Alonso "Renault Gelişimi Durdurmayı Düşünmeli"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, önümüzdeki 2 yarışta yapacakları geliştirme çabalarının büyük başarı göstermemesi halinde Renault’un R28’in gelişimini durdurmasını öneriyor.

Eski dünya şampiyonu bu sezon Fransız takım ile pek iyi bir dönem geçirmiyor ve takım markalar klasmanında 7. sırada şu anda.

İspanyol pilot önümüzdeki Fransa ve İngiltere’de yapılacak olan aerodinamik, motor ve vites kutusu geliştirmelerinin işe yaramaması halinde Renault’un gelecek seneye odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Alonso "Şüphesiz bu zor bir karar. Er ya da geç bu olmak zorunda. Zor olduğunu biliyorum ve bu konuda güçlü düşüncelerim var. Silverstone’dan sonra bunu gözden geçirmek zorundalar. Magny Cours ve Silverstone için bazı geliştirmeler olacak."

"Bakalım bunlar araca ne kazandıracak, belki o pistlerde iyi olacak. Eğer öyle olursa araçta gelişimi sürdürebiliriz. Ancak işe yaramazlarsa sezon belki de bitmiş olacak ve gelecek senenin aracını düşünme zamanı gelmiş olacak." dedi.

Alonso ayrıca her ayrı gelişimin aracın performansını çok arttıracağını düşünmüyor ancak hepsi birlikte etkili olabileceğine inanıyor.

Alonso "Her alanda küçük gelişimler büyük kazanç sağlayabilir. Bekleyip görelim. Performansımızı arttıracağımıza eminim ve bu da şampiyonada bizi puan durumunda yukarıya çıkaracak." dedi.


Yorumlar

  1. reno nun işçi cıkartmasının nedeni motor gelişmesinin durmasıdır serkan bütçe küçülmedi yani ordaki kaynakları aeroya harcıycak takım bnce matıklıca uzun süre bu motor kullanılacagına göre motor fabrikasında cok masrafa gerek yok renault büyük bi takımdır ve inanyrm ki R29 yeteri kadar hızlı olacaktır

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Çetin kardeşim renaulttaki pat symonds en fazla bir aylık zaman dilimi öncesinde biz iki büyük projeyi bir arada yürütecek kadar büyük değiliz demişti renault taraftarlarının ve sempatizanlarının takıma olan inancını ve duydukları güveni anlıyabiliyorum fakat renault düşüncelerdeki kadar büyük değil en azından f1 de böyle çünkü bunu ben değil pat symonds söylüyor
    not: pat symonds isminin yazımında hata varsa kusura bakmayın

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    REANULT,gridde önünde bulunan tüm takımlardan çok daha fazla araç üretip satan,seri üretimde dünyada ilk sıralarda yer alan bir firmadır.Dolayısı ile en ön sıralarda en fazla likiditeye sahip olan takımdır.Bu potansiyel ile 2008'i bırakmadan 2009 aracını en iyi şekilde hazırlayabilir.Ancak ticari kaygılar içinde olan firma çok düşük bir bütçe ayırdığı F1 takımı için yapabileceği desteği yapmamakta,konunun tamamen markanın reklam kısmı olması ile ilgilenmektedir.Takımın bugünkü durumu,takım üyelerinin her birinin çok değerli olmasından kaynaklanmaktadır.Bu kişiler 2008'i bırakmadan 2009 aracını da yapabilecek deneyim ve bilgi birikimine sahiptir.Konu sadece RENAULT'un F1'e karşı ticari ağırlıklı bakış açısından kaynaklanmaktadır.
    Alonso konusuna gelince,takip edenler bilirlerki,kendisine hakaret içeren,aşagılayan hiçbir yazım bulunmamaktadır.Cümlelerim tamamen kendisinin konuşmayı bilmemesi ve bunu değiştirmek için en küçük bir çaba göstermeden yaşından beklenmeyecek kadar toy konuşmalar yapması ile ilgilidir.Bir çok yazımda,pist üzerinde Şumi'nin rekorlarını kırabilecek yeteneği içinde barındıran tek pilot olduğunu da yazdım.Ancak bunu hiç bir zaman gertçekleştiremeyeceğini de.Kişisel karekteri sebebi ile olması gereken yere hiçbir zaman gelemeyecek.Menejerliğini yapan Briatore'de RENAULT gibi ticari kaygılar ile onu takımına alarak elindeki avantajı para kaybetmemek için kullanmıştır.Eğerki Bu sezon Alonso birkaç Gp kazanabilir ise bundan en fazla kazancı yapılacak iyi bir transfer sonrası menejer kazanacaktır.

  4. serakan haklı reno geçen sene fransa yarışından sonra yeni araç için çalışmalara başladı ama araç yine hayal kırıklığı ve bence 2009 yerine 2010 ve 2011 için çalışmalı reno ozaman daha garanti olur herşey.

  5. bence reno R29'u falan da unutmalı, giderek düşürdükleri bütçeleriyle ancak R30'u şimdiden geliştirmeye başlamaları halinde başarı ihtimalleri doğabilir 2009 için:) çünkü geçen sezon ortasında R28 içib çalışmlara ağırlık vermişlerdi ama hiç işe yaramadığını görüyoruz, bu da demektirki daha çok vakit gerek yani 2 yıl fln herhalde..

  6. MagicAlonso avatarı

    Sayın Çetin Küpücü kardeşim Alonso babanı mı öldürdü seni.Nasıl bir kindir bu Alonsonun bu söyledikleri yapıcı değilde nedir mantıklı olanı söylüyor seneye gelecek ciddi kurallarla birlikte renonun tekrar şampiyonluğa oynayabilmesi için ciddi anlamda 2009 aracına yönelmeli.Reno nun bu sezon yapabileceği en iyi iş 4. olabilmek onuda ingilteredeki revizyonla birlikte yeterli düzeye getirebileceği araçla alabilir.Ve sen Alonso nun bu söylediklerine yapıcı değilde yıkıcı olarak bakıyorsun ve bu adam hep yıpratıcı şekilde konuşuyor.Senin nekadar F1 den anladığın aşikar bari fazla yorum yapmada kendini burda ifşa etme istersen Alonso nun ve gerçek Alonso taraftarlarının senini hakaret içeren yorumlarına ihtiyacı yok

    Saygılar..

  7. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Konuşan gine aynı Alonso.RENAULT, 2009 aracı için çalışmalara ne kadar erken başlarsa o kadar iyi olur tabiki.Ancak sezonun yarısı bile değilken ümidi kesip,yarıştan kopmak sadece Alonso gibi bir densizin aklına gelir sadece.Gine aynı Alonso.Bir kez ,sadece bir kez yapıcı bir cümle kur.Hatta vazgeçtim kırıcı olmayan bir cümle kur.

  8. alonso böyle söylemekle seneye de renault'ta kalacağının sinyalini vermiş olmuyor mu? gelecek yıl takımdan ayrılacaksa neden gelişimin durdurulup seneye yatırım yapılması gerektiğini söylesin ki?

  9. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    alonso kendince haklı olabilir ama Renault takım olarak zor bir karar vermek zorunda buyılı en fazla puanla kapatmanın planlarınıda yapmak zorunda alınan her puan para demek,gelecek yıl tamamen yepyeni bir araç ve yeni kurallara en iyi uyum sağlayan takım başarılı olacak yani bu yılki aracı geliştirmek söz konusu değil,takım için gerçekten zor bir karar bütçeyi R28 mi R29 mı göre belirlemek zorunda kalacaklar,amaben azda olsa bu yıl önümüzdeki iki yarış ilerleme kaydedeceklerini sanıyorum.

  10. Evet bu arabaya geçen sene başladılar diye hatırlıyorum ben de apocan…

  11. reno bu seneki aracada geçen sene bu zamanlar başlamıştı sanırım..

  12. bence reno hemen başlamalı r29'a yoksa seneye yine reno aynı problemleri yaşar ben ingilteredeki güncellemeden ümitli değilim sonuçta reno kendi kaybeder.

  13. alonso seneye yarış kazanan bir R29 istiyo anlasılan:D renault şimdiden başlamalı ama ben yeni ön süspansiyon ve vites kutusuyla baya bi gelişme kazanacagımızı düşnyrm ondan sonra bırakabiliriz gelişmeyi bir an önce KERSe ve R29 a odaklanmalı reno

  14. bencede alonso haklı bu kararı macaristan gp'sinden sonra uygulamaya koymalılar.

  15. En geç Almanyada karar alınması lazım.

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Biz başından beri söylüyoruz seneye odaklanın diye :)) pardon biz alonso değiliz dimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir