MotoGP: Valencia'da Pedrosa Rüzgarı Esti

yazar:

kategori:

Valencia’daki MotoGP haftasonunda Daniel Pedrosa rüzgarı esti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan ev sahibi pilot yarışı ilk sırada tamamlayarak genel klasmanda Valentino Rossi’nin önünde sezonu ikinci sırada bitirmeyi başardı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Pedrosa startta yeni dünya şampiyonu Stoner ve Honda’dan takım arkadaşı Nicky Hayden’ın gerisinde kalarak üçüncülüğe geriledi. Fakat beşinci turun sonunda yeniden liderliğe yükselmeyi başardı.

Cumartesi günü sıralama turlarında ciddi bir kaza geçiren ve sağ elinde üç kırık tespit edilen İtalyan pilot Valentino Rossi bu rağmen pazar günü griddeki yerini aldı ve yarışa 17. sıradan başladı. Fakat daha sonra Rossi’nin Yamaha M1 motoru iflas edince İtalyan pilot sezonun son yarışını tamamlayamadı.

Gelecek sezon Kawasaki takımında yarışacak olan John Hopkins, eski takımı Rizla Suzuki’ye podyumda veda etti. Hopkins, Pedrosa ve Stoner’ın arkasından yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Aynı şekilde gelecek sezon takım değiştirerek Marlboro Ducati’ye gidecek olan Marco Melandri de güçlü bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı dördüncü sırada geçti.

İtalyan pilot Loris Capirossi beşinci olurken altıncı sırada Chris Vermeulen yeraldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir