Massa'nın Spinleri Yanlış Ayarlardan Kaynaklanıyor

yazar:

kategori:

 

Bu sabah 7. hızlı isim olan Brezilyalı pilot, ikinci seansta birçok defa spin attı ve lastiklerine zarar verdiği için düzgün bir tur derecesi elde edemedi.

Massa, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun 1,5 saniye gerisinde 15. oldu.

Ferrari Teknik Patronu Pat Fry: “Aracındaki ayarlardan birisi doğru değildi ve bu, aracın dengesini bozdu; hem yumuşak hamurlardan azamiyi elde edemedi hem de spinler attı. Sonunda lastiklerine zarar verdi”

Lastiklerine zarar vermesinin ardından Massa, programını tamamlayamadı ve öğleden sonraki antrenmanın sonunu pitstop çalışmaları ile geçirdi.

Massa: “Aracın dengesi artık en iyi halinde değildi ve sürmesi çok zor bir hale geliyordu. Sürekli spin atıyordum”

“Ne yazık ki bu nedenle bir lastiğime zarar verdim; önceliğimizden biri olan uzun sürüşü gerçekleştiremedim”

“Son yarım saatte de pitstop antrenmanına yoğunlaştım. O şarlardaki lastiklerle ancak bu yapılabilirdi.”

 


Yorumlar

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    araç tırtlamaya başladı ya bahanelerde başladı..Bence Ferrari'nin (alonso'nun da dediği gibi) çok konuşup icraata geçememesi Ross Brawn'dan bulaştı heralde.Ross Brawn 3 senede ne açıklamalar yaptı yok köşeyi döndük..lastikleri anlıyoruz..hızlı olacaz güncellemelere güveniyorum suçlu istikrarsız araç falan filan yani hepsini yazsak ansiklopedi olur..Massa kontratı imzaladı yatışa geçti..inşallah dediğimin tersi çıkar

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya bırakın allah aşkına, adam suni çime arka lastiği kaptırıpta attı spin. Ne alakası var ayarlan. Araç pist üstünde durduk yere kayar dönerde anlarız.

  3. Ferrari%100 avatarı

    Massa yarın şöyle güzel bir ayar dengesi tuttursun son antrenmanda sıralamada da iyi bi seri tutturdumu bu iş tamam ilk beşte başlasın yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir