin asıl başarıları çok daha iyi görülecekdir .RBR, bir zıpkın mühendislik ekibi ve yarışmakdan önce kazanmak için kurulmuş bir ekip.Ondan dolayı herşeyin hilesi hurdasını bulup sadece kazanmak istiyorlar.2007 de Ferrari ,ALonso ile boğuştuğu için Hamilton rahattı ; Massa ALonso kapışmalarını hatırlasanıza… ne zaman ki Ferrari istikametini Hamilton a çevirdi ve etliden sütlüden etkilenmeyip puanları cebe atan Hamilton tırt oldu.Ferrari Hamilton u çaylakdan saymayıp radarına alsaydı o da o kadar rahat puan toplayamayacakdı ve Dennis in aktif desteği onda toplanmayacakdı.McLaren deki 2007 olayları zaten yaşanmamış olacakdı.Alonso şimdi Ferrari de çekip çevirmelerini yaparken Domenicalli nin işine karışmıyor ki o bir yönetici aracın oluşuğu ve organizasyonun türütülmesi adına orada… ALonso ise detayın içinde ve detayın yorumlanmasıyla uğraşırken Domenicalli nin işini rahatlatıyor.Bu senede yine RT sorununa takılan Ferrari RBR nin ince dtay parçalarına rağmen hala bu seviyede. Sİgapurda 0,8 saniyeden fazla yavaş olan Ferrari, DDRS etkisine rağmen RBR den 0,3 sn geri kalacak şekilde ilerleyebiliyor.ALonso , Ferrari ekibinde çekiyor çeviriyor,teknik ekibi yönlendiriyor ve Domenicalli ile Mühendislerin yapamadığı şeyleri yapıyor ama onların işlerini yapmıyor.İşde bundan dolayı o hoorozdur ama ne Button ne Hamilton,ne Raikonen nede bir başka pilot horozdur.Onlar sadece pilotdurlar ve işlerini yapıyorlar… Massa ise tavuk değildir ve tıpkı diğerleri gibi o da pilotdur ve tıpkı diğerleri gibi şini yapıyor.

  20. Benim yazdığım hadiseleri okudukdan sonra birbirini destekleyen hadiseler olup olmadığında şüphen devam ederse ondan sonra sorgula ki benim anlattıklarım bir gerçek.Ben , o hadiseleri izlerkende akli baliğdim şimdide öyleyim ama sen hangi örümcek tutmuş kafayla bunları izliyorsun ki bu hadiseleri birebir birileri anlatıyor olsada hala bu inanışınızı devam ettiriyorsun.Halen McLaren e taraftarlık eden ve bu işi gayet kaliteli yapan insanlar dahi artık bu konuları kabül ederken senin zihniyetin hala toparlanamamış.Bu toparlanamamışlığını anladığım için hatta düzelemeyeceğin ve gerçekleri kabül edemeyeceğin için üstteki bir yazımda Allah yolunu açık etsin diyerek sana yol verdim ama yazıya yapıştın durdun.Hadi canım… tekrardan yolun açık olsun.Git ve birazdaha olayları kavrıyacak kadar kendini gevşet ve öyle bu konuda yaz.

  21. bunlara nasıl bi kafayla eriştin bilmiyorum ama yazdığın şeylerin tamamına yakını uydurma veya yanlış. o yüzden cevap vermeye gerek görmüyorum. hadi işin rastgele

  22. Yazının tamamını alıp bilgisayara kaydettim.Muhteşem bir yazı.Bilgilerim tazelendi resmen.

  23. hayır arkadaşım biz değil üstte cvp yazdığım şahıs mayın gibi dolaşıyor.yazdıklarının başka bir dilde yazdığını zannediyorki her yorumunda alonso bir adm üstte kalıyor.bana göre alonsonun rezil kepaze olduğu bir yarışta bile bunu inkar edip polyannacılık yapabiliyor.burası beni ilglendirmez onun bakış açısıdır lakin her raikkonen haberinin altına ucu kapalı bir şekilde raikkoneni aşagılaycı alonsoyu övücü bir cümle konduruyor.edebiyat yapmaya çalışıyor heralde ama bu kadar da ucuz olmaz biraz söz sanatı kullansa anlarım.

  24. Evet konuşmazdı.Massa ona çarpsaydı da konuşmazdı.Gelip ağzını burnunu kırsaydı da konuşmazdı.Evini basıp….konuşmazdı.

    "I don't care about the other drivers."

  25. es kaza massa yolu verdide adam şampiyon oldu,

    Ben bu kadar senedir Raikkönenın ağzından ben takım arkadasımdan hızlıyım bana yol vermelı,ben desteklenmelıyım,birinci pilotu belirlememiz gerek tarzı bir tek cümle okumadım.Mızmız bir pilot değil,massa o gun ona yardım etmeseydı çıkıp ağzını açıp bir tek kelime konuşmazdı Raikkönen.Kapiş?

  26. —Konu Dışı—

    Ferrari eski baş mühendisi Chris Dyer, BMW'ye geçmiş DTM için.

  27. Hamilton uslu birisimiymiş…. hahahahha… kendisi demedimi Alonso ya karşı ben çok ileri gittim diye.Çaylaklığımı bilmeden fazlasını istedim diyen ben değildim.Macarsitanda Alonso ya yol vermeyen Hamilton du buna kızıp lastik değiştirmede zaman kaybetmesini sağlayan Alonsoydu.Tur atamayınca sinirlenip hop oturup hop kalkan Hamilton du.Bu durumu FIA ya şikayet ederek ceza almasını sağlayan McLaren ve Hamilton du.Alonso yu FIA ya şikayet edip ceza almasını sağladıkları için kızan ALonso da Dennis i elindekileri FIA ya vermekle tehdit etmişdir.Ondan dolayı sonraki senelerde ALonso da ' Macaristanda yaptıklarıyla 2007 deki şampiyonluğuma mal olmuşlardır' demişdir.
    Bilmiyorsan öğren… etliye sütlüye karışmayan Hamilton lafınada kahkahalarla güldüm.Babası karışmasa kendisi karışıyordu.Bu Hamilton değilmi 2007 testler sırasında benim ALonso dan öğrenecek birşeyim yok deyip bu senede Buttondan ne öğreneceğim ama ALonso dan çok şey öğrendim demişdir.Böyle tutarsız bir pilotun taraftarlarınında tutarsız olması normal olsa gerek.Bu adam yüzünden McLaren i terkettim adam benim tuttuğum takıma transfer oldu..Hamilton un eyyamcılığını bir kanara koyduk yetmedi şarlatan taraftarlarınada cevap yetiştirmeye uğraşıyoruz.
    Dennis o kadar haklıydı ki; Ferrari nin kalesini vura vura kazanan Alonso nun podyumda omuzuna dokunurken o da patronunun elini omuzundan silkeledi.2008 de HAmilton ile çıktıkları podyumda fotoğraf dahi çektirmemişdir.Bir seferliğine dahi olsa kendi tarafınıza yontacağınıza ALonso nun gözüyle şu olaylara bakında ondan sonra onun haksızlığını yazın.

  28. 😀 adamlar patlamaya hazır bomba olarak dolanıyor sitede

  29. ne yapsaydı arkadaşım? uslu uslu yarışan etliye sütlüye karışmayan hamilton'ı mı kovsaydı. macaristanda bile sesini çıkarmadı lewis. ben olsam iner dalardım orda alonsoya. çattık yahu

  30. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Sence Raikkonen'e verilen araçla Alonso'ya verilen araçlar aynı mı ?

  31. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    He yaw hee 🙂

  32. Montezemolo takım patronu olmadığından olabilir mi ?

  33. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf
    Ferrari gibi etik tavırları olan bir takımdan

    ferrari ve etik tavır? güldürme bizi. etik tavırları olan bir takım olsa alonso gibi singapur faciasının baş kahramanını takıma katmaz. etik tavırları olsa senelerce rakiplerinin şuyunu buyunu yasaklatmak için uğraşmaz,herşeyi geçtim etik tavrı olan takım gidipte Fia ile gizli anlaşma yapıp sporu manipule etmez. daha da sayarım sanada sayfalar dolar o yüzden gerek yok. bilen biliyor.

  34. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alonso kendi kendine yaptı, kendini dışlattı. işine odaklansa bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. takım patronunu tehdit edeceğine aracını sürmeye odaklansa belkide lewisi geçip şampiyon olacaktı ama o ben no:1 olacam diye tutturdu. iyi pilotsan zaten lewisi geçer no:1 olursun tehdite gerek yok. bu olay alonsonun karakterini açıkça ortaya koymuştur. singapur düzenbazlığını saymıyorum bile. ha orda haberi yoktu değil mi :)))) takımda herkesin haberi var ama esas oğlanın haberi yok :))) saf olmayın bu kadar. Ron Dennis dediğniz adam efsanelerle birlikte çalışmış,efsane bir takımın sahibi, alonso kim ki gidip tehdit ediyor?!!! Ron en iyisini yapmıştır, karaktersiz adamlarla işimiz olmaz.

  35. mehmet sofuoglu avatarı
    mehmet sofuoglu

    2010da son yarışda takımın pit hatası yüzünden alonso şampiyon olamadı! ve bu sene massanın ve alonso nun aldığı puanlar ortadayken nasıl massa şampiyon olurdu diyorsunuz anlamıyorum. alonso kendi kabiliyeti ile şuan şampiyona 2. durumda. massa 2yıldır kürsüye çıkamıyordu unuttunuz herhalde…

  36. Ne yani Alonso Horaz da Massa Bülüç mü:)???

  37. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    massa açısından hoş bir söylem olmamış.bir takım patronun edebileceği en aptalca laflardan biri.

  38. Arkadaşım… kediyi köşeye sıkıştırırsan tırmalar.Sıkıştırmaki tırmalamasın.
    Şimdi… Dennis in yaptığına doğrusu diyorsun yaaa… Allah , onun işini rast getire saninde yolun açık olsun.

  39. DreamOfWinD  avatarı

    2007 de eşit puanla bitirmiş adamları biri birisini ezdi(!) diye nitelendirirken 2008 de raikkonen 20 küsur puan fark yemiş, yok hala bilmem ne.. Kabul edin Massa o zamanlar kariyerinin zirvesindeydi ve raikkoneni mağlup etti, kıvırmayalım.

  40. mesele su vehbi kardesim raikkonen ferrari ile sozlesme oncesinde horozlugu talep etmemis tahminen iyi bir arac istemistir her zaman oldugu gibi,performanslarla 1.pilotluk belirlenmistir.2007 ve 2008 bu acidan ferrari icin cok guzel yillardi bence.Moral olarak massa'yi cokuntuye ugratmamis aksine performansina pozitif yonde etkide bulunmustur.Takim ici rekabet guzel bir noktadaydi.Ustunluk var veya yok takim raikkonen'in sampiyonluk ihtimali azalinca massa'ya donmustur ki normal olan budur.Kimseye birsey aciklamak icin cabalama herkes kendi dogrularini savunuyor 🙂

  41. ünün Birinde (Sebastian Vettel özel uyarlama )

    bu devran hep böyle sürüp gitmezkiii
    sende yarış dışı kalıcaksın günün birinde
    aklına gelecek podyumların
    pişman olacaksın günün birinde

    seninde araban arızalanacak
    seninde lastiğine kanat çarpacaak
    elbette motorun bir gün patlayacaakk
    bizi anlayacaksın günün birinde

    ne geri dönecek red bullun olacak
    ne de seveceğin aracın kalacak
    korkarım 1 yapan parmağın sonun olacaak
    yalnız kalacaksın günün birinde

  42. mclaren88 bak görüyorsun, bu vakada da, Kimi şampiyonluk şansını neredeyse kaybedince Alonso'nun şampiyonluk şansının kaybolduğunu ortaya atan ve bunu kore gp'sine bağlayan örneği görüyoruz…

    he valla 10 sene unutmam bu sıkıcı kore yarışını, yazık bana 😀

  43. herşeyi geçtim, takımı tehdit eden adamı takımda tutup ne yapacaksın allahını seversen. o ilişki düzelecek de fernando şampiyonluğa oynayacak da ohoo. ron dennis doğrusunu yaptı. olan mclaren'a oldu da alonso'ya ne oldu. adam hala şampiyon olamadı. en azından hamilton ve dolayısıyla mclaren bir kere şampiyon oldu.

    senna konusunda da haklıydı, ikisi bir arada duramıyorsa, biri gönderilecekse doğal olarak bu aynen alonso gibi anarşistlik yapan ve senna'ya göre daha yavaş olan prost olmalıydı. sonuçta sonrasında senna ve mclaren ikişer şampiyonluk daha aldı. prost şampiyon olana kadar akla karayı seçti, anca honda çekildi de mclaren zayıfladı ondan sonra da çok üstün williams'la şampiyon oldu.

    dennis birkaç kötü seneden sonra Mercedes'i tavlayarak yine başa oynadı, 1. pilot 2. pilot yapan Ferrari neredeydi o zaman? anca schumacher brawn todt byrne bir araya geldi de kurtardı adamları yoksa 21 yıl değil şu an 33 yıldır şampiyon olamıyor olacaktı ferrari.

    ron dennis takıntılı adam, haksızlığa ve takıma karşı gelmeye tahammülü yok. en doğrusunu yaptı.

  44. massanın tur derecesinde ne varmış.tamı tamına 21 tur hamiltonu takip etmiş sonra hamilton arızalanınca geçmiş.madem o kadar hızlıydı hamiltonu neden yarışın yarısına kadar izledi.

  45. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2008 i izledinmi bilmem raikkonen spaya kadar bir cok sanssızlık olsada cok iddalı geldi spada 4. basladı 2. turda 1. lige yukseldi son tura kadar öyle devam etti son turda yagmur la birlikte kaza yapınca ve massa galip ilan edilince o yarıstan sonra takım massaya döndü yani massanın raikkonene bir üstünlügü var diyemeyiz

  46. alonsonun şampiyoluğu kaybettiği yarış koredir sende bunu böyle hatırla.altında 1. liğe oynayacak araçla ancak 3. olabildi. şimdi kem küm edip inkar edersiniz açın massanın tur dercelerine bakın .alonso tarfatarları olarak heralde size büyük dert olur bir 10 sene unutamazsınız bu kore yarışını.

  47. bu takım massaya odaklansaydı 2010 sezonunu ve bu sezonu rahatlıkla pilotlarda şampiyonlukla kapatırlardı şüphesiz.

  48. Evet Raikkonen döneminde 2.pilot olmadı.Çünkü 2007'de ona çok yakın performans gösterdi,2008'de de onu geçti.

  49. Massa ile Raikkonen arasında sorun çıkmadı ama çekişme vardı kesinlikle.

  50. +1.Ancak bu kadar güzel açıklanırdı.Ron Dennis Prost-Senna döneminde yaptığını Lewis-Alonso döneminde de denedi,başaramadı.Sonuç ne ? 6 yılda 1 şampiyonluk.Olan McLaren'e oldu.

  51. rahat ol sen montezemelo vettel horoz moroz değil gelsin ferrariye de görelim alonso vettel arasındaki farkı !

  52. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    adam 1 yıl hamiltonla yarıştı cıkarmadıgı olay kalmadı 1. pilot olmadıgı icin kolay lokma istiyor hele bi massa nın yerine gelseydide ferrariye eşit şartlarda veya kiminin yanında 1. pilot olarak bakalım o zaman napabilecekti raikkonenin yanında 1. pilot olma olasılıgı yok olsa olsa 2. pilot olabilir hamiltona 1 sene dayanabildi o zaman 1 gün bile dayanamazdı massaya üzülmüyorum bu konuda kendi istegiyle 2. pilot olarak ferraride kalıyor sanki seneye kalsa eşit şartlarda yarısacak alonsodan adamın kaderinde var bu sadece raikkonen le yarıştıgı zamanlarda 2. pilot olmadı (brezilya 2007 hariç.)

  53. Cümleyi uzun tutmamak adına kafadan kısaltma yapınca yanlış bir cümle oldu.Bu Dennis in yönetme şeklinin ne olduğunu yanlış anlatmış olmaz. Dennis istediği bir pilotu yakaladımı diğerini dışlar.O zamanda Senna yı alenen tuttu Prost u alenen dışladı.Hamilton da onun istediği şartlarda olunca Alonso yu takımda tutmanın çabası yanında dışlamasınıda bilmişdir.Bazı yeni yetme McLaren taraftarlarına o zaman söylediğim bu gün ayan beyan ortaya döküldü.Hamilton un McLaren i yüklenip taşıyamayacağını ve takımın bu burnu havada pilotun idare edilip Alonso nun durulmasını sağlamasını herkese dedim.ALonso benim babamın oğlu değil ve McLaren büyük yatırımlarının karşılığını alamamışken bizlerde senelerce zavallı taraftar modlarını oynadık.ALonso McLaren e değil basamak kat atlatacak kadar tutkuluydu.Adamı yerden yere vurdular. Bu Hamilton sizi yarı yolda bırakır dedik … aha bu gün gelinen seviyede budur.Bana o gün laf yetiştirenler bu gün şu hale baksınlar (yüzlerinin dahi kızaracağını sanmıyorum) o gün anlayamadıklarını bu gün yaşasınlar.Peki ne oldu… çok daha fazlasını yapacak McLaren in yapabildiği ortada. Adam bastırdı kâğnı gibi aracını şampiyonaya direkt yazdırdı… MP4-27 de en hızlıyken şampiyokdan pert oldu. McLaren e bu yakışımı???

  54. Eğer Button Renault'ta bir sene daha kalsaydı, yani 2003 sezonunda… Fernando Alonso da Jaguar yarış koltuğunda oturacaktı, Mark Webber yerine. Ancak son anda işler değişti ve Alonso Renault test pilotluğundan yarış pilotluğuna terfi etti. Doğrudur Alonso – Renault 2. dönemi öncesi ve sırasında BMW Sauber ile Red Bull ile görüşmeler yapıldığı, hatta Kubica'nın falan görüşlerinin alındığı bir realitedir. Ayrıca yine erken Alonso zamanlarında Prost görüşmesi de vardı.

  55. Ferrari'nin yıllardır 1.pilot,2.pilot özelliğiyle bilinen bir şey.Şu anda 1.pilot da Alonso.Yani "horoz".Massa da "tavuk" oluyor bu durumda.Massa ilk geldiğinde Schumacher "horoz"du,"tavuk" olarak çok iyi performans sergileyince,Raikkonen döneminde "horoz" "tavuk" mevzusu biraz performansa dayalı olarak kaldı.2007'nin ilerleyen zamanlarında Raikkonen biraz "horoz" olarak öne çıktı,2008'de de Massa Ferrari'de ilk defa "horoz" görevini üstlendi.Alonso daha sözleşme görüşmeleri sırasında "horoz" olmayı istedi.Ferrari'de kabul etti."Tavuk"u seçme şansı olduğu söyleniyor,doğru da olabilir.Massa da "tavuk" olmaktan çok mutsuz gözükmüyor.Çünkü kendisi de biliyor 2009 Macaristan'dan sonra aynı Massa olmadığını…

    Bu açıklamaya kadar hep soruyorduk acaba Vettel "tavuk" olur mu diye…Olmayacağı çok aşikardı.Alonso emekli olana kadar Vettel'e Ferrari yolu kapandı gibi gözüküyor.Ta ki "horoz" Alonso Ferrari'den ayrılıp Vettel "horoz" olarak geldiği zaman…O zamanki "tavuk" Massa olur mu,onu da beraber göreceğiz.

  56. 2006 yılında da Fernando Ferrari'ye uygun bir pilot değil dememişmiydi Bay Montezemolo. Onun için şimdiden konuşmak için erken. Şartlaqr her zaman değişebilir Ama Alonso takımdayken Vettel'in gelme ihtimalinin yüksek olmadığını herkes söyleyecektir. Vettel'i Mercedes ve McLaren'de görme şansımız daha yüksek 2014'te bence.

  57. sonuçta kendi takımından şampiyon çıkardı. her ne kadar japonya gp lerinde birbirlerine 1'er sene rövanşla çarpıp şampiyonluğu kazansalarda.. bunlarda normal şeyler. bu kadar yüksek politikanın döndüğü bir yerde bunlara maalesef engel olamazsınız. ron dennis için amaç şampiyon çıkarmaktır.

  58. Montezemoloya katılıyorum ben onun yerinde olsam bir kümeste 2 horoz asla istemezdim
    neden böyle söyledi yanlışım varsa düzeltin sene 2010 red bull takımlarda 498 puan aldı takımda biri hızlı diğeri ona göre daha yavaş bi pilot vardı

    ikisi yakın hızda yani horoz 498 ii 2 ye böl iki pilotta 249 puan alacaktı ve şampiyon başka pilot olacaktı

    yani red bullda webber yerine hamilton olsaydı 2010 da alonso şampiyondu bunun gibi bi şey
    alonso vettel 2014 te aynı takımda yarışsın o sezon başka bi takımın pilotu şampiyon olur 2007 de de öyle oldu bu takımlar şampiyonası için iyiyken sürücüler şampiyonası için çok kötüdür

    ben bu açıklamadan vettel 2014 te ferrariye gitmeyeceği sonucunu çıkardım o zaman banko mc larene geçer yada red bullla devam eder alonso emekli olduğunda ferrariye geçer

  59. biz alıştık artık, özellikle Kimi'nin performansı biraz artınca şiddetleri de artıyor falan 🙂 Kimi hata yapınca Alonso'nun hataları masaya yatırılıyor vs. vs.

  60. Ancak bu kadar saçmalanırdı.

  61. Şu Raikkonen'ci arkadaşların çoğu yorumlarında Alonso'ya laf çakıp durmaları bitiriyor beni 😀

  62. Honda'da vardı bu takımların arasında.

  63. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Alonso Ferrari'de umduğunu bulamadi bence Redbull'u deneyebilir.

  64. adam olan yani "massa" hamiltonun yatığı gibi çekip gider, ama nerdeeeee

  65. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu kadar da saçmalanmaz, altında araçmı vardı da adam şampiyon olmadı. Schumi de 7 kere şampiyon oldu, adam 3 senede 1 tane podyum yaptı. Altında araç olmadıktan sonra plot ne yapsın.

    Ne raikonen miş be arkadaş, es kaza massa yolu verdide adam şampiyon oldu, öve öve bitiremediniz, üstünede de en ufak bişey olsa massa alonsoya yol verdi dersiniz..

  66. Prost ferrari'ye geldiğinde 4 kere dünya şampiyonu değildi. 4. şampiyonluğunu 1993'te Willams'la aldı.

    Dennis bu iki ikiliyi de haklı olanın tarafında olarak yönetti. Yaptığı özel birşey yok, iki pilotu da takımda tutmak gibi bir isteği de yoktu.

  67. Kİmseye teklif yapmadıkları zamanlarda Alonso ya çokça teklif götürmemiş değildir.RBR,Toyota ve BMW ALonso ile bir şekilde görüşmüşdür.Alonso, ilginç bir adamdır ve şu an dahi RBR onu istese bile gidip gitmeyeceği konusunu bilemeyiz.

  68. Sen bilmediğin için öyle diyorsun… Alonso-Hamilton arasını nasıl yönettiyse Senna-Prost u da öyle yönetti. Prost un idameciliği işi devam ettirdi o kadar.Prost, burnu uzamış şekilde 4 şampiyonluğun şımarıklığını Ferrari de deneyince Ferrari gibi etik tavırları olan bir takımdan anında kovuldu.

  69. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen massayla 2 pilotada eşit davranılmasına ragmen yarıstıgı sezonda sampiyon oldu alonso ise 3 yıldır tek basına yarısıyo artık bu yılda sampiyon olamazsa diycek laf bulamıyorum.

  70. ross brown kalsaydı, birinin tavuk birinin horoz olduğuna inandırırdı. hatta bunu soran pilota, kendisinin horoz olduğunu el altından hissettirirdi.

    önemli olan yönetmek, korkmak değil.. ron dennis i her zaman takdir etmişimdir. adam senna ve prost gibi iki azgın pilotu idare etti.

  71. ben wettel,li mclaren,e daha yakın görüyorum hız anlamında mclaren en hızlısı

  72. hadi ataistler bunu açıklasın 🙂 ..

  73. "kendileri adına değil de Ferrari adına yarışa iki pilota sahip olmayı tercih ederim"

    monte, vettel in hızlı tur rekor vs merakı yüzünden istemiyor sanırım kendisini.

  74. Adrian gelirse 5 horoz da idare edilir.

  75. iyide bu şampiyonluk sadece pilota bağlı bir durum değil. ferrari'nin de tam olarak her yarış istikrarlı olacak bir araç vermesi gerekiyor. şampiyonluğu kazanmasına engel olacak başka dış etkenlerde var. spa'daki durum mesela başkasını kazası onu buldu. takım pilotunun istikrarına bakar önemli olan bu.

  76. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Sorun yok. 2014'te Ferrari ile Redbull arasinda Alonso-Vettel takasi yapilir. Ya da iki horozu idare edebilecek araci yapabilme kapasitesine sahip olan Adrian amcayi da alacak Monte.

  77. aslan ister belki? hamilton?

  78. biraz daha açarsak ırvine ve bariçelloya da tavuk diyor.

  79. alonsoberker avatarı

    Zamanında Alonsoyu almayacağız demiştin hatta 2009 italya sonrası gelecek sene piltoalrımız massa kimi test pilotlarımız fisi ve badoer demiştin iki hafta sonra fernando alonso ferraride haberi çıktı

  80. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Dürüstlükten ve illegal islerden dem vuran arkadaslar Redbull ve Ferrari yetkılılerının yaptıgı acıklamalar arasındaki samimiyet duyrulur..

  81. Schumi'yi o yüzden mi gönderdin?.

  82. Massa için üzüldüm 🙁 Adam resmen tavuk demiş massaya.. ah massam ah

  83. Adam hakli beyler :D.Spekulasyona yer vermeyecek sekilde bunu boyle belirttiyse helal olsun

  84. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettelin bu ekibi bırakıp sırf adı ferrari diye gitmesi saçma olur zaten formula 1 de mclaren gibi tarzı olan bir ekip olarak görüyorum redbull u.Renault zaten turbo motorlardada çok tecrübeli ve başarıları olan bir ekip niye gidip kendini riske etsin 3üncü şampiyonluğuna gidiyor ve ekibi ona muhteşem destek veriyor.Alonsonunda iki şampiyonluğunu renault ile kazandığını düşünürsek hata yapar vettel giderse.Ama eğer gideceksede havası olan bir takıma mclaren e gitmelidir.

  85. haaa vettel ile ön anlaşma imzalandı ise o zaman alonso bu takımda olmayacak demektir.ön anlaşma imzalandıysa 1.şartıda şu olmalı alonso ferrariye 1 şampiyonluk kazandıramazsa 2013 son kozu alono nun yok kazandırırsa işler değişir

  86. Ovv başlığa bak…Bahisleri açıyorum +75 yorum gelir !

    Hocam şunu başka şekilde anlatamadın mı ya horoz nedir 😀

  87. tamda beklediğim açıklama.vettel in gideceği yerin mc laren olma olasılığı çok daha yüksek bana göre ve mc laren in lider bir pilota ihtiyacı var.rbr buna müsade edermi orası karışık

  88. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Montezemolo, Vettel Söylentileri için: "Bir Kümeste İki Horoz İstemem"

    Horoz, diaz ise
    bu doğrultuda Monte, Massa'ya tavuk demiş oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir