Alonso Şampiyonluk Mücadelesinde Mağlubiyeti Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Vettel, bu sene art arda 4. kez kazandı ve Alonso ile puan farkını 13’e kadar çıkardı.

Alonso “Bir yarışla bir şey değişmedi. Geride toplanabilecek 75 puan var ve 13 puan gerideyiz. Gelişmemiz gerektiğini biliyoruz.”

“Özellikle cumartesi günü yeteri kadar hızlı değiliz ancak Abu Dhabi ya da Amerika’da durumu geliştirebiliriz.”

“Mark’ın KERS sorunu yaşadığını gördük. Bu Seb’in başına ya da bizim başımıza da gelebilir bu yüzden iyimserim.” dedi.

Alonso, şampiyonluk mücadelesi için Ferrari’nin gelişmek zorunda olduğunu yineledi.

Alonso “Abu Dhabi için bazı yeni parçalar getirmemiz lazım. Umarım aracın rekabetçiliğini geliştirip Red Bull’a özellikle cumartesi günü ve aynı zamanda pazar günü Red Bull’a yaklaşabiliriz.”

“Geride 3 yarış var ve şampiyonluk hedefimiz. Bazı puanları telafi etmemiz lazım. Seb’in önünde tamamlarsak iyi olur, kazanırsak daha da iyi olur. Bunun için gelişmemiz lazım çünkü şu anda kazanamayız.”

“Brezilya bizim için oldukça iyi olacak ve umarım mutlu olurum.” 

“Yarış içerisinde Red Bull ile yarışabildiğimizi görmek iyi haberdi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. o zaman herkes ferrariyi tutsun

  2. Başkasını bilmem ama şampiyon olursanız ben tebrik ederim. Bahane de üretmem.

  3. Raikkonen06  avatarı

    Bu yarışa kadar tek umudum Kimi'ydi ama artık bundan sonra onunda şampiyon olacağını sanmıyorum o yüzden Alonso'yu destekliyorum Vettel gibi en önden başlayıp hiç kimseyi geçmeden şampiyon olan bir pilottansa griddeki bütün pilotlarla savaşan bir pilotu desteklerim en azından heyecan katıyor F1'e teşekkürler Alonso.

  4. ferrari team avatarı

    Scuderia Ferrari ;

    Takım Şampiyonluğu 1961, 1964, 1975, 1976,
    1977, 1979, 1982, 1983,1999, 2000, 2001, 2002,
    2003, 2004, 2007, 2008

    Pilot Şampiyonluğu 1952, 1953, 1956, 1958,
    1961, 1964, 1975, 1977,1979, 2000, 2001, 2002,
    2003, 2004, 2007

  5. ferrari team avatarı

    1950 yılından beri formula 1 yarışına katılmış ve sayısız şampiyonluğa ulaşmış bir takımın taraftarıyım …. Rbr son 3 yılda kendinden söz ettirmeyi başarmış bir içecek takımı … BENİM MUHATTABIM OLAMAZ ..

  6. ferrari team avatarı

    Yenilgiye bahane aramaya gerek yok.Her şey ortada.Rbr Ferrariden daha hızlı ve buna rağmen aramızda sadece 13 puan fark var ve alınabilecek 75 puan… Sezon sonunda şampiyon olursanız , öyle yada böyle hiç farketmez tebrik ederim…ama siz RBR cilerin tebrik edeceklerini pek sanmıyorum işte o zaman siz ler bahaneler üretmeye başlayacaksınız….Bence sezonun son yarışını bekleyelim konuşmak için…O son yarıştan sonra da ya , tebrikleri kabul ederim yada , tebrik ederim hepsi bu kadar olur….

  7. ferrari team avatarı

    Michael nostradamus , formula 1 i bu kadar basite indirdiğine inanamıyorum.maldonado denen pilot bozması herifin bir görevi olsaydı emin ol yerine getirirdi..ama bunu sen anlayamamışsın..kapasite meselesi ..

  8. anladım ki ferrari hakkatten büyük takımmış. kazara alonso şampiyon falan olursa çok kişinin canını yakacak gibi. bu arada 92 den beri izlerim. yaş 36. benetton ve williams desteklediğim takımlar olmuştur. merak eden olur kesin 🙂

  9. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Mark'ın KERS sorunu yaşadığını gördük. Bu Seb'in başına ya da bizim başımıza da gelebilir bu yüzden iyimserim.

    Sigortalar iyice atmış.

    Kaçacak deliği var mı? Var.

    Kimi Raikkonen'i tekrar yerinden ederek Lotus'a geçebilir mi?

    Ron Dennis'in tekrar takıma dönmesiyle bir Perez-Alonso takası yapılabilir mi?

    Elinde tuttuğu söylenen 1 saniye hız avantajı ile MGP ile kazanabilir mi?

    Yoksa bu hız avantajı takım arkadaşının zamanına ve aracına 1 saniyelik 'ridiculous' balastı eklemeyle mi kazanılıyor?

    Fernando 'Patron' Alonso hala favori, şansı yaver giderse, olur olmaz kazalar olursa şampiyon olabilir. Ne de olsa Maldonado neredeyse Vettel'i götürüyordu bu yarışta! Görevini tam yapamadı!

  10. Motor sporu olduğunu unuttuğumuzdan değil. Vettel arıza yaşasa bile şampiyon olacağını bildiğimizden. Pek çok Alonso'cu bunu fark etti ve yenilgiye bahane aramaya başladı bile. Kervana sen de katıl istersen.

  11. ferrari team avatarı

    RBR taraftarları bu sporun motor sporları olduğunu unutmuş olacak sanırım.Alternatör sorunu yüzünden bitiremediğiniz yarışları unutmuşsunuz.Yeni alternatörunuz amerikada hayırmı olur yoksa şermi bunu hep birlikte göreceğiz…Hak eden kazansın demek isterim ama bu sene şampiyonluğu Alonso kesinlikle hakediyor..

  12. DreamOfWinD  avatarı

    Abu dhabiden sonra psikolojik olarak mücadeleyi kaybedeceksin üzgünüm gerçek böyle. Sen bugün harikaydın ama yetmiyor F2012 bu kadarına izin verdi. Abu dhabide de son sektörde ciddi fark yiyeceğimizden eminim.

  13. 5 değil 25 puandan fazla fark olur yazacaktım yanlış yazmışım 🙂

  14. brezilya bizim için iyi olacak demişte.iş brezilya ya kalmaz hacı daha öncede yazmıştım.austin amerika gp sonunda rbr işi garantiler (austin rbr ye çok uyuyor virajlar çok yavaş ve düzlük nerdeyse az 5 puandan fazla fark olur o yarış sonunda) ne b re zilya sı

  15. yenilen pehlivan güreşe doymazmış…

  16. Ferrarinin sorunu belli: hızlı virajlar. Redbull ile mücadele etmek isteniyorsa bu soruna bir çözüm bulunmalı. Alonsonun bireysel çabası ile nereye kadar?

  17. Rekabetçi olabilir,zaten aksini söylemiyorum.Hele ki sezon başına göre çok daha iyi durumda.Ama Red Bull seviyesinde değil.Çekiş tek sorun değil tabi ki,ama eksiklerden biri.Belki McLaren'den bu konuda eksik kalmıyoruz,ama Red Bull her alanda iyi olduğu için çekişi de geliştirmek gerekli.Hızlı virajların da çıkışlarında problem var mesela.Tüm hafta sonu 10.virajda hem Massa hem Alonso hep dengesiz gözüktü.Ama her iki Red Bull gayet temiz geçti orayı.

  18. bugün pistin dolambaçlı ve yüksek hızlı virajlarının bulunduğu sektörde red bull arayı hızla açıyordu. red bull'un ürettiği DF miktarının ferrari'nin aracından daha fazla olması nedeniyle bu tür virajlarda yere daha fazla tutunarak daha yüksek süratte dönebildiklerini; dolayısıyla bu tarz virajların red bull'a daha uygun olduğunu düşünüyorum.

    kısa ve sert viraj çıkışları ise, biraz da aracın vites oranlarına bağlı bir durum bence. ki bunun da en güzel örneğini felipe-kimi arasında gördük bugün. felipe'nin aracı, düzlükte en hızlı araç olmak üzere vites oranları seçilmişken, kimi'nin aracının dişli oranları kısa tutularak çekişte çabuk hızlanmasını, fakat düzlükte erkenden nefesinin kesilmesini sağlıyordu. yine de makul ve ortalama düşünülerek hazırlanmış bir set-upla f2012'nin çekiş bölümlerinde de gayet rekabetçi olabildiğini görüyoruz.

  19. Anneanneme söyledim dua edecek alo sana:)İşimiz duaya kalmış koçum ne yapalım!!

  20. Ferrari'nin iyi olduğu alanlardan birinin çekiş olduğunu düşünmüyorum.Aksine bana göre Red Bull'dan en büyük eksiği bu.Yavaş virajlı pistlerde hep sorun yaşadı zaten.Singapur örneğinde olduğu gibi.Hızlı virajlı pistlerde daha rekabetçi oluyoruz bence.

  21. bugün zararı en hafif şekliyle atlattı fernando. belki ilk turun ardından daha farklar açılmamışken button'dan kurtulabilseydi belki vettel'den kopmayabilirdi ama bu ihtimal de çok zayıftı açıkçası. yine de ferrari'nin hem yavaş virajalrın ardından hızlanma bölümlerinde ve uzun düzlüklerdeki hız avantajı, kesinlikle red bull'dan üstün olduğu bir alan. ve fernando bugün bu avantajdan fazlasıyla yararlanmayı başardı.

    önümüzde 3 yarış var. puan farkı 13. bugün ferrari'nin çekişte ve düzlük hızındaki avantajını gördükten sonra, gelecek hafta abu dhabi'nin kısa ve sert virajlı bol düzlüklü, kavisli yüksek hızlı virajları olmayan pistinde fernando'nun yarışı kazanabileceğini düşünüyorum. austin hakkında bir şey diyemeyiz. interlagos'ta ise, 1. ve 3. sektör ferrari'nin hızına uygun, yüksek hızlı dolambaçlı orta bölüm ise red bull'a göre. o yarışta sıralama ve sıralamanın ardından ilk turu önde geçen pilot vettel olursa, bugünkü gibi dolambaçlı bölümlerde hızla arayı açıp gidebilir. öndeki alonso olursa 1. ve 3. sektördeki düzlük hızı avantajı ile fernando yerini koruyabilir.

    son 3 yarış, pistlerin karakteristiği de göz önüne alınırsa çok çekişmeli geçecek. bize de keyifli bir şampiyonluk mücadelesini canlı canlı izlemek düşecek.

  22. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Öyle ya da böyle hızlanmamız şart. RBull her yarış bu kadar üstün olduğu takdirde bize Vettel'in yarış dışı kalması bile yetmez. İşimiz gerçekten zor bu gerçek ama imkansız değil sonuna kadar zorlamak gerek..

  23. yok birde et artık…herhalde etmeyeceksin…fakat senin nasip ferraride kapalı gibi alonso…

  24. Ne kadar ilginç.Fark sadece ve sadece 13 puan,bir galibiyete karşılık bir dördüncülük ile puanlar eşitlenebilir.Ama sadece kağıt üzerinde.

  25. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Önemli Olanda Bu Herşeye Rağmen Zorlamak Lazım…
    2007 ve 2010 Sezonu Pes Etmemenin Önemi Anlatan Sezonlardandır…
    Biz İnanıyoruz Sen de İnanıyorsun da Acaba Ferrari Ne Düşünüyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir