Marko, Ferrari'nin Kore'deki Taktiğine Anlam Veremiyor

yazar:

kategori:

 

Yeongam’da Fernando Alonso, Red Bull ikilisinin ardından yarışı 3. tamamladı ve liderliği Vettel’e kaptırdı.

İspanyol pilotun hemen arkasında ise takım arkadaşı Felipe Massa çok hızlıydı ama Brezilyalı pilota telsizden yerini koruması istendi.

Marko, Ferrari’nin Massa’ya verdiği bu talimatı akıl almaz olarak niteledi.

Blick’e konuşan Marko: “Alonso’yu geçip Webber’i sinirlendirmesine neden izin vermediler?”

Bununla birlikte Marko’ya göre Massa, Webber’i geçememesi halinde de yerini tekrar Alonso’ya bırakabilirdi.

Marko: “Ve Massa, Webber’i geçemeseydi bile, (Alonso’ya) yerini geri vermesi zor değildi.”

 


Yorumlar

“Marko, Ferrari'nin Kore'deki Taktiğine Anlam Veremiyor” için 26 yanıt

  1. oğlum bak git türden gereksiz bir yorum olmuş

    son 2 yılın en sinsi planlarının döndüğü avusturya kökenli meşrubat firması işte

    sayın hornerinde kabul ettiği tipten.

  2. MagicAlonso avatarı

    tamamen psikolojik olarak baskı altına alma amacı taşıyan bir açıklama.Bu güne kadar takımlar bir başka takımın stratejisi hakkında ne zaman yorum yapmaya başladılar da marko paşa da yorum yapıyor.peki adama sormazlar mı siz 2010 abudabhi de şampiyonluk şansı yüksek olana değilde düşük olan pilota göre strateji yaptınız.Redbull başarılı olduğu kadar da aynı zamanda sinsi ve sahtekar bir takım izlenimi veriyor.

  3. Mark Webber Sebastian Vettel'i asla geçmezdi. Felipe Massa da Fernando Alonso'yu geçemezdi. 2 takım için de geçerli bir olay.

  4. Bununla birlikte Marko'ya göre Massa, Webber'i geçememesi halinde de yerini tekrar Alonso'ya bırakabilirdi.

    Bu cümleyi gözden kaçırmışsın galiba. Massa Webber'i geçebilir miydi? Çok büyük olasılıkla geçemezdi. Ama bu düşük olasılığı denememek için bir neden yok, en kötü ihtimal son turda yerini Alonso'ya geri verirdi. Peki Ferrari bunu neden yapmadı? Çünkü Massa'nın Webber'i geçmesi Alonso'nun şampiyonluğuna hiçbir fayda sağlamıyor.

  5. Yerini tekrar geri verebilir diyor adam bence mantıklı

  6. burak evmez avatarı

    takım emrinin kralını red bull yapıyor

  7. burak evmez avatarı

    son 4 yarışın tadını çıkar sonra schumini göremeyeceksin bizi de rahatsız etme

  8. burak evmez avatarı

    sende kına yakardın ama olmadı

  9. ferrari 40 puan öndeyken çok iyiydi şimdi ferrari kötü oldu sakın ferrari,nin iyi olduğu dönemde redbul,lar yarış dışı kalmış olmasınlar

  10. massa alonsoyu geçseydi, bide üstüne weberide geçseydi, alonso baya bi madara olurdu.

  11. Ferrari%100 avatarı

    Massa Hamiltonu geçti geçti arıza olmasaydı yinede geçerdi

  12. Yarışta bende benzer şeyleri düşündüm mesela ilk fırsatta Massa'yı öne geçirip Weber'i yakalamayı deneyebilirlerdi. Muhtemelen haklısınız Massa geçemezdi ama kendi lastikleriyle birlikte Weber'in lastiklerini de bitirirdi. Son 6-7 turda baktı geçemiyor Alonso'ya yerini verip nispeten daha taze lastikli Alonso'nun Massa'yla uğraşarak lastik harcamış Weber'e atak yapma şansı olabilirdi. Hadi olmadı tüm bunlar en azından herkese denedik ama olmadı diyebilirlerdi bence.

  13. bence ferrari ****** ve massa,yı bir an evvel postalasın yoksa şampiyon olması hayal belki bir tane alabilirler çok uzak ihtimal

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    33 yerine 53.tur olacaktı pardon.

  15. Hayal gördüler başka bir şey değil.Yarış sonucuna baksınlar.Massa kaç saniye gerisine düşmüş Alonso'nun ? O çok övdükleri lastik koruması nasıl felç geçirmiş ? Güya Alonso'yu geçse Webber'i de geçermiş…Haberleri yok ki Alonso Webber'e 0.5 yaklaşınca Webber en hızlı turu atıyordu,Massa mı geçecekmiş onu ? 😀

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Massa asla diaza atağı denemezdi.
    bu tabloda gerçekten saçma olurdu.

    ama adama "diazı geçmeyi deneme" demek……
    Perez'e "diaza atak yapma" demek…….

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayal kurmaya gerek yok.Marko webberi geçmekten bahsetmemiş.Zaten morali bozuk olan webberin hataya sevkedilmesinden bahsetmiş.O araçla üstelik massa webberi 100 tur dahi olsa geçemezdi.Tek şans webberin lastikleriydi ki webber de lastiklerinin hala iyi olduğunu 33.turda gösterdi.Ferrari halen redbull ve mclarenin gerisinde.Ferrari mclareni dahi geçemezken redbullu nasıl geçsin.Massa hamiltonu geçebildi mi ki webberi geçsin.Massa mclareni geçebildi mi ki redbullu geçsin.

  18. f1 in ..oku çıktı artık.yarışın başında bir takım ın pilot ları yer değiştiriyorlar.daha sonra bunları takip eden takım ın pilotları yerlerini sabit tutmaları için uyarılıyor.daha daha sonra yarışın başında pilot larına yer değişikliği yaptıran takımın patronu diğer takım ın pilotunun kendi pilotunu yormasını yorduktan sonra hem yorduğu rakibine hemde takım arkadaşına geçilmesini normal olarak görüp bunun yapılmamasının çok anlamsız olduğunu düşünüyor.38 yaşındayım senna prost zamanından beri takip ederim f1 i.takım emri olaylarıını bu seviyede olması hayra alamet değil.takım emri kavramı nerelere kadar gidecek bakalım

  19. Her şeyi geçtim de,sanane be adam ?

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webberin lastikleri Alonsodan 2 tur daha eskiydi.Webberin lastiklerinin bitmesini beklemek daha akıllıcaydı.Çünkü burada lastik aşınması çok fazlaydı.Hem Alonsodan hem Webberden daha yeni lastiğe sahip olmasına rağmen vettelin nasıl zorlandığını gördük ki zaten itiraf ettiler.Vettel belki de webberle aynı turda pite girseydi muhtemelen finiş göremeyebilirdi.Pitstop aralıklarında 3 tur vardı.

    Massa Alonsoyu geçse webbere ne yapabilirdi? .Lastiği , onu zorlayacak kadar dayanır mıydı?Webber zaten bir kere yol vermiş ve geriye düşmüş , bir sıra daha vermezdi!

    Marko, en hızlı turun hangi pilot tarafından ve hangi turda yapıldığını unutmuş.
    Webberi sinirlendirmekmiş.Zaten sinirliydi.Siz sinirlendirmiştiniz ya…

  21. Çünkü hem Alonso'yu hem de Webber'i geçmesi Ferrari'ye daha fazla puan kazandırabilir ama Alonso için iyi değil.

  22. rocco junior avatarı

    Buna anlam veremeyen adam kusura bakmasın da f1 izlemesin arkadaş:) böyle saçma sapan bir yorum görmedim.Herhalde ya Ferrariyi bilmiyor ya da amacı yine provakasyon

  23. hadi massa weberi de geçti.alonso webere yaklaşamadı bile bu durumda ne oluyor acaba.alonso haliyle daha az puan alacak.herhalde weberide geçince hem webere hem alonsoya yerine verecek değil demi.seni çakal seni.

  24. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Massa nın webber i kızdırmasından zıyade Alonso yu kızdırmak içindir bu çaba, Helmut un basladı akıl oyunları.. da yersek…

  25. weberi geçse nlck

  26. elvan dalton avatarı

    Adam haklı beyler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir