Basın: "Vettel Artık Durdurulamaz"

yazar:

kategori:

La Gazetta dello Sport: “Adrian Newey’nin dehası sayesinde Vettel liderliği aldı. Şimdi Alonso için işler zor olacak.”

Tuttosport: “Dünya şampiyonluğu, Alonso için giderek uzaklaşıyor. Kore’de Alonso, şampiyona liderliğinden fazlasını, bütün umutlarını da kaybetti. Yine kaybedilmiş bir sezonun hayal kırıklığı ile başa çıkmaya başladı bile”

Corriere della Sera: “Alonso hâlâ içlerinde en iyi pilot ama aracı, kabiliyetlerine denk değil”

Ama Kore’de sıralamalardan sonra Alonso, Vettel’in en iyi araca, kendisinin ise en iyi takıma sahip olduğunu söylemişti.

Bu konuda Corriere dello Sport: “Ama bu dünya şampiyonluğuna ulaşmak için en iyi araca ve en iyi takıma ihtiyacınız var”

Alonso’nun memleketi İspanya basınında da umutlar azalmış görünüyor.

Diario Sport: “Vettel yeni lider ve en iyi araca sahip”

Marca: “Şimdi Vettel’i kimse durduramaz”

Fransa’dan Le Figaro: “Alonso birkaç haftadır etkisiz bir Ferrari’nin dümeninde güçsüz kaldı”

Avusturya’dan Kronen Zeitung: “Vettel şimdi şampiyonluk için favori”

İtalyan La Repubblica: “(Kore’de) Alonso, hayal kırıklığını gizleyemedi. Çark döndü”


Yorumlar

“Basın: "Vettel Artık Durdurulamaz"” için 22 yanıt

  1. görünen o ki malum zat farklı kimliklerle tekrar aramızda biz onu kelimelerinden tanıyoruz hep aynı mistik ideolojik mesajlar.

    en büyük tılsımıda ona göre bir mesajı 2 defa üst üste yazarak olmasını beklemek yüce rabbim bizleri kimlerle imtahan etmaktesin..

  2. en son takımlar şampiyonasında Mclaren'i geçiyorlardı 😀 Ferrari pilotlarından biri de iki Mclaren sürücüsünün önünde 😀

    Mclaren para yerine su akıtmıyorsa asıl sorgulanması gereken şey, Mclaren bu kadar parayla ne yapıyor ?

  3. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    gazinoda yemişlerse tamam. ama gazino çıkışında rüzgar tüneline gidiyorlarsa o kötü.

  4. Ferrari taraftari  avatarı
    Ferrari taraftari

    hemen hemen dogru yazmis butun gazeteler. Ferrari genelde yaris temposu iyi olan takim ama soyle bir sey de var ki takimlar da bir birine cok yakin oldugu icin karsindakini gecmek cok zor oluyor ve bunun icin de siralamalarda onden kalkmalisiniz. Bu sezon hakkinda dusuncelerim soyle.. Ferrari bu sezon yalnizca 2 ve ya 3 pistte hizli bir arac verdi Alonsoya.. kiyaslamaya bakalim Avusturaliyada redbull ikinci en hizliydi Malezyada Alonso yari sans yari da kendi yetenegi ile kazandi. Cinde, Bahreynde Redbull hizliydi. Ispanyada Ferrari hizliydi.. Monako Kanadada beraberdiler. Valensiyada Macaristanda Redbull hizliydi. Italyada Ferrari, Belcika ve Almanyada en hizli Mclarendi, Singapore Japonya Korede Redbull hizliydi.. bu hizlari ben yaris temposuna gore degerlendirdim siralamalara gore degil. Hindistanda da Ferrari gelismezse Vettelin 3-cu sampiyonlugunu kutlayacagim. Bu andan sonra Vettelin aracinin bozulacagini dusunmuyorum. Hindistani beklemek lazim . Sampiyonlugu Alonso % 100 hak etmese de en cok hakk eden kisi , ikinci ise Vettel hak ediyor. pilotlugunu beyenmesem de Vettelin hakkini yiyemem Ispanyada Monakoda Avustraliyada Belcikada iyi isler yapti

  5. Anlaşılan malum zevat gene her zamanki gibi kaza duasına çıkacak. 2010'da işe yaramamıştı, bakalım bu sene yarayacak mı?

  6. David Jones avatarı

    Orası o kadar belli olmaz:))

  7. Yarış pistte kazanılır manşetlerde değil onun için dikkate almamak gerek.Ne olacağını kımse bilemez

  8. Ben zaten Vettel'e başarısız ve ya kötü pilot demiyorum.Çok iyi pilottur,en azından Webber'den kat kat iyi pilottur.Ama şu da var ki Singapur'a kadar performansı zayıftı.Özellikle o güçlü dediğimiz sıralamalarda.Ta ki araç çok büyük bir farkla hızlandı,o zaman o sevdiği 1.kalkıp 1.bitirme olayına geri döndü.Ayrıca ben mekanik arızaların şans olduğunu da düşünmüyorum.Bakalım Hamilton ve Vettel'e…Araçları arızalanan bu iki pilotun mutlaka birisi(ağırlıklı Hamilton) en hızlı araca sahipti.Ama çok mekanik arıza yaşadılar ve yolda kaldılar.Bir de Alonso ve Raikkonen var.Araçları bu iki pilot kadar hızlı değil,ama ikisi de mekanik arızadan yolda kalmadılar.Mekanik arızalar şanssızlık değil,hatadır.Sonuçta F1'de aracın hızı kadar dayanıklılık da önemlidir.Alonso'nun Monza 2012'sinin de detaylarını bilmiyoruz ama o da şanssızlık değildir bana göre.Montaj hatası vs. diye adlandırılabilir,ama şanssızlık değildir.F1'de bana göre şanssızlık kazalardır.Tabi ki her kaza değil.Örneğin Almanya'da Hamilton'un kazası şanssızlıktır.Onun önündeki 6 pilot geçmemişken Hamilton parçanın üzerinden geçip lastik patlatmıştır.Benim için şanssızlığa en güzel örnek bu.Vettel'in durdurulamayacağına da katılıyorum ayrıca.Çünkü görüyoruz ki Newey dışında kimse 2 haftada 0.5 saniye bulamıyor.Bu saatten sonra da bir sürpriz olacağını düşünmüyorum.

  9. doğru vettel,li ancak roman Grosjean durdurur başka kimse durduramaz

  10. O kadar eminseniz gidin iddaa oynayın hem para da kazanmış olursunuz.

  11. Haklısın ama birde şu şekilde düşünmeni istiyorum senden. Alonso Valencia'da Vettel yolda kalmasa kazanabilir miydi sence? ikimi de biliyoruz ki hayır oraya kadar yükselmesinde ki en büyük etken Q3'te kullanılmamış lastiklerdir. İnkar edemeyiz çünkü bir benzerini Kimi Bahreyn'de yaptı oradaki tek fark Vettel yolda kalmadı. Bu Alonso'nun başarısını gölgelemez ama Vettel'in de durumunu anlamak lazım kişisel bir hatası yoktu aynı İtalya sıralama turlarında Alonso'nun başına gelen gibi. Malezya'da ise yağmur Ferrari'nin hemen her pistte rekabetçi olabildiği bir koşul olduğu için Ferrari en hızlı araçtı. He ama genel olarak demiyorum sadece o haftasonundaki yağmur sayesinde oluştu öyle durum. Şimdi bile bir çok Ferrari fanı yağmur duasına çıkmak üzere haksız mıyım? Almanya'da kesinlikle Alonso çok iyiydi şapka çıkartabiliriz hep birlikte.
    Yukarıda Alonso'nun kazandığı yarışlarla ilgili genel kabaca düşüncelerimi yazdım. Bunların hiçbirisinde Alonso'yla ilgili kötü düşüncem yok şans yanında mıydı evet ama şans hazır olana gelir bahseyn de Vettel kazanarak bence durumu eşitledi ve aynı zamanda da Alonso'nun yarış dışı kaldığı 2 haftasonuyla birlikte o kısımlar da eşitlendi.
    Vettel 2 haftasonunda harika işler çıkardı aracın hızını gösterdi herkese aynı aracı rekabetçi olduğunda Alonso'nun yaptığı gibi. Ama mesela Kore'de Alonso yanlış ayar seçmişti ve bu ona en azından bir sıraya maloldu bence. Neyse genelleme yaptığım için k bakma.

  12. Benim Vettel düşmanlığım yok.Genelleme yaparak beni diğerleri ile karıştırıyorsun.Benim bildiğim gerçek bu.Vettel öyle ya da böyle aracı en hızlı araç olana kadar 1 tane galibiyet aldı.Alonso hiç bir zaman en hızlı araca sahip olmadan 3 yarış kazandı.Şimdi Vettel 0.5 farkla en hızlı araca sahip ve son 3 yarışı kazandı.Durum böyleyken birileri kalkıp "Bu tamamen Vettel'in yeteneğidir" diyorsa,kimse benden bu düşünceye katılmamı bekleyemez değil mi ?

  13. çok basit şimdi herkes için diyor ki Alonso çok iyi ama aracı yavaş ve haklılarda. Ama Vettel'de kendi hatası olmadan bir alternatör yüzünden 2 defa yarış dışı kaldı. Tamam bu takımın veya magnetinin hatası olabilir ama Vettel'in değil. Muhtemelen bu sezon yaptığı tek hata Malezya'daydı ama orada da suçu %50 ydi. Şimdi herkes Fernando'nun aracın yüzünden puan kaybetmekte olduğunu söylüyor ama hiçbir kimse de çıkıp demiyor ki arkadaş bu Vettel'de pilotaj hatası olmadan 2 defa bir parça yüzünden yarış dışı kaldı.
    Burada ki hemen her fan pilotunu desteklerken arada sırada bir de olsa pilotunun da hata yaptığını kabul eder ama kimse bu haftasonu Alonso'nun hata yaptığını kabul etmek istemiyor evet bariz kişisel tercihi yüzünden hatalıydı. Aracı neredeyse tamamen 3. sektöre göre ayarlayınca kaybetti ama bunun doğru yol olmadığını takım arkadaşı tüm dünyaya gösterdi. Mesela Livetimingten gördüğüm kadarıyla benzer bir hatayı Kimi'de yapmış. İlk sektör de zaman zaman 0.3-0.4 saniye alan adam 2. ve 3. sektörde bunu çok daha fazlasıyla geri veriyordu. Neyse konumuza dönelim.
    Vettel Malezya'da hata yaptı Alonso kısmen geçen hafta aslında suçlu demek istemiyorum yarış startında olabilecek birşey ama hani o kaza da illa birisi suçlu gösterilecekse bu Alonso olurdu çünkü yer bırakmayan oydu yeni kurallara göre ve bu hafta ayarlarda hata yapmıştır. Vettel'e de aracı en hızlı olmadan yapamıyor edemiyor diyenler sadece kendine gerçeği itiraf edemeyenler.
    K bakma ben en azından böyle düşünüyorum katılmayacağını biliyorum ama şahsen biraz Vettel düşmanlığını bıraksanız ne demeye çalıştığımı biraz daha detaylı anlatmış olabilirim.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir kısmını gazinoda yemişler kalanıyla da rüzgar tüneli inşaatına başlayacaklarmış.

  15. katılıyorum dostum sana

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    "diaz hâlâ içlerinde en iyi pilot ama aracı, kabiliyetlerine denk değil"

    En büyük bütçe, en büyük sponsor desteği, vs, vs,
    Bu paralar ile Ferrari ne yapıyor . Bilen var mı?

  17. Böyle söylemelerine ancak karşı çıkabilirsin.Bu tezi çürütemezsin.Adama derler ki "Sezon sonuna kadar aracın en hızlı değilken nerdeydin" ?

  18. Güzel bir özet olmuş.

  19. Vettel'in başına bir talihsizlik gelmezse veya yağmurlu bir yarış gerçekleşmezse Alonso'nun işi zor. Araçlar arası performans farkı muazzam.

  20. Basında ilginç!
    Hala Vetteli küçümsüyorlar aynen sitede olduğu gibi adamın sadece araçtan dolayı 2 sene şampiyon olduğunu bu sene de olabileceğini düşünüyorlar
    Bu adam hayatında ilk kez formula 1 aracını türkiyede ilk antremanlarda kullandı 1. oldu
    İlk yarışında puan aldı.
    Torro rosso da yağmur altında yarış kazandı hem de monza da
    Hamilton ı brezilyada geçerek nerdeyse şampiyonluktan ediyordu
    Alonsunun elinden son yarışta şampiyonluğu kaptı
    Geçen sene kimseleri yaklaştırmadan şampiyon oldu
    Bu sene geriden geldi yakaladı.
    Yağmurda kuru havada her zaman hızlı
    Atak yapma konusunda favori pilotum raikkonenden 3 gömlek iyi
    Tek turda hamiltonla beraber en iyisi
    Yarış performansı da çok iyi
    Ve tüm bunların tek açıklaması var arabası iyi çok basit bir açıklama değil mi?
    Böyle giderse adam schumi nin rekorlarını kıracak

  21. nasıl durdurulamaz olmadı vettel yarış günü ishal olur kaza yaptırırlar her sey başına gelebilir bu motorsporu hala öğrenemediler ya

  22. rocco junior avatarı

    Bakalim daha 4 yarış var hemen 'Nostradamus'lar türedi:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir