BMW "2008 Görevi Başarıyla Sonuçlandı"

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen takımının Kanada’da kazanarak bu seneki hedefe ulaştuğunu ve bu sene gerçek dışı hayallere kapılmayacaklarını söyledi.

Takım her zaman açıkladığı planlarında 2009’da şampiyonluk mücadelesi vermeden önce 2007’de düzenli podyum ve 2008’de yarış galibiyeti hedeflediğini belirtmişti.

BMW bu hedefine Kubica’nun Kanada’da aldığı galibiyeti ile ulaştı ve Kubica şu anda pilotlar klasmanında lider durumda.

Theissen şu anki durumdan memnun olsada sezonun geri kalanı için konuşmanın erken olduğunu düşünüyor.

Theissen "Bu sene önümüzdekiler ile aramızda olan farkı kapatmayı ve ilk yarış galibiyetimizi almayı hedeflemiştik."

"Geride kalan 7 yarış sonucunda ‘Görevin başarıyla sonuçlandığını’ söyleyebiliriz."

"Bu sezon şu ana kadar 3. takım olmadık, 3 büyük takımdan birisi olduk."

"Ve Robert’in pilotlar klasmanında liderliğe yükselmesi kek üzerinde krema gibi oldu."

"Ancak yine de gerçekçi olmalıyız."

"Geride daha 11 yarış varken bu sadece şipşak fotoğraf gibi bir sonuç."

"Bundan sonra önümüzdeki her yarışa ayrı ayrı yaklaşacağız ve daha da çok puan kazanmaya çalışacağız."

"8 Haziran 2008 BMW Sauber Takımının kısa Formula 1 tarihinde özel bir gün olarak kalacak."

"Bu bizim daha 42. yarışımız olmasına rağmen ilk galibiyetimizi almayı başardık."

"Ve bu günün 1-2 sonucu ile bitmesi günü gerçekten hatırlanabilecek bir hale getirdi."

"Ajandamıza yeni adımı kaydettik." dedi.


Yorumlar

  1. evet kanada da McLaren in üstün olduğu doğru yani hamilton inanılmazdı ama SC girmeden 3 tur kimi herbir turda ortalama 1 sn arayı kapatmaya başlamıştı yani kaza olmasaydı hamiltonun işi o kadar kolay olmayacaktı haaa kazanırmıydı? evet kazanırdı belki ama kolay olmayacaktı. bence en sempatik, en istikrarlı, en alçak gönüllü, en saygılı takım :BMW. bu adamlara kazanmak da, şampiyon olmak da yakışır. şimdi değil belki ama inşallah ilk 1-2 yıl içinde (eğer böyle devam ederlerse ve pilotlarını elde tutarlarsa)

  2. Bu pist McLaren ın aracına uygun bir pist de ondan. Zaten bu üç takımın araçları arasında tur başına salise fark var. Her pistte o piste uygun ve lastik kullanımı iyi olan araç öne çıkıyor bu kadar basit. Bunu anlamamız gerekli. Bir tek tur zamanları birşeyler ifade edebilir yarış tamamı boyunca.

  3. erhanf1 arkadaşım, lewis pite girdiğinde 19. turdu, martin abimizde onu zaten bikaç tur sonra pite çağıracaklarını açıkladı yani 22. tur fln oluyo bu, serhan abimizinde dediği gibi burda ideal pitstop aralığı 20 turda başlıyor, yani gayet normal bir yakıt yüküyle attı o farkı, velevki kubica ağır olsun, 0.6 sn fark atmak için 10 turluk bir yakıt yüküne sahip olmak gerekirki bu da 30.turdan sonra pite girmeyi gerektirir ve bunları göze önünde bulundurduğumza kubicanın 19. turda pite girdiği gerçeği ile mükemmel bir çelişki içine giriyolar:) kabul etmesenizde burda mclaren hepinizden çok üstündü..

  4. Lakabıda Süper Mario zaten. Aynen oyundaki bıyıklı Mario gibi.

    BMW yavaştı şansla kazandı diyenlerede tekrar en hızlı tur zamanlarına bakmalarını öneriyorum. Martin Withmarsh çıkıp yarıştan sonra Lewis pite erken gireceğini söylemiş. (0.6 sn fark normal değildi zaten) ve SC girdiğinde Kubica ile 6 sn fark vardı. Yani BMW ye şans yardım etti ama zaten Kubica 1. olma mücadelesi veriyordu o sırada.

  5. Bmw y severim ama bu Theissen e karsı özel bir sempatim var.Bıyıklı haliyle amca mı hatırlatıyo bana türk gibi:)

  6. önlerine koydukları hedefleri başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorlar.. bmw istikrarlı bir takım.. ileride şampiyonluk yaşamalarını da isterim ben açıkçası..

  7. forza_raii massa ve heikki pistte değilmiydi yoksa onlar ferrari ve mclaren kullanmıyorlarmı BMW tam 3 yıl içersinde zirveye yerleşti bu şans değil bir başarıdır bak toyota'ya 7 seneden beri f1'deler ama hala bir başarıları yok her sene bu sene yarış kazanacaz diyorlar ama bir şey olduğu yok ama BMW hedeflerini birbir yerine getirdi 2006 yılında her yarıştan puan almaya çalışma keza 3-4 yarış hariç hepsinden puan aldık 2007 yılında podyumlar ve daha fazla puan bunuda başardık ve 2.yılımızda en hızlı 3. otomobil olduk 3.yılımızda bu sezon 7 yarışta 6 podyum 1 galibiyet bir duble bir pol pozisyonu ve 1 en hızlı tur zamanı ewet BMW 2008 yılında yapmak istediğini sezon ortasına gelmeden yaptı ama bu demek olmuyorki artık aracı geliştirmeyeceğiz hayır aksine her yarış aracı geliştrimek için uğraşacağız takım bu yıl şampiyonluğu hedef belirlemedi ama araç şampiyon olacak kapasitede tamam şuan ferrari ve mclaren kadar hızlı değiliz ama reno 2005 yılında kendinden 15km/s hızlı aracı geçerek şampiyon olmuştur ve BMW 2009 yılının en büyük şampiyonluk adayıdır takım yeni paketi şimdiden hazırlanmaya başladı.

  8. ferrari kimi avatarı

    Cok iyi is cikartiyorlar gercekten ve bence bu senenin en guzel araci….

  9. Hedefi aştılar hatta. Duble yapmayı beklemiyorlardı, McLaren'in ve Ferrarinin her yaptığı hata ile BMW hedefini daha fazla aşıyor zaten F1 böyle (aynen eskisi gibi)…

  10. Dr.Mario çalışanlarını çok iyi motive ediyo. Bu sadece kekin üzerine krema gibi demiş. Aynen öyle Pilot şampiyonasında 1.yiz. Markalarda da 2. Ve Ferrariyle aramızda bir kaç salise var. Bu sene böyle devam eder ama seneye şampiyonuz çünkü 2009 için inanılmaz bir şasi geliştiriyorlar fabrikanın yarısı buna çalışıyo. Go BMW Go.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bmw hedefini mclaren ve ferrariyi geçmek olarak koymamıştiki yarış galibiyeti olarak koymuştu hakeza kanadada ferrari 4veya 5 mclaren 9 oldu demekki ikisinide geçmiş ayrıca işin biraz gırgırı 2 bmw mclaren ve ferrarinin ancak yarısını geçti :))

  12. abicim sen nereye hedefine uaşıyosunki önde ferrari ve mclaren olmadıktan sonra onu görev tamamlandı demek biraz saçma olur. esas iş her üç takım pistteyken birinci olmak.

  13. senna guven avatarı

    Dublesi ve ilk galibiyetinden dolayı BMW Sauber'i bir mclarenci olarak kutlarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir