Hamilton: "Alonso 2012 Şampiyonluğunu Hak Etti"

yazar:

kategori:

 

Kore’de yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 10. sıra için bile zorlanan İngiliz pilot, şu anda lider Sebastian Vettel’in 62 puan gerisinde kaldı. Bununla birlikte Alonso, sezonun en uzun süre lider olan ismiydi ama o da Kore’nin ardından yerini Red Bull pilotuna kaybetti.

McLaren pilotu, hem Alonso’nun hem de Ferrari’nin sene içindeki performanslarını övdü ve İspanyol pilotun şampiyonluğu daha çok hak ettiğine inandığını belirtti.

Hamilton: “Fernando sene içindeki performansı ile (şampiyonluğu) hak etti gibi bir hisse sahibim. Takımı bir hata bile yapmadı. Her zaman en hızlı değildi ama sürekli yukarılardaydı. Bütün sene bir şampiyon gibi sürdü ve onu 3 defa şampiyon olmuş bir pilot gibi görüyorum. Red Bull ise daha inişli çıkışlı bir grafik çizdi ama onlar da harika bir iş çıkardı. Son üç yarışı kazandılar.”

 

 


Yorumlar

“Hamilton: "Alonso 2012 Şampiyonluğunu Hak Etti"” için 48 yanıt

  1. Beraber McLarende yaristiklari Sezonda Alonsoya "Yanimizda bir zorla bir Bavul tasiyoruz" diyordu Bence bir bavula duyulan saygi kadar Saygi duyuyor.

  2. Eee! Alonso ne zaman rakipleri sorun yasamadan geriden gelip onlari sollayarak yaris kazandi. Hangi polü kazandi hangi yarista gercekten rakipleriyle kiyasiya yaristi sönük ve heyecansiz yaristi ben sadece istikrar ile F1de birinciligi kimsenin hak edemeyecegini düsünüyorum. Hizliysan risk aliyosan ve 1.lige yarisiyosan hak edersin sezon sonuda olsa bunu su an yapan Red bull ve Vettel. Kendisinin tekrar sampiyon olmasini bende istemiyorum iyice simaracak fakat yigidi öldür hakkini yeme takimi ve kendisi ataga gectiler ve hak ederek gene sampiyon olacaklar. Alonsoyu artik daha fazla sisirmenin bir manasi yok. 3 birincilik almisla 5-6 pool ve birincilik almis brini (Tahmini sezon sonu) kiyaslamak artik Ronantizm olur burasi F1 Süper Toto 1.futbol ligi degil…

  3. burada çok sevdiğim mclarenci ve o mclarenciler içersinde hamiltonu çok seven çok sevdiğim arkadaşlar var.kirve, onur, fatih küskü gibi…böyle bir şey yapacak olsam bile o arkadaşları üzmemek adına yapmam.
    kaldı ki inancım gereği renginden dolayı bir insanı aşağılamak hele ki farklı bir canlıya benzetmek bana yakışmaz….

    bununla beraber ne anlattığımızdan ziyade karşı tarafın ne anladığı önemlidir düşüncesine aykırı hareket etmişim gibi geliyor…bu açıdan bazı arkadaşları yanlış anlamaya sevkettiğim için özür dilerim.

  4. Hak etme işini irdelersek alonso zararlı çıkar, onun hiç karıştırmayın geçmişi.

  5. 2005'te herkes biliyorki sampiyonlugu Kimi haketmişti . 2006 'tıda ise schumi'de haketmeyi çok istemiş olsada Alonso daha çok haketmişti.

  6. 2006'da Alonso Haketmedi mi? Vallaha Güldürdün F1'i İzlemiş Olmak İcin İzleme

  7. Etme bulma dünyası, 2006 yılını hatırlayanlar hakedeni etmeyini bilir, 3 yıldır madara ediyor bu çocuk hepinizi, tarih şampiyonları hatırlar.

  8. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Hahahahah

  9. anlaşıldı wettel,li çekemeyen pilotlar var sanamı sordular kimin hakettiğini hem vettel,in arkasında tos yutacaksın hem ****** haketti diyeceksin

  10. Brezilya'dan sonra kimin puanı diğerlerinden fazlaysa şampiyonluğu o haketmiş demektir.

  11. Sıralamada 5. olup yarış kazanıp en fazla puanı toplamak aracıyla bütünleşip ondan en fazla randımanı almak demekdir ki bunu başaran pilotda haketmiş olur.Kendi kapasitesine aracın hızıda takviye ederse o zaman en hızlı olur.Önden başlayan Vettel dahi iyi bir araçla sürekli yarış kazanabiliyor.

  12. Bu arada resim koymaya çalışmadım, haber vereyim

  13. Bir de, efendim neymiş Alonso şampiyonluğu haketmişmiş. Yahu her sıralamada beşinci olan adam şampiyonluğu nasıl hakedebilir. Öndeki yarış dışı kalıyor beyimiz birinci oluyor ondan sonra hakettik. Yahu ortada kalkarsan kaza ihtimali artar. Bak Schumacher'e. Adamı 2002-4 te yakalayabilen yoktu, şimdi kazasız yarışı yok. Neden? Ortada kalkıyor da ondan. Alonso niye kazaya karışıyor? 5. 6. kalkıyor da ondan. Alonso da önde kalkabileceği bir takıma gitsin o zaman. 3 sene bitti hala aynı masal. Alonso Ferrari'ye önde başlayayım diye gitmedi mi? Beğenmiyorsa takımını değiştirsin. Değiştiremiyorsa yapacak birşey yok, hem kendi hem fanları kaza duasına çıkacak.

  14. Demecin Mclaren'den ayrıldıktan sonra verilmesi enteresan. Zamanlama manidar. Tabii kendisi de biliyor önümüzdeki sene yüzde doksan puan için savaşacağını, ileriye yönelik tuğla örme çalışmaları bunlar. Bakalım harç sağlam mı olacak, çürük mü çıkacak?

  15. bu hikayede maymun kim oluyor? siyahi birini fıkrada bile olsa maymuna benzetmek ırkçılıktır, gönlünden öyle geçmiyorsa bile, yanlış anlaşılır…

  16. Neyin kafasını yaşıyorsun sen acaba fıkraymış senin ne niyetle söylediğini bilmiyorum sanki siyahi bi insana bunu demek bi insanlık suçudur

  17. Vettel düşmanlığını anlayamadım gitti zaten. Serhan Acar bile Vettel'in aslında çok iyi olmadığını ima etmeye başladı bana göre. Blogunda Vettel'in ilk üç dışından başlayarak kazandığı yarış yok demiş. Doğru. Doğru da, bir de Ayrton Senna'nın istatistiklerine bir bakın. 4'ten ve 5'ten kalkıp 1'er tane kazanmış. Gerisi hep ilk 3 cepten… Boş boş konuşuyorlar.

  18. ya vettel ne yapmiski alonso ile kiyaslanabilecek seviyeye gelmis??? ne zaman geriye dustukten sonra yaris kazanmis??? biri anlatsin vettelin sadece hizli aracla iyi bir is yapabilecegini o aracla herkes sampiyon olurdu(rb7) bu konuyu fazla uzatmayacagim sezon sonu sampiyon pilotlarin degerlendirmesinde goreceksiniz ayrintilari

  19. :)))
    niyetimi anlayarak yazdığın için teşekkür ederim.
    madem öyle fıkrayı anlatayım…
    maymun ormanda aslanın arkasından atıp tutuyormuş…bir iki derken bu laflar aslanın kulağına gitmiş…aslan bir gün maymunu yakalamış bir yerde…"konuş bakalım arkamdan atıp tutuyorsun nedir benle alıp veremediğin" demiş…maymun "sen bana bakma muzu biraz fazla kaçırdım ….. ….. konuşuyorum" demiş…:)))

  20. Zavallı olmak böyle bir şey… Sezon boyunca genellikle en hızlı araca sahip ol sonra hatalar sonucu şampiyonluk yarışının uzağında kal.Ve daha sonra birilerine yaranmak için böyle demeç ver. Biz biliriz hamiltonla alonsonun birbirine saygısını. Alonso haketmiyor demiyorum ama vettel de en az onun kadar hakediyor.

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben fenerli değilim allah korusun Sadri Şener'in kupa derdine gönderme yaptım adam kupayı hakkettiğini düşünüyorya hep içindeki özlemi gideremediğinden.Bu durumda Ferrarinin durumuna benziyor Alonso ile başarı bekleyen takım sürekli hüsranla bitirdi son iki yılı bu senede hüsran ile biterse beğenmediğiniz massa ile vettel takım arkadaşı olabilir.

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Suzukada Alonso kendi kendini yarış dışı bıraktı.Sonuçta herkes puan kaybetti sen olayı şansızca puan kaybetmeye getiriyorsun Alonso puan kaybetmeyi istemedği gibi Vettelde istememişti bu sporda olan şeyler bunlar kaderin bir cilvesimi demek doğru olur yoksa ilahi adaletmi demek doğru olur bu kişisel olarak değişebilir ama kim kazanırsa hak edicek ve Vettel kazanırsa sonuna kadar hak ederek kazanacak.

  23. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    alternatör ve vites kutuları dayanıklılıkla ilgilidir, bu da dolayısı ile takımla ilgilidir, benim kastrettiklerimle seninkiler arasında nasıl bir ilişki kurdun anlamadım, bana 1 yarış söylesene biri VET e çarpıp yarış dışı bıraktığı, 1 tane HIYAR vardı Vet in çaptığı onu anlatma ama…

  24. sebastian vettel  avatarı
    sebastian vettel

    Ha bu arada olmadı briatore de çağır sen briatore ve alonso el ele tutuşun selenayı çagırın size yardımcı olur alonsonun şampiyonluğu için:)))))

  25. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Breh arkadaş bir sizin adam haybeden puan kaybetti Hamilton sene başında neler kaybetti keza Vettel de öyle.

  26. eee hiç yarışmayalım o zaman. Alonso şampiyon dağılın beyler

  27. sebastian vettel avatarı
    sebastian vettel

    Bence sen alonso ve ferariyi savunacagına kendi özeleştirini yap önce. sezon başından beri en iyi sıralama aracına sahipsinn (koreyi saymazsak tabi) ona ragmen sampiyonadan kopmuşsun bence hatayı kendınde ve o becerisiz takımında ara.Ve şimdiden mercedeste neler yapabilirim torro rosolarla nasıl mücadele edebilirim yada bundan 3 yıl sonra ferariye nasıl gidebilirim die hesaplar yap..gerçi şimdiden alonso ve fereriye yaranmak için gereksiz gereksiz açıklamalar yapıyorsun! daha 4 yarış var 100 puan gibi herkesi iddalı duruma getirecek kadar puan…cıkıp da alonso şampiyonluğu haketti gibi saçma saçma açıklamalar yapıyorsuunn zaten bunca yıldır bır sampıyonluk yasadın o da massanın şansızlıklarıyla..Vettel sanada alonsoya da ağır gelir hersey eşit olsa da yine sizden iyidir vettel!!!!!

  28. Hamilton, Mercedes kapandığında nereye gideceğini kafasında belirlemiş gibi.

  29. arkadaş bir fıkradan alıntı yapmış. ırkçılıla alakası yok. hani alkol alıp muz yemekle ve bu nedenle çok konuşmakla ilgili olan fıkra.

  30. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yani sadri şener gibi haklılar demek istedin heralde
    tabii size kalırsa şike de yok zaten olsa da sahaya yansımadı
    buna kim inanır bir kadir bir de fanatik fb liler
    bazen insanda utanma olur ve susar
    malesef bu duygu azizbahçelilerde yok

  31. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    adam haybeden 2 yarış olmadık şekilde kazaya karıştı, bunda ne takımın nede alonsonun suçu var ve bu 2 yarış sonunda en az 25 puan almış olsa idi bugün şampiyonluğun en büyük adayı olacaktı o zaman kimse vettel i anmazdı bile, acı olan da bu zaten hiç suçu yokken yarışa başlamadan bitirip şampiyonluktan olmak, şöyle olsa anlarım hatalı zamanda hatalı atak yaparsın, zorlarsın pist dışına çıkar kaza yaparsın yada araç arıza yapar dayanıksızdır vb ama bunların hiç biri olmadı başkalarının hatası adamı şampiyonluktan ediyor resmen, hatta ve hatta serhan acar ın japonya gp hakkındaki yazısındada söylediği gibi vettel e verilen kınama cezası görülmemiş birşey engelleme varsa grid cezası alır, hakemler resmen şampiyonanın kaderi ile oynadılar, belki o ceza alsa alonso 1 sıra önde başlayacak asıl rakibi kendi arkasında olacak belkide bu durumda o kadar zorlamayacak ve kimi ile kazaya karışmayacaktı, ama bunların hiç önemi yok, fakat şampiyona japonya da hakem kararlarıyla resmen farklı bi boyut kazandı…

  32. Yuh ya biraz insan olun arkadaş şimdi de ırkçılığa mı başladınız bu yorum yarım saattir nasıl burda duruyo yönetimin de çok hoşuna gitti sanırım

  33. Yuh ya biraz insan olun arkadaş şimdi de ırkçılığa mı başladınız bu yorum yarım saattir nasıl burda duruyo yönetimin de çok hoşuna gitti sanırım

  34. Herkes çıkmış Alonso en iyi pilot ama şampiyonluk elden gidiyor naraları atıyor .İstediginiz kadar en iyi olun ,takımdaki bir tek pit stopçu yada bir mekaniker sizi şampiyonluktan eder.Dolasıyla formula sürücülere baglı bir spor degilki, önce takım olmalısınız. Zafer kazanınca ben kazandım derseniz,sonra kaybedince arac hızlı degil diye o araca emek verenlere suç atarsanız ,gerçekte sadece bencilliginizi ortaya koyarsınız. Kazanınca ve kaybedincede takım oldugunuzu hatırlayacak Pastada payınız büyükte olsa pastanın hepsinin size ait olmadıgını bileceksiniz.Alonso sampiyonlugu hakedebilir ama Ferrari haketmiyordur, Belki Vettel ve Redbull takımı daha çok hakediyordur daha iyi iş çıkartarak.kimin hakettigini beraber görecegiz

  35. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Vettelde hak etti Alonsoda, kim olursa alkışlamak lazım. haketmeyen biziz, zaten olamadıkta. en hızlı olmayan araçla belki 3. veya 4. olup çok değerli puanlar alırsın ama hata yaparsan sıfır çekersin istediğin kadar hızlı ol. bizde hatalar zincirini+şansızlıklar kıramadık. redbula ve ferrariye şimdiden tebrikler.

  36. Entry-nick uyumsuzluğu:)

  37. rocco junior avatarı

    Hamilton şahsi fikrini belirtiyor ama birilerinin duymak istemediği isim olunca yine fena halde batmış:)Bunu Vettel için de söylese saygı duymak gerekir…

  38. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Arkadas sen hangı merıdyende yasıyorsun yahu 1 degıl 2 degıl neyın sacmalıklar bunları artık agzım acık kalıyor 😀 Vettel bile su performans ile varken Hamilton neyı hak edıyor canım benım 🙂 gıt degıs su nıkını 🙂

  39. ispanyol çocuğu mu hak etti şampiyonluğu yapma hamilton yapma adamım sen hak ettin bu şampiyonluğu

  40. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    araç/pilot kombinasyonu olarak en iyisiydi.Yavaş araçtan maksimumu çıkardı,hak etmediğini söyleyen gözleriyle izlemiyordur

  41. Hamilton'un yağlama çalışmaları hız kesmeksizin devam ediyor.

  42. Hamilton Alonso ya müthiş bir saygı duyuyor.Darası taraftarlarının başına.

  43. hahahahah harbiden öyle 😀

  44. Ferrari%100 avatarı

    Yorumuda tam oturtmuşsun bravo yani

  45. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu Ferrari ekibi ve taraftarlarıda Sadri Şener gibi 🙂

  46. Daha Mercedes'e gitmeden Ferrari'ye yaranma çabaları ?

  47. bencede en uzun süre ve en çok çaba sarfeden ferrari idi sezon başında 1.5 sn geriden gelen zaten redbull hep hızlıydı bazı zamanlar illegal işlerde yaptılar newey zaten kurnaz tilki ne yapıp edip fia dan kurtuluyor bide alonso gibi vettelinde geriden gelip yarışı kazandığını görmedim 3 senedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir