Rosberg "Verilen Cezalarda Haklılar!"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, pazar günü Kanada’da pit alanındaki kazaları nedeniyle aldıkları cezanın hakedilmiş olduğunu belirtti.

Williams’ın Alman pilotu pazar günü Montreal’de pit alanında Kimi Raikkonen’e arkadan vuran Lewis Hamilton’a vurmuş ve Montreal için 10 sıra cezasına çarptırılmıştı Hamilton ile.

Hamilton’un cezayı "ağır", kuralı da "aptalca" bulmasına rağmen Rosberg cezanın haklı olduğunu söyledi.

La Presse gazetesine konuşan Rosberg "Ben cezayı hakettim, aynı şekilde Hamilton da."

"O durmadı ve ben de durmadım, bu yüzden aynı kaderi hak ettik."

"Ben kırmızı ışıkları çok geç gördüm ve ceza verilmesi doğal. Hata yaptım." dedi.

Hamilton da aynı şekilde Raikkonen’e vurdu ancak ikisinin kazası biraz farklıydı. Hamilton hem kırmızı ışığı hem de önünde duran araçları görmedi. Rosberg’in önündeki araç ise hareket halindeydi.

Rosberg "Eğer Hamilton yavaşlamış olsaydı ben neler olduğunu daha iyi anlayabilirdim. Ancak o gitmeye devam etti ve bir anda Raikkonen’e vurdu." dedi.

Rosberg, motorline.cc’ye olan konuşmasında ise pit alanının çıkışında araçların durmasının normal olmadığını belirtti.

Rosberg "Tüm kariyerim boyunca pit çıkışında ışıkları takip etmedim." dedi.

Alman pilot ayrıca Montreal’de alacağı cezanın yarışını şimdiden mahvedeceğini kabul etti.

"Neredeyse tamamen Magny Cours’u unutabilirim çünkü muhtemelen 18 ya da 19. sıradan başlayacağım." dedi.


Yorumlar

  1. böyle gidersee fransa gp den sonrada aynı gereksz şeyleri konuşucaksınızz..

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ceza haksızdır diyen yok zaten belkide fakat ben hala pite giriş yeşil çıkış kırmızı noktasındayım trafik ışığımı bu geçtin geçtin yoksa bekle 30sn. veya artık ne kadarsa o sinyalizasyon arızalanırsa kalsınlar orda 1 tur ne olacakki kural öyle diyor veya arkadaşın canı sıkıldı düğmeye basmaya unuttu velhasılı kelam pite giriş serbest fakat çıkış yok varmı böyle bir mantık

  3. arkadaşlar artık bence bu tartışmaya son verelim tamam olmuş bitmiş şeyler sonuçta ne monaco'daki kazayı kimi istedi nede kanada'daki kazayı lewis istedi ikiside şampiyonada geriye düştü hem iki pilotta 1 puanın bile önemli olduğunu geçen yıldan biliyorlar artık insanların üzerine fazla gitmeyilim tamam lewis hatalı ama artık geride kalmış bir şey ve önümüzde fransa GP var umarım kanada yarışı kadar zevkli ve mücadeleci olur.

  4. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bravo rosberg çok erdemli bir açıklama..Pilotlar bile cezanın doğru olduğunu söylerken hala bazı arkadaşlar burda ahkam kesip kimi'nin Monaco'daki kazayla karşılaştırma gafletinde bulunuyorlar…

  5. Rosberg daha efendi ve olgun konusmus, Yarislarda bunlar oluyor, yapacak bisey yok.. vega kardes sence Kubi ile Kimi orda olmasalardi isiga bakmadan duz gecerlermiydi? Ben sanmiyorum 🙂

  6. onur aybars avatarı

    Ya benim aklıma bir fikir geldi. Hani Lewis'e verilen ceza yetersiz ya, Lewis'in puanlarını Kimi'ye ekleseler… Olmaz mı? Yok ama, Ferrari'ler yine susmaz, eminim.

  7. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    lewisde baksın adam olsun işte bakın rosberge adam kabul ediyor lewisde adam olsa kabul eder…hem suçlu hem güçlü kiminin yarışını berbat ettti pfssssssss

  8. montoya, fisi ve massa da pit ışıklarına dikkat etmemişlerdi, bedelini siyah bayrakla ödediler. bu yarışta rosberg ve hami de dikkat etmedi, onlar da bedelini ödüyorlar, fakat burda olan arada rai'ye oldu. bu cezalar da hepsine birer ders olsun, bir daha pit ışıklarına dikkat ederler artık.

  9. koçum be, açık yüreklilik budur işte 🙂

  10. Kanada bahsettiğim yarış.

  11. Kırmızı ışıkta geçselerdi de araç olmadan bu sefer yarıştan ihraç edilceklerdi…

  12. Kimi-Ferrarii  avatarı
    Kimi-Ferrarii

    ewet cezalarr bencede yetersizz !!! ama rosberg in hamiltonn gibi ukalalık yapmamasına sevindim.. en azındann haklılar gibi bi kelime kullanabilioo. ama lewiss hala aptalca ve haksız bulduğunu sölüyo. işte 2 pilot arasındaki fark..

  13. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Kesinlikle cezalar yetersiz.Ayrıca takımlar tarfından da kendi pilotlarına ceza kesilmelidir.Çünkü yapılan tamamen pilota bağlı/pilot kontrolünde olan bir kişisel hatadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir