Mercedes 2013 Özelliklerini Aracında Denemeye Başladı

yazar:

kategori:

 

Sezona güçlü başlayan ve ön grupta söz sahibi olan takım, Çin’de zafere ulaştı ama sezon ilerledikte hem liderlerden uzaklaştı hem de arka gruptakilere yakalandı; en son geçen hafta sonu Kore’den puansız ayrılacak konuma geldi.

Ama Brawn, araçlarının kalan 4 yarıştan en az 3’üne uygun olduğuna inanıyor.

Brawn: “Austin’i bilmiyoruz ama önümüzdeki birkaç pist, aracımızın doğasına uygun gibi görünüyor.”

“(Kore) ise bizim için en iyi pist değildi; özellikle de son bölümü. Ama geçen seneyi hatırlarsanız, gelecek pistlerde güçlü olduğumuzu görebilirsiniz. Ve bu 4 yarış içinde araçta deneyeceğimiz bazı şeyler de olacak; özellikle de gelecek seneyle ilgili.”

Brawn, Mercedes’in artık 2013’e odaklanmaya başladığını ama bu sezonu da tamamen bırakmadıklarını söyledi. Çünkü arkadan ciddi şekilde gelen bir Sauber tehlikesi var.

Brawn: “(2012 ve 2013 arasında) dengeli bir yaklaşımı benimsiyoruz. Şasi takımımız, gelecek senenin aracını tasarlıyor. Emin olmak istedikleri belli yönler var. (Kore”de Cuma günü) arka kanatta aerodinamik değişiklikler denediğimizi gördünüz; bunlar daha ok gelecek sene ile ilgiliydi. Yani bir karışım yapıyoruz”

“Bu senenin son bölümünü, gelecek sene için feda etmek de istemiyoruz. Ama çok sağlam bir şekilde işi ele alıyoruz. Suzuka’da iki farklı arka süspansiyon geometrisi denedik; ayrıca başka temel farklılıklar da test ettik. Yani böyle şeyleri, programımıza dâhil ediyoruz ama senenin geri kalanında da takdire değer performanslar göstermek de istiyoruz”

 


Yorumlar

  1. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Arkadan gelen Sauber mi ? Çok güldüm.Allah da sizi güldürsün bir ara :)) yahu siz Sauber in arkasından geliyorsunuz.Bu adamlar gündüz rüyası görmeyi ne zaman bırakacaklar acaba ?

  2. kim ne yapsın mpg yi çakma bir takım…

    schumi olmasa konuşulmazdı bile… o kadar sıradan…

  3. Nasıl bi seneydi anlayamadım ben bu sene zaten.Özellikle senenin ilk yarısı karma karışık performanslar gördük.Mercedes uzun düzlüklerde oldukça etkili iken yavaş virajlı sektörlerde sıkıntılar yaşadı.Monaco da takımın q3 e dahi kalamayacağını düşünürken araç resmi olmasa da pole aldı.Yarışda lastik sorunu yaşıyor denilirken Çin de galibiyet aldı.Aslında bunlar bence aptal sezon sayesinde oldu.Mercedes konusunda tüm sporseverler gibi ben de hayal kırıklığı yaşadım.Hem Schumi adına hem de isimleri adına.Çok istekli olmalarına rağmen bir şeyler ters gitti.Bilinçli bir yapılanma yok ki takımda böyle bir durum gerçekleşti.Yoksa başka bir açıklama bulamıyorum.Bu senenin en önemlileri arasında yer alan Coanda tarzı egsozu Ferrari ve Rbr gibi takımlar hemen araçlarına adapte ederken Mercedes in son iki yarıştır bu egszola geriye gittiği açıkça görüldü.

  4. Seneye Schumi'nin cefasını cektiği araçla Hamilton a sefa cektirecek aracak verirseniz iki elim yakanızda olur.

  5. Ross Brawn ve MGP direk 2014'e odaklansin bence.

  6. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Ros Brawndan ninniler:)

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bide işe yarasa Acaba geri kalan yarışlarda nasıl performans gösterckler.hindistanda iyi bir tempoya sahip olabiliriz.Bide Schuöacherde şu var sezon bitsede girsem artık.bence artık araç haftasonu iyiyse yarışır yoksa normal bir performans sergiler.geri kalan yarışlarda yağmur ihtimali az.inşallah birezilyada 🙂 yağmur yağarda schumacha yine döktürür

  8. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Konuştukça batıyorsun

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    yeni güncellemeler getirdikçe geriye doğru gidiyorlar. dediğim gibi iki araçla hrt ile mücadele edecek şekilde güçlü sona ulaşacaklar :)) şuraya bak ya takım koskoca sezonu test için kullanıyor resmen.

  10. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Markalarda 5.lik için büyük yararı olur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir