Mclaren, 2013 Öncesinde Dayanıklılık Sorunlarını Çözmeye Çalışıyor

yazar:

kategori:

Her iki Mclaren sürücüsü de son 4 yarışta bazı dayanıklılık sorunlarıyla boğuştular. Mclaren’in şampiyonluk şansı devam ediyor olsa da bu öndekilerin yaşayacağı sorunlara bağlı gibi görünüyor.

Sam Michael “Dayanıklılık açısından pek iyi değildik. Monza’da yakıt sistemi sorunu, Singapur’da vites kutusu, Suzuka’da süspansiyon ve Kore’de yine süspansiyon sorunu yaşadık. Hepsi farklı şeyler olması nedeniyle birbirinden alakasızdı.”

“Tüm bu sorunlar tek bir noktada oldu. Sistemde yaygın bir şey yok. Sistematik bir şekilde olan sorun yok.”

“Hep tek bir noktada sorun oldu ve bu hafta sonu henüz o alanlarda sorunlar yaşamamamız iyi. Bu hafta sonu bir şey olursa muhtemelen onlardan bağımsız bir sorun olur.”

“Dayanıklılık önemli bir şey ve hedefimiz % 100 dayanıklı olmak. Bu araç üstü sorunlarla pist üstünde pit stoplar gibi diğer operasyonel sorunları içeriyor.”

“Kalan 4 yarışta bu tür şeyleri geride bırakmalıyız ve gelecek sene de sorunlar geride kalmış olmalı. Bu tür dayanıklılık sorunlarının ne kadar pahalıya mâl olduğunu bu sene hepimiz anladık.”

“Şampiyon olmak için bu sorunların geride kalması gerektiğini biliyoruz. Takım içerisinde bu durum gayet açık.” dedi.


Yorumlar

  1. Hatırlarsanız 2005 sezonunun en hızlı aracı MP4-20 idi. Fakar bahsettikleri dayanıklılık sorunu üzünden takım şampiyonluğu Renault'a kaptırdı.

    2006 sezonunun aracı MP4-21'de de dayanıklılık sorunu vardı. Araç ya motor arızasından ya da teknik problemlerden dolayı hep yolda kalıyordu.

    Keza 2004 sezonu da aynı şekilde. Belki de Mclaren'in geçirdiği en kötü sezondu. Videoda da aracın ne kadar dayanıksız olduğu, bu yüzden yaptığı kaza görülmektedir.

    Yaklaşık 10 senedir bu takımın dayanıklılık sorunu var zaten. Ama icraat yapacaklarına böyle boş boş konuşuyorlar işte. Laf çok icraat yok hesabı.

  2. Hatırlarsanız 2005 sezonunun açık ara en hızlı aracı MP4-20 idi. Fakat bahsettikleri dayanıklılık sorunu yüzünden takım şampiyonluğu Renault'a kaptırdı.

    2006 sezonu aracı MP4-21'in de dayanıklılık sorunları vardı. Araç ya teknik arızadan ya da motor arızasından dolayı hep yolda kalıyordu.

    Keza 2004 sezonu belki de Mclaren tarihinin en kötü sezonuydu. Bu video da aracın dayanıksızlığı yüzünden yaptığı kaza.

    http://www.youtube.com/watch?v=VwB8XybW558

    10 senedir Mclaren'in dayanıklılık sorunu vardı zaten. Ama buna hala bir çözüm üretemediler. Artık icraat istiyoruz kardeşim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir