Ron Dennis'e Mühendislik Ödülü

yazar:

kategori:

Mclaren Takım Patronu Ron Dennis’e İngiltere’nin Mühendislik Akademisi Ödül Töreninde Edinburgh Dükü HRH tarafından Prens Phillip Ödülü verildi.

Dün akşam Londra’da yapılan ödül töreni her sene mühendislik alanındaki gelişimleri kutlamak için düzenleniyor.

Profesör Keith Glover "Ron Dennis, dünyanın önde gelen mühendislik şirketlerinden birisini kurdu ve bu muhtemelen mühendislikte mümkün olan yüksek performansın en açık örneği. Onun mühendisliğe olan yegane katkısı sadece motor sporlarında görünmüyor, aynı zamanda mühendisliğin görünen her alanında da açık." dedi.

Prens  Phillip ödülü 1989’dan bu yana mühendislik alanında büyük katkısı olan kişilere veriliyor. Bundan önce ödül, jet motorunu bulan Sir Frank Whittle’e verilmişti.

Dennis "Bu ödülü daha önce kazananlara bakınca pohpohlandığımız düşündüm ve bu ödüle layık görüldüğüm için gururlandım. Ancak bu ödül sadece bana değil, Mclaren’de çalışan herkese." dedi.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    geçen seneki araç klonlama filan değildir dostum sende çok iyi biliyorsun bunu, araçların birbirinden çok farklı olduğunu farklı pistlerde kazanabildiklerini belki bu senenin araçları bile geçen senekinden daha yakın birbirine. artık bunları geçin klonlama, yok pistte 4 ferrari vardı filan gibi saçmalıkları bir kenara bırakın. ferrarinin lastik basıncını bilmeleri inan formula1 muhabirlerinin bile yapabileceği birşey. kaldıki geçen sene en iyi soğutma sistemine sahip olan McLaren di ve başta Renault olmak üzere takımlar kopyaladı bunlar oluyor F1 de veya sizinle 2 sene çalışmış ve başka takıma gitmiş bir mühendis her ne kadar legal olarak transfer olmuşsada eski takımından sahip olduğu bilgileri götürdüğü gerçeğini değiştirmez bunla kimleri kastetdiğim biliniyor zaten hafızasını silemeyeceğine göre.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ron Dennis isimli şahıs ,namıdeğer ''büyük veya baş pirana'' bruce mclaren tarafından kurulan bir can-am yarış takımını tek işi sadece süperspor otomobil üretmek olan ferrari gibi bir fabrika takımıyla mücadele edebilecek bir marka haline getirmeyi başaran kişidir eeee doğal olarak bu bir iş tek başına olmaz bir ekip olması lazım ekibe de bir kişinin önayak olması gerekli öyle veya böyle bildiğim kadarıyla kırmızı-beyaz marlboro mclaren honda döneminden beri doğrusuyla yanlışıyla kendini ortaya koyarak bir mücadele vermiş ve şu anda gridde 2 tane kalan köklü garaj takımlarından birini f1 gibi bir arenada korumayı ve büyütmeyi ekibiyle beraber başararak ve o dönemlerde bazı ilklere imza atarak bugünlere taşımıştır sormak lazım kime vermek lazım bu ödülü mühendislik ve mimari dehası usta Mimar Sinan amı verecekti ingiliz akademisi

  3. haklısın bilmek icin illede yasamak gerekmiyor.tesadüfki senin okudugunu ben bitirdim.yani iki ayrı ünv. hemde bir fen birde sosyal bir ünv.nin isletme bölümünü istersen diplomaları scan edip mailine göndereyim.yönetici isen basarılı olmak icin bir cok sartı bir araya getirmen vede sanslı olman gerekir ama mühendissen sana verilen görevin en iyisini yaparsın vede basarılı olursun.gecen yıl ne kadar klonlamada olsa mclaren mühendisleri basarılıdır ortaya cıkan arac fevkalade rekabetci olmustur. hamiltonu pite sokmayan bir kenar yönetimi basarısızdır.vede alonsoya olan hırsından dolayı kendini kaybedip kendine dördücülük yeterken yarıstan sadece iki puan cıkartan pilotda basarısızdır.umarım anlasılmısımdır.

  4. Genelde saygı duyduğum bir insan. Geçen sene biraz beni şaşırttı ama bu mühendislik açısından değildi tabi. Formula 1'e katkıları nedeniyle ödülü sonuna kadar hak ediyor.

  5. Bazı şeyleri bilmek sadece yaşamakla olmaz.2.üniversitede bunun içinde olduğu bir bölümde okuyorsam biliyorumdur heralde.Objektiflğin anlamını bilmeyen herkes sadece kendi yorumunu objektif nitelendirir zaten.Sen izlemeye başladığından beri Mclaren kazanamıyor aa o zaman suçlu R.Dennis…

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    SLM ostlar su anki F1 araclarinin bu görünümüne sahip olusunun ve cogu ilklerin üretildigi yaratildigi yer McLaren merkezidir bu ödülü Ron Dennis'e yalakalik olsun diye vermez kimse TEBRIK ederiz basarilarinin devamini dileriz tabiki meyve veren agac taslanir kötü yorum SAHIBININDIR

  7. degerli mclaren ve mclaren mercedes nickli arkadaslar taraftar olabilirsiniz.taraflı düsünmenizi norma karsılarım fakat baskalarının fikrine bos olmus diyecegine fikirlerinizle fikirlerimi cürütebilirsiniz.avrupadaki yöneticilik sistemi bilmedigimi söyleyen arkadas acaba kendisi avrupada yöneticilik yaptıda biliyormu ? sunuda belirteyimki yıllardır f1 takip ederim benim f1 sevmem siyah aracta hakinenle baslamıstır.

  8. Arkadaş avrupadaki yöneticilik sistemini bilmediği için bazı yanlış şeyler söylemiş.R.Dennis de takımı için aldığını söyledi unutmamak lazım.Hiçkimse Mclaren nin F1 ve otomobil dünyasına katkılarını yok sayamaz.Takım yöneticisine sen bu yıl kötüydün o zaman başarısızsın diyemezsin başta olduğu sürece artılarına eksilerine bakarsın bir sonuca varır yorumunu yaparsın.Sadece bir takımı sevmiyoruz hatta nefret ediyoruz diyerek o takım mensuplarını o işe takıma hayatını vermiş insanları suçlayamayız başarısız gösteremeyiz.

  9. ferzan o kadar yazmışsın ama hepsi boş olmuş sen Ron Dennis'i tanımamışsın..

  10. hic kimse bir takım degildir.evet bu saydıklarınızda ron dennisin muhakkak payı vardır fakat bunları tasarlayanlar mclaren mühendisleridir.bu onların hakkını ron dennise vermek olur vede haksızlıktır.kendisi iyi bir mühendis olabilir.ingilizler acısından bakarsanda basarılıdır.Fakat iyi bir mühendis olmakla iyi bir idareci olmak arasında cok fark var.kendisi bence kötü bir idarecidir.aslında idareci olmasıda patron oldugu icindir.yoksa patron olmasa sanırım onu idareci yapmazlardı.bunun ispatı ise son yıllarda mclaren kadar hata yapan bir takım yoktur.

  11. hic kimse bir takım degildir.evet bu saydıklarınızda ron dennisin muhakkak payı vardır fakat bunları tasarlayanlar mclaren mühendisleridir.bu onların hakkını ron dennise vermek olur vede haksızlıktır.kendisi iyi bir mühendis olabilir.ingilizler acısından bakarsanda basarılıdır.Fakat iyi bir mühendis olmakla iyi bir idareci olmak arasında cok fark var.kendisi bence kötü bir idarecidir.aslında idareci olmasıda patron oldugu icindir.yoksa patron olmasa sanırım onu idareci yapmazlardı.bunun ispatı ise son yıllarda mclaren kadar hata yapan bir takım yoktur.

  12. Tebrik ederim Ron amcayı o bunu fazlasıyla hakediyor…

  13. Bir Rai taraftari olarak Ron Dennis`i ve Mclaren`i kutlamak lazim, Onlar gercekten F1`e cok sey verdiler, oyle ki Ron Dennis gecen sezon sonunda kac yillik karisindan bile ayrildi bu spor icin.. Boyle adamlar olmasaydi F1 bu kadar kaliteli ve rakabetci olamazdi. Bu az bile, Sir unvanini hakediyor bence..

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Düzeltme :''hayatında bir çivi dahi çakmamış insanların ,ömrünü bu işe vermiş insanları eleştirmesini''

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Büyüklüğünüz düşmanlarınızın ve sizi sevmeyenlerle doğru orantılıdır ;hayatında bir çivi dahi çakmamış insanların ömrünü bu işe vermiş kişileri zerre kadar anlayamadım ve böyle giderse anlayacağımıda zannetmiyorum

  16. O bu takıma çok şey kattı ve herşeyin en iyisini hakediyor. rakiplerinin onu sevmemesi tabiki başarısından kaynaklanıyor, doğal karşılamak gerek..

  17. Berilyumu unutmuşsun be apocanım baya önemli bi maddeydi o ama FIA yasakladı malesef..

  18. onur aybars avatarı

    "AbuzerKanliKavakli" kardeşim; pilotunun ışığı görememesi ile mühendisliği birbirine ben pek bağlayamadım. Benden kaynaklanan bir problem sanırım.

    "vega_nitro" kardeşim; bir tek o kadar mı? Motor kapağı üzerinde boynuz kanat, tek omurga sistemi, fiber-karbon şaşi, FIA'nın izin vermediği ve bu yüzden kullanamadığımız sağ ve sol tekerleklerin bağımsız frenlemesi, KERS ortalarda yokken McLaren'in hemen hemen aynı doğrultuda olan ancak yine FIA'nın izni olmadığı için kullanılamayan sistem… Saymakla bitiremeyiz McLaren'in yeniliklerini.

  19. Ne de olsa Ron Dennis Hakkinen'i yükselten destek veren adam, o bile yeter… Gerisi boş.

  20. Ne de olsa Ron Dennis Hakkinen'i yükselten destek veren adam, o bile yeter… Gerisi boş.

  21. burda bile illa bulaşıcaksınız dimi bi kerede adam gibi yorum yapın ya..Biraz saygı gösterin o insanların ne kadar çok emek harcadıklarını biliyor musun sen??

  22. Ron Dennise verilmesi gerçekten ilginç,eski yıllarda yaptıklarının hatrına verilmiştir sanırım,zaten ödülü verende İngiliz Mühendislik Akademisi,ve maalesef Ron Dennis eski yıllarda mühendislik alanında yaptığı başarıları artık takım yönetiminde gösteremiyor,o gitmedende Mclarene şampiyonluk hayal gibi görünüyor.

  23. McLaren ECU sistemi, köprü kanat falan. McLaren büyüktür (eskiden beri)… Tebrikler.

  24. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ödülü alabilecek birçok mühendis varken ron a verilmesi çok ilginç..pilotunun kırmızı ışığı görmesini sağlamayan bi adamdan mühendis olsa kaç yazar peahh

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir