Symonds: "R28, Casusluk Skandalıyla Lekelenmedi"

yazar:

kategori:

Renault, 2008 aracı R28’in geçen seneki casusluk skandalıyla lekelendiği yönündeki düşünceleri reddetti.

Bu sene başlarında, Phil Mackereth’in McLaren’e olan ihanetinin ardından Fransız takım özel bir süspansiyon yeniliğini yakın geçmişe kadar erteledi.

Yılbaşından önceki Renault casusluk olayı ile ilgili Dünya Motor Sporları Konseyi’nde, Mackereth’in McLaren çizimleri arasında, J-amortisör olarak ifade edilen bir parçanın olduğu belirtilmişti.

Şu anda Fernando Alonso ve Nelson Piquet’in kullandığı R28’in, buna benzer bir teknolojiye sahip olduğu öne sürülüyor.

Pat Symonds: "Bilmiyorum. J-amortisör nedir?"

"Bunun ne olduğunu bana söyleyebilirseniz, ona sahip olup olmadığımızı söyleyebilirim, sanırım. Bir mühendislik terimi değil bu"

"Söylebileceğim tek şey, aracımızdaki her şeyin FIA tarafından kontrol edildiğidir."

Symonds bu durumu, 2006’da kütle amortisörün yasaklanmasının ardından, Renault’un herhangi bir yeni ve önemli teknoloji ortaya çıkarmadan önce FIA’dan onay alındığını söyleyerek açıkladı.

Symonds: "Barselona’da yeni süspansiyon parçaları ile yarıştığımız doğru ve bu süspansiyon parçalarının, herhangi bir teknik veya, sportif kuralı ihlâl edip etmediği hissi için FIA ile çok dikkatli bir şekilde kontrol ettiğimizi doğrulayabilirim."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Öyle veya böyle bir temel teşkil edecek bakış açısı kazandıracak

  2. çalıntı olmasının bi önemi kalmayacak çünkü gelecek sezon bu teknoloji eski kalıcak

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Casusluk skandalıyla bağlantı kurulmasın diye bu projeler 2009 aero değişimlerine kadar askıya alınmış olmasın? nasıl olsa 2009 da aerolar tamamen değişecek slick lastikler gelecek herşey bir nevi değişecek sıfırdan başlayacak bu durumdada yaptıklarınızın çalıntı olmasının bir önemi kalmayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir