Raikkonen 2007 Sezonundan İlham Alıyor

yazar:

kategori:

Fin pilot, Ferrari ile ilk senesinde son iki yarışa büyük farkla geride girmişti ama finalde McLaren pilotlarının önünde şampiyonluğu elde etmişti.

Bu sezon mücadele daha çok Vettel ile Alonso arasında geçecek gibi görünse de Raikkonen, yine aynısını yapmak adına pes etmeyeceğini söyledi.

Raikkonen: “Sıkı çalışmaya devam etmeli ve yüksek motivasyon seviyesini sürdürmeliyiz.”

“Şahsen kendi motivasyonumun her zamanki gibi çok yüksek olduğunu hissediyorum. Elimden gelen en iyi sonuçları alma niyetim var. Elbette 2007’deki şampiyona da son yarışa kadar kesinleşmemişti. Bu yüzden her şey mümkün. Neler olacağını göreceğiz”

“Herhangi bir hedef belirlemeinin de anlamı yok. Güçlü puanlar alma adına elimizden geldiğince sıkı çalışmaya devam etmeliyiz; sonrasında neler olacağını göreceğiz. Şampiyona açısından Sebastian ile fark şu anda çok büyük. Onu yakalamak çok zor olacak ama sonuna kadar zorlamaya devam edeceğiz”

Lotus pilotu, geçen hafta sonu Kore’de yoğun bir şekilde güncellenmiş E20 ile yarışmış ve 5. olmuştu; gelecek hafta sonu için de araçta yeni güncellemeler planlanıyor.

Raikkonen: “(Kore’de) 5. sıra olmamız gereken yerdi. Birkaç sıra yükselecek konuma geldiğimiz zamanlar oldu ama farklı nedenlerden dolayı yapamadık. Ama yükselseydik de Red Bull ve Ferrari’nin hızlarına yetişemezdik.”

“Yarışın sonunda tek başımaydım ama yerimizi korumak için zorlamaya devam etmem gerekiyordu. Kolay da değildi. Muhteşem bir yarıştı diyemem ama sonunda şampiyona için puanlar aldık. Yani fena değildi.”


Yorumlar

“Raikkonen 2007 Sezonundan İlham Alıyor” için 91 yanıt

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kersin hızlanmaya faydası var diyorsun, ama çekişe bir faydası yok diyorsun. İlginç…
    İyi bir çekiş, iyi bir ivme=iyi bir hızlanmaya tekabil eder. Bunları yapabilmen için kerse ihtiyaç duyarsın. Yani daha çabuk hızlanmak için kers kullanılılır. Biz çekişte, hızlanmada kerse ihtiyaç duyulduğunu söyleyince öğren gel diyorsun, ama aynısını sende diyorsun. Yorum yazmadan önce iyice bir oku neye göre, nasıl cevap vericeğini ölç tart düşün öyle ''cevap ver''. Aynı fikirleri savunuyoruz…

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Biz genciz, bize öğretsene… Kersin çekişe değilde neye faydası var? Çok merak ettim açıklarmısın?

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Evet evet sercan kınayı hazırladım.

  4. gokhan cinar avatarı

    KERS Torku arttırır.Yani KERS kullanırsan çekişin artar.

  5. yaş kaç ?

  6. Neyse uzatmaya gerek yok rai iyi pilot ama çok iyi değil kendimizi kandırmayalım raikonen 2007de söke söke almadı bunu herkaz biliyor son 2 yarış 17 puan geride 3.sıradaydı üstelik 10 puanlık sistemde tamamiyle hamiltonun altın tepside ikramıdır ki osezon 1.yarış hariç hiç liderde olamamıştır

  7. sen avukatmısın crasher kendi fikrin yokmu hiç

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben F1'de sürmedi anlamında söyledim.

  9. büyüksün reyiz!

  10. Pardon 2 sene sürmedi demişsin gitti traktörmü sürdü ralli yapmak f1 den daha zordur 2 senede kaç puan topladı gördük yani eli soğuk değildi daha zor bir seride zaten yarışıyordu sen ben kısa donla gezerken o yarışıyordu sen ben top oynarken onlar yarışıyordu oyüzden 2 sene yarışmadı yok bilmem ne oldu geç bunları şumiyi ele alalım 3 sene sürmedi doğrumu üstelik elide soğuktu hiç bir seriye katılmadı dönüşü mercedesle değilde redbulla yapsaydı nolucaktı bi düşünün yada mclarenle şampiyon olsa aaaa 3 sene sürmemişti ama nasıl oldu bu… onlar f1 aracını sürmeyi hiç bir zaman unutmazlar heleki 42 değil 32 yaşindaysa…

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi Raikkonen kariyerinin en istikrarlı sezonunu geçirmiştir.

    Üstelik bunu 2 sene sürmedikten sonra yapmıştır.

    Bu araçla şampiyon olması zaten çok zordu, rakiplerinin sürekli hata yapması gerekiyordu. Ama aracın oldukça rekabetçi olduğu dönemde hatalar yapan Lotus olunca durum bu.

    Hala 2007'deki şampiyonluğa dil uzatanlar var.

    Ne diyelim. Çok da umrumda değil.

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Züürt tesellisini kendinizde aramaya başlayın bence.

  13. Tamam beyler dağılalım adam konuşmuş!
    Adam reyiz bunca yıllık F1 kamuoyunun çözemediği olayı çözmüş daha tartışmak düşmez!

  14. KERS hızlanma amacıyla kullanılıyor.Çekiş ayrı bir olaydır.Kersle iyi bir çekiş yakalanmaz.Öğren bunları artık genç.

  15. DreamOfWinD  avatarı

    2011 de son yarışa kadar şampiyonluğa oynayan Alonso değildi. Çünkü şampiyon kaç yarış önceden belliydi. 2011 aracına iyi diyemezsiniz. Sert lastik özürlü, rüzgar tüneli yanlışlıklarıyla üretilmiş bir araç. İspanyada kaç tur lider gittiği yarışta sert lastiğe geçip tur yedi. 2010 da son yarışta kaçırdık onu kastediyorsan 2010 da da genel olarak en hızlı araç biz değildik. Belki de son 4 senenin en iyi Ferrarisiydi F10. F2007 9 pol almış bir araç F10 dediğimiz araç ise güç bela 2 pol almış bir araç. F2007 o yılın en hızlı iki aracından biriydi. Aynı şeyleri F2012 için söyleyemeyiz. 2012 Avustralya yarışındada konuşuldu. Bir ara Massanın arkasında bir Trulli treni oluşmuştu. İşte belkide hepsinden yavaş veya eşit hızda bir araçtı F2012. Bu sene buraya kadar geldiysek bu aracın hızından değil. Rakiplerin hataları, yağmurun bir kaç yarışta bize yardım etmesi ve sezonun ilk yarışlarının bir çok enteresan durumlara sahip olmasındandır. Ben sana diyorum ki Massa bir kere yol verdi Raikkonen şampiyon oldu, Alonsoya 3 senedir veriyor bir şey olduğu yok demek çok mantıksızlık demektir. Sen bana çok komiksin diyorsun?? Ben sana, adam raikkonene şansla aldı sende sitem ettin çeneni kapat demiyorum. Yaklaştığınız pencerenin yanlışlığını söylüyorum.

  16. neye etkisi var peki sadece düzlük hızı içinmi kullanılıyor sanıyorsun.pilotlar kers'i viraj cıkışlarında niye kullanıyorlar hiç merak ettinmi

  17. Kersin çekişe bir etkisi yok.

  18. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    İzlememek ne alaka ? benım kastımı farklı anlıyorsan barı benı kucuk dusurmeye calısma 🙂 2007 de alonso nun sampıyon olamayacagı apacık bellıydı zaten hamıltonla cekısmekten kımı ye fırsat kalmıyordukı adamlar kendı ellerıyle raı ye verdı sampıyonlugu 🙂 diger söyledıklerıme gelınce sampıyonluk kesınlıkle ruya..

  19. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    İzlememek ne alaka ? benım kastımı farklı anlıyorsan barı benı kucuk dusurmeye calısma 🙂 2007 de alonso nun sampıyon olamayacagı apacık bellıydı zaten hamıltonla cekısmekten kımı ye fırsat kalmıyordukı adamlar kendı ellerıyle raı ye verdı sampıyonlugu 🙂 diger söyledıklerıme gelınce sampıyonluk kesınlıkle ruya..

  20. DreamOfWinD  avatarı

    Madem istedin açalım arşivleri

    DreamOfWinD 22.07.2012 22:24:42
    Gerçekten raikkonen bugün çok iyiydi. Geriden başlaması dezavantaj oldu. Ama ben hala kimiyi şu araçta görmeye alışamadım. Hep aklıma kırmızılı kasklı ferrarili hali geliyor.
    DreamOfWinD 09.09.2012 18:41:31
    Hamilton'a tebrikler. Baştan sona yarışı domine etti. Perez uçuşa geçince bir parça tempoyu yükseltmek zorunda kaldı ancak çok iyiydi.

    Alonsoda daha ilk turda mükemmel yükseldi. Ben el freni görecek Master Schumacherden korkuyordum. Ancak korktuğum gibi olmadı o da mükemmel yarıştı. Son turlarda tempomuz 1.30 lara kadar düştü. Raikkonenin yetişmesinden korktum ancak neyseki finishi onların önünde gördük. Raikkonen de aracın verdiğini elde etti.

    2007-2008-2009 kaskına kurban.
  21. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai hak etmiyorda ferraride tek basına yarısıp sampiyon olamayan alonsomu hak ediyor ? massanın gecip fark atacagı bir yarış olan kore gp sinde gene takım emri sayesinde 3. lügü korudu hadi bakalım sezon sonunda görücez sampiyonu ferrari bu yılda alonsoyu sampiyon yapamayacagını anladıgı icin 2013 dede massayla anlastı 2013 dede yapamazsa 2014 artık 50-60 yasına gelene kadar böyle gider bu

  22. ya bırakın ne ilhamı hamıltının aptallığı son 2 yarış 17 puan öndeydi rai son yarışta aldı şampiyonluğu şampiyon pilot sezonda kendini hissettirir ağırlığını koyar lider olur lider gider sezon sonu ipi gögüsler raikonene iyi araba verme vasatı geçemez gider dondurma yer bi hakinenle bi hamiltonla bi alonsoyla kıyaslanamaz fener veya cimbom her sene şampiyonluğa oynar bana söyleyin ya bi şumi zamanında bitane kaçırdı varmı daha kıl payı kaçırdığı şampiyonluğun yanına bile yaklaşamıyor şöyle benzetiyim trabzonspor gibi ilk 5 içinde ama gerçek aday değil bana lotusu örn.vermeyin ferrari ve mc.larendede gördük massaya dahi yenildi…massadan çok iyi ya o bakımdan söyledim…

  23. zaten ne varsa objektiflerde var.şu ara moda oldu objektifim benn

    SAUBER SEREFİ İLE BU SPORDA OLUR TAKİM EMİRLERİYLE DEGİL…!

    takım emri heryerde var.Kubicanın ilk zaferinde heidfeld e ne olduğunu yaz da senin takımı da görelim.

  24. senın yas kac?

  25. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Objektifim ben..!Kimi Raikonenci olsam KULLANCİADİM lotus yada kimmi raikonen olabilirdi.!EGER F1 E AT GOZLUGU İLE BAKİP MASSA'NİN ALONSOYA KARSİ 3 YİLDİR TAKİM EMİRLERİNİ GOREMEYECEK KADAR KÖRSEN CF1 YERİNE CİZGİ FLİM İZLEMENİ ONERİRİM
    ..BEN 2001 DE DE 2006 DA 2012 DE YANİ DUNDEN BUGUNE SAUBERCİYİM.KİMİ RAİ'Yİ SAVUNMAM ONU TUTTUGUMU DEGİL(Kİ ZATEN DEGİLİM) OLAYLARA OBKJEKTİF OLARAK BAKTİGİMİ GOSTERİR TAKİM EİİRLERİ İLE ALONSOYU SAMPİYONLUGA OYNATAN FERRARİ'DİR SAUBER DEGİL.SAUBER SEREFİ İLE BU SPORDA OLUR TAKİM EMİRLERİYLE DEGİL…!

  26. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bosver karfes bunlar sitenin 5-6 laf anlamazları arasinda..

  27. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bosver karfes bunlar sitenin 5-6 laf anlamazları arasinda..

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sauron, çuvaldızı birde kendine batır bakalım ne görüyorsun…

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Herkese cevap veririm, neden vermeyeyim? Siz 1 kişiye karşılık 3-4 kişi cevap veriyorsunuz ya. Ne oldu zorunamı gitti? Evet doğruları iyi savunurum. Sorarsan şimdiden söyleyeyim, avukat değilim. Zamanında Alonso'yuda, çok savundum. Gerçi benim savunmama ihtiyacı yok, ama ben üzerime düşeni yaptım. Burada olma amacım F1 ile ilgil bir takım yeni haberler öğrenmek, bilgilerimi tazelemek. Sizin ki gibi birilerine muhalefet olmak, provakatörlük yapmak gibi bir amaç gütmüyorum. Adam 60 yıllık Ferrari'ye, cacık diyor, diye sitem ediyorsun. Tencere dibin kara, sizin kisi bizimkinden kara misali. Sizde Raikkonen'in, bileğinin hakkıyla aldığı şampiyonluğu baltalamaya çalışıyorsunuz.
    Benim pilotum 1 kere ''emir'' verdi ondada şampiyon oldu. Sizinkisi 3 senedir veriyorda daha bir ''cacık'' olamadı.

  30. sitedeki yorumlarına göz attım.sadece savunuculuk ve herkese laf yetiştirmeden ibaret olduğunu gördüm.O yüzden sordum yaşını.

  31. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bak kardesim…

    İnsan kendi eksikligini gidermek için baskalarina çamur atmaya çalişirmiş. Bana benim iddiami çürütecek ifadeler kullan.

    Benim öğretmenliğimi formula bir üzerinden degerlendiriyorsan o senin yoksunluğun. İstanbul'daysan gel dinle dersimi. Adresimi vereyim.

    Benim demek istegim şu:
    Yukarida arkadas. Raikkonen'in sampiyonlugu sans demis. Buna itiraz ettim. Araclar ayni degil evet ama son yarisa kadar lider kimdi. O arac Ferrari degil miydi. 2011'de son yarisa kadar sampiyonluga oynayan Alonso degil miydi?

    İyi arac degildi de nasil oldu bunlar?

    Simdi bunlara cevabini bekliyorum.

  32. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    1.'si akıl yaşta değil baştadır. Bu tür yaş mevzularına girmeyi hiç sevmem. Diyelim ki 15 yaşındayım. Ne oldu, amacın neydide sordun? Ne derdin varsa sor, cevaplarım bir şeyler öğrenirsin. Sitede ki yorumlarıma bir göz at, neyin ne olduğunu anlarsın…

  33. maşallah herkese cevap yetiştiryon.Burada olma amacın belli.
    Savunuculukta üstüne yok.Adam 60 yılı aşkın burada olan takıma cacık diyor sen tarafını belli etmiş diyon.boş boş değil diyon.Ne ayaksın sen.Senin pilotta bu takımda takım emriyle şampiyon oldu.

  34. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Edebiyat öğretmeni değilim. Devrik cümle kurma. Okuması ve algılaması zor oluyor.

    Tabi kide iyi işler yapan adamı öveceksin. Ben bu sezon Raikkonen'den, çok Alonso'yu, övdüm. Ben senin objektif yorum yaptığını görmedim. Ama sen yaptığını idda ediyorsun. Arşivlerinden bir kaç tanesini göster bende yaptığına inanayım. Zor bişey olmaması gerek…

  35. yaş kaç?

  36. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yanlışın var. Kör kimseyi görmez… Ayrıca atalarımızın ''ne ekersen onu biçersin'' gibi bir lafı var. Bizde böyle taşla vurana taşla vururuz, ekmekle vurana ekmekle vururuz. Anlamışsındır umarım…

  37. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Adam en azından tarafını belli ediyor… Senin gibi ne idüğü belirsiz misali boş boş takılmıyor.

  38. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sisteme neden suç buluyorsun? Adam çalışmış, başarmış ve bir yerlere gelebilmiş. Sistemlerde illa ki tek tük hata olabilir. Mesela senin buraya kaydolmanda ki gibi…

    F2007 ve F2012'yi karşılaştırmak saçmalık. 2007'de Mclaren ile mukayese ediyorduk. Şimdi kimle mukayese edicez? Red Bull'mu, Mclaren'mi? O zaman araçta ki en önemli şey motordu, şimdi aero. Neyini kıyaslayacaksın?

    Birbirinden çok farklı şeyleri tartışıyorsunuz. Gökhan'ın, demek istediği F_Alonso Diaz, Raikkonen'in, şampiyonluğunu ''kazara'' olarak nitelendiriyor. Neymiş Massa, frenaj kaçırmış, Raikkonen'de, bu sayede şampiyon olmuş. Raikkonen, oralara gelebilmek için ne mücadeleler verdi, at gözlüğünüzü çıkarında birde öyle yorumlayın olayları. Madem siz Massa, yol vermeseydi Raikkonen, Brezilya'yı kazanıp şampiyon olamazdı diyorsunuz. O zaman bizde diyoruz ki Massa, yol vermeseydi Alonso, ne 2010 Çin'i, 4.bitirirdi nede Almanya 2010'u, kazanabilirdi ve bu dediklerim gerçekleşseydi Abu Dhabi'ye gerek kalmadan Alonso, şampiyonluk potasından düşerdi.

    Kısasa kısas… Siz öyle saçmalarsanız, biz böyle saçmalarız…

  39. onların yaptıkları sayılmaz.kör kendini görmezmiş.

  40. Takim emri olmasa Alonso ve Ferrariden bir cacik olmaz.

    sauberin ne cacık olduğunu soracam ama sauber diye göstermelik yazıp kimi fanı olduğun için boş yere sauber takımına bişey söylemeye sormaya gerek yok.

  41. DreamOfWinD  avatarı

    Sen kendi taraftarının kışkırtıcı yorumlarına sesini çıkarmıyorsun ya? Ben adama böyle kışkırtıcı mesajlar yazma onlar gibi olma demişim kendi taraftarıma, objektif değilsin diyorsun hala. Adama bak sanki iyi işler yapan pilotlara hakaret ettik. Ben bu sene raikkoneni övdüğümüde hatırlıyorum, vetteli övdüğümü de hatırlıyorum, hamiltonu övdüğümü de hatırlıyorum. Şimdi çıkıp buraya o yorumlarımı koyarım mazallah yorumları arşive alıyor dersin.

  42. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    F_Alonso Diaz, Raikkonen, fanlarını resmen kışkırtıyor.

    ''2007 de şampiyonanın son yarışına kadar lider gelen massa''

    Ne saçmalıyor? Massa'nın, son yarışta şampiyonluk şansı felan yoktu. Massa, frenajı kaçırdı Raikkonen'e, karşılık zaman kaybetti doğru. Bencede kasti yapılmış bir hareket. Göz göre göre şampiyonluk şansın yokken, şampiyon olabilecek takım arkadaşını neden engellesin? Aynı durumda olsa herkes bunu yapar, yada yaptırılmak zorunda bırakılabilir. 2008 Çin'i iyi hatırla. Shangay pistinin o uzun düzlüğünde Raikkonen'in, aracının neden birden bire sesi kesildi? Massa, için. Zamanında Massa'da, Raikkonen, için sesini kesmişti. Karşılıklı paslaşmalar bunlar.

    Raikkonen, en azından Massa'nın, yaptığı işlere 'This is Ridiculous' demedi. Gerçekleri söyleyince biz çocuk, sizde bilmişliğinizden taviz vermeyen yetişkinlermi oluyorsunuz? Saçmalık…

    İstersen doğma büyüme Marenello'cu ol. Gözümde bir hiçsin. Bir kere bile objektif bir yorum yaptığını görmedim…

  43. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Alonso'nun şampiuonluga oynamasi icin kac kere Massa'yi ezdiginizi hatirlatiyim.Takim emri olmasa Alonso ve Ferrariden bir cacik olmaz.

  44. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Lotus sadece 3-4 yarıştır yavaş göründü.Sezonun önceki yarışlarında Ferrari kadar temposu vardı.Kazanması gereken en az 2-3 yarışı kazanamadı Rai.Hak ediyor deme.Zerre kadar hak etmiyor !

  45. DreamOfWinD  avatarı

    Neresi komik kardeşim hadi söyle ne biliyorsan yaz bakalım. Hadi madem dersin var akşam bekliyorum mesajını. F2007 Ve F2012 aynı araçlar mı sence? Sen komik olma lütfen. Bir de öğretmenim diyorsun Seni öğretmen yapan sisteme yazık..

  46. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :))) çok komiksin. Simdi sana iyi yazardim da dersim var. Ogrencilerim bekliyor.

  47. Hala takim emri konusunda saldirgan tutum icerisine girmeyin lutfen.Herkes biliyor ki ferrari 1.pilotunu destekliyor ister Kimi olsun ister Alonso.Kimi'de desteklendi Alonso'da.Kimi'nin demecine gelince hala 100 puan varken bu kadar net konusmaniz ilginc binde birde olsa ihtimal var bekleyelim gorelim
    Romain Grosjean Kimi'ye yol verecek eger takim esassa,Massa'da Alonso'ya.Kimi Ferrari'de sampiyon oldu.Nasil,kimlerin destegiyle,nasil bir arabayla olursa olsun sampiyon oldu gerisini tartismaya gerek yok.

  48. Hepsini geçtim Kimi Raikkonen 2007 sezonunda tam 6 yarış kazandı, bunun farkındasınız değil mi? Yani şampiyonluğu sadece Brezilya'yı kazanana vermediler. Brezilya'da Massa'nın yardımı dokunmuş olabilir ama bu Kimi'nin şampiyonluğuna en ufak bir gölge düşürmez çünkü dediğin gibi şampiyonluğu sadece Brezilya'yı kazanana vermediler! Hani üstüne basa basa söyleyeyim de belki bir şekilde bu saçmalık son bulur.

  49. DreamOfWinD  avatarı

    Bak kardeşim ben 2003 te de Ferrariciydim 2007 de de Ferrariciydim 2012 De de Ferrarciyim. Ancak böyle Massa bir kere yol verdi Raikkonen şampiyon oldu. Alonsoya kaç kere yol verdi şampiyon olamadı gibi cümleler sadece ve sadece bir kaç ilkokulluyu kandırmaya yeter. Böyle şeyler yazarak kendinizi küçük düşürmeyin F2007 ve F10 F150 F2012 aynı rekabet düzeyindeki araçlar değillerdi.
    F alonso diaz kardeşim sende boşver böyle şeyleri çocukla çocuk olmayalım biz.

  50. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Aracı bozuk biraz yanlış bir değim olmuş, aracı arızalı desek daha doğru olur sanırım. Ayrıca bu mücadelenin uzayış sebebini daha önce açıkladım. Ama tekrar açıklamakta fayda var anlaşılan, yeni üyemiz, genç üyemiz merak etmiş…

    Öncelikle Raikkonen, düzlükte Hamilton'a, yaklaşabilmek için tüm kersini kullandı. Ha şimdi birisi çıkar derki ''kullanmasaydı o zaman kardeşim'' der. Bazı arkadaşlar çok iyi biliyorlar çünkü. Dediğim gibi Hamilton'a, ''yaklaşabilmek'' adına tüm kersi kullandığı için, viraj çıkışındada kerssiz çekişin, kersli çekişe oranla farkını gördük. Ayrıca Mclaren, çekiş anlamında Lotus'tan, bariz şekilde üstün. Bütün bu etmenler bir araya gelince, ortaya senin deyiminle ''bozuk araçlı Hamilton, Raikkonen'i, haşamat etti'' gibi bir söylem çıkıyor.

    Hamilton'ında, hakkını vermek lazım araya iyi daldı, fakat Raikkonen, bu mücadelede biraz çekimser davrandı. Sonuna kadar zorlamadı diye düşünüyorum. İçeriyi biraz daha kapatabilirdi, ama nasıl olsa hızlıyım geçerim mantalitesiyle, sağlamcı bir düşünceyle hareket etmiştir muhtemelen…

  51. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sadece kimi hak etti diye bisiy dedimmi ben diger araçlardan cok geride bir aracla buraya geldigi icin hak ediyor dedim düzgün oku yazdıklarımı

  52. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    gökhan ve emre helal size alonsoculara verilecek en iyi cevap bunlar massa raikkonene 1 yarışta yol verdi 2007 brezilya ondada raikkonen sampiyon oldu ama massa alonsoya 3 yıldır yol veriyo daha sampiyonluk göremedik

  53. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    İllaki saldırgan kimliğinizi ortaya çıkaracaksınız. İki senedir durulmuştunuz. Raikkonen haberlerinin altında görmüyorduk. Alonso'nun puan kaybını Kimi'nin üstüne yıkmaya çalıştınız. Ama olmadı. Acısını da böyle dindirmeye çalışıyorsunuz.

    Bu sitede yapıcı olmaya çalışıyorum ama yok bazıları var ki insan kendini tutamıyor.

    Hadi Kimi ilk senesinde Massa'nın yardımıyla şampiyon oldu. Zaten biz olmadı demiyoruz. Massa'nın bize yardımı dokundu.

    Üç senedir Alonso ne yapıyor.? Massa'nın yapmadığı güzellik kalmadı.

    Lütfen..

  54. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Anlaşılan o ki 2007 sezonunda Raikkonen'in, son 2 yarışta 17 puanlık farkı kapatıp şampiyon olması senin psikolojini bir hayli bozmuş. O an ki yaşadığın trajedi ile psikolojik destek bile almışsındır sen ki yaptığın yorumlardan etkilerinin hala devam ettiğini görüyoruz. Mclaren ve Massa, çokmu cömert ki Raikkonen'e, şampiyonluk versinler. Ellerinden gelse verirlermi? Vermezler. Daha fazla ''akıl ve mantık'' çerçevesinden uzaklaşma. Ayrıca Mclaren'de iç savaş vardı doğrudur, ama bu savaştan ötürü birisi zarar gördüyse o isim Hamilton, değil Alonso'dur.

    ''Mclaren pilotlarının puanları silinmeyecek ama şampiyonda olamayacak''

    Bu çok ağır bir itam. Nereden biliyorsun? Kanıt varmı kanıt? Yoksa konuşmayacaksın. Kendi bulanık düşüncelerinle başkasının düşüncelerinide bulandırmayacaksın… ''Delinin biri kuyuya bir taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış'' dedikleri gibi, kendini bilmezin birisi saçma sapan bir yorum yapmış bazıları zokayı yutmuş ki hemen basmış +'yı.

  55. Raikkonen ve Schumacher taraftarları en iyi anlasan takım taraftarlarıdır bunu her yorumda görebiliyorum.ben schumiyi tutuyordum 2006 da bırakana dek ve ayrıldığındada yerıne gelcek pilotu tutacaktım ve raikkonen geldi ve raikkonenle gurur duyuyorum

  56. ya bırakın arkadaşlar aracı bozuk hamilton.u geçeyen adam savunmayın hamilton bazuk araçla raikonen,i haşamat etti

  57. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Helal Emre bu Gözü kapalı Alonso fanatikcilerini susturur.

  58. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Mantıksal açıdan düşünürsek olma şansı az haklısın.Aa haberi tekrardan okumanı öneririm.Şampiyon olurum demiyor son yarisa kadar şansimi devam ettirtmek istiyorum diyor.ALTINI ÇİZİYİM . 🙂

  59. bu sene şampiyonluk çok zor iki tane çok dişli rakip var ama galibiyet gelecek diye düşünüyorum

  60. 3 senedir Massa Alonso'ya yol veriyorda ne oluyor 🙂 sonuç ortada..

  61. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Sadece Kimi mi hak etti şampiyonluğu? Adam yarış kazanamadı be.Nasıl hak ediyor anlamıyorum.Biraz objektif ol !

  62. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Kısaca züürt tesellisi .

  63. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Daha geçen yarış massa alonsodan hızlıydı ama durdurdular diye her zaman ki tutumunu sergileyen anti-alonsocular, biliyorsunuz ki 2007 nin aksine takım emri artık serbest. Bunun yanında, 2007 de şampiyonanın son yarışına kadar lider gelen massa, hemde birezilya gibi gözü kapalı gidebileceği bir pistte, kimi ye nerdeyse 5-6 saniye fark atmışken, nasıl oluyorsa oluyor, bir anda aracı kilitleyip virajı kaçırıveriyor, sonra da bir daha asla yetişemiyor kimiye.

    Evet kimi 2007 de şampiyon oldu.. Oldurdular.. Bu sene yemez yanlız.. Ha bu senede GJ ye sağa çek yol ver falan diyor takım, singapurda olduğu gibi. Ama onlar sayılmıyor tabi, nede olmasa bir Alonso değil.

  64. Kimi'yi severimde bu demeciyle Ac Tavugu sollamis Dariyla Ambarlada yetinmemis, Harikalar diyarinda Cirit atiyor Lastik asindirma sorunuda yok oh ne güzel kes babam kes 🙂

  65. F2007 nere E20 nere… Çok zor, çok..

  66. Ferhat  Güzel avatarı
    Ferhat Güzel

    sanmıyom

  67. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    2007 biraz zor ama imkansız değil. Alonso ve Vettel'in birbirlerine girmesi gerekiyor 🙂

  68. Çok ilginç bir mantık. Koca bir sezondan bahsettiğini unutmuş olmalısın. Ya da 2007 takvimde sadece 2 yarış olduğunu falan mı zannediyorsun. Hadi 1 yarış şansla kazanılır belki ya da hediye edilir sen buna ne diyorsan. Ama 17 yarışlık koca bir sezon nasıl hediye oluyor ? Kimi nin yaptıklarını hazmedememek bu kadar tuhaf şeyler söyletebiliyor demekki. Cevap vermeye bile değmezdi ama bu da benim hatam olsun.

  69. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    boş konuşur mu konuşmaz mı orası bilinmez ama altındaki araçla fazla hayal kurmasın

    2007 Ferrari F2007 & 2012 Lotus E20

    Bu araçları incele ve yorumunu bir daha oku

  70. ilk olarak o sezon şampiyonluğa oynayan pilotların hepsi ferrari kullanıyordu o konuya bir açıklık getirelim.buna rağmen raikkonen 3 tane ferrariyi geçti ve şampiyonluğu aldı.hamilton o sezon sadece iç çekişme nedeniyle mi puan kaybetti, hayır. sezonu iyi analiz etmeden atıp tutmayalım.brezilya yarışında massa birincilik hediye etmedi , raikkonen takımın stratejisiyle geçti onu.olası en yüksek saldırı içerikli cevaba itinaden cevabı hazır yazıyorum; raikkonen f1'in en iyisidir ve bunu her zaman kanıtlamıştır . mevcut yarışan şampiyolar içinde kıyaslanabileceği isim ise ancak hamiltondır. [michael ayrı bir klasmanda]

  71. 2007 sezonundan ilham alıyor aslında yanlış olmuş.ama rai sonuna kadar zorlar umrumda değil bana ne.derse desin.biz biliriz aslında onun ne hissettiğini ve yüreğiyle yarışıp ulaşılamayacak olanı istediğini tıpkı 2007 de olduğu gibi.o sonuna kadar zorlar bazılarının komple pilot dedikleri gibi ama onlar göremezler gönül gözü açık olanlar görür sadece.o nun yüreğinden geçenleri ben iliklerime kadar hissettim.hissedediyorum ve hissedeceğim.

  72. 🙂 gerçeklerin sana inme indirdiği gibi herhalde 🙂

  73. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Raikkonen için birincilik harici durumlar önemli değil.Bunu kendi söyledi.Ha 2.lik ha 5.lik aynı şey.
    Rüya görmeye gerek yok.Bence de 3.lüğü dahi koruması çok zor.Hiç yarış dışı şanssızlığını yaşamadan bu sıraya kadar gelmişti.Diğerleri yarış dışı kaldı ama raikkonen tüm turları bitirdi.

  74. 3.lüğünü koruyabileceğini bile pek sanmıyorum ben açıkçası, Hamilton ve Webber'e bile geçilebilir…

    şampiyonluk için ise birden bire 0.5 saniye bulması gerek takımın, yada Grosjean 1-2 yarışta kombo yapıp Vettel ve Alonso'yu aynı anda yarış dışı bırakmalı 🙂

  75. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sen merak etme Kimi boş konuşmaz.Pollyanacı grubuna girmez o. 🙂

  76. 2007 yılında Mclaren hediyesidir diyen arkadasa ,2007 yılında ilk yarısta
    kimi raikkonen almış başını gitmişti daha sonraki yarıslarda Mclaren birden hızlandı gitti.Kısaca Alonso ve hamiltonun kullandıgı araç Ferrari bilgilerinin çalındıgı araç idi.Mclaren data hırsızlıgından politik bir şekilde yırttı.hatırlatırım .Araçlarla sadece sürücüler yarışmaz. 2007 yılında hak yerini buldu.

  77. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Massa ve Mercedes'ten sonra Pollyannacılık modu Raikkonen'e sıçramış

  78. 2007 şampiyonluğu tamamen hediyedir.Bir kısmı Massa tarafından kalanı da McLaren tarafından hediye edilmiştir.McLaren pilotlarının puanı silinmeyecek ama şampiyon da olamayacaklardı.
    McLarendeki iç savaş + Massa'nın 1.lik hediyesi = raikonenin tek şampiyonluğu

  79. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu yorum yanlıs bence 2007 de raikkonen son 2 yarısa girildiginde 3. lükteydi alonso ve hamiltondan hangisi sampiyon olacak diye bekliyordu herkes hamilton biraz daha avantajlıydı son yarışta 2 sindende az puanı olmasına ragmen sampiyon oldu

  80. 2007 yılındaki araçla kıyaslanamayacak bir ara E20. O sezon 2.yarıda uçuyordu Raikkonen. Şu araçla şampiyonluk mümkün değil.

  81. inşallah mick ve hugo çabuk büyürde yine 1998 2001 rekabetini yaşatırlar.tıpkı babalarının unutulmaz savaşları gibi.

  82. 2007 bir mucizeydi. 2012'de şampiyonluk gelmesi de mucize olur.

  83. önder özdemir avatarı
    önder özdemir

    2007 yi izlemediğin yada hatrlamadığın nasıl da belli. Hamilton ve Alonso takım arkadasıydı ve ikisinin de şampiyonluğu 1 puanla kacırdığını unutma. Rai aynısını yapabilir demeyi de çok isterdim fakat aracı pek müsait değil.

  84. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    İmkansız bırsey tabıkı degıl 2007 malumunuz en ıyı örnektır, fakat burada ki fark, rakibimizin tek olmaması Fernando nunmu kaybetmesını gözleyecegız Vettel inmi ? her ikisininde bir sekilde saf dısı kalması imkansız danda öte.. birisi kaybetse dıgerı elbet kazanacak, 2007 de ki tek rakibin Hamilton degıl maalesef sampiyonluk ruya suanki durumunu kaybetmemen en iyisi olmus olacak zaten adamım…

  85. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    buz adam 2013 de sendeyiz elimizde magnum double çikolatalılarla :))) ( SCHUMACHER KALBİMİZDE HER ZAMAN )

  86. Kimi açıkçası bu sezon istikrarıyla bulunduğu konumu haketti ama şampiyonluğu haketti mi? bence malesef hayır. Evet 2 senelik ayrılıktan gelince işler sezon başında daha zordu ve o karmaşadan iyi yararlanamadık. Eminim ki sezon başındaki karmaşık ortam ve Kimi'nin şu andaki form durumu olsa çok daha başka bir sezon izleyebilirdik. Bu sezon kalan yarışlardan en az 2 tanesini kazanırsak derim ki tamam Kimi haketti ve söktü aldı ama şu an eldeki araçla bu da pek ihtimal dahilinde değil gibi. O yüzden şimdiki araçta gelecek yılın parçalarını denemeye başlasanız çok iyi olur özellikle de D-DRS e benzer yada ne bileyim ona benzer herhangi karmaşık sistemli bir plan varsa özellikle gelecek sene kullanılması planlanan bir şekilde diğer takımlara fark ettirmeden deneme yapılmalı bu sezondan hatta D-DRS'i ön plana sürerek deneyeceğimiz diğer şeyler gizlenebilir herkesin o kısımla daha yakından ilgilenmesi sağlanabilir. Gerçekten de güzel sezon oldu bizim için. Lewis'e sıra kaybetmememiz de şart 3. sırada bari bitirelim sezonu. 2007 sezonu imkansızların hepsinin yaşandığı harika bir sezondu bizim için. Son yarışı ayakta izlemiştim. Damalı bayraktan sonra senden daha çok sevinç gösterisi yapmıştım keşke aynılarını tekrar yaşayabilsem ama bu sezon hiç umudum yok malesef…

  87. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Formun eski düzey de değil, aracın F2007 değil , Tank gibi bir Ferrarimiz ve hızlı bir RB miz ve Pİrelli lastikleri var . 3. lükten yukarı çıkamazsın ama bence ilk 2 pilotla aynı başarı düzeyinde olmuş olacak 3. lük dahi .

  88. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Çıkmadık candan ümit kesilmez adamım. Senin son dakika gollerini iyi bilir F1 camiası.
    Suzuka(2005) Fisichella'yı, son turda avlaman…
    Brezilya(2007)Gerilerden gelerek son anda elde ettiğin şampiyonluk…

  89. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    tek hedefimiz sampiyonluk şansının en azından son yarışa kadar sürmesi kimi nin ondan sonra tecrübesiyle şansı cok yüksek olacaktır ins sene sonunda sampiyonlukla ayrılırız bunu tüm sezon istikrarla gerçekten hak etti kimi aracına maximum hızı verdi kimi den baska kimse puanlamada bu durumda olamazdı.

  90. malesef kimi o zaman iyi bir araban vardı şimdi yokkkk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir