Vettel: "Yarıştan Çok Keyif Aldım"

yazar:

kategori:

Vettel’in aracının altında son bölümde kıvılcımlar çıkmaya başladı ancak Alman sürücü aracında farklı bir hisse kapılmadığını söyledi.

Vettel “Sorunu farkettim. Yarışın sonuna doğru tur bindirirken DRS açıldığında oldu. Aracın dengesinde ya da diğer turlarda farklı bir şey hissetmedim.”

“Sorunu analiz etmemiz lazım ancak sorun yavaşlamamıza neden olmadı.” dedi.

Vettel, yarışı baştan sona lider götürerek büyük keyif aldığını söyledi.

Vettel “Yarıştan çok keyif aldım. İlk bölümde fark açmak ve Mark ile DRS bağlantısını koparmak hayatiydi.”

“İlk virajda oldukça yakındı ancak 3. virajın çıkışında iyiydim ve ardından hem Mark’la hem de arkasındakilerle fark açmayı başardım.” dedi.

Vettel, şampiyonada 13 puan farkla lider olmasına rağmen şampiyonluğu düşünmek için erken olduğunu söyledi.

Vettel “Şampiyonluğu düşünme açısından iyi bir adım oldu. Ancak işlerin ne kadar hızlı değişebileceğini gördük. Çok harika hissediyorum ve yarışın istediğiniz şekilde tamamlanması harika. Gururluyum ve keyif alıyorum.”

“Bugün artık sona erdi ve gelecek hafta yapılacak Abu Dhabi’ye odaklanıyoruz. Daha fazlası da gelecek. Adım adım ilerliyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. yürü be koçum kim tutar seni

  2. Vettel: "Yarıştan Çok Keyif Aldım"
    Biz de ''HAVA GAZI ALDIK'' nolmuş..:)) Hough demiş zaten hızımız yoktu diye, neyi var ki.?

  3. Daha fazlası da gelecek. Adım adım ilerliyoruz." dedi.

    Daha ne getireceğiz acaba?

  4. en iyisi biz hapşuuuralım sen çok yaşa sebastian vettel

  5. Atı alan üsküdarı geçmiş halen daha arkadan başlayıp yarış kazandığını görmedim diyenler var.Hey yavrum hey..Size kendisini beğendirememiştir kusura bakmayın 🙂 Arkadan başlasa bu araçla bende geçerim dersiniz yine kabahatli olur adam. 🙂 Günümüz F1'inde artık en hızlı araçlar ilk çizgiden start alıyorlar.Adam yol verip tekrardan mı geçsin aracı iyiyse?F1'de böyle bi araç kaç tane pilotun eline geçti bugüne kadar?Bulmuşken sonuna kadar istifade ediyor hata yapmadan 1 başlayıp 1 bitmesini biliyor bu kadar yeterli.Fazlasına ihtiyaç yok.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    sizin gibilerin sesini kesicez onun için and içtik biz

  7. Biraz abartarak ifade edeyim:
    Ferrari sezona tur başına 5 sn hızlı bir araçla başlasa, Alonso tüm yarışlarda elini kolunu sallayarak pole-galibiyet yapsa , sezon ortasında şampiyonluğunun ilan etse tüm alonsocular ağzının suyunu akıta akıta izler yarışları , burada kimseye laf söyletmez hatta savunma olarak "o aracı hızlandıran alonso" der.
    Vettel aldığı her pole pozisyonu ile daha yeteneksiz , her galibiyeti ile daha sıkıcı ilan ediliyor.

  8. Bi de senin gibi her yoruma laf yetiştirenler olmasa.Avukat filan halt etmiş yanınızda.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Valencia 2012 bunun nesi başarı ozaman arkadaşım siz ne boş izliyorsunuz hani birşey diyorsunda önce kendi kapının önündeki pisliği temizlediğinden emin ol önce ona göre yorum yap

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    oldu söyleriz

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Senin gibi adam olsa herkes burda ne kimse kimseye laf eder nede kavga çıkar seni tebrik ediyorum kardeşim.

  12. merak etme almanya 2000 ve belçika 95 i yetişkin olarak canlı izlemiş biriyim.çin 2011 webberide unutma.

  13. vettel'in tek turda da kusursuz bir pilot olması, poleler alması ve nihayetinde de bu poleleri zafere dönüştürmesine neden takılıp kalındığını pek anlamıyorum doğrusu. vettel dışında (ki buna aynı aracı kullanan webber bile dahil), pole alan tüm pilotlar istisnasız başarısı ile tebrik ediliyorken, vettel'in polelerinin küçümsenmesi ve hatta neredeyse bir "zayıflık" gibi gösterilmeye çalışılması biraz komik kaçıyor.

    bir yarış pilotunun en zevk aldığı yarış haftasonu, poleden başlayıp her şeyi kontrol altında tutup damalı bayrağı 1. olarak geçmektir, burası çok açık. hiç bir pilotun biz bilgisayar oyuncuları gibi "bu sefer de geriden başlayayım, şöyle atak matak yapayım da heyecanlı olsun" demeyeceği, durup dururken macera aramayacağı da çok açık. başarılı bir arabayla pole alamasa, bu sefer de pole alamadı diye eleştirecektiniz. diğer pilotlar için söylenen, klişe halini almış olan "pilotun saf hızı tek turda ortaya çıkar" sözünün vettel'in tek tur performansı hakkında konuşurken unutulması da, kusura bakmayın biraz art niyete kaçıyor.

    son yıllarda değişen motor dondurma kuralı ile, benzin ikmalinin yasaklanması (ve dolayısıyla benzin stratejisinde farklılık) ile, araçların aerodinamik anlamda birbirlerinin neredeyse kopyası haline gelmesi ile birlikte, geriden gelip podyumda ya da zaferle yarış kazanılan dönemler tarihin tozlu yapraklarında kaldı.

    hala geçmişte bu başarıları göstermiş olan pilotların, bu yükselişlerinden bahsedilirken, son yıllarda değişen kurallar nedeniyle bu pilotların dahi artık geriden gelip yükselebildiği "normal" yarışlarının bulunmadığı da unutuluyor nedense. geriden yükselip gelen pilotların da istisnasız ya yağmur, ya öndekilerin kaza ya da arıza yaşaması, SC aracının doğru zamanda (pitten hemen önce ya da hemen sonra girmesi), farklı lastik stratejisi ile yarışma vs. nedenlere bağlı olarak yükselebildiğikleri de son yıllarda gördüğümüz örnekler.

    vettel, günümüz kuralları ile birlikte elinden gelenin en iyisini yapıyor. fi tarihinden kalmış V10 motorlu, benzin ikmalinin ve pit stratejisinin esnek olduğu, her takımın istediği hamurda lastik getirdiği dönemlerden kalma yükseliş hikayelerini anarak "bizim bi salih abi vardı, şöyle yükseldiydi…" diye söze başlamak yerine, vettel'in modern formula1'de en önemli anlardan biri olan "tek tur performansı"nı başarıyla uygulayabilmesini takdir etmek daha doğru olur.

  14. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    "arkalardan tırmanıp teker teker geçip zafer yada 2.ciliklerini çok gördük.en yakın örnek spa da arkalardan tırmaknıp 2.ciliğe gelmesi muhteşemdi"

    kaç senedir F1 izliyorum bir kere bile Vettel in çok gerilerden müthiş geçişler yaptığını görmedim.Zaten son 2 senedeki geçişleri kast ediyorsun bitmiş lastiklerle olanları saymaıp eş değer lastikli olanları saymak daha mantıklı.Spa olayına gelince adam zaten 11.başladı,önünde 5 araç kaza yaptı.Nesi başarı bunun ?

    2005 Suzuka'da Raikkonen'in 17.likten 1.liğe tırmandığı günleri görmemişsin galiba…

  15. Güzel arkadaşım ben de iyi bir Schumiciyim 2002 ve 2004 senelerinde buna benzer bir çok galibiyet gördüm .Gayet de zevk aldım sadece onu sevmeyenler sıkılıyordu.Şimdi aynısı Vettel için geçerli .Adamın aracı iyi ama hakkını da veriyor.Aracından momentumu çıkarıp hata yapmadan tüm hafta sonunu domine ediyorsan nasıl mutsuz olup keyif almayasın ki? İzleyiciler açısından her zaman bol aksiyonlu yarışlar tercih edilir ben de dahilim buna.Ama mevcut şartlar bu.Mücadele yok diyorsun da pistte tek Vettel mi var?Objektif olmak lazım derim

  16. en hızlı turu mu attı 😀

    anlamıyorum ki tapıyormusunuz şu adamlara

  17. kusura bakmayın ama seyir zevkini yok ettiği doğru ama vettelin kalitesine laf atmak bize düşmez.arkalardan tırmanıp teker teker geçip zafer yada 2.ciliklerini çok gördük.en yakın örnek spa da arkalardan tırmaknıp 2.ciliğe gelmesi muhteşemdi.oysa start kazasında 3 sıra önünde giden mark ın hiç varlık gösterememesi vettelin kumaşını ortaya çıkarıyor.
    ayrıca webberin kersi çalışsaydı alonsonun onu geçmesi imkansızdı.zaten bu yüzden farkı kapatıp geçti ve arayı açtı.hatta lewis bile geçecekti neredeyse.ama kafama takılan birşey var neden schumi gibi hep sorunlar markı buluyor.hep kers sorunu markta var.acaba o dazlak newey ve hornor tilkisi vetteli geçmesin diye sabote ediyo olabilirmi.aynısı schumi içinde geçerli.

  18. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    En önde başlayıp en önde götürdüğün bir yarıştan keyif alıyorsan Vettel, kusura bakma ama ben sana şampiyon ya da iyi bir pilotmuş gibi bakmam. En iyi pilot, öyle poleden başlayıp yarış kazanmayla olunmuyor. En iyi pilot olmak için mücadele gerek, hırs gerek azim gerek. Sende bunların hiç biri mevcut değil Sebastian. Tebrikler.

  19. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Şu taban kopsaydı son turlardada bende zevklenseydim

  20. Son turda en hızlı turu attı.istediği zaman hızlı istediği zaman yavas olabiliyor.ah newey ah bu adamı klonlamamız lazım

  21. Schumacher- avatarı

    İyi güzel kazandın ettinde nasıl zevk aldın onu anlamadım kimseyle mücadele yok birşey yok.

  22. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    İstikrarlı Turlar Attı Sürekli.Hatta Bir Ara Sürekli +- 0.1 Saniye Aralığında Turlar Attı . Kontrollü Götürdü Yarışı ve Kazanmayı da Haketti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir