McLaren: "Red Bull Yenilmez Değil"

yazar:

kategori:

Red bull, çifte DRS’nin de içinde bulunduğu son güncellemeleri ile performansını yükseltti; ve Singapur, Japonya, Kore’de zafere ulaştı.

Alınan sonuçların ardından Avusturyalı takım, liderliğini pekiştirirken Vettel, Alonso’yu geride bırakarak Pilotlar Şampiyonası’nda 6 puan farkla zirveye oturdu.

McLaren Teknik Patronu Paddy Lowe: “Ulaşılabilir durumdalar. İşleri tersine çevirme çabamızdan vazgeçmeyeceğiz.”

“Sıralamayı önlerde bitirdiğinizde, makul seviyede bir avantajınız olsun veya olmasın, hâlâ öndeki yerini koruma şansınız bulunuyor. Bu yüzden sıralama konusunda işleri tersine çevirmeliyiz.”

Red Bull’un son güncelleme paketinin yeni bir gelişim mücadelesi ortaya çıkardığını düşünen Lowe, kalan yarışlar için yeni parçalar üzerine sıkı çalıştıklarını belirtti.

Lowe: “Bir yerde hata yaptığımızı düşünmüyorum. Bu sadece bir gelişim savaşı.”

“Araçlarında sağlam bir adım attılar ve bunu öyle aniden bir yarışta gerçekleştirmediler”

“Gücün nereden geldiğini görmek için bir dizi yarışa bakmanız gerek. Singapur’a sağlam bir paketle geldiler ve o yarışta görünen çok şey vardı. En nihayetinde son üç yarışta her şey bir araya geldi.”

“Ama biz de bazı büyük şeyler üzerine çalışıyoruz. Yeterli olacak mı henüz bilmiyoruz ama Hindistan ve Abu Dhabi’de kullanılacak.”

Lowe, Takımlar Şampiyonluğu’nda Red Bull’un yenilmesini bu sene zor gördüğünü ama en azından Ferrari’den ikinciliği geri almak istediklerini ifade etti.

Lowe: “Puanlara baktığınızda, işler şu anda yolunda gitmiyor demezsem yalan söylemiş olurum. (Bazı yarışlarda) sağlam sonuçlar almalıydık ve onlar (Red Bull) şu anda işleri tersine çevirmemeliydi.”

“Her ne kadar da 6 puanlık fark kesinlikle kapatabilir olsa da elbette Takımlar Şampiyonası’nda ikinciliği kaybetmemiz hayal kırıklığı yarattı”

“İkinciliği almak için büyük bir azim olacak. Ferrari’yi arkamızda tutmaktan her zaman hoşlanmışızdır. Bu sezon için en azından istememiz gereken bu”

 

 


Yorumlar

“McLaren: "Red Bull Yenilmez Değil"” için 26 yanıt

  1. 2009'da herşey sırıflanınca Ferrari ve McLaren de sıfırlandı sanki.

    2009'dan şu ana kadar olan yarışlarda;

    Pol pozisyonları:

    Red Bull 44

    McLaren 12

    Ferrari 4

    Galibiyetler:

    Red Bull 33

    McLaren 18

    Ferrari 10

    2009'dan itibaren pol pozisyonunda tarihin en büyük iki takımını toplayınca günümüzün büyük takımının yarısı yapmıyor. Galibiyetleri toplayınca yine geride kalıyor. 2014 sezonunda çok şeyin değişeceğini söyleyenler var. Ne diyelim… En doğrusunu Allah bilir.

  2. evet rbr yenilmez değil, fakat şu anda yenecek takım yok,

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    ferrari "kendi açısından" işe yarayacak bir taktik uyguladı. fia nın yeni kanat testi ve bunun olmasını isteyen ferrari. McLaren in ön kanadı legalken birden illegal oluverdi. sezon ortasında yeni ölçüm kuralı ile. amaç McLaren i devre dışı bırakıp en azından RBR ile ferrari arasına girmesini engelleyip şanslarını yükseltmekti. şimdilik işe yaramış gözüküyor. senelerdir olagelen birbaşka fia işbirliği. artık bu durumda RBR şampiyonayı haketmiştir. umarım kazanırlar.

  4. bu yorumdan anladığım rbr yenilebilir ama fia yardımıyla dürüstçe değil

  5. sözüm ramboya siz böyle devam edemessiniz ettirmezler 1.reytingi düşürüyorsunuz 2.siz bir avuc taraftarsınız ama ferrari ve mclaren sayısız taraftara sahip f1 sizimi memnun edecek yoksa biz ferraricilerimi yada mclarencilerimi reyting için tabiki bizi 2014 bekle ozaman konusuruz vettelide retbulda bulursan tabiii iş motora gelince orada durucan ferrariyi izliycen…

  6. Cok iyi biliyorum sükür kafirin anlamini onlar adina üzülme kötü bir anlami yok gayrimüslimlere söylenen bir sifat sadece. Hakaret niteligi tasimiyor icin rahat etsin. Allah allah! Fakat Bak bunu bilmiyodum Mateshitz, Horner, Marko, Newey bunlar gercekten müslümanlarmiydi!! yada yenimi oldularda benmi duymadim. Size bunu Zekeriya Beyazmi dedi yoksa?!!!!!!?

  7. Bu sadece kuru bir laf olarak kalir Dua yada iyil k temennisi olmaz. Allahi tanimayan birinden Allah nasil Razi olur bir defa bu Mantiga aykiri. Neyse

  8. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bu adamın görüşü. Karşı tarafın dini ne olursa olsun. Siz iyi niyetinizi "Allah razı olsun" diyerek dile getirebilirsiniz. Sizin söyleminiz bu olabilir. Adam dinsiz olur başka bir dine inanır fark etmez.

    Kimseyi dövmezler, kimseye sövmezler.

  9. Kafirin anlamını bilmiyorsun adamın kafir olduğunu söylüyorsun.Kulaktan iyi dolmuşsun.Hadi onu bırak Müslüman olmadığını nerden biliyorsun.Aslında kime ne de

  10. Bencede yenilmez değil.

    Aracımız sıralamada yenilmez iken ilk çizgiyi rüyamızda görür olduk. Yarıştaki aracın dengesi olağan üstü iken bir anda kayboluverdi.

    Kanımca 0.6 veya 0.7 sn yavaşladık. Ne olduysa bir anda aracın önündeki denge kaybolu verdi.

    Çok gariptir ki viraj çıkışında ki o 2011 deki RB performansı kayboldu.

    Bunların hepsi yeni kanat testinden ortaya çıktı. Şimdide olan biteni düzeltmek için yeni parçalar getiricez sözde. Güldürmeyin beni 2006 yılını komple çöpe atan McLaren 2012 nin sonunda hemde hiç bir şampiyonayı kazanma şansı kalmamışken güncelleme getirmez.

    Ha getirir bunlar sadece McLaren olduğumuz için ayar güncellemeleridir sadece. Aynı şekilde RB ve Ferrarinini yaptığı gibi. Yani büyük takımlarının.

    FİA bizi çok güzel yavaşlattı. Ama ne tesadüftür ki olan biten hep Monza galibiyetinden yada şöyle diyeiym Monza kuşatmasından sonra oldu yine. Aynı 2007 de olduğu gibi. Ceza!!!

    F1 sezonunda kazanmak istediğim McLaren taraftarı olarak iki yarış var biri Monaco diğeride Monza dır. Diğerleri önemli değil benim için. Ama mümkünse bundan sonra Monza galibiyetini es geçin. Çünkü tüm sezon için bize daha büyük bir fayda getiricektir eminim.

    Burda McLaren ın bir suçu yok aynı 2011 Silverstone öncesi gibi dk sında kural değişikliğinin doğrudan sonucu yine gülemeyen biz McLaren cepesi. Yani tüm olan bitenler beceriksiz Ferrari ekibini, bir kanadı esnetemeyen aerocuları ve esnetirken bile doğru düzgün yapamayıp kanadın dans etmesini sağlayanlar için şampiyonluk kolaylığı. Ama neyazıkki RB nin aracı esnemeden bile Ferrariden iyi.

    Neweyi nasıl durduracağınızı çok merak ediyorum. Bu saatten sonra kaçırsanız bile Vettel in şampiyonluk kazanmaya yeticek bir araca sahip.

  11. Kesinlikle Hayir 2 yaris öncesine kadar 3 yarista iyiydik oda tek aracli basariydi biri gitse biri muhakkak kaliyodu simdi oda yok 2 aracta pistte düzgün gidemiyor bunu tek basaran Red bullar oldu bu senede onlarda istikrarsizdi fakat diger takimlara göre gene en cabuk toparlanan ve hizlanan takim olmayi basardilar Sanirim hatta eminim bu senede hem takimlar hemde pilotlar sampiyonu onlar. Artik bize geride Tebrik etmek kaliyor onlari Gecmis olsun 🙁

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    god bless you

  13. Doğru söze ne denir

  14. Rambo Elin keferesine Allaj Razi olsun denmez kardes Allah kafirlerden ne yaparlarsa yapsinlar iman etmedigi sürece Razi olmaz heleki Formulanin Allah nezninde hic bir degeri yok :-)) Eger Formula1 e duydugun alakanin onda birini kendi dinine dusaydin Allah iman nasip etsin diye dua ederdin. Müslüman olmayan birine Allah razi olsun denmez Gülerler Adama yada döwerler :-)))))

  15. Ferhat  Güzel avatarı
    Ferhat Güzel

    Red Bull u kendisi istemediği sürece hiç kimse yenemez.mclaren boş laflarla kendini anca avutur böyle.adamlar 4 senedir sizi yeniyor

  16. Hay Allah iyiligini wersin Rambo. Kafirede Allah Razi olsun dedinya helal olsun güldürdün beni. Nerde görülmüs duyulmus Müslüman olmayan birinden Allahin Razi ve hosnut oldugu Ancak Allah iman nasip etsin diye dua edilir. Keske En az Formulaya gösterdigin ilgi ve alakayi birazda Kendi dinin icin gösterip ögrenseydin böyle büyük Gaflar yapmazdin Allah islah etsin ne diyem baska :-))

  17. Sarhosmudur nedir bu Adam!!! 3 Seneden beri yenemiyorsunuz iste Ne ben Markayim Agayim diyen Ferrari nede Teknigi ve Gecmisiyle övünen McLaren Ufak gördükleri Mesrubat Takimi diyerek dalga gectikleri bir takimin bilegini bükemediler. Bükemedigin bilegi öpeceksin yada bu adam gibi Ölme Esegim ölme Yaz gelsin Arpa verecegim diye Öyküneceksin….

  18. allah bir gayrimüslimden razı olmaz kurduğunuz cümlelere dikkat edin kardeşim

  19. içine ettiniz bu sezonki bütün şampiyonoların bu saaten sonra yakalasan ne değişir. ron dennis dön ne olur. ilk yarış en hızlı araç bizdeydi şimdi ise orta grubla mücadele ediyoz.

  20. Hamilton'ın şampiyonluğu artık söz konusu değil. Takımlar şampiyonluğu da çok çok zor. Şu durumda 2.likten daha iyi bir sonuç var mı? Dominik amca McLaren'i arkamızda tutmalıyız dese Alonso'nun şampiyonluğunu düşünmüyor mu diyeceksin.

  21. rocco junior avatarı

    Aman Paddy Lowe abi! İstediğin kadar geliş ama bizim işe çomak sokma yeter hatta arada Vettel den puan çalsan da olur:)

  22. bu takımı kurupta bu noktalara getiren başta Dietrich Mateschitz , Helmut Marko, Christian Horner , Adrian neweyy den Allah razı olsun

    biz bu kadroyla devam ettiğimiz müdetteçe bizleri kimse durduramaz
    pilotumuz vettelde zaten her şey var karizma yetenek hırs tutku
    webberde her ne kadar sevmesek te tecrübesiyle takıma fayda sağlıyor

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Paddy redbuulu ya da hamiltonun şampiyonluğunu düşünmüyor ki hedefi ferrariyi geride bırakmak.Ferrari arkamızda kalsın da isterse redbull her zaman şampiyon olsun.Tek ki ferrariyi yenelim başka ihsan istemeyiz diyor.

  24. Kusura bakma Paddy Lowe yine yenildik Redbulla.

  25. Tamam da biz yenebilecek güçte miyiz? Son 2 yarışlık performansımıza bakılırsa yanlarına bile yaklaşamayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir