Vettel Hindistan'da Art Arda 4. Zaferini Kazandı!

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel, tüm yarışı kontrol altında tuttu ve tüm turları lider götürerek Hindistan’da kazanan isim oldu ve böylece art arda 4. yarış zaferini elde ederek pilotlar şampiyonasındaki farkı biraz daha açmayı başardı.

Yarışa 5. sıradan başlayan Fernando Alonso, önce startta agresif olmasının ardından yarış içerisinde de oldukça agresifti ve pist üzerinde rakiplerini geçerek ikinci oldu ve lider Vettel’a karşı puan kaybını minimum seviyede tutmayı başardı.

Yarışın büyük bölümünü takım arkadaşının arkasında 2. sırada götüren Mark Webber, son bölümde KERS sorunu yaşadıktan sonra önce Fernando Alonso’ya geçildi. Son bir kaç turda Lewis Hamilton tarafından baskı altına alınan Webber, baskıya direnmeyi başardı ve podyumun son basamağını tamamlayan isim oldu.

Yarışa 3 ve 4. sıralardan başlayan Mclaren sürücüleri, birer sıra kaybederek yarışı 4 ile 5. sıralarda tamamladılar ve podyuma çıkamadılar.

Yarışın neredeyse tamamını arka arkaya geçiren Ferrari pilotu Felipe Massa ve Lotus sürücüsü Kimi Raikkonen arasında pozisyon değişikliği olmadı ve Massa yarışı 6. sırada tamamladı. Yakıt konusunda telsizden uyarılan Massa, damalı bayrağı geçtikten sonra aracını kenara çekmek zorunda kaldı.

Force India’dan Nico Hulkenberg sorunsuz ve istikrarlı bir performans ile 8. olurken onu Romain Grosjean ve Bruno Senna takip ettiler.

Mercedes ile yarışa 10. sıradan başlayan Nico Rosberg rakiplerini arkasında tutamadı ve yarışı 11. sırada tamamlayarak puanı kaybeden ilk isim oldu. Onu Di Resta, Ricciardo ve Kobayashi takip ettiler.

Mercedes pilotu Michael Schumacher, ilk turda lastiği patladığı için erken bir şekilde pite gelince neredeyse tüm yarışı geride sürdürdü ve son bir kaç tur kala pite girerek yarışa erken veda etti.

Sezonun 17. yarışının ardından pilotlar şampiyonasında lider durumda olan Sebastian Vettel, en yakın rakibi Alonso ile puan farkını 13’e çıkarırken  Raikkonen 3. sıradaki yerini koruyor. Hamilton ise Webber’e geçilerek 5. sıraya geriledi. Takımlar şampiyonasında ise Red Bull’un liderliği devam ediyor ve sıralamada pek bir değişiklik olmadı.

Sezonun 18. ve sondan 3. yarışı olan Abu Dhabi GP gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek.

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1sa31:10.744
 2.  Alonso        Ferrari                    +     9.437
 3.  Webber        Red Bull-Renault           +    13.217
 4.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    13.909
 5.  Button        McLaren-Mercedes           +    26.266
 6.  Massa         Ferrari                    +    44.600
 7.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    45.200
 8.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    54.900
 9.  Grosjean      Lotus-Renault              +    56.100
10.  Senna         Williams-Renault           +  1:14.900
11.  Rosberg       Mercedes                   +  1:21.600
12.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1:22.800
13.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +  1:26.000
14.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1:26.400
15.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
16.  Maldonado     Williams-Renault           +     1 lap
17.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
18.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
19.  Pic           Marussia-Cosworth          +     1 lap
20.  Glock         Marussia-Cosworth          +    2 laps
21.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    2 laps
22.  Schumacher    Mercedes                   +    5 laps

Hızlı tur: Button, 1:28.203

Yarış dışı:

De la Rosa    HRT-Cosworth                 41
Perez         Sauber-Ferrari               21


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       240        1.  Red Bull-Renault          407
 2.  Alonso       227        2.  Ferrari                   316
 3.  Raikkonen    173        3.  McLaren-Mercedes          306
 4.  Webber       167        4.  Lotus-Renault             263
 5.  Hamilton     165        5.  Mercedes                  136
 6.  Button       141        6.  Sauber-Ferrari            116
 7.  Rosberg       93        7.  Force India-Mercedes       93
 8.  Grosjean      90        8.  Williams-Renault           59
 9.  Massa         89        9.  Toro Rosso-Ferrari         21
10.  Perez         66       
11.  Kobayashi     50       
12.  Hulkenberg    49       
13.  Di Resta      44       
14.  Schumacher    43       
15.  Maldonado     33       
16.  Senna         26       
17.  Vergne        12       
18.  Ricciardo      9       

 


Yorumlar

“Vettel Hindistan'da Art Arda 4. Zaferini Kazandı!” için 279 yanıt

  1. (ÇOK özür diliyorum. Uzun bir yazı oldu. Ama önemli olduğunu düşünüyorum.)

    (Alakalı-alakasız tüm haberlere postalıyorum aynı yazıyı !!! Mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşmasını istiyorum. Okuduysanız geçebilirsiniz.)

    Herkese selamlar arkadaşlar.

    Ben tarafsız izliyorum şampiyonayı. "İlla da benim sevdiğim kazansın!" fanatizmine girmeden mücadele izleyebilmenin hazzı inanılmaz! Öte yandan Vettel ve Räikkönen'i severim (uzatmamak için şampiyonluk favorisi olmayanları saymıyorum).

    Hemen kişisel görüşümü söyleyeyim: Bence de Alonso hak etti şampiyonluğu. %110 kapasiteyle çalışıyor ama bu Vettel'in hak etmeden kazandığı anlamına gelmiyor!

    Fanatikçe yorumlardan şikayetçi olarak bir araştırma yaptım. İstatistiklere göz gezdirdim.
    Sayıların "hiçbir şeyin göstergesi olmadığını" gözler önüne sermek için. Sebastian Vettel ve Red Bull'a neden böylesi bir düşmanlık var, anlamış değilim. Fanatizm gözleri kör ediyor.
    Sevmeyebilirsiniz. Hal ve tavırları gözünüze batabilir ama bu o kişilerin başarısız olduğu
    anlamına gelmez!

    Benim onları sevmem, Hamilton ve Alonso'nun kötü birer pilot olduğunu düşündüğüm anlamına gelmez! Karakter olarak da "doğal" davrandıklarını düşünüyorum. Kimse hakkında bir yorumları olmadı şu ana kadar (* dipnot). En azından şampiyona rakiplerine sataşma yok. Gereksiz övgü yorumları yok. İşlerini yapıp, çekip gidiyorlar. 2006'da Alonso'nun, yine 2007'de Alonso'nun, 2008'de Lewis Hamilton'ın baskı altında nasıl da çirkinleşebildiklerini tüm dünya gördü (** dipnot). En azından, kazandıklarında ne kadar nazik olan bu kişilerin, kaybettiklerinde nasıl da suratlarının sirke sattığını. İnsansın, tabii ki kazanmakla kaybetmek bir değil. Şampiyonluğa oynuyorsun, tabii ki kazandığında da kaybettiğinde de şampiyonluğa yarışmayan bir Jarno Trulli gibi yüz ifadelerin arasında küçük farklılıklar olamaz. Ama profesyonelsin. Dolayısıyla, hislerini içinde tutamama lüksün YOK! O zaman sokaktaki adamdan ne farkın kaldı? Tabii ki Vettel ve Räikkönen de kazanınca seviniyor, kaybedince üzülüyor ama doğal davranıyorlar. Jenson Button, Massa, Barrichello… Aklıma ilk gelenler. İşte doğal davranmakla, zorlama kibarlık arasındaki fark! Centilmenlik kaybederken belli olur. Kazanırken değil. En önemli örnek Mark Webber'ı unutuyordum az kala. Kibar mı? Hayır. Yeri geldiğinde nasıl sokuyor lafı? Ama doğal. En önemlisi de: haklı!!!

    Hani, nerede Fernando Alonso'nun sezon başındaki nezaketi? Sebastian şampanyayı dökerken
    gülüyordun (Almanya). Şimdi ??? Kaybederken de, herşeyi geride bırakıp eğlenebilen Sebastian, kafasının içinde sürekli şampiyona hesabı gezdiren, çaktırmamaya çalışan ama aslında hırsından yerinde duramayan Alonso…

    Sayılara gelelim:

    Vettel, pol pozisyonu kazanıp, hızlı aracı sayesinde kazanmakla eleştiriliyor. Girin bakın sitesine, Serhan Acar bile aynısını söylüyor iki-üç yarıştır. "Vettel'in ilk üçün gerisinden gelip kazandığı bir yarış yok" lafını çok vurguluyor. Bu laf da, zaten halihazırda kıvılcım bekleyen fanatiklerin ekmeğine yağ sürüyor. Bakalım sayılar ne diyor? En iyi üç pilot + Efsane Ayrton Senna istatistiklerine bir göz atalım hep beaber.

    Pol pozisyonun hiçbir anlamı yok. Onu galibiyete çeviremediğiniz sürece. Demek ki pol pozisyonu galibiyete çevirmek de bir meziyet! Asıl önemli olan neticedir çünkü.

    Hemen hatırlayalım: Ayrton Senna 161, Fernando Alonso 194, Lewis Hamilton 107, Sebastian Vettel 98 yarışa çıktı.

    Pol pozisyondan yarış kazanma oranları:

    (Yarış neticesine bakıyorum. "88 Brezilya'yı kazanmış ama diskalifiye olmuş" kısmı bizi ilgilendirmez)

    1- Alo (14/22)
    2- Vet (19/35)
    3- Ham (11/24)
    4- Ayrton Senna (29/65)

    *** Çocukların üçü de bu oranlamada Ayrton Senna'dan bile daha iyiler. Helal olsun !!!

    "Sebastian ilk üç sıranın gerisinden gelip de bir yarış kazanmadı" konusu. Burayı iyice dikkatinizi vererek okuyun lütfen:

    Ayrton Senna (kimilerine göre gelmiş-geçmiş en iyi pilot!), toplam 41 galibiyetinin 39'unu ilk
    üç sıradan kazandı!!! 4. ve 5. sıradan gelerek kazandığı sadece 1'er yarış var!!!

    (Şimdi, '88 Japonya'yı hatırlayabilirsiniz. Pol pozisyondan başlayıp, 14. sıraya düşüp, yarışı
    kazanmak. Evet, İNANILMAZ bir başarı. Ama onu yapabilmesi için de, o turbo motorlu McLaren Honda'ya ihtiyacı vardı! "Schumacher, Vettel, Alonso, Hamilton araba ile kazanıyorlar" diyenlere bu cevabım.)

    88'in şampiyonluk kısmını da irdelememiz lazım bu noktada (çünkü çok önemli.Belki de ciddi bir kısmınızın ŞOK olacağı bölüm!): Senna 94, Prost 105 puanla kapattı sezonu. Senna şampiyon oldu. Nasıl mı? Diskalifiye durumu olduğunu düşünüyorsanız unutun. Öyle birşey olsaydı f1.com'da diskalifiye edilmiş şekliyle yazardı. O yıllarda şampiyonluk hesabı yapılırken en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş. Ayrton Senna ancak bu şekilde şampiyon olabildi.
    Yedirebilirseniz. Ben yediremiyorum. Benim gözümde Prost şampiyon. Günahım kadar da sevmem. Ama bu hesaplama da tam bir saçmalık, dürüst olmak gerekirse.

    İşte, yerlere göklere sığdıramadığı"m"ız, benim bitirme tezimin ithaf kısmında TAM sayfa yer
    verdiğim efsane pilot Ayrton Senna… Şimdi istatistiklere bakıp da "Haaa, Senna da aslında şişirmeymiş, fosmuş mu diyeceğiz?". ASLA !!!

    Gelelim Alonso'nun ilk üç sıranın gerisinden gelerek kazandığı yarışlara:

    Parantez içindeki açıklamalar benim yorumlarım DEĞİL. “Açıklamalar”. Okuyunca inkar edilebilecek, göreceli bir durum olmadığını göreceksiniz zaten. Çünkü bu konuşmalarda kastedilen şey "geriden gelip, yakalayıp, geçmek!". Yani: “Yenmek!” .
    Örnek vermek gerekirse; Sebastian Vettel Singapur'da Lewis Hamilton'ı KAĞIT ÜZERİNDE mağlup edebildi. Yarış dışı kalmasaydı, bence imkansızdı! Alonso'nun 2005 Japonya'da 16.lıktan 2.liğe tırmanışı, aynı yarışı Räikkönen'in 17. sıradan başlayıp kazanması. Hamilton'ın 2008 Almanya'da 6.lığa düşüp, tekrar yarışı kazanması (günahım kadar sevmem ama İNANILMAZDI, kapaktı!) gibi şeylerdir geriden gelip yarış kazanmak (Serhan Acar’ın da kastettiği başarı göstergesi). Yani, aşağıda vereceğim açıklamalara itiraz etmeden bunu düşünün! "Yakalayıp, mücadele edip yenmek"ten bahsediyoruz.
    Açıklama olmayanlar: "Diyecek laf yok. Tebrikler!" demek.

    1-) 2005 Avrupa (6. sıradan) (Son Turda Kimi Räikkönen lider giderken yarış dışı kaldı)
    2-) 2006 Bahreyn (4. sıradan)
    3-) 2006 Japonya (5. sıradan) (Lider Michael Schumacher yarış dışı kaldı)
    4-) 2008 Singapur (15) (Açıklamama gerek var mı? İtiraf edilmiş bir şike!!! Kendi suçu yok ama kurgulanmış tiyatroyu bir galibiyet olarak hazmedebilecek misiniz?)
    5-) 2012 Malezya (8. sıradan) (sezon başındaki lastik kumarlarının olduğu yarışlar. "Jackpot!" diye kestirip atmak büyük haksızlık olur ama hatırlayınız: Williams bile yarış kazandı! Yine de tebrikler. Sergio Perez'in baskısını ÇOK iyi savuşturdu.)
    6-) 2012 Avrupa (11.sıradan) (Sebastian Vettel liderken yarış dışı kaldı)

    Şimdi Alonso tarfatarları ve sunucu Serhan Acar'a sormak istiyorum: "Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. Bunların kaçta kaçı "geriden gelip, yakalayıp, mücadele ederek yenmek?" Alonso fanlarının kaçta kaçı bunları gerçek birer galibiyet olarak görüyor? O zaman Vettel de 2012 Singapur'da Hamilton'ı ezip geçti. Çok komik, değil mi?

    Gelelim Hamilton'a. Kişisel düşüncem: geriden gelip yükselmekte ben bu adamı (günahım kadar sevmesem de) TEK geçiyorum. Kore'de titreyen sağ arka tekerlekle, dansöz gibi çalkalanan otomobille puanı kapmasını bildi. 2008 Almanya'dan da az önce bahsettim. Yarış içinde liderken pozisyon kaybedip, sonra PİST ÜZERİNDE o 5 kişiyi tekrar geçip yarışı kazanmak !!! Daha bir laf kaldı mı geriye?

    Hamilton'ın da 4.lükten daha geri bir pozisyondan başlayıp kazandığı yarış YOK!

    1-) 2008 İngiltere (4.sıradan) (Ferrari'nin yağmur kumarı tutmayınca, Kimi MUTLAK galibiyetten oldu. Liderlik mücadelesi olmadı pist üzerinde)
    2-) 2009 Macaristan (4.sıradan)

    *******************
    SONUÇ:
    Tüm bunları anlattım. 3.lükten daha geriden gelip yarış kazanamamak? Bunu sürekli vurgulayıp da (ister-istemez) bir adamı başarısız gibi göstermek. İster katılın, ister katılmayın. Kişisel görüşüm:

    Fernando Alonso 2012'nin EN İYİSİ. Ama bu "Sebastian Vettel şampiyonluğu hak etmiyor" demek için geçerli bir sebep değil. Hatta Hamilton için bile. Ama herşeyin bir araya getirilmesi şampiyonluğu kazandırır. Buna da 2005 yılında kendi demecinde kullandığı cümlelerle örnek vereyim de fanları itiraz edemesin: "Neden herkes beni şanslı olmakla suçluyor, anlamış değilim. Bu bir motor sporu ve bu otomobilin hazırlanması için 1500 kişi emek veriyor. Birileri işini tam yapıyor dile 'şanslı' olarak mı adlandırılmalı?". Hatırlayacak olduğunuz üzere, geçtiğimiz aylarda Kimi kendisini "şanssız" olarak nitelendiren (başta ben olmak üzere) kişilere kapak niteliğinde bir demeç vermişti: "Şansa inanmam. Ben yarışı lider götürürken arabam yarış dışı kalıyorsa, bu, birileri işini düzgün yapmadığı içindir" demişti.

    Bu arada Fernando Alonso’nun “yenilmez-yıkılmaz” olarak görülen Schumacher’i, onun varlığında ve rekabetçi olduğu zamanda (2006) yenen tek pilot olduğunu hatırlayalım (sezonun ilk yarısında Renault hızlıydı, son yarısında Ferrari tartışmalarına girmeye gerek yok bence).

    Çok uzattım. Kusuruma bakmayın.

    Eğer kesinlikle okumamı istediğiniz bir cevap yazmak istiyorsanız (her post ettiğim sayfadan göremeyebileceğim için): schumi_senna@hotmail.com adresine mail yazınız. Mailimi yazmıyorum forma. Sürekli olarak “Falancı/filancı sana cevap yazdı” uyarılarıyla mail kutum dolmasın diye. Mail adresime de dikkat çekiyorum bu arada 🙂

    Hepinize selamlar, saygılar!

    *******************

    Yazıyı bozmamak için iki dipnot koydum. Yukarıda işaretliler zaten:

    (*)(Narain Karthikeyan'a dediği laf var tabii ki ama kendinizi onun yerine koyun. 63 yıllık rekabetin ZİRVEYE ulaştığı sezonda, tur bindirilmeyi bile becerememiş bir pilota, o kızgınlıkla söyledi (4.lük garantiydi. Jenson Button'ı da biçti Narain efendi). Olmamalıydı tabii ki. Ama oldu. Hamilton'a "aptal" demediğini de söyledi ama bazı gazetecilerin abartmaları dünyanın her yerinde aynı demek ki!)

    (**)(2008'de Hamilton'a örnek soracak olursanız: İtalya'da Mark Webber'ı pist dışına itmesi.
    Belçika'da Kimi'nin arkasından şikanı kesip, sonra "yol verdim ama" diye mızmızlanması. Şikanı kesmeseydin giremezdin o hava koridoruna. Madem ki "aynı" şey, o halde şikanı kesmeden yapsaydın! Japonya'da sert frenajla Kimi'yi biçmesi!!! Felipe Massa ne yaptı? Laf sokuşturdu mu? Tartışma yaptı mı? Ne oldu 2007'de Massa'yla o samimiyetler? Podyumda şakalaşmalar? Demek ki onu ciddi bir rakip olarak görmüyordun o zaman. Rakibin olunca tornistan…)

  2. ne demek istiyorsun kardeş anlayalım

  3. Arıza vermeseydi bugün 1sn neden hızlıysalar o arıza yapacak seyı kurcaladıkları ıcındı ve o denemeleri yaptılar hızlandılar ama arıza verdı..Sonra Newey sorunu hallettı arac ucusa gectı olaybu

  4. vettelin alternatörene Grosjean carptıda (Valencia da İtalyada) bizimmi haberimiz yok!!!
    Ferrari İtalyada mekanik olarak sıkıntı yasadı oda sırlamada o kadar neyin şansından bahsediyosun? ??Ama Belçikada Grosjean biçti Japonyada da talihsiz bi temas yaşadı bunlar olmasaydı hala böle senin gibiler zart zurt atmazdınız…

  5. Herkes Vettel yavaş araçla ne yapar diyor.ben rakamlarla konuşmayı severim.Cevap,aşağıda.çok net.
    2009 senesinde Vettel 2.ci en hızlı araca sahipti,tıpkı bugün Alonsonun olduğu gibi.Vettel 3 kere yarış dışı kaldı 2 kerede hatası olmamasına rağmen 2.ci giderken kaza yaptı ve mekanik sorun yaşadı.o sene en hızlı aracı kullanan Button sadece 1 kez yarış dışı kaldı.yani Vettel 4 kere daha fazla yarış dışı kalarak en hızlı araç sürücüsü Button dan sadece 9 puan farkla şampiyonluğu kaçırdı.Baricelloyuda geçti,takım arkadaşınıda.
    Alonso ise 2010 da Vettelin 6 kez,hamiltonun daha fazla yarış dışı kalmasından 2.ci oldu.Bu senede rakiplerinden daha az şanssızlık yaşadı.Vettel 3 alonso 2.hatta Vettel 1-2 cezada aldı.Hele Hamilton 7-8 kere sorun yaşadı aksi taktirde bugün lider bile olabilirdi.Şİmdi hepinize soruyorum,Vettel de Alonso da 2.ci en hızlı araçla yarıştı.Kim daha başarılı?kendi şanssızlığından 2.ci olan Vettel mi,yoksa başkalarının şanssızlığı sayesinde 2.ci olan Alonso mu??
    Artık Vetteli kötü araçlada görelim,pilot değil,şampiyon Newey geyikleri bitsin.Vettel kendini ispatlamış bir pilot..Rakamlar her zaman doğruyu vermez ama 4 sene üstüstede şaşmazlar,genel bir fikir verirler.Vettel çok hızlı bir pilot..aynı hatayı bir daha hiç yapmadı..artık bu gerçeği kabullenelim aylarca aynı muhabbeti yapmadan farklı bakış açılarıyla değerlendirelim yarışları..

  6. 2 seferde 2.ci iken kaza yaptı ve mekanik sorun-etti 5 kere..2.ci hızlı araçla 5 yarış dışı kalarak sadece 9 puanla şampiyonluğu kaçırması çok iyi pilot oluşunun kanıtı.alonso 2.ci hızlı araçla rakiplerinin hatasıyla 2.ci olunca en iyi pilot:):)aradaki fark alonso balıyla vettel şanssızlığıyla yaptı aynı işi

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Fia'nın hileci olduğu zaten su götürmez ama Fia ferrariyi(veya shumi) değil McLareni durdurmuştur, 2000 li yılların başı ile planlanan ferrari egemenliği olsun diye 90 ların sonunda McLarenin en kritik üstünlüklerini yok etmiştir başta motor üstünlüğü. Adrian Newey in söyledikleri bu konu hakkındaki durumun ispatıdır. hani bize inanmıyorsanız gider biraz kurcalarsınız kayıtları, fia nın nasıl McLareni 3 sene önceki motor gücünde yarışmaya mahkum ettiğini.F1 i okay karacan mantığı ile izlemeyin. gerçekleri değil, görmek istediğinizi görüyorsunuz.adamlara ayrıcalık vere vere defalarca şampiyon yaptılar. ferrarinin elinde yeni çıkacak kurallara ilişkin veto hakkı varken,yani çıkan kural ilk önce onların onayından geçmişken, sen çıkmış ferrariyi durdurdular falan filan diyorsun. bu nasıl mantıktır.bunlar resmi ağızdan doğrulanmış, halada 9-10 sene önceki öylemiydi,değilmiydi muhabbetine girmeye gerek yok. amerika kıtası çoktan bulundu geçmiş olsun.

  8. webber ortalama bir pilot, vettel'in 2. olduğunu biliyorum. zaten bu yüzden sezonun brawnla birlikte en hızlı aracı olduğunu söyledim. vettel o sezonda 3 kez yarış dışı kaldı 5 kez değil, kaldı ki o sezonu gözden geçirdikçe redbull'un o sezonda brawndan genel olarak daha hızlı olduğunu bile düşünmeye başladım. 2008'dışında tek sezon bile kötü aracı olmadı vettel'in. ballı parmak maşallah.

    2009- en iyi 2 araçtan biri
    2010- en iyi araç
    2011- en iyi araç
    2012- en iyi araç

  9. Royalhunt kusura bakma ama sende hiçbirşey bilmiyormuşsun.o sezon vettel 2.ci oldu ve birçok yarışta dayanıksızlıktan sorun yaşadı.
    tamtamına 5 yarış!!! yinede 1 yarış sorun yaşayan en hızlı araç sürücüsü barichelloyu geçti.sadece 9 puanla şampiyonluğu verdi.kaldıki button da 1 yarış sorun yaşadı.daha yavaş araçla biraz şansı olsa sadece rakiplerinden 2 yarış fazla bile sorun yaşasa şampiyondu.bu arada webber çok iyi bir pilot,onuda redbulda ilk senesinde pollerdede yarışlardada geçti..vettel o sene çok başarılıydı.

  10. Royalhunt kusura bakma ama sende hiçbirşey bilmiyormuşsun.o sezon vettel 2.ci oldu ve birçok yarışta dayanıksızlıktan sorun yaşadı.
    tamtamına 5 yarış!!! yinede 1 yarış sorun yaşayan en hızlı araç sürücüsü barichelloyu geçti.sadece 9 puanla şampiyonluğu verdi.kaldıki button da 1 yarış sorun yaşadı.daha yavaş araçla biraz şansı olsa sadece rakiplerinden 2 yarış fazla bile sorun yaşasa şampiyondu.bu arada webber çok iyi bir pilot,onuda redbulda ilk senesinde pollerdede yarışlardada geçti..vettel o sene çok başarılıydı.

  11. haklı olabilirsin en nefret ettiğim komplo teorileridir ancak alonso button ı geçerken ilk kez bir pilotun içe kaymadığını gördüm.button gibi tecrübeli biri bu hatayı yapmaz..belkide temastan korkmuş olabilir alonso hata yapar çarpışırız diye…risk almak istememişte olabilir..psikolojilerine gelirsek hamilton alonsonun şampiyonluğunu istiyor çünkü alonsonun son 2-3 senesi.vettel bu yaşta 3 ü alırsa hamilton onu biraz zor geçeceğini biliyor.bu yüzden zorluk çıkarmıyorda olabilirler.

  12. 2 yarışı arıza yüzünden verdi bunlardan birini alonso aldı,yani şanssız olmasa yazdıkların alonso için geçerli olacaktı

  13. şimdi bana yorumunu arattırıp buldurtma, bana ''sen de benim gibi 2010'dan beri F1 izlesen sen de vettelci olurdun'' demiştin

    Royal Hunt ben böyle bi şey söylemedim yalan söyleyip milleti kandırma bence

  14. ne hakkından bahsediyosun ya altındaki araç neredeyse 1 sn.hızlı peki soruyorum size çok iyi pilot ya sezonun ilk yarısında vettel nerdeydi niye alosonun 3 hamiltonun 3 galibiyeti vardıda parmak çocuğun 1 galibiyeti vardı ilk yarı arabası yavaştı 42 puan farkıda yedi nezaman aracı çok hızlandı vettel ortaya çıktı sezon başı ters mantık kuralım alonso rb8 olsaydı vettelde ferraride olsaydı alonsonun puanını alamazdı çünki vettel hızlı araç pilotu yavaş bir araçtan maksimumu çıkaramaz bunu ilk yarıda bize kanıtladı 13 yarış 1 galibiyet araç yavaş 4 yarış 4 galibiyet araç hızlı iyi pilotsan araç en hızlı değilse bile galibiyet almalısın alonso gibi ama nerde newey sihirli dokunuşu yapmasa o araç 1 sn. hızlanmasa vettel o 42 puanı kapatamazdı

  15. bırakın bu alonso numaralarını. Shumi ferrari,de olmasaydı ferrari bugün hala şampiyonluğu rüyalarında görürlerdi . 60 yıl daha beklerlerdi

  16. ha bizde yedik iki mclaren birbirlerini yarış dışı etmek için birbirleriyle yarıştılar alonso.ya yol açmak için

  17. yarışı izlemediğin belli.Mclarenlerin ikisi de geçilmemek için yırtındılar adeta.İkisi de lastikleri cayır cayır yaktılar.Button neden erkenden pite girdi acaba?
    Yol vermişlermiş.

  18. hasan ünler avatarı

    f1 cahilleri yine sallamaya başladı 2000-04 arası schumi şampiyon olurkendemi hile vardı schumiyi durdurmak için kural değişlikleri yapılmadımı vettel hızlı araçının hakkını veriyor hile varsa ve buna fia göz yumuyorsa asıl hileci fiadır

  19. mclaren,ler resmen alonso,ya yol verdiler

  20. evet bu işte birşey var . burada var olan birşey hamilton ve button alonso,ya resmen yol verdiler

  21. vettel değil aracı şampiyon oldu, ühühüühüü ağlamaya başladılar. 🙂 Ulan kamyon yarışımı bu f1, tabi aracı iyi olan şampiyon olacak. Bunlar daha iyi günleriniz 1-2 yıl sonra f1 izlemeyi bırakacaksınız, banane yaa ben izlemiyorum hep vettel şampiyon oluyor diyeceksiniz, yakındır o günler.

  22. Alonsoya tek kelimeyle helal olsun diyorum adam önündeki 3 büyük aracı geçti hatta mclarenleri azdaha düzlükte geçiyordu arabanın suyunu çıkardı ama yetişmesi asıl araca yetişemedi RB8 incelesinler özellikle vettelin aracını weber geçilebiliyor ama vettel imkansız ben hile kokusu alıyorum weberin kersi bozulmadan önce bile alonsoyla fark açamadı ama vettel uçtu nasıl bi anda araba 0.5 0.8 sn bulabiliyor diğer takımlar bir sezon bulamazken bunlar nasıl 3.4 yarışta buluyor bal gibi HİLE var kardeşim…

  23. arkadaşlar yine sallamaya başladılar .bırakın bu fetvaları .ferrari hızlı ama pilotları yaramaz bu kadar basit

  24. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    Vettel 3 kerede şampiyon olsa 8 kerede şampiyon olsa rakipleriyle ne zamanki dişe diş mücadele eder işte o zaman adını altın harflerle yazdırır. Senna buna en iyi örnek.

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ferrari, geçen sene sert lastiklerde aşşağı yukarı 0.3-0.5 sn arası kaybediyordu. Bu sene ise tam tersi sert lastiklerde en iyi takım Ferrari. Silverstone ve Monza buna iyi bir örnektir. Bu arada Vettel, Maldonado'ya takıldı bir yerde. Bu yüzdende çok zaman kaybetmiş olabilir, neredeyse duracaktı.

  26. son cümledeki son 4 yarışın değil sıralamanın olacaktı.

  27. şimdi bana yorumunu arattırıp buldurtma, bana ''sen de benim gibi 2010'dan beri F1 izlesen sen de vettelci olurdun'' demiştin milleti kandırmaya çalışmaya gerek yok. 11 yıl mı? bari 3-5 yıl deseydin inandırıcı olurdu. konuşma stilinden belli 11 yıldır izlemediğin. anında yorum olsaydı 2003 sezonundan çat diye bi soru sorardım bilemeyince de kanıtlardım. neyse.

    2009'da redbull sene içinde toplamda brawnla birlikte en hızlı araçtı. sezonun 3. yarışında pol almış bir araç. sadece pol değil, ilk çizgiyi kapatmış.

    vettel o sene kazanamazdı çok toydu. hmm. ikinci senesiydi hatta 2007'de girdiği 7 yarışı da sayarsak neredeyse 3. senesine girecekti. hamilton 1. senesinde şampiyonluğu kaçırdı, 2. senesinde kazandı hatırlatırım. pardon, hatırlama olmaz bu sende. 2008'i izlemeni öneririm. gidip ordan burdan eski sonuçlara bakarak siteye yazmak izlemekle aynı şey değil.

  28. hani salladığınız ferrari yavaştı ne oldu . yoksa geçen yarışlarda alonsomu yavaş

  29. Schumi gitti vettel geldi, beter olun alonsocular.

  30. Yarışı izleyebileceğimiz bir yer var mı?

  31. Newey Alonso'yu yendi diyebilir miyiz?

    güzel soru..
    neden vettel değil ?

  32. Schumacher- avatarı

    Mahşerin 4 atlısı aman Allah'ım.

    Bir an dördü birbirine kitlermi diye düşündüm 😀

  33. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Fernando 'Patron' Alonso taraftarları biraz olsun sakinleşmişler. İkinci olduklarına sevindiler herhal. Son bölümdeki hatası haricinde (bir yerde mutlaka batıracak) iyi sürdü aslında Alonso.

    Ama önlerinden giderek uzaklaşan ve siste kaybolan iki Red Bull aracını hesaba katmıyorlar. Birinin KERSi bozulmasa ona da yaklaşamayacaklardı. Mark '2nd' Webber 15 saniye kaybetti bu yüzden.

    Newey Alonso'yu yendi diyebilir miyiz?

    Ferrari takımında laf bile kalmadığını gördük. İtalyanca başlayan telsiz konuşması bir anda nasıl ingilizceye döndü?

    Mclaren artık listeden çıktı. Lewis 'Twitter' Hamilton ve Jenson 'DDD' Button şampiyon olamaz artık. Ron Dennis derinden gülüyor.

  34. ha birde senin gibi otorite merkezi var inci sözlük yazari seni 😀

  35. bak şimdi bana yorumunu arattırıp buldurtma, bana ''sen de benim gibi 2010'dan beri F1 izlesen sen de vettelci olurdun'' demiştin milleti kandırmaya gerek yok kandıramazsın da.

    2009'da redbull sene içinde toplamda brawnla birlikte en hızlı araçtı. 3. yarışta pol almış bir araç.

    vettel o sene kazanamazdı çok toydu. hmm. ikinci senesiydi hatta 2007'de girdiği 7 yarışı da sayarsak neredeyse 3. senesine girecekti. hamilton 1. senesinde şampiyonluğu kaçırdı, 2. senesinde kazandı hatırlatırım. pardon, hatırlama olmaz bu sende. 2008'i izlemeni öneririm.

    madem alonso tur başına yarım saniye hızlıydı nasıl oldu da vettel 10 saniye fark atarak 1. oldu? çok ilginç. adam tur başına yarım saniye hızlı ama 10 saniye fark yiyor.

  36. kuzey_tekinoglu avatarı
    kuzey_tekinoglu

    belli bir kesim şimdide redbull un tabanıyla uğraşıyor.fia ya mail atıyorlarmış.ne duruma düştüler.haydi hep birlikte gülelim

  37. Newey bu sene şampiyon olur artık,pardon Vettel 🙂

  38. Royal Hunt senin yaşın kadar yani 11 yıldır formula 1 seyrederim
    kaç kere söyledim bilmiyorum başlangıçta tarafsızdı9m sonrada vetteli destekledim

    nese konuya dönelim 2009 hımmmm

    2009 da brawn en hızlı araçtı sonra williams red bull eşit gibi toyota felanda öyleydi ilerleyen haftalarda yani 2 devrede en hızlı rbr bazı pistlerde brawn oldu mc de arkalarındaydı

    vettel çok toydu o sene tabi şampiyon olamaz

    bi de demişsin 10 turda 10 saniye fark atan araç o on turu iyi izle kusursuz adam duvarı yalıyor kers drs her şey maksimum o araçta alonso olsa 20 saniye fark mı atacak sanıyon

    sen de objektiflikten eser yok sana göre alonso vettelden tur başına 0.5 saniye hızlı
    resmen uçmuşsun sen

    ben ne diyorum vettel alonsodan 0.1 saniye hızlı bi de bana at gözlüğü ile bakıyo dersiniz hay Allah işe bak sen

    akaşm akşam güldürdün be Royal Huntttt

  39. Önceki haftalarda da söylediğim gibi Vettel'in bu sene şampiyon olması, gelecek sene McLaren'de limite ulaşacak bir pilot olmaması ve Ferrari'nin gelişim anlamında zayıf olması nedeniyle 4. şampiyonluğu anlamına da gelebilir.Bu tempoyla Vettel başına bir iş gelmezse Amerika GP sonrasında şampiyonluğunu ilan edecektir.

  40. senna?

    iyi atış ama olmadı be birader.

  41. yarışı izleyemedim heyacanla eve geldim pc yi açtım ve sitede ansayfaya tıkladım

    vettel hindistanı kazandı diyordu acayip mutlu oldum helal olsun koçuma

    bi de vettel ilk defa 4 yarış üst üste kazandı 2011 de bile bunu başaramamıştı

    vay be ne heyacanlı bi sezon nerden nereye

    bi de

    @ Onur Çakır arkadaşım

    Rambo Mod On: Ne güzel yarıştı vettel harikaydı mğthiş geçişler yaptı harika turlar attı çok cesurca ataklarla gridin hepsini ipe dizdi bu sene ispanyol çocuk şampiyonluğu hiç hak etmiyor en çok vettel hak ediyor redbull gridin en yavaş aracı buna rağmen vettel şampiyonluğa doğru ilerliyor ispanyol çocuğu redbula koysan puan bile alamazdı
    —————————————————————————————————————————————————
    Rambo Mod Of:Herkese tebrikler harika yarıştı vettel lastikleri ve arkayla farkı koruyarak iyi bir iş çıkarttı alonsonun azamisi 3. lüktü webberde arıza çıkınca 2. oldu iyi bir kaç geçiş yaptı özellikle startta 2 mclarenle yan yana gelmesi harikaydı diğerlerinede tabrikler 1 hafta sonra görüşmek üzere

    ben böyle şeyler söylemedim ki bu tarz subjektif asla düşünemem sene başında araçlar eşit gibiydi şimdi rbr özellikle singapurdan sonra öne geçti 1 başlıyo ve 1 bitiriyo aracın hakkını veriyor yani alonso da 2 olmuş tebrikler

    bak benim f1 deki düşünce yapım özet vettel alonsodan tur başına 0.1 saniye hızlı o kadar

    bi de senin yorumu 23 arkadaş beğenmiş işin garibi MichaelJackson adlı red bull fanı güzeldi felan demiş burdan o arkadaşa sesleniyorum ne maksatla öyle bi yorum yaptın

  42. DRS çizgisinde her ikiside yavaşladı aslında dikkat edersen avantajı yakalamak için ama Massa nerdeyse duracaktı artık:)))

  43. Katılıyorum. Pit çıkışı drs kullanımı kısıtlanmalı

  44. birinden ne kadar nefret edildigine bakin muhtemelen en basarili olan odur ..

  45. görkeMassa avatarı

    benzin tasarrufu yaptı.felipenin aracında ayarlardan kaynaklanan bir sıkıntı vardı ve bunu gideremediler sorun ney bilmiyorum ama çekişte arkayı kaybediyordu bu yarışta 2 şansız isim vardı massa webber. massanın ayarları iyi olsaydı bide benzin tasarrufu olmasaydı gayet hızlı olurdu. sonra demeyin massa kendini saldı diye 😉 sonraki yarışlarda herşey düzgün giderse görürsünüz. hele brazilyada araç iyi olursa felipeyi düşünemiyorum.

  46. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Geldi yine tipini

  47. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    acaba kubicaya da istedigi direksiyonu verebilicekmiydi raikkonen e veremedigi malum herkes biliyor.

  48. altındaki arac?

  49. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ben alonso ve domenicaliyi istediğim kadar eleştirir istediğim kadar yerer gererim taki sınırlar kişisel hakarete gelene kadar . yorumumda ne bir hakaret ne bir kötü içerikli söz var . maşallah sen ve senin gibi alonsocular ( diyorum onun fanatiğisiniz ) dolaylı yada direk kişilik haklarına hakarete varacak şekilde konularla alakasız ( bildiğiniz chat muhabbeti yapar yazılar yazıyosunuz ) bunu sadece siz yapıyosunuz dersek haksızlık ederiz . ama gördüğüm o ki yüzdesel oranda siz çoğunlukta olmakla beraber site operatörleri diğer kullanıcıların yorumlarına müdahale ederken ne hikmetse sizinkiler hep asılı kalıyor . ayrıca ben objektifliğin standartı değilim öyle bir misyonumda yok . konuyu başka yönlere saptırıp zeytinyağı gibi üste çıkma çabalarınız beyhudedir bunuda böyle bilin.

  50. evet sezonun daha 3. yarışında pol + en hızlı tur + yarış kazandığı araçla şampiyonluk mücadelesinde adı geçmedi. süpriz olan şudur ki; kazandığı 4 yarıştan 3'ünde webber de 2. idi. bir tanesinde 2. olamadı çünkü sıralamada kaza yapmıştı. yani yine sadece en hızlı araçla kazanabildi vettel efendi. aynı 4 yarışın 3'ünde webber ya 2. ya da 3. idi. webber'in 2. olabildiği araç ne oluyordu? son derece hızlı bir araç.

  51. RBR gercekten ovguyu hakediyor, bravo!
    Sene basinda egzoz beslemeli difisor, sonra esnekcon kanat, motorvharitasi derken hersey yasaklandi ama son 7 yarista adamlar yine zirveye oturdu… Mclaren gibi zirvedeyken har vurup harman da savurmuyorlar takir takir 4 yaris 100 puani koyuyorlar cebe…
    Seneye RBR ile basetmek icin sanirim FİA nin Newey i yasaklamasi gerekecek 🙂

  52. 2009'da vettel'in adını sanını duymuş olan?

    4 pol 4 galibiyet üstelik 22 yaşında.

    Yani her zamanki gibi saçmalamışsın.

  53. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    sadece alonso haberlerinde mi?

  54. barnio 2 saat önce

    alonsoda havlusunu alır domenicaliyle yine ağlama duvarına geçer .

    böyle yazıyorsun şimdi gelmiş ağlıyorsun.gören de seni saldırmayan objektif biri sanacak.

  55. diğer haberlerde sorun yok sorun sadece alo haberlerinde.neden acaba?.

  56. vettel polü aldığı zaman webber ya 2. yada 3. oluyor. yani vettel olmasa, webber de aynı araçla polü alır. webber'in polü alabildiği araç ise, çok hızlı bir araçtır. webber'in 3. olduğu zamanlarda da araya hamilton kaynıyor zaten. redbull ikilisini ayırabilen tek pilot.

    yani vettel yine en hızlı araçla, 10 turda 10 saniye fark açabildiği bir araçla yarışı kazandı. bir de demeci var yarıştan çok keyif aldım diye. ama keyif vermedin hiç.

    2009 sezonunu bilirsiniz, hani şu rambo'nun izlemediği sezonların en sonuncusu. redbull sezonun ilk yarısında en hızlı 2. araçtı, 2. yarıda ise en az brawn kadar hızlıydı. 2009'da vettel'in adını sanını duymuş olan? bi 2008'de duyuldu biraz, yağmurlu italyada kazandı diye. yağmurluydu ve piyango bir yarıştı. ispanya maldonado gibi. o da lastik kumarıydı.

    bazıları diyor ki hamilton niye polü aldığı zaman vettel gibi uçamıyor. zaten sorun da burda hamilton en hızlı aracı olmadan da polü alabiliyor. o yüzden yarışta lastikler yüzünden sıralamadaki kadar zorlayamadığı için önde kalamıyor. ama vettel, polü sadece en hızlı araçla alabilir. daha antreman turlarından bellidir yarışın nasıl olacağı. vettel polü aldığında webber 90% 2.'dir.

    umarım bu sene alonso şampiyon olur. kim hakediyor dersek bence hamilton da alonso kadar hakediyor ama onun şansı bitti, vettel'in neden haketmediğini zaten kendimce açıkladım. 2.ye 10 saniye farkla yarışı alıyorsan bu pilot farkı değil, araç farkıdır. çünkü çok üst ve alt seviye pilotlardan bahsetmiyorsak, 2 F1 pilotu arasında bu kadar devasa fark yoktur.

  57. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    yorumlarda seviye yerlerde , alonsocu vettele hamiltona , kimici vettele , perezci hamiltona vs.. vs.. ama site yönetimine bakıyorumda alonsocular hep aynı yerde , tırpanlananlar diğerleri , bu nasıl adalet bu nasıl bir anlayış . objektif olun diyenlere bakıyorum 2 yorum sonra , nerenle izledin , balon patlat vs.. vs.. provokasyon yapmakla suçlayana bakıyoruz 5 dk sonra başka yorum altında ona buna saldırıyor yada karşısındakini itibarsızlaştırmak için yok fake 2nci 3ncü user adı altında geldiğini söylüyor .. formula 1den anlıyorum vaazı verenlerin külhanbeyi kırahathane havasıda yanında eşantiyon veriliyor . Bu işi beceremediğiniz gün gibi ortada ama sizi kınamıyorum site operatörleri bu işleri yapanlar arkadaşınız bilakis ahpap çavuş ilişkisi tüm türkiyede olduğu gibi burdada genlere işlemiş dolayısıyla sizide suçlamıyorum …..

  58. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Doğru diyorsun Alonso gerçek üreticilerle şampiyon oldu sadece aynı Vettelin şuan olduğu gibi Renault motoru ile.Kapağı iyi sık hava kaçırmasın.

  59. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Git Balon Patlan O Zaman…

  60. Omer arkadasim,bugunki araçlarin durumuna bakarsak Redbull,Abu Dhabi ve Amerikada favori gozukuyor,çunki hizli virajlari en hizli geçen araç,Brezilyada ise gene bugunki sartlara bakarsak dezavantajli olacaklar,çunki pistin buyuk bolumu tam gaz geçilicek,Ferrarininde duzluk performansi çok iyi,bunlari mekanik ariza motor arizasi kaza olmadigini dusunerek ve araçlarin su anki durumuna gore soyleyebiliriz,son yarisa kafa kafaya girerlerse ya da 5-6 puan farkla Vettel onde girerse Alonsonun sampiyonluk sansi olabilir,bunun içinde Redbullun sorun yasamasi ya da Ferrarinin çok buyuk guncellemelerle gelismesi gerekiyor…

  61. Fernando Balonso avatarı
    Fernando Balonso

    2. cümleyi okuduktan sonra yarıda kestim.

  62. 88 Prost-Senna örneğini vermişsin de, onlar eşit araçtaydı.

    Alonso RBR'de olsaydı tamam bu dediğin.

  63. TRF1net takipçisi avatarı
    TRF1net takipçisi

    Fanatik Redbull'cu arkadaş v10 motorlu araçlarla yarış olsun isterseniz. Gerçek üreticiler nasıl çıkıyor sahneye o zaman görürsün. O kadar yasaklamadan söz etmişsiniz ya hani. F1 hız demektir arkadaş. O zamanda bu kadar hızlı olabilecekmi acaba Redbull?

  64. Alonsonun araçtan %100 verim aldığını söyleyebilirim.Lakin Redbull araç olarak hala bir adım önde…

  65. güzel bir değerlendirme

  66. Abd gp nin 1 ve 3.sektor tam redbula göre…

  67. Mali Selışık'ın Hamilton'ın direksiyonunun da değiştirildiği pit stopu sonrası Twitter'dan attığı yazıya koptum, hala da gülüyorum 🙂

    Lewis Hamilton: Kol bozuk!
  68. Iki sampiyon adayi cifte sampiyon da oldukca iyi mucadele etti ikisini de tebrik etmek lazim ancak suda bir gercek ki Alonso taraftarlarinin abarttigi kadar kotu bir arac yok Ferrari'de ozellikle yaris performansi RB ile kafa kafaya diyebiliriz tabi siralama sorunu basli basina bir felaket iki RB arkasinda kalip Webber ile ugrasirken Seb farki acip yarisi rahat rahat kazaniyor ancak Ferrari araci ozellikle yaris performansi olarak ilk iki aractan birisi bunu kabul edelim…Kisa birkac elestiri yapip kendi takimimi degerlendirecegim Button hayalet gibi yarisin bir bolumunde parliyor sonra cok cok sonuk Button Mc laren'e liderlik filan yapamaz Hamilton kesinlikle 2-3 gomlek ustun Button'dan ayni sekilde Vet ve Web icinde ayni durum gecerli 2009 ve 2010'da Mark'i savundum ancak Vettel karsisinda baya baya eziliyor ama orada durum farkli tabi sonucta bir lider pilot var Mc laren'de gelecek sezon bu olmayacak gercekten zor bir sezon olacak gibi gelecek yil Ingiliz takim icin 3 yaris oncesinin Massa'si RBR'nin Webber'i de Button ile ayni konumda benim gozumde ancak bu iki takimin Alonso ve Vettel'i var tek baslarina takimi sirtlayabiliyorlar Mc laren lider pilotunu kaybetti umarim Perez bu eksigi giderebilir

    Takimima gelecek olursak Raikkonen ile Grosjean sanki farkli araclarla yarisiyor gibiydi duzluk hizindan dem vuruyoruz ancak baktigimiz zaman duzluk hizi olarak en iyi araca sahip olarak kabul edilen Mercedes'i Grosjean cok kolay gecti Williams'in Rosberg'in arkasinda takilip kaldigini da dusunursek Rai'nin geri kalmasinin bahsettigi gibi ayarlardan oturu olma ihtimali agir basiyor ilginc bir anektod paylasmak istiyorum 30.turdan itibaren pitstop yapmayan tek arac Grosjean'di ve aracinda sert lastikler vardi diger pilotlar pistop yapip yeni set sert hamura gecmesine ragmen 30 kusur tur atmis Grosjean ile hemen hemen ayni turlari atiyorlardi Lotus'un temel problemi yumusak lastiklerle yumusak ve super yumusak hamuru calistiramiyor E20! Sert lastikleri koruma ve performans almada ise en iyi iki aractan biri bunun bugun dahi gorduk Hulkenberg'in ilk pitstopuna gidene kadar Grosjean ile arasinda 8-9 saniye fark vardi birkac turda fark 2.6 saniyeye dustu ardindan Hulk'u iceri aldi Force India ve tam ters hamurlari takinca Gro'nun farki kapatma hizi epeyce dustu bu sorunu gecen sene de yasiyordu Lotus ozellikle super yumusak hamuru calistiramiyorduk birturlu ama hala bu sorunun cozulememesi gercekten kotu birsey umarim gelecek yil da ayni sorunlari yasamayiz

    Son olarakta kendi pilotum icin birkac cumle kurarak yorumumu tamamlamak istiyorum oldukca iyiydi Romain savunmasi da ataklari da oldukca olguncaydi zaten hep soylemisimdir ilk turu sorunsuz atlattigimizda Grosjean oldukca iyi yarislar cikariyor iki yaristir da kazadan beladan uzak duruyoruz umarim bu surer ve gelecek yil ki koltugumuzu garanti altina aliriz…

  69. alonso orada riske girmedi ama öte yandan iki mclarenin de lastiğini blokajla yaktırdı.

  70. ben başından beri gitmesinede karşıydım ancak şartlar buna sebep oldu. adam çok şanssız ne yapsın. McLarenden ayrıldı takım hem hızlandı hem de dayanıklılık problemini aştı,kaç sezondur başada oynyor ancak onun kadar istikrarlı ve verimli bir pilot yok. şimdi ise 4. sıradaki lotusla pilotlarda 3. sırada daha ne yapsın…

  71. Bir de Raikkonen e yazık oldu.Adam zaten drs hızıyla drs siz Massayı zor yakaladı hız olarak.Pitler sonrası geçti ama yine Drs ye takıldı.Bence şu pit çıkışı hemen drs kullanılmasın daha iyi olur 🙂

  72. acını anlıyorum Allah sabır versin.Senin alonso hakkındaki duaların kabul olduysa ki olmuşa benziyor, o atasözünü değiştirmek lazım.Geçerliliğini yitirdi.

  73. Kimi ve diğerleri var pistte.Kimi hariç diğerlerini salla 🙂

  74. Arkadaşlar, bilen var mı acaba?

    Amerika Birleşik Devletleri yarışının Vettel ve Red Bull için kötü geçmesi mi bekleniyor?

    Alman kanalında böyle bir yorum yapıldı sanki. Tam anlayamadım.

  75. Ben de çok merak ediyorum aynısını. Bir de şunu düşünmeden edemiyorum: sezon başlarında Kubica olsaydı 1 tane kesin de, ikinci galibiyeti kazanabilir miydi acaba Lotus'la?

  76. kimi redbull veya ferraride olsaydı şu an puan olarak ne durumdaydı acaba?

  77. Vettel e tebrikler .Yarışı live timingten takip ettim.Rbr özellikle softlarda daha iyiydi.Alonsodan 3 tur sonra 32. turda pitini yapmasına karşın o lastikle attığı turlar çok daha iyiydi.Vettel pite girene kadar tam 8 kez 1.30 küsürlü turlar atarken Alonso 1.31 in altına inememiş. Alonso ilk pitine 29. turda yaparken fark 13.001 sn.Yani ortalamaya vurduğumuzda 0,464 sn civarı Vettel üstün.Hardlara durum eşit gibi .Alonso 3.5 sn civarı eritebilmiş yarış sonunda .Ortalama hardlarla 0.1 sn daha hızlı Vettelden.Webber kers sorunu yaşamasa Alonso geçebilir miydi muamma.ama Ferrari Vettelle başa çıkmak istiyorsa acilen sıralama turlarını iyileştirmeli.

  78. vettel ve alonso'ya tebrikler.

    alonso, startın verilmesinden finish çizgisini geçene dek söylediği gibi hatasız 60 sıralama modunda sürdü aracını. start iyiydi, iki mclaren'i birden düzlükte geçişi iyiydi, frenaj noktasında içeriyi kapatıp biraz daha geç fren yapmış olsa, o virajdan 3. sırada çıkabilecek ve yarışın hemen başında red bullların arkasına takılabilecekti. button'ın arkasında kaldığı turlarda açılan farkı kapatmakla uğraştı, ancak bunu başardı ve üstüne webber'i de geçti. geçtiği pilotları pist üstünde atak yaparak geçmesi de ayrıca takdire şayandı. günün sonunda kusursuz bir sürüşle alabileceği en iyi puanı aldı, bundan daha fazlasının gerçekleşmesi çok çok zordu. tebrikler.

    vettel de daha ilk metreden itibaren kusursuz sürüş çıkaran diğer pilot oldu. istediği zaman hızlandı, istediğinde yavaşladı. tamamen kontrolünde gitti yarış. gördüğüm kadarıyla red bull, vettel'in sürdüğü kadar hızlı bir araç değil, webber'in sürdüğü kadar da yavaş bir araç değil. hiç bir aksiyona karışmadığından mütevellit vettel bir şey yapmıyormuş gibi gözükse de, vettel'in araca bir şeyler kattığı çok açık. webber'in kers'i bozulana kadar arayı açış hızı, pitlere kadar araya koyduğu fark, webber'in hızlı turlarına anında cevap vermesi, daha da ilginci webber ve alonso'nun pitten çıktıktan sonra yeni lastiklerle attığı hızlı turları, eskimiş lastikleriyle (ki sanırım 30. tur falandı) geçmiş olması, takıma "isterseniz hala pistte devam edebilirim" demesi, vettel'in araca kattıklarından bazılarıydı bugün. kesinlikle alonso gibi çok klas sürdü bugün, vettel'e de tebrikler.

    hamilton, anlamsız şekilde button'ın kendisiyle uğraşması esnasında arkada kalması ve öndeki grupla açılan farkı kapatmakla geçirdi bugün. arayı kapattı, ama bu arada yarışın da sonları gelmiş oldu.

    felipe-kimi ikilisi de birbirleri ile 60 tur boyunca aşıklar gibi aynadan bakışıp durdular. felipe'nin yarışın ilk turlarında mclaren'lere atak yapmasını beklerdim. ama atak girişiminin bile olmaması açıkçası üzücü oldu. bunda cuma günü spin atarak uzun sürüş denemesi yapamamış olmasının ve lastikelrin ne kadar dayanacağını bilememesi nedeniyle ihtiyatlı duruşunun da etkisi vardır ancak, yine de daha ilk turlarda yapacağı atkalar kendisini en azından bir mclaren'in önünde yarışı bitirmeyi sağlayabilirdi. bunun yanında, yarışın yarısından itibaren benzin seviyesinin kritik noktaya düşmesi ve kalan yarısını da ekonomik modda gitmeye çalışması, benzin seviyesinin nasıl ayarlandığını da düşündürmedi değil. yine de kendisinden daha hızlı olduğu gözüken kimi'ye karşı 60 tur 0,4-0,7 aralığında hata yapmadan gitmesi de olumlu tarafıydı. kimi de bugün elinden geleni yaptı, ancak düzlük hızında kesinlikle farklı bir ligde seyreden ferrari'yi DRS ile bile yakalayamaması, aracın zayıflığı olarak kimi'yi geride bıraktı.

    ferrari'nin çok laflayıp az icraat yapmadığını, alonso'nun kusursuz bir yarışla hala en büyük adaylardan biri olduğunu, vettel'in ne kadar klas bir pilot olduğunu kanıtlayan yarışlardan biriydi bugün. alonso'nun agresif sürüşü ve geçişleri ile bir miktar da senna'nın atakları yarışa keyif kattı, o kadar. 2 DRS alanına rağmen bu kadar zevksiz bir yarış çıkacağını hiç düşünmemiştim. yarışlara heyecan getirme konusunda en büyük pay, hala pist tasarımlarında yatıyor.

  79. Vettel e tebrikler .Yarışı live timingten takip ettim.Rbr özellikle softlarda daha iyiydi.Alonsodan 3 tur sonra 32. turda pitini yapmasına karşın o lastikle attığı turlar çok daha iyiydi.Vettel pite girene kadar tam 8 kez 1.30 küsürlü turlar atarken Alonso 1.31 in altına inememiş. Alonso ilk pitine 29. turda yaparken fark 13.001 sn.Yani ortalamaya vurduğumuzda 0,464 sn civarı Vettel üstün.Hardlara durum eşit gibi .Alonso 3.5 sn civarı eritebilmiş yarış sonunda .Ortalama hardlarla 0.1 sn daha hızlı Vettelden.Webber kers sorunu yaşamasa Alonso geçebilir miydi muamma.ama Ferrari Vettelle başa çıkmak istiyorsa acilen sıralama turlarını iyileştirmeli.

  80. Usta Cok Karamsarsın Bee 2010 Yılını Hatırlatayım Son 3 Yarış RedBull Ataklandı…
    Aynısını Zorda Olsa Ferrari Yapabilir ve Ellerinde Cok Güclü Bir Alonso Var…

  81. Red Bull açıkça hızlı. KERS sorunu olmasaydı Alonso Webberi geçemezdi gibi geldi bana.

    VET, ALO, WEB, HAM, MAS ve RAI'ye tebrikler. Alonso'nun starttaki atağı tekrar izlenmeye değerdi. Üç dünya şampiyonu arasında böyle bir karmaşada bir temas olmaması da güzeldi.

    Normal şartlarda Vettel rahatça şampiyon olacağa benzer. Ferrari'nin farkı kapatabileceğini sanmıyorum. Yeni alternatörleri de göz önüne almak gerek tabi. Mclaren artık gelişmeye uğraşmaz muhtemelen.

    Bugün hakemler tembellik yaptı. İki toro rosso pilotu ve kobayashi 3 kişinin yarışını bitirdi. F1 araçlarının arkasına ufak bir tampon şart oldu bence. Böyle olaylar olmamalı artık. IndyCar araçlarındaki gibi parçalar eklenebilir.

    Pistte sis mi vardı nasıl bir hava varsa hiçbir şey görmek mümkün değildi. En azından pist güzel, haftaya en kötü pistlerden abu dhabide görüşmek üzere, esen kalın 🙂

  82. lotusun beygiri bizim şahinle aynı büyük ihtimal

  83. Orada iki otomobilin birden hava koridoruna girdi ama. Christian Danner da aynısını söyledi yayında. Ciddi avantajı vardı o atakta!

  84. Abu Dhabide bakalım hangi araçın arkadan planını cıkaracak raikkonen.adamın rüyalarına giriyordur artık sürekli önünde giden f1 aracı :D.Abu Dhabinin o düzlüğü kabus olabilir bize.anlıyamadığım vites aralıklarını uzatıp düzlükte en azından biraz daha hızlı olabilirler.

  85. DreamOfWinD  avatarı

    Arkadaş üst üste 4 yarıştır vettelin şampiyonluğunu tebrik ettiğini ima etmeye çalışıyor. Doğru dürüst okuduğunuzu anlamadan atlıyorsunuz hemen. Biraz dikkat..

  86. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    3.virajda arkada kalıp Massa'ya atak yapmasa çekiş kısmında yeni lastikler ile daha yakın olup geçebilirdi

  87. Schumacher- avatarı

    Formula 1 her geçen gün saçma kurallar ve saçma pistler yüzünden bitiyor.

    Onlar nasıl virajdır anlamadım kocaman giriş var daracık çıkışı var nedir yani ?
    A1 Ring pistini alın bunları sallayın nedir bu pistler ?

  88. Güzel bir yarıştı kendi adıma. Vettel klasik biçimde aldı başını gitti. Alonso agresifti ve elinden geleni yaptı diye düşünüyorum. Hamilton startta aracı boğdu ve ilk pite kadarda fazla hızlı değildi. Sert lastiklere geçince hızlandı. 1-2 tur daha olsa podyumda olacaktı. Button klasik şekilde sürdü. Son turda En hızlı tura imza atması güzeldi. Raikkonen ve Massa 60 tur boyunca çekiştiler. Lotus'ta ki düzlük hızı eşekte de var. Raikkonen DRS açıyor 310 vuruyor araç Massa DRS'siz 306 görüyor. Pitten sonra DRS düzlüğünden önce geçmese DRS bölgesiyle geçip belki de tamamen öne geçmiş olacaktı. Dediğim gibi kendi adıma keyifli bir yarıştı Artık bizim için şampiyomluk şansı olmadığı için keyif almak için takip ediyorum yarışları. Vettel'in aracı çok ama çok hızlı. Alonso Vettel sorun yaşamazsa çok zor olur şampiyon.

  89. tersi durum içinde el açanlar var Can…:)

  90. Site yönetimine ricam son 1 haftadır türeyen ve fütursuzca yorum yapan hesaplar türedi herkes istediği takımı tutar destekler.Ama özellikle bu profiller her haberin altına diğer insanları kışkırtırcasına yorumlar yapmaktadırlar.Hissettiğim kadarıylada aynı kişiler değişik ad altında profil açarak yorum yapmaktalar ve buda cok çirkin bişey bunu yapanlarında yaş seviyeside herkesce malum ben bi müddet yorum yapmayı ve okumayı bırakıyorum inşallah gerekli müdaheleleri yaparsınız seviye iyice düşmüş durumda herkese saygılar…

  91. Ben birkaç yorumunu okudum. Tarafsız olanlara denk gelmişim o halde. "Böyle kişiler de var mıymış?" diye sevinmiştim. Neyse, söylemek istediğim belli!

  92. Büyüksün

  93. Hadi gençler elleri açın gökyüzüne doğru. Artık zamanı geldi. Gerçi kabul olacağını sanmam, malum durumdan dolayı, ama işte bir umut…

  94. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    vettele tebrikler,aslında webber de iyiydi ama malesef kers arızalandı ve yapacak birşey kalmadı.alonsoda McLarenlerin yumşak lastik üzerindeki çok kötü performansı ve ilk turda birbirleri ile uğraşmalarını fırsat bilerek geçişini yaptı.gerçi bu olmasa bile yumşak lastik performasımız ile ilerleyen turlarda da rahat geçiş yapacakmış. sıralama hızı açısından sezon başından beri ferrariden iyiydik ama yarış hızı açısındanda çoğu yarışta onlardan kötüydük. puanda yarışta veriliyor durum bu. yani McLaren en iyi araç denildi durdu ama yarış içinde istisnalar dışında hiç öyle olmadı. bana göre Redbul herzaman en hızlıydı ama lastik problemleri herkes gibi onlarıda yer yer gölgeledi. McLaren sertleri taktıktan sonra çok iyi dereceler yaptı ama bunu yumşaklarla dengede tutamayınca bu hızın hiçbir anlamı kalmadı, artı vettel cruise modunda olmasa çok daha iyi tur dereceleri çıkaracağına eminim. herkesin yerini hakettiğini düşünüyorum ama webber 2 olmalıydı buda şansızlık yapacak birşey yok.bundan sonra ne olur bilemem ama şu ana kadar şampiyonluğu hakeden Vettel ve RBR, hakedenin şampiyon olması dileğiyle…

  95. puahahahahaa ortadan yorum yapan 2-3 kişi vardır onlar da kesinlikle o saydığın kişiler değil nebucdizar mıdır ne o bikere alonsonun avukatı diğerleri de herşeyi kendinin bildigini zannedenler ortadan yorum yapan varsa oda xtrabit racingdir

  96. bu senenin en iyi pilotu bence kimi…kim ne derse desin…bu sonuçlarada çok şükür 🙂

  97. Kullandıkları Araçların farkı %1'den çok daha fazla.

  98. Tebrikler RBR tebrikler Vettel.Yarışın start dışında zevkli bir yanı yoktu zaten.Start anındaki yer kapma mücadelesi harikaydı.Nedense kaç gündür Vettel-Alonso tartışması var anlamıyorum.Zaten hiç sevmedim fanatik pilot taraftarı olmayı sadece pistte Kimi ye sempatim vardır okadar.Şampion şampiyondur arkadaşla yok Vettel in yaratıcılığı yok iyi pilot değil,yok Alonso a saldırmalar atışmalar ne gerek var bunlara.Yarışta Webber Kersi yüzünden Alonso ya geçildi en üzüldüğüm noktada o oldu zaten.Alonso ya fazladan 3 puan vermiş olduk.Ferrari RBR den sonra(en fazla0.2 sn olduğunu düşündüğüm bir fark) en hızlı takım ama bir aksilik olmadığı müddetçe yarışta ilk çizgide başlayan RBR geçmeleri çok zor.Mclaren beni okadar şaşırtıyorki en hızlı araçtı yarı tatile kadar tamam biz iyi güncelleme yaptık ama bir takım kendini nasıl böyle geri attı anlamıyorum.

    Bu arada Newey bir dahi yaratıcı ama RBR takım halinde çalışan bir ekiptir ve Newey Önderliğinde komple bir takımdır.Başarıyı burda zaten sadece Newey ve Vettel'e bağlamak yanlıştır.

  99. "Vettel'e üst üste 4.kez şampiyonluğu için tebrikler." Yukarıda yazan bu.Açın bakın son 4 yarışın sayfalarını neler yazmışım.Saçma sapan bir tartışma içerisindeyim şuan.8 yaşında biriyle tartışıyorum resmen.

  100. F.AlonsoDiaz  avatarı

    %51 Vettel %49 Alonso Şamiyonluk Şansı.. Burdaki Kücük Farkı Belirleyen İse Kullandıkları Arac…

  101. Arkadaşlar, birine cevap olarak yazmıştım. Genel olarak herkesle paylaşmak istiyorum:

    Böyle fanatikçe mantıkla bir yere varamazsınız.

    Şu Vettel, Red Bull düşmanlığını anlamıyorum. Eğer rakamlar üzerinde konuşacaksak, buyrun gerçekleri masaya yatıralım. Hiç düşündünüz ya da araştırdınız mı acaba?

    Ayrton Senna 161 yarışa çıktı. 65 kez pol pozisyonu kazandı. Toplam 41 galibiyeti olan Senna, bunların 29 tanesini galibiyete çevirebildi. Pol pozisyonu galibiyete çevirebilmek de önemli bir meziyettir herhalde. Yarış içinde yaşanan olaylar beni enterese etmez. Dayanıklılık sorunları olmasaydı 2005'te şampiyon Alonso değil, Räikkönen olurdu… Bu tartışmaların sonu gelmez. Neticeye bakalım. Yani 65'te 29! Aynı oran Sebastian'da 35'te 19! Sebastian'ın 98 yarışa çıkmış olduğunu da hatırlatalım.

    *** (19/35) > (29/65) ***

    Ayrton Senna'nın tüm galibiyetleri ilk 5 sıradan. İyice okuyun: 4.lük ve 5.likten sadece ve sadece "1"er tane galibiyeti var.

    '88 sezonundaki şampiyonluk sıralamasına bakın: Alain Prost 105, Ayrton Senna 94 puanla sezonu kapattı. Ben de Alain Prost'tan nefret ederim. Hiç sevmem. Ama elinizi vicdanınıza koyun bir bakalım. Asıl şampiyon kim olmalıymış? Şampiyonluk hesabında en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş o sezonda. Böylece Senna şampiyon olabildi.

    Tüm bunlar hiçbir şeyin göstergesi değil. O halde, sayılara bakarak "Ayrton Senna başarısızdır" diyebilir miyiz? :))

    Herkese selamlar!

  102. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    vettel hatasız harika bir sürüş yaptı kazandı webber talihsizdi mclarenlere söylenecek pek bişey yok araç doluyken çok kötüler yakıt düştükçe hızlanıyolarlar bu senenin şampiyonu belli gibi çok büyük bir problem yaşanmazsa VETTEL 3lükler serisine adını yazdırır.Arkasından alonsoda havlusunu alır domenicaliyle yine ağlama duvarına geçer . Haftalar önce yazmıştım yine tekrar ediyorum tarih tekerrürden ibarettir . ve hiç kimse unutmasın bu hayatta herkes ektiğini biçer buna formula 1 pilotlarıda dahildir 🙂

  103. Sergio Perez'in yerine Kimi Raikkönen'in McLaren'a alınmasını istemiştim yalnız ben haa.

  104. Yusuf  Hitay avatarı

    o 3 spini atarkenki lastikleri kullandığına ihtimal dahi vermiyorum. hele cuma günü kullanılan lastikler tamamen yarışla bağımsız. bol keseden sallamışsınız.

  105. arkadaşım emeğin için teşekkür ederim. raikkonen için söylediğin objektif ifadelerden dolayı da ayrıca teşekkür ederim. alonsonun şampiyonluğu hariç herşey gönlünce olsun….(o konuda dua edemem sana kusura bakma)

  106. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Önce şunu anla, rakipler puan kaybediyorsa bu onların takımı/mühendisleri ve kendilerinin beceriksizlikleri sebebyile olan bişey. Ama Alonso'nun 2 yarış dışı kalması da kendisi ile alakalı bir durum değil. Hadi 2.ciye 50/50 desk bile SPA için hiç bişey diyemeyiz.

    BU durum Alonso için şansızlıktır, diğerleri için beceriksizliktir. İyi yapsalarmış araçlarını.

  107. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İster şampiyon olsun ister olmasın sizin bu takımı küçük görmenizin sonucu şampiyonlukla biterse yine ne uyduracaksınız onu merak ediyorum eskiden ebd esnek kanat o bu şu diyordunuz şimdi newey oldu yeni sığındığınız liman Vettelin adını ağzınıza almaktan korkuyorsunuz olsun gün gelecek seve seve saygı göstereceksiniz

  108. Site yönetimine kaç para verdin bu hakaretlerin göz ardı edilmesi için?

  109. Arkadaşlar, şu fanların yazdıkları yorumlar var ya, insanı sevdiği, desteklediği pilottan bile nefret ettirir. Bazı kişiler dikkatimi çekiyor.

    Özellikle örnek vermek istiyorum, isimlerle. Aklıma ilk gelenler olarak Nebuchadnezzar, Tahsin Emre Efe, Onur Aybars gibi kişileri örnek alın derim biraz. Bu arkadaşların tuttukları takım/pilot belli ama tam anlamıyla ortadan yorum yapıyorlar. Böyle olmalı yorumlar. Fanatik yazılarla bir yere varamazsınız!

  110. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    ben sennanın kazandığı pollerden hiç bahsetmedim sennanın kullandığı aracın ilk 3 dışında olması zaten saçmalık olurdu çünkü mclaren o senelerde aşırı dominanttı ama sonuçta senna takım arkadaşını yendi bir şekilde onla aynı anda yarıştığı araçla 88 de sennanın prostu yenmesi bir başarıdır çünkü araçlar aynıydı 89 da da öyle son yarışı baz almıyorum 90 da belki biraz daha az hak etmiştir ama senna diyince akla gelen bir şey vardı YAĞMUR vettel diyince aklına herhangi birşey geliomu çok rahat kazandığı pollerden başka

  111. Benim yorumlarım hiç değilse başkalarının anasına hakaret içermiyor.

  112. aynen kardeşim.ama ben lotusa yinede teşekkür etmek istiyorum raikkonene yine böyle bi araç verdikleri için daha kötüsüde olabilirdi.ama beyinlerinde bi sorun var cift drs dediler denediler denediler vee denediler,sonrada kalkıp kullanmak çok riskli olur gerek duymuyoruz dediler.düzlükte HRT bile daha hızlı raikkonenin aracından

  113. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar.

  114. yamyam styla

  115. Site yönetiminden ricam bazı art niyetli arkadaslar var burada fütursuzca yorum yapan ve diğer insanlara saldırıyorlar içlerinde sandığım kadarıyla birden fazla değişik isimle hesap kullanan insanlar var son bir haftadır türüyen arkadaslar bunlar lutfen seviye iyice düştü buna bi mudahele edin ben bi müddet yorum yapmayı bırakıyorum!!!!!

  116. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kıvır tıpkı alo kazanınca büyük pilot kaybedince araç kötü demeniz gibi seyislik zor meslek tabi.

  117. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Siz böyle şimdiden şampiyonluğu kazanmış gibisiniz ya eğer vettel şampiyonluğu kazanamassa öyle bir kahkahayla gülücemki halinize allah sizi inandırsın baya baya büyük bir kahkaha olucak

  118. tartışmanıza karışmak gibi olmasın ama yukarda '' vettelin 4. sampıyonlugu'' dıye yazmıssın.

  119. kuzey_tekinoglu avatarı
    kuzey_tekinoglu

    malum pilot Mclaren ve Renaulttan sonra malum takımıda mahkemeye götürdü,yetmedi onlarıda sattı.nesini seviyorsunuz bu adamın.23 tane pilot var ve hepside bu adamdan daha yetenekliler.Vettel nasıl gururla indi,gülümsemesini çok sempatik buldum.beni yenemeyeceksin! mesajı verdi ona.ve yenemeyecek.biz mclarenciler ne pahasına olursa olsun arkandayız vettel!

  120. buarada kimi raikkonen gibi bir pilot lotusta harcanıyor. bu sene muhteşem temposuyla gösterdiki çok çok üst düzey bir pilot olduğunu. ancak bu yarışta çifte drs alanı olan piste lotus drs açıkken bile ancak massayla 5 km fark kapatabiliyor. anlamış değilim neden McLaren kimiyi almadı? f1 adına büyük kayıp, eğer üç hızlı takımdan birinde olsaydı asıl biz o zaman görürdük heyecanı…

  121. onur çakır avatarı

    bahreynden sonra bir arkadaş yapmıştı bunu bu seferde ben yapayım dedim

  122. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Güldüm Dostum Güzeldi 🙂

  123. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kendi adıma Vettelin şampiyon olması ile ilgili bir sıkıntım yok. Araç iyi, temiz sürüyor kazanıyor. Ne yapalım dövellimi adamı. Benim veya bizim derdiğimiz bu sitedeki Vettel (Aslında onlar ne Vettel nede RBR fanları) fanları. Şurada ki yorumları okusak, Vetteli tebrik etmekten çok Alonso, Alonso fanları ve Ferrariye laf yetiştirmek ve saldırmaktan başka bişey yapmamışlar.

  124. Hiç sorma. Gülmekten geberdim :)))

  125. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Tekrar Paylaşma Zorunluluğu Görüyorum Yorumları Bekliyorum…

    Öncelikle Formula 1’i 2005 Yılından İtibaren İzlediğimi Söylerek Cümlelerime Başlamak İstiyorum…
    Bu Güne Kadar 5 Dünya Şampiyonu Gördüm ve Bunlar Arasında Değerlendirme Yapmak İstedim…
    Fernando Alonso 2005 ve 2006 Yılında Şampiyon Olurken Hem Rakiplerinin Hatası Hem de Kendi Özverisiyle Şampiyon Oldu. Bu İki Sezonda Benim Dikkatimi Ceken En Önemli Etken Alonso’nun Sadece Kendi Aracına Odaklanması Olmuştu. Geriden Gelip Rakiplerininde Hatasıyla Yarış Zaferleri Kazanıyordu. 2005 Bana Göre Kolay Gecmişti Cünkü Mclarende Dayanıklılık Sorunları Üst Safhadaydı… 2006 İzlediğim En Güzel Sezonlardan Biriydi Üst Üste 4 Yarış Kazanarak Puan Farkını Acan Alonso Çok Erken Şampiyon İlan Edilmeye Başlanmıştı Ancak Ferrari ve Schumaher Öyle Bir Atılım Yaptı ki Şampiyonaya Adeta Geri Döndü. İtalyada Alonso Yarış Dışı Kalmış Schumacher İse Avantaj Elde Etmişti Ancak Suzuka’da Son 17 Tur Kala Yaşanan Motor Faciası İle Alonso Şampiyonluğu Almıştı. Kendi Adına Cok Önemli 2 Şampiyonluk Kazanmıştı. Formda Olan İki Pilotu Raikkonen ve Schumacher’i Mağlup Etmişti… Ancak 2007 Yılında Mclaren İyi Kanlarının Uyuşmaması Hamilton’la Sorunları Onu Tekrar Renault’da Dönmeye Zorlamıştı 2008’deki Singapur Yarışından Sonra Olan Olaylar Nedeniyle Pek Sevilmemeye Başlandı Buna 2010 Almanya Yarışınıda Ekleyebiliriz…

    Kimi Raikkonen 2007 Yılında Sezona En Hızlı Arac Olarak Başlamış ve Avustralya GP’yi Kazanmıştı. Sezona İyi Başlamak Onun İcin Önemliydi 2003 ve 2005’teki Gibi Şampiyonlukların Gitmesini İstemiyordu. Ancak Mclaren Hem Alonso Hem Hamilton’la Raikkoneni Yakalayıp Gecmişti. Alonso Suzuka’da Yarış Dışı Kalınca Şansı Azaldı. Raikkonen ve Hamilton Son 2 Yarışa Şampiyonluk İcin Girmişti. 17 Puan Fark Vardı. Hamilton Pit’i Kacırıp Yarış Dışı Kalmış ve Raikkonen Son Yarışa 7 Puan Farkla Gelmişti. Hamilton Brezilya’da İyi Bir Sıralama Turları Gecirmişti. Ancak Yarış Tam Bir Facia İdi. Bircok Sorun Yaşadı Raikkonen İse Massa’nın Arkasında 2.Sırada Yarışı Götürüyordu. Massa Pit’e Girmişti Raikkonen Eksradan Attığı 3 Turdan Sonra Pit’e Girip Massa’nın Önünde Cıkıp Şampiyon Olmuştu. Raikkonen Gördüğüm En İyi Pilottur. Kendini İşine Verdiğinde Cok Önemli İşler Yapabiliyor,Bu Durum Tersine Dönünce 2008 Sezonunun 2.Yarısı Gibi Olabiliyordu. 2009’da Yavaş Ferrari İle Getirdiği Zafer Ne Kadar Önemli Bir Pilot Olduğunun Göstergesidir. Sonrasında 2 Senelik Ralli Heyecanı ve 2012’de Geri Dönüş…

    Lewis Hamilton 2008 Yılında Şampiyon Olurken Alonso Gibi Sadec e Kendi Aracına Odaklı Rakibin Hatasını Bekleyen Bir Pilot Olarak Karşıma Cıktı Sezona İyi Başladı Aracıda Cok İyiydi Cok Agresif Sürüş Tarzı Onu Massa’dan Bir Adım Öne Taşıyordu. Belki Massa 2008 Macaristan’da Motor Patlatmasa Ferrari Ekibi Singapur’da Hata Yapmasa Şampiyonluğu Alacaktı. Bircok Kişi ve Bende Vettel Hamilton’u Gecerken Cok Sevinmiştim Ama Hamilton Son Düzlüğe Cıkılmadan Önce Glock’u Gecti ve Şampiyon Oldu. Gercekten Yetenekli Bir Pilot Ancak 2009-2010-2011 Sezonlarının Onun Adına İyi Gectiğini Söyleyemem…

    Jenson Button 2009 Yılında Brawn Gp’nin Atlımı Yumuşak Sürüşü ve İstikrarlı Görüntüsü Sayesinde Şampiyon Oldu. İlk 7 Yarışın 6’sını Kazandı Geri Kalan Sezon Yarış Kazanamamasına Rağmen Şampiyon Oldu Şampiyon Olduğu Sezon Pek Bir Özelliğini Göremedim Ama 2010 ve 2011 Sezonunda Lastikleri İyi Saklayan Gerektiğinde Takımın 1. Pilotu Olabileceğini Gösterdi…

    Ve Son Olarak Sebastian Vettel 2010 Sezonu Onun İcin İyi Başlamadı Sezonun İlk Yarışında Yaşanan Arazı Onu Galibiyetten Etti ve 4. Olabildi. Avustralya’da Yarış Dışı Kaldı. Sezonun İlk Yarısı İyi Değildi Ama İkinci Yarı Son 3 Yarışta Kazandığı 75 Puan Şampiyon Olmasını Sağladı ki Bana Göre Hakettiği Söylenemez Sezon Boyunca Bircok Hata Yaptı ve Yukarıda Saydığım Pilotlar Hicbir Kazaya Karışmadı. 2011 Sezonu İse Hızlı RB7 ve Hatasız Sürüşüyle Şampiyonluğu Kazandı Ama Benim Gördüğüm Vettel Geriye Düşünce Ne Yapacağını Bilmiyor Eli Ayağına Dolaşıyor Hızlı Aracla Cok İyi İşler Yapabilir Ama Yavaş Bir Aracla Neler Yapabileceği Tartışılır. Geriden Gelip Yarış Kazanması Gerekir Ayrıca Ne Zaman Diğer Araclara Göre Yavaş Bir Aracla İyi İşler Yapar Kendisine Saygı Duyarım Ama Kendisine Hızlı Bir Arac Verildiği Zaman Karşısında Durulmaz…

    Bu Yazdıklarımdan Sonra Ben Raikkonen-Hamilton-Alonso-Vettel-Button Tercihini Yapmış Olmak İsterdim Ancak Devam Eden F1 Sezonuna Bakarsak Raikkoneni Dışarda Tutacağım 2 Yıl F1’de Yoktu Sıralamam Alonso-Vettel-Button-Hamilton Olurdu Ancak Bu Sezon Şampiyonluğu Alan Pilotun Ayrı Bir Yerinin Olacağını Söylemek Yanlış Olmaz F1 2012 En Anlamlı En İyinin Şampiyonluğu Alacağı Bir Sezona Dönüştü..Burda Farkı Yaratan RB8 ve F2012’nin Performansıdır…

    Okuyan Herkese Teşekkür Ederim…

  126. Raikkonenin Araçı yerlerde düzlükte drsyi açmasına rağmen 5 km hızlıydı massadan.Grosjeanın araç yine iyi rosbergi düzlükte rahat geçti hemde bi mercedes araçı.ne oldu anlamadım raikkkonenin araca önceki yarışlarda düzlükte bu kadar yavaş değillerdi araç 310 da tıkanıyor 5-6 km fark var diğer araçlarla aralarında

  127. umit isbilen avatarı

    bu ne böyle ya, artık gerçekten sıkılıyorum yarış seyrederken. pistler birbirinin aynısı saçma sapan yerler, araçların görüntüleri çirkin, adamın teki herkesten nerdeyse 1 saniye hızlı, geçişler sanki tur bindirme gibi. ne sıralamaların ne de yarışın hiç tadı kalmadı. geleneksel pistlerin dışındaki hiç bir yarıştan tat alamaz oldum. yarış boyunca tek beklediğimiz "acaba son 10 turda lastikler eskir de bir değişiklik olur mu" oldu.

  128. Yarışa birinci sıradan başlayıp, galibiyet kazanmak başarısızlık mı? Ayrton Senna 65 kere 1. sıradan başladı, sadece 29 kez kazanabildi. 29/65

    Aynı oran Vettel'de 19/35 !!!

    Bir kez daha düşün istersen. Ayrton Senna'nın tüm galibiyetleri en fazla "5." sıradan. 4 ve 5. sıralardan sadece ve sadece 1'er galibiyeti var. Kalan hepsi ilk üç sıradan. Ayrton Senna da kötüydü o zaman. Hatta '88 şampiyonluğunu da hak etmiyordu. Alain Prost 105, Senna 94 puanda kapattı seneyi. "Puanlama Sistemi" (şampiyona hesabı yapılırken en kötü altı yarış neticesi devredışı bırakılıyormuş) Senna'yı şampiyon yaptı!

    "O zaman sonuç: Ayrton Senna da kötüydü. Şişirmeydi aslında" mı diyeceğiz 🙂

  129. bunuda sıkayet etmıyorum. gorsunler nasıl bırı oldugunu…

  130. o değilde podyum seramonisinde üstteki dans neydi öyle 🙂 yamyam dansı gibi 🙂 ama renk kattı 🙂

  131. Yarışta diyecektim yanlış olmuş…

  132. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Daha dur yaşı erken o dediklerinide görüceksiniz merak etmeyin umudunuzuda kesmeyin.Ağzınızla söylüyorsunuz daha bilmem kaç sene önce puan almak için sevinen bir takımmış olabilir biz geçmişte kalıpta yaşamıyoruz zaten öyle yaşasak takım olarak bu başarıları elde edemez sizin gibi nerde o eski f1 araçları ah bu drs ah bu kers diye ağlar dururduk.Madem bu takımı küçük görüyorsunuz çok büyüksünüz ya nerdesiniz hani şimdi ? Büyüklük lafla olmuyor koçyiğitler geçmişe takılıp geçmişteki başarılarla övünmeklede olmuyor büyüklük en alttan gelip zirveye oturmakla oluyor ama siz hala biz sizi 6-0 yendik derseniz sizden birşey olmaz olmuyorda zaten.

  133. bende beyın doktoruyum beyınede alakalı değıl,baktığı yerde goz degıl…ben bırıne yonlendıreceğım arkadası …

  134. yarış hızında en fazla 0.2 sn var Ferrari ve RBR takımı arasında.kendi kanaatime göre sıralamalarda RBR-Ferrari-Mclaren ama sıralamada RBR eline kimse su dökemiyor.Bu şartlarda anormal bir dayanıklılık yada yarış kazası olmazsa Vettel ve RBR şampiyondur…

  135. -Williams ve Sauber mücadeleleri dışında genel anlamda sıkıcı bir yarıştı.
    -Vettel'i tebrik ediyorum , adım adım şampiyonluğa gidiyor.
    -Alonso elinden geleni yapmaya çalışıyor ama sanırım yetmeyecek. Vettel açık bir şekilde hızlı ve önümüzdeki yarışlarda kendini bir anda McLaren ve Lotus ların arkasında da bulabilir , farklar yakın. Bu saatten sonra şampiyon olması zor.
    -Webber yine şanssız bir günündeydi ve bu ona bir sıraya mal oldu , daha fazlası da kapıdaydı.
    -McLaren'ler yarış tempomuz iyi sıralamada gelişmeliyiz derken tam tersi oldu. Zaten şampiyonadan koptukları için çok ta önemli değil ama umarım takımlarda Ferrari'nin gerisinde kalmayız.
    -Massa şampiyonluk iddiası bittikten sonra ilginç bir şekilde hızlı , uzun süre ikili mücadele etmesi yakıt tehlikesine soktu onu ama düzlük hızı sayesinde yerini muhafaza edebildi.
    -Kimi elinden geleni yaptı ama olmayınca olmuyor. Yine de Kimi'nin yarışıyor olması bile yeter, umarım seneye daha rekabetçi olabilir.

  136. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    ben şimdi o kadar yazının arasınd hiç alonso lafını kullanmışmıyım bi bak bakalım

  137. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çok hoş 😉

  138. Tanıdığım göz doktoru var.. Aradım sordum efsaneyi kestane sanmak gözle alakalı olamaz , beyinde problem vardır dedi..

  139. Adam bütün yarış Massaya kaşı DRS kullandı geçemedi yaptığı şey neden yanlış olsun ?

  140. şampiyonlukta iki pilot kaldı. alonso gergin bir duruş sergiliyor. fakat ferrari özellikle yarışta kesinlikle çok iyi. start çıkışında ilk düzlükte ne hız o iki mclareni de dağıttı.

  141. Ben Singapur'dan beri şampiyonluğu için Vettel'i tebrik ediyorum.Singapur,Japonya,Kore,Hindistan.Say bakalım kaç etti ? Herhalde o kadar matematiğin vardır.

  142. ooo işin içine iq lar falanda girdi. bu hakaretlerin sonu nereye varacak merak ediyorum… mesajını şikayet etmiyorum. arkadaşlar okusunda nasıl bir insan olduğunu anlasın.

  143. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu arkadaş, RBR dediğin takım ve pilotu, bundan 3-4 sene evvel 10. olunca sevinen takımdı be 1 puan aldık diye. Ço büyük takımdı da o zaman nerdeydi. Webber ile Coulthard sürünüp duruyordu en arkalarda, çoğu yarışı bitiremiyorlardı bile. Vettel desen öyle, kazaylan yağmurda TR ile bir pol, spreysiz yarış ve birincilik aldı, başka ne yaptı o denemde ?? Ve burdaki herkes de tebrik etti kendisini.

    Es kaza kurallar değişti, araç illageal veya legal bir sürü dönemden geçti, neticede şampiyonluklar geldi.

    Şimdi kalkıpta altında yavşa araçlanmı Vettel bu yarışları veya sırlalamaları kazanıyor. Sen buna kendini inandırmışsan benim Alonso taraftarlığıma veya piltouma laf söyleyemezsin. Benim de inandığım şeylere saygı göstereceksin.

    Bu kurallar yine değiştiğinde nasıl olacak bakalım ??

  144. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    HaHaHaHa

  145. onur çakır avatarı

    Rambo Mod On: Ne güzel yarıştı vettel harikaydı mğthiş geçişler yaptı harika turlar attı çok cesurca ataklarla gridin hepsini ipe dizdi bu sene ispanyol çocuk şampiyonluğu hiç hak etmiyor en çok vettel hak ediyor redbull gridin en yavaş aracı buna rağmen vettel şampiyonluğa doğru ilerliyor ispanyol çocuğu redbula koysan puan bile alamazdı
    —————————————————————————————————————————————————
    Rambo Mod Of:Herkese tebrikler harika yarıştı vettel lastikleri ve arkayla farkı koruyarak iyi bir iş çıkarttı alonsonun azamisi 3. lüktü webberde arıza çıkınca 2. oldu iyi bir kaç geçiş yaptı özellikle startta 2 mclarenle yan yana gelmesi harikaydı diğerlerinede tabrikler 1 hafta sonra görüşmek üzere

  146. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Arkadaşım ben gerçek bir f1 severim bir pilotun şampiyonluğu hak etmesi için tam anlamıyla her şeyde başarısını görmek isterim mesela alonsonun yağmurdaki performansları gibi veya zamanında schumacherin veya senna nın fark etmez bu bi örnek mesela button gibi lastiklerini koruyarak giden dümdüz bir pilot var ama adam gerçekten bir kaos ortamı olduğunda 2011 kanada gibi akla ilk gelen kişi oluo yine yağmurda başarılı biri yani her pilotun bir özelliği var hatırlanan ama vettel öyle biri değil adam da yetenek yok aracı çok hızlı kazanıyor sezon başında pol alamazken neden üst üste 4 yarış kazanmıyoduda şimdi kazanıyor açıkla bunu bana tamam vettel harika pilot diyip kabul edelim adamın harika olduğunu

  147. bana efsane değilde kestane gibi geliyor…

  148. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Düzgün yaz ozaman ben okuduğumu anlayan normal bir insanım senin hatalarından doğruları ayıklamak ile zaman harcamak gibi bir lüksüm olamaz.

  149. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    işte yaratıcı zeka ürünü bi yorum, anca kendin gülersin buna, bari hiç yazmada komik duruma düşme :))

  150. vettelin şampiyonlugu çogu kişinin hoşuna gitmeyebilir ama tarihte böyle yarışlara 1. başlayıp şampiyon olan hatta efsane olan bir pilot var.

  151. alonso gerçek bir şampiyon yaa , inanilmaz bir sürüş yani kacinci oldugu umurumda degil şampiyon olmuş olmamış kimin umurundaki. inanilmaz bir keyif veriyor izlerken .. canli bir efsane izliyorum ..

  152. kuzey_tekinoglu avatarı
    kuzey_tekinoglu

    Renault Button gibi bir adamı bu malum zevat için harcadı.f1 racing dergilerinde bu adamın resmini görmek istemiyorum,anlatamam sana….

  153. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Sürekli en önden başlayıp yarış kazanan biriyle ALO ve HAM gibi üst düzey pilotları karşılaştırıyorsunuz yaa IQ nuza hayran bırakıyorsunuz bizleri….

  154. Ferrarideki de ne düzlük hızıymış be Alonso ilk turda ilk sıraya yerleşiyordu neredeyse 🙂 Düzlükte bu kadar hızlı olmasına rağmen virajlarda çok sıkıntı da yaşamadılar sanırım. Zaten önemli olan dülükte hızlı olabilmek bütün ataklar düzülük sonunda yapılıyor. Lotus HRT den bile düzlük hızı anlamında yavaştı sanırım. Kimi bütün yarış DRS kullanmasına rağmen bırakın atağı Felipe nin yanına bile gelemedi. Pit çıkışında Kimi nin DRS noktasında atak yapmasını söyleyen arkadaşlar Kimi nin tüm yarış DRS kullandığını fark edemediler galiba. Ferrari düzlüğün kıralıydı. Neyse Vettel e tebrikler yine uçtu gitti. Alonso düzlük hızı avantajını çok iyi kullandı. O da yarışın en iyisiydi. Kers sorunu olmasaydı Webber Alo ya geçilmezdi ama Vettel le kıyaslanamayacak kadar yavaştı. Son olarak bazı Vettel fanlarını artık pilotları takımları sitedeki fanları bırakıp Serhan Acara kafayı takmış durumdalar. Yakında bunlar hızını alamayıp darbe de yaparlar. Serhan Acar yarış sıkıcıydı derken pistteki mücadeleye bakarak konuşuyor siz farklı bir dünyada olduğunuz için onu anlayamayabilirsiniz.

  155. Adrian Newey aracı hızlandıranın kendisi olmadığını sene başından beri 3-3,5 saniyelik gelişmeyi VETTEL'e borçlu olduklarını açıkladı.. Vettel'in hindistana getirdiği Esnek Ayak , Revize edilmiş El ve Dirsekler , Çift-Gözler ve Coanda etkili gaz çıkışının 0.5-0.6 saniye getirdiği düşünülüyor..

  156. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sonlarda Aracın Tabanı Asfalt'a Değiyordu O Yüzden Biraz Zaman Kaybettik.Ama Ben Bu Gözlemimi Alonso ve Vettel'in Tur Derecelerinin Birbirilerine Göre Olan Ortalama Farkına Göre Söyledim.Belki 1 Saniye Bile Hızlı Olabiliriz Ama Göstermiyoruzdur Ben De Bilemem.Ama Webber ve Alonso'nun Mücadelesine Bakarsak Pek de Büyük Bir Fark Yok.

  157. neden rai massayı erken geçti diyor..fırsatı değerlendirmeyecekmiydi yani..drs alanında geçmeliymiş:) nasıl yapacaktı bunu?? zaten rai 60 tur drs alanındaydı geçemedi ki!!! ferrari drs siz daha hızlıydı.bu sitede kalite çok düşmeye başladı,heryer komplo dolu

  158. ferrari'de araç hiç gelişmedi zaten , olay alonso kendine güncellemelerden ibaret , esneyen ayaklar , el ve basenlerde revizyon , coanda etkili kalça … 3-3,5 saniye hızlandığı tahmin ediliyor alonsonun.. takım bu oyunda piyon..

  159. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Normal olmayan bir organınla yazmışsınki yazdığın yazıda şampiyonluk yazıyor galibiyet değil.

  160. rakıplerının bu kadar puan kaybından sonra alonsonun sampıyon olmasına '' ustun yetenek'' dıyorsan senın f1 seyretmen f1 e zarar verır baska bısey degıl. bence sen gıt fener maclarına yorum yap.

  161. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    koçum benim o ne güzel yorumdu yaa

  162. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tebrik ediyorum TRF1.NET yönetimini.

  163. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ya dostum sen git at kendini biryerlerden boşuna oksijen tüketiyorsun sene başı biryerinizi açıp gülüyordunuz EBD şampiyoun EBD gitti gördük diyenler vardı aldınızmı EBD yi şimdi ? EBD yasaklandı,esnek kanat yasaklandı,çift katmanlı difizör yasaklandı daha ne olsun ? Sırf sen istedin diye geriden başlayacak hali yok adamların boş boş yorumlar çekemiyorsanız antenmi takıcaksınız uydumu artık bilmiyorum ama sizide böyle acınası halde görünce çok hoşuma gidiyor yahuuu

  164. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bir De Anlamadığım Şu Var Bazı Vettel ve Alonso Taraftarları Sadece Birbirlerine Laf Sokmak İçin Giriyolar Sanki Buraya.Seviye Falan Kalmıyor Hiç.Tartışacaksanız Seviyeli Tartışın.Böyle Yaparak Vettel'cileri Alonso'ya , Alonsocu'ları Vettel'e Düşman Ediyorsunuz.

  165. mclarende esıt sartlarda hamıltonla yarıstıgı zaman alonsoyuda gorduk. kıskanclıgından hamıltonu sson yarısta pıst dısına attı alonso. alonsonun bu hareketı hamıltonun sampıyonluguna maloldu.

    takımda 1. pilot olmasa alonso kım? esıt sartlarda hamılton onu ezdı gectı.

  166. Yok öyle bir şey. Ben Vettel değil RedBull taraftarıyım. Vettel'in hızıyla övünceğime RedBull'unki ile övünürüm.

    Ama buna gerek kalmıyor. Ağlak Alonso'cular RedBull'u benden çok övüyorlar.

  167. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    ABİ GERÇEKTEN VETTELİN EĞER BU SENEDE OLURSA 3 ŞAMPİYONLUĞUNUN 3 ÜNÜDE SAF HIZI , ATAKLARI,CESURLUĞU,KÖTÜ DURUMLARDAN EN İYİ SONUCU ÇIKARARAK KURTULDUĞU,GERİLERDEN BAŞLAYIP PODYUMA YÜKSELEREK KISACASI 3 ÜNÜDE HAK EDEREK KAZANDIĞINI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR VARSA GERÇEKTEN BU KADAR SENEDİR F1 İZLEDİĞİNİZE YAZIK BAŞKA DA BİŞEY DEMİYORUM

  168. Üst üste 4.yarış demek istedim.Keşke normal bir organınla anlasaydın.

  169. Red bull'un araç hiç gelişmedi zaten , olay vettel kendine güncellemelerden ibaret , esneyen ayaklar , el ve basenlerde revizyon , coanda etkili kalça … 3-3,5 saniye hızlandığı tahmin ediliyor vettelin.. newey bu oyunda piyon..

  170. onur çakır avatarı

    pirellide nasıl bir beyin var hiç olmadı yumuşak ve orta sertlikteki lastikleri getir yada fazla heyecan olsun diye ss ile soft getir abu dhabı de de 2 pit bekliyorum yada lastikler dayanırsa tek pit bile yapabilirler newey e bir tebrikte benden adam üst üste 3. şampiyonluğa gidiyor

  171. abc abcoğlu avatarı

    webber'e 2. sınıf pilot dedi yahu :)))))) hayatında f1 ile ilgili tek yapabildiğini codemasters a borçlu olan birisi için çok fazla bir iddia oldu

  172. Hey, millet face'ten küfürlü yorum yazmak serbest olmuş. Doluşun.

  173. kuzey_tekinoglu avatarı
    kuzey_tekinoglu

    alonso 2.liğe çıktığında sinirden çıldırdım.bay vettel i takip etme şerefine erişmesi bile onun için dünya şampiyonluğuna ulaşmaktan daha kıymetli olmalı.hamilton dan ders kimi den pilotaj vettel dende adamlık öğrensin.şampiyon olamayacaksın ispanyol çocuuuuu,izin vermicez.

  174. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aynı şey değilmi, sizde Vettel diyor başka bişey demiyorsunuz. RBR olmasa Vettel kim ???

  175. Hocam tamam tarafsız yorum yapıyorsun da,Allah aşkına denk demeyin ferrariyle redbull'a..Vettel istediği zaman 0.7 sn fark atıyordu.Sadece sonlarda rölantiye aldı da öyle gözüktü..

  176. DreamOfWinD  avatarı

    2. olmayı beklemiyordum açıkcası zar zor rakiplerin hatalarıyla 3.lüğün mümkün olabileceğini düşünüyordum. Sıradaki pistte de RB nin fark atacağını düşünüyorum orada out olursa işler değişir kazanırsa büyük ölçüde rahatlar. Kazma vergne de ilk turda Schumacheri biçti adam başlamadan bitirdi resmen yarışı. Son olarakda vettele ve alonsoya tebrikler. İkiside harika sürdü.

  177. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hemen bir açık ara 4.galibiyet demek istemiş bu kadar mı beynin var.

  178. katılıyorum.iyi geçişti ama ilerisini düşünemedi.belki de aracın gücü yetmez diye düşünmğş olabilir

  179. raıkkonenden her 1. olamadığı yarısta bırılerını suclayan acıklama duymadıgımız ıcın olabılırmı?

    ayrıca santander ne zamandan berı dunyanın en ıyı bankası oldu 😀

  180. Heyecan isteyen Eurosport'u açsın şu an Solden'de dev slalom yarışları yapılıyor.

  181. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Site yönetimine bir kez daha sesleniyorum. Siteye üye alımını durdurarak bu seviyesiz ve terbiyesiz adamları siteden temizleyin. Ve davetiye sistemine geçin. Davet edilen üye aynı şeyi yaparsa davet edenlen birlikte silin.

    Nedir ya, 10 tane fazla üyeniz olsun diye millet bu kendini bilmezleri çekmek zorundamı. Yüz vermeyin bu adamlara. Siteninde kalitesi düşüyor bunlar yüzünden. Bumudur bu kadar verilen emeğin karşılığı.

  182. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Öncelikle Alonsoya Tebrikler.O Da Olmasaydı Start'ta Bile Heyecan Olmayacaktı.Aracından Azamiyi Çıkardı ve Podyumu Haketti.

    Ben Ferrarinin Yarışta RedBull ile Denk Olduğunu Düşünüyorum Halâ.

    Raikkonen Massanın Arkasında Kalmasaydı O Da Heyecan Katabilirdi Yarışa.Ama Rai Drs+Hava Koridoru ile 310, Massa ise Normal Giderken 308'e Çıkıyordu.

    Bu Arada Bu Sezonki En Sıkıcı Yarıştı.İnşallah Abu Dhabi'de Heyecan Dolu Bir Yarış Bizi Bekliyordur.

    İyi Bayramlar Herkese.

  183. Alonso dün bi kere Newey'den bahsetti ya anında kuruk gibi onu takip etsinler.

  184. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    4.kezmi sen F1'i hangi yıl izlemeye başladın 🙂

  185. Raikkonen 30 tur drs açık geçemedi massayı. Bence mantıklı olanı denedi orda geçti , soğuk lastik falan derken DRS'de direnebilirdi belki olmadı.. Raikkonen 310'dan yukarı çıkamıyordu DRS açıkken massa DRS'siz kersini kullanınca 310'a çıkıyor zaten o düzlükte..

  186. pirellinin lastik seçimide çok yanlıştı.kimse lastiklerinin bitirmedi herkes gayet iyi turlar atabiliyodu.araçlararın performansıda yakın olunca yarış çok sıkıcı geçti.geçiş yapmak için 25-30 km hız farkı olması gerekiyodu düzlükte.

  187. hakan hamza avatarı

    sektör 1 de en hızlı zamanı kim yaptı biliyor musun?

  188. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen rahat ol ben uzun zamandır izliyorum senin dediğin zamanlarda yarışlardan sıkılan yoktu nedense son 3 senedir sıkılmaya başladı herkes neden alonso ve taraftarları ondan çok şey bekledi ama fıs çıktı 2010 da son yarıştaki hezimeti Vettel düşmanlığına dönüştürdünüz 3 senedirde alıyorsunuz ağzınızın payını ohhhhh yarasın beter olun.

  189. Onlar bu iş için var zaten.Alonso emekli olunca hepsi çil yavrusu gibi dağılacak.Yapacak iş bulamayacak.Annesine babasına yakın çevresine hakaret edecek.Yani huzuru bozulacak.

  190. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Geçen yıl sertte problemliydik bu yıl yumuşakta ortasını bulamadık bi.

  191. Hızımız belli olmasın diyip salağa yatıyorlar. Formula 1 Tarihinin görüp görebileceği en çakal takım Red-Bull'dur.. İhlal edip ceza almadığı kurallar, Esnettikleri kanatlar , salağa yatmalar vs.. Daha beterini göremez F1..

  192. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Şampiyonluğun şifresi şu arkadaşlar kalan yarışlarda vettel en az 1 kez yarış dışı kalacak yada bir problem yaşayacak başka bir şekilde şampiyon olmamız imkansız gibi görünüyor vettel sorun yaşamadığı sürece alonso nun bu araçla onun önünde olma şansı çok az alonso gerçekten bugün bir şampiyon gibi sürdü vettel hariç tüm rakiplerini pist üstünde geçti ki bunlar sıralamada hepsi alonsonun önünde olan kişiler bence şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor en azından vettelden daha çok hak ettiği kesin ama yapıcak bişey yok ya ferrari hızlanıp kalan yarışları kazanıcak alonso yada vettel sorun yaşıyıcak başka şansımız yok 1.ihtimal imkansıza yakın bu kadar kısa sürede o yüzden bizim şampiyonluk redbull a bağlı gibi görünüyor ne yazıkki çok üzücü bir durum

  193. Dediğim gibi, benzin tasarrufu yapmamız lazım dendikten sonra aşırı yavaşladı. Hatta ben Rai'nin geçememesine hayret ettim. Lotus'un gözüne görünecek var.

  194. Alonso senden burada laf yer.Vah vah Alonso çok üzülmüştür şimdi.

  195. FAster Inside dün defalarca "hoşt" şeklinde yanıt yazınca hiçbir şey yapmayan site yönetimi şimdi ben ona aynı şekilde yanıt verince anında siliyor. İkiyüzlülüğe devam.

  196. şimdi yeni moda galıbıyetleri vettele degılde neweye maletme 🙂

  197. Vettel'e üst üste 4.kez şampiyonluğu için tebrikler.Yine rahat kazandı,klasik yarışlarından biriydi.Dün sıralamanın ardından 5 dakika ekrana gelmeden kazanır demiştim,doğru çıktı 🙂

    Alonso 3-4 yarış sonra yine maksimumu almayı başardı.Son zamanlardaki en iyi sürüşüydü.İki McLaren ve bir Red Bull'u geçerek iyi iş çıkardı.2.likten öteye gidemezdi zaten,yapabileceği buydu.

    Webber klasik şekilde Vettel rahat kazanırken arkada diğerleriyle kapıştı.Kesinlikle 2.sınıf bir pilot.Red Bull gibi bir aracı hak etmiyor.Ama yine de KERS bozulmasa Alonso büyük ihtimal onu geçemezdi.

    İlk 30 tur farklı,ikinci 30 tur farklı bir Hamilton vardı.Sertlerle hem Alonso hem Hamilton Webber'den hızlıydı.Özellikle Hamilton ikisinden de hızlıydı,Button da yarış başında o kadar fark açmasa bu üçlüye katılırdı,son 30 turda performansı iyiydi.

    Massa'ya da selam gönderiyorum bugün.massathebest'den Massa yorumu bekliyorum.

    Raikkonen de Massa'nın arka kanadı ezberledi.Düzlük hızı Ferrari kadar olsaydı Massa'yı geçerdi.Araç gerçekten yavaş.Hem virajda,hem düzlükte.

    Genel olarak çok sıkıcı bir yarış değildi.1.lik için olmasa da arkada iyi kapışmalar oldu.3 tane tamamen aynı türde lastik patlaması ilginçti.Vettel kalan 3 yarışı da kazanacak tempoya sahip.%99 şampiyon olacaktır.Herkese iyi bayramlar.

  198. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Rahat olun bizde sizin kulaklarınızın zarını patlatıyoruz 😉

  199. Kardaş raikoneni doğru düzgün tebrik etmek yerine neden sataşıyorsun.Şimdi ben sana 60 tur boyunca dünyanın en iyi bankası yazısını okudu dersem ne olacak.

  200. konusuyorsun ama bos konusuyorsun. ilk pıtlere kadar mclarenlere 20 sanıye fark atan arac nasıl en hızlı 3. arac oluyor?

  201. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Yarışın en saçma atağınıda Kimi Raikkonen yaptı azıcık sabretse ilerideki DRS çizgisine arkadan girse zaten tertemiz bir geçiş yapacaktı,sabırsızlığının cezasını Massa'nın arka kanadını ezberleyerek ödedi diyebiliriz.Aynı şekilde Perez ve Kobayashi'de 2 yarıştır kendilerine yakışmayan sürüşler yapıyorlar

  202. onur çakır avatarı

    yanlız senin yarışları 2010 dan sonra izlemeye başladığın belli mclaren ferrari kapışmalarında genellikle her spiker bunu derdi eskiden renault zamanlarındada zaman zaman fisichella yapardı yastık görevini onada söylerlerdi 2007 brezilya ve 2008 çindede yer veriirken söylenen laflardı bunlar

  203. Başarı gelince Alonso'yu övme başarısızlık gelince Ferrari'ye saydırma kampanyası devam ediyor.

  204. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Doğrudur, kötü sürdü demedim zaten ben. İlk başlarda buttona bayağa yakındı, drs bölgesinden çıkınca bitti olay zaten.

  205. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Kaç yaşındasın

  206. Newey zaten pit stop görevliside ondan öyle diyorlar. Çok hızlı lastik değiştiriyor adam , yenemiyoruz o hızını..

  207. Senin dün anama saydırdığın yorum nerde onu söyle bana.

  208. hakan hamza avatarı

    Kesinlikle katılıyorum rbr yle ferrarinin yarış temposu aynı diyenler live timing i takip etmeyenlerdir. Yarışta 15 tur vettel maks. performansla sürdü nerdeyse.
    Çekindikleri bir şeyler var heralde tüm yarışa yaymıyorlar bunu.

  209. alonso aracı kendısı tasarlamıştı zaten….

  210. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    arkadaş herhese atıp tutuyosun kendi tuttugunuz pilotun haberlerinde gidin yorum yapın diye bakıyorumda hamilton vettel demeden girip uyuz edici yorumlar yapıyosun yeter bu hazımsızlık ya vettel ŞAMPİYONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

  211. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sende bizden ne laflar yiyiorsun kulakların çınlamıyor mu ??? Ama biz senin gibi terbiyesizlik yapıp burda milletin kafasını ütülemiyor ve huzurunu bozmuyoruz.

  212. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Valla şampiyon Vettel olucak sen kendini kandır 😀

  213. Massa benzin tasarrufu ve antreman ve sıralamalarda attığı 3 spinle bitirdiği lastikleriyle uğraştı. Tam performansı göremedik. O lastikleri öldürdü adeta o spinler.

  214. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Nesi tarafsız yahu adam Webber yastık görevi görüyor diyor yarış sıkıcı tıpkı koredeki gibi diyor adam anlatırken sıkılıyor baksanıza gayet taraflı biri Fener maçlarını galatasaraylı spikere zorla anlattırırsınya aynı öyle zoruna gidiyor anlatırken Vetteli

  215. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Aferin insan ol ki yorumunu silmesinler

  216. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Tarihin en sıkıcı yarışlardan yorum yapmaya bile gerek yok.Pirelli'nin lastik tercihi de saçmaydı,tek pit ile 2010 yılına döndük

  217. 2012king vettel NEDİYOSAK O avatarı
    2012king vettel NEDİYOSAK O

    o bir parmakkkkk , o bir number oneeeee , o bir en genç dünya şampiyonuuuuu ,o birrr yabadabaduuuu :)) harika bir yarış çıkartıp bir numarada bitirdi arkasına bile bakmadan kazandı daha ne olsun maşallahhh diyelimde kıskanan gözler çatlasın ringii dingiii dinggggggggggg

  218. Valla ben Vettel'ci olsam böyle aptal bir yoruma yine aynı eleştiriyi yazarım.

    Serhan Acar, gördüğüm en tarafsız,en objektif anlatıcı/yorumcudur.

    Yapma allahaşkına ya, Serhan ustanın bile adını kirletmeye çalışma.

  219. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tebrikler NEWEY harika bir yarış çıkardı gene kusursuz aracıyla, Alo ise yarışa renk kattı en azında birkaç geçiş görmüş olduk, Sanırım Newey in emekliliğini beklemekten başka çare yok, bu sene de şampiyon NEWEY ve RB olucak gibi

  220. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ALonso'yu tebrik ediyorum, henüz kalkışta 2 mclarene yaptığı atak ve sonraki geçişleri çok hoştu. Aynı şeyi Massa da denedi ama beceremedi. En az button'u geçmesini beklerdim. Sağlık olsun.

    Lewis, Button a gider ayak ders vermeye devam ediyor. Yüreğine sağlık.

    Son bir kaç yarıştır Senna gözüme iyi görünmeye başladı, en azından temiz yarışıyor izlediğim kadarıylan. Koba nın da hakket f1 de pek yeri olduğunu düşünmüyorum. Bazı kişiler bir dönem az bişey öne çıkabilir ama bu adam sürekli önde kalacak biri değil. GS den bile beter bence kaza ortalamasında.

    Webber in kers gitti sanırım, Alo bu yüzden geçebildi. Hoş kers geri geldiğinde (welcome back demişlerdi) Alonso henüz geçiş yapmamıştı.

    Vettel e bişey demeye gerek yok, hızlı araç, temiz sürüş, önden başla ve bitir. Tebrik edelim ne diyelim.

  221. onur çakır avatarı

    illada konuşturacaksın alonso yaklaşmaya başladığı an redbullar 0.5-0.6 saniye hızlanıyorlardı pitlerden sonra alonso webberin arkasında kalamadı fark 2.5 saniyeye çıktı sonra kers problemi çıktı alonso geçti dikkat ettiysen yarışın sonuna doğru baskı yiyen webber ve baskı yapan hamilton alonsoya yaklaşıyorlardı ferrarinin neresi hızlı griddeki en hızlı 3. araç şu an mclarenlerden buttonun temposu tutmadı hamiltonda yarışın sonunda kendine geldi yoksa alonso rüyasında görürdü diyebilirim 2. liği

  222. Demek ki neymiş? Ferrari yavaş falan değilmiş. Alonso'cular Ferrari'ye günlerdir boş yere laf ediyormuş.

  223. Şöyle söyleyeyim Kimi drs açık 310 km yapıyor, Massa drs kapalı 306, açıkken söylemiyorum bile..

  224. Pilotun adam gibi araçtan inip adam gibi Adamın DİBİNİN elini sıkıp tebrik edicek.Egolu adamlardan nefret ederim.ALLAH U TEALA onları sevmez.Alonso kıskançlığı kenara bırakmadıkça lafı yer benden buradan.Ben hakaret etmeden laf ederim.İşinize geliyorsa…

  225. onur çakır avatarı

    serhan acar 100 de 100 tarafsız yorumlar yapıyor podyumdaki tebrik olayıda zaten alonso araçtan indikten sonra tebrik etmişti egolu olan vettel webber alonsoyla sohbet ederken ikisininde yanına gelmeden kenarda duruyordu

  226. Ego tatmini diyelim ona bir kardesim.

  227. Bu pistleri kim tasarlıyor kardeşim..24 araç var..drs alanı dışında tek geçiş olmadı.yani düzlük hızın iyise araç geçersin değilse kimi gibi 60 tur 1 sn altında massa yı takip edersin.bu ne saçmalık yaa?? 1.3 milyar insana yarış gidiyor ve Hindistan da milyonlarca insan reklamlar sayesinde ilk kez izliyor ve izleyen herkes tüm çevrem gibi manyakmısın olum ne kadar sıkıcı sonucunu çıkarmışlardır..saçmalık!!!

  228. Serhan Acar ile sizin aranızdaki fark,Serhan yarışı gözüyle izliyor.Sizin nerenizle izlediğinizi bilmiyorum.

  229. burak evmez avatarı

    hep yaşlı bunak yüzünden hala bütçe sınırlaması falan diyor batırdın be adam

  230. Şimdi de Newey e sığınıyorlar. Webberi geçtiler 1 yarış sıkıyosa Vettel i de geçsinler dimi Mehmet ? 😀

  231. Bence yarışın adamı BUTTUN'dur.Vettel bunu unutmayacaktır.Çünkü Vettel'in her zaman olduğu gibi istediği en hızlı tur Buttun'a gitti.

  232. o hemen hemen eşit dediğin ince fark 60 turda 10-15 saniye oluyor işte.. Vettel alonsodan 5-6 tur sonra pite girdi yanılmıyorsam , yeni lastiklerine rağmen hiç zorlamadı.. Garibim alonso 50. turdan sonra 5-6 turda 1,5 saniye fark eritti. Vettel 1,5 turda geri aldı o farkı biraz gazlayınca..

    Adrian Newey'in şampiyomluğu şimdiden hayırlı olsun..

  233. onur çakır avatarı

    illada konuşturacaksın alonso yaklaşmaya başladığı an redbullar 0.5-0.6 saniye hızlanıyorlardı pitlerden sonra alonso webberin arkasında kalamadı fark 2.5 saniyeye çıktı sonra kers problemi çıktı alonso geçti dikkat ettiysen yarışın sonuna doğru baskı yiyen webber ve baskı yapan hamilton alonsoya yaklaşıyorlardı ferrarinin neresi hızlı griddeki en hızlı 3. araç şu an mclarenlerden buttonun temposu tutmadı hamiltonda yarışın sonunda kendine geldi yoksa alonso rüyasında görürdü diyebilirim 2. liği

  234. onur çakır avatarı

    illada konuşturacaksın alonso yaklaşmaya başladığı an redbullar 0.5-0.6 saniye hızlanıyorlardı pitlerden sonra alonso webberin arkasında kalamadı fark 2.5 saniyeye çıktı sonra kers problemi çıktı alonso geçti dikkat ettiysen yarışın sonuna doğru baskı yiyen webber ve baskı yapan hamilton alonsoya yaklaşıyorlardı ferrarinin neresi hızlı griddeki en hızlı 3. araç şu an mclarenlerden buttonun temposu tutmadı hamiltonda yarışın sonunda kendine geldi yoksa alonso rüyasında görürdü diyebilirim 2. liği

  235. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Muhteşem bir yarıştı SERHAN ACAR ve onun gibi düşünenler için çok sıkıcıydı yarış herzaman olduğu gibi çünkü Vettel lider giderken sıkılıyorlar çekemiyorlar.İyikide Dsmart almıyoruz adamcağız kendi kendine anlatıyor egosunu tatmin ediyor Alonso gibi.Konu tebrikten çok alonsocuların ağlama duvarı olucak gibi olsun ebd gitti esnek kanat gitti çift katmanlı difizör gitti daha ne yasaklıcaksınız bakalım lastiksizmi yarışıcak redbull haha 🙂

  236. Düzlükte en hızlı araç Ferrari, Kimi drs mesafesine binkere gelse bile geçemiyor mesafeyi kapatamıyor, Massa'dan hızlıydı temposu gayet iyiydi yarış boyunca ama malesef aracın düzlük hızı çok az sanki aracın Acceleration'ı 20- Top Speed'i 5 fm tabiriyle 😀

  237. ismail uçar avatarı

    alonsonun ferrarisi daha önde başlamadıkça vettelle yarışması zor her ne kadar yarış tempoları yakın olsada, ki yarış tempoları öyle güveneceği kadar bişey de değil gibi hani yakın ama önde falan değillerdir bariz olarak. Mclarenlerenlerin birbirleriyle mücadelesini iyi değerlendirmesi 2.lik adına önemli faktördü.
    Bu arada mclaren yarış temposunda yakınız diyodu yumuşaklarda öyle değildi ama sertlere geçince alonso ile 7 sn kadar fark kapattı, bu da ilginç doğrusu sertlerde mi daha iyi acaba aracın temposu.Ancak lewis yumuşakları sertlerden daha fazla kullandı ilginç bi şekilde

  238. Bi ara Vettel in tabanında problem oluştu.Aman Allah ım noluyor dedim arkadakinin kem gözü yine harekete mi geçti diye falan ama çok şükür sorun olmadı.O sıra ferniciler kimbilir nasıl da heyecanlandı.Onlar için en heyecanlı an o an olsa gerek.Malum galibiyetleri hep böyle anlarda geçmiş.

  239. Yarışın başında dikkatimi çeken tek ve en önemli şey, Vettel starttan sonra 2. turun başına kadar olan süreçte 3.5 saniyeden fazla fark açmıştı ama ne hikmetse bu doğru orantılı olarak diğer turlarda gitmedi hep bir fark koruma şekli vardı. Bu bariz ortada adam köklemiyor, ferrariden 0,1-0,2 saniye hızlı gitmesi yeterli oluyor fazlasına ihtiyacı yok.

    Bu durum Vettel'in yeteneği değilde, Adrian Newey'in becerisinin sonucudur. Boşu boşuna çirkef insanlar gelipte alonsoya vs laf atmasınlar. Çünki komik oluyorlar, Redbull aracının üstünlüğü bariz ortada o araca Karthikeyan'ıda koysan adam şampiyon olur. Vettel'in kattığı pek fazla birşey yok yani.

    Zaten o pilot ondan üstün bu bundan üstün diye çok kez tartışmalar dönüyor ama iki pilotu karşılaştıracaksınız onları aynı araca koyup izlemeniz gerek.

    Ben bir ferrari taraftarıyım schumacher zamanlarından beri destekliyorum, schumi ferrari'de iken schumi fanatiğiydim sürekli alonso ile kapışmalarına şahit olduk, ve o zamanlarda alonsodan aşırı derece de nefret ediyordum. Sebebi zaten biliniyor, schumiye kafa tutan tek pilot idi. Lakin şuanda zamanında nefret ettiğim pilot alonso ferraride ve ferrari de şampiyonluğa oynayan bir pilot, Vettel ise ona karşı koyuyor, ama schumi zamanında ki gibi hemen hemen aynı araçla mı ? Elbette değil, o yüzden Vettel'e sinir bile olmuyorum. Sadece Adrian amcasına dua etsin diyorum.

  240. Unutmamak lazım ki Felipe benzin tasarrufu yapmak durumundaydı. Ve cuma ve cumartesi attığı 3 spin, lastiklerini öldürmüştü resmen. O lastikleri korumak lazımdı. Ben yarış öncesi puan dahi beklemiyordum, ama gayet iyi sürüş yaptı bu koşullara göre.

    Eklemek lazım

    Bu kadar sıkıcı yarış izlediğimi hatırlamıyorum

  241. Yine balı damladı işte.Adam geçti farkı açtı sonra kersi düzeldi.F1 tarihinin en ballı çocuğu bu alosno

  242. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Vah vah yine alonso çekememezliği gözünüzü kör etmiş o kdr kör etmiş ki hatta webberin kersinin olmadığını göremedin o yüzden alonso geçti yani tempo bir değil dostum yazık sana

  243. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İnşallah.

  244. Webber kers problemi yaşadı o yüzden alonso geçti ve hamilton çok yaklaştı yarış temposu red bulun kimseyle eşit falan değil

  245. Sen dün benim anama laf ederken çok edepliydin.

  246. Ferrari'nin yarış performansı Red Bull ile hemen hemen eşit düzeyde mi? Evet. Sıralama performansı ve tek tur performansı Red Bull'dan, hatta McLaren'dan kötü olabiliyor mu? Buna da evet. İşte Alonso'nun şu an kazanamamasının nedeni bunlar. Alonso sıralamada iyi dereceler elde edemedikçe yarışının tamamını zararı kapatmaya ayırıyor ve sonra Vettel'i yakalamaya zaman kalmıyor.

    Alonso'nun kafasının atması, kızması da tamamen bu nedenden.

  247. Alonsomania  avatarı

    Alonso ve Newey çok iyiydi. tebrikler

  248. burak evmez avatarı

    hep yaşlı bunak yüzünden hala bütçe sınırlaması falan diyor batırdın be adam

  249. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Eskiden yarışlar bitmesin isterdim şimdi bitsin istiyorum. Galiba Formula 1'den sıkılmaya başladım.

  250. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    İnsan gibi konuşmaya çalışamaz ki o 🙂 Öyle bir özelliği olduğunu sanmıyorum.

  251. Ferrarinin yarış temposu eşit falan değil RB ile anca kersi olmayan webberle başa çıkabilecek tempo vardı.. Vettelin cebinde en az 0.5-0.6 saniye daha vardı.. İlk pit stopların öncesinde tempolar aynı gibiydi vettel gaza basınca gördük 0.7 saniye fark açmaya başladı.. O yüzden asıl siz hiç başlamayın ferrarinin temposu rb ile aynıydı falan diye.. RB'nin gezinme hızıyla Ferrarinin max. hızı aynı işte yarışta..

  252. genel olarak sıkıcıydı, birtek alonso biraz heyecan kattı. tebrikler vettelede en hızlı aracıyla üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.bizim takım ve pilotlar yarıştan önce yarış temposunun rbr yakın olacağını söylemişlerdi ben ise alonsodan atak yiyeceklerini söylemiştim ve korktuğum oldu. bu gidişle takımlarda 2. bile olamiyacağız. zevkine yarışlar bizi bekliyor…

  253. burak evmez avatarı

    sanane ister tebrik eder ister etmez seni geren ne?

  254. burak evmez avatarı

    sanane ister tebrik eder ister etmez seni geren ne?

  255. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Vehbi noldu sana üzülme la şampiyon Raikkonen olacak oğlum sen demiyor muydun şampiyon Rai diye 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  256. burak evmez avatarı

    demek ki neymiş sen son sürat provokatörlüğe devammış

  257. Şimdi alonsocular başlar aracımız kötüydü falan diye.Yarış temposu eşit rbr ile ferrarinin .Webber ile alonso nun kapışması da bunu açıklar nitelikte.ama en öndeki adamı yakalamak zor .alosno bey araçtan inerken kıskançlık krizinie girdi.Vettel podyumda el uzatmasa tebrik bile etmedi.Bu kadar kıskanç bir adam ego tavan yapmış.Allah çok büyük işte.Şükürler olsun.Abu Dhabi de de bi sorun yaşmazsak zafer bizimdir İnşALLAH.Orada Mclaren ile kapışmayı beklitorum şahsen.Malum singapur tarzı bi pist.

  258. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    edepsizlik etme, insan gibi konuşmaya çalış, ne demek girsin mirsin….

  259. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Sana sadece he deyip geçeceğim.Diğer arkadaşlarım da öyle yapacaklardır muhtemelen.

  260. kimi erenali avatarı

    Alonso bu yarış oldukça iyiydi.Kimi de massadan kurtulabilseydi alonso ile tempoyu tutturur gibi geliyordu bana.Güzel bir yarıştı hepsine tebrikler.

  261. burak evmez avatarı

    demek ki neymiş sen son sürat provokatörlüğe devammış

  262. Checo (Görkem Yılmaz) avatarı
    Checo (Görkem Yılmaz)

    …ve böylece mercedes gp takımca üçüncü kezdir puan barajına giremedi. schumi'nin lastik patlamasa yinede puan alması çok zor bir ihtimaldi. araç eşşekten de beter oldu şuraya bak. schumacher'den ''daha iyi'' denilen rosberg'in de elinden birşey gelmiyor. şimdi neymiş schumacher suçlu değilmiş illaki suçlayacaksanız. mercedes'e ''odun'', schumacher'e ''kıymık'' deyin.

    yine mercedes'in balı tuttu. perez de yarış dışı kalınca takımlar şampiyonasında puan yine kapanmadı. yoksa sauber'e çoktan geçilmişlerdi. bu takım beşinciliği bile haketmiyor.

  263. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Vettel Newey dedesine yatıp kalkıp dua etsin.Onun sayesinde şampiyon olacak gibi.Ama hakeden sonuna kadar Alonso.Şu halde bile 2.sırada tamamladıysa HELAL OLSUN ALONSO.Bu yıl şampiyon olacaksın tüm kalbimle inanıyorum. ŞAMPİYON ALONSO !!!!

  264. ferraride ne güçsüzmüş! 2 mclaren ve 1 red bullu gecebılıyor.
    raıkkonenı tebrık ederım. sanal olarak degıl gercekten gucsuz aracıyla sampıyonada 3. sırada. basarıyı kendıne basarısızlıgı araca yukleyenlere gercek pılot nasıl olurmus gosterıyor…

  265. burak evmez avatarı

    demek ki neymiş sen son sürat provokatörlüğe devammış

  266. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen bu aracla yarısacagına yarısmasın daha iyi baska soyleyecek laf bulamıyorum

  267. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    ferrariyi bu hale düşürenler utansın be ! Alonso sen adamın dibisin çok yazık ettiler sana be sen şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyorsun ama işte arkanda malesef newey gibi adam yok ama biz senle gurur duyuyoruz şampiyon. Şimdiden hayırlı olsun Vettelin şampiyonluğu

  268. Demek ki neymiş? Ferrari yavaş falan değilmiş, Alonso sıralama turu atamamış. Bu sonuç günlerdir Ferrari'ye saydıranlara girsin.

  269. RAİ VE HULK da daha iyi araçları hak ediyolar

  270. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    İşkence gibi bir yarışdı. Nihayet bitti..

  271. lotusun beygir gücünü bilmem napym ben

  272. burak evmez avatarı

    alonsonun yapabileceği bu kadar sertlerde ferrari gerçekten iyi ama yumuşak lastiklere çözüm bulmak lazım aslında araç 0.3 sn gelişse 1.liğe oynar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir