Honda, 2009'a Odaklanan İlk Takım Olmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Honda Racing, Formula 1 takımları içerisinde tamamiyle 2009’da odaklanan ilk takım olmaya hazırlanıyor.

Takım Patronu Ross Brawn daha önce yaptığı açıklamalarda erken geçişin sinyallerini vermiş ancak RA108 ile ne kadar daha hızlı olabileceklerini görmek istediklerini belirtmişti.

Takım İngiltere ve Almanya GP yaptığı hazırlıkların ardından artık tamamiyle 2009 aracına yoğunlaşacak.

Brawn "Bu seneki araçta yalnıza 2-3 şey daha yapacağız ve bunlar Silverstone’da tanıtılmaya başlanacak."

"Şimdi tek konu bunların yapılması. Çalışmaların konsepti yapıldı ve şu anda bunların detayına iniliyor ve üretiliyor." dedi.

Honda F1 CEO’su Nick Fry da takımın geleceği için iyimser.

Fry "Yukarıda olacağımıza dair hüş şüphem olmadı çünkü bu bilim, sanat değil. Sonunda biraz şansa ihtiyacımız olacak ancak bunları adım adım gerçekleştirmek zorundayız."

"Honda bu takımı satın aldığında iyi bir pazarlama takımıydı ancak iyi bir takım için gerekli fiziksel gereksinimler yoktu. Bunlar olduğunda ise Ross Brawn’ı ve üst düzey kişileri etkileyebilirsiniz ve daha sonra istikrarlı şekilde kazanmayı düşünebilirsiniz."

"Yapmamız gereken iyi bir günde Ferrari ve Mclaren’i yenmek ve bunu bu sene yapamayacağımız açık." dedi.


Yorumlar

  1. burak terzi avatarı

    Hersene Honda da bu deniliyor zaten 🙂
    – Biz gelecek sezon için calısmalara basradık 🙂
    Güldürmeyin beni yaw 🙂
    Hersene ayni sözler
    Tkaım basarız olunca bu sözler ile
    Yumusatmaya calısıyorlar 🙂

  2. serkan dana altında bıza arama kardeş 2 kere dünya şampiyonluğumuz var 2005-2006 unutman bunlaru RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO

  3. Ross Brawn'ın yararı şimdi görülecek zaten…

  4. Honda demek istedin sanırım.

  5. ahmet ozkal avatarı

    bmw ye yazık iki pilotuda gerçekten tecrübeli sevdiğim pilotlar ama çok yavaşlar malesef yapıcak bişey yok süperaguri gibi geçiyorlar adamları bence son yarışta barichello okadar sürücüyü arkasında tutabilmesi büyük başarıydı.

  6. ahmet ozkal avatarı

    bmw ye yazık iki pilotuda gerçekten tecrübeli sevdiğim pilotlar ama çok yavaşlar malesef yapıcak bişey yok süperaguri gibi geçiyorlar adamları bence son yarışta barichello okadar sürücüyü arkasında tutabilmesi büyük başarıydı.

  7. bu hondada veya renoda ayrı iki mühendis takımı yokmu, yani mclarendeki gibi fln, ferrari ve mclaren gelecek sezonun aracına ne zaman başlanılacağı konusunda hiçbir zaman sorun yaşamadı ancak bazı takımlar daha sezon ortasına gelmeden bunları ortaya döküyolar, yani iki projeyi birden götürebilme gücü yok mu renoda fln, 2007 de kötü bir sezon geçirmelerinin sebebini de b önceki sezonun son yarışana kadar o yılki aracı yani R26yı geliştirdiklerine bağladılar, yani şampiyon olmak istiyosanız elbette son yarışa kadar gelişmeyi durdurmayacaksınız, bunu bu şekilde götürmeyi başaramıyosanız o halde şampiyon bir takım diilsiniz demektir..

  8. MagicAlonso avatarı

    hiçbir takım henüz 2009 aerodinamik kurallarına uygun araçlarla ilgili çalışmaya başlamadı nisan ayındaki barselona testlerinde bmw mclaren ferrari gibi takımlar sadece öngörülen downforce kaybını gözeterek aracın düşük downforce ve slick lastiklerde sürüşünün nasıl olduğunu ve nasıl tepki verdiğini görebilmekti.Yoksa 2009 araçları çok daha farklı olacak başta hareketli aerodinamik parçalar gelmiş olacak.Umarım daha farklı takımları da önümüzdeki sezon üst sıralar için mücadele ederken görebiliriz.

  9. 2009da korkulması gereken takımlardan birisi Honda onlar zaten çalışmaya başlamışlardı önceki demeçlerinden bildiğim kadarıyla.Önemli olan şuan bazı takımların 2009 için daha çok çalışması gerekiyor örneğin renault.Ama Honda kers için en az başlangıç çalışması gösterecek takımlardan birisi.Toyota Honda Mercedes kers i bilen fabrikalar.Bmw de hiç zorluk çekmez.2009 kurallarına çok çabuk geçebileceklerdir ama honda motoru gelişmek zorunda tabi kurallar izin vermediği sürece birşey bekleyemeyiz

  10. aslında bende aracın ondan çok farklı olacağını düşünüyorum ama en azından takımlar çalışmalara başladı bu f1 adına daha mücadeleci günlerin bizi beklediğinin sinyali.

  11. aslında onlar tam olarak 2009 parçaları değildi. araçları 2009 ayarlarına benzetmek için kullanılan düşük downforce paketiydi yanlış hatırlamıyorsam. bmwnin aracının o araçtan çok farklı olacağına iddiaya girebilirim

  12. nisan ayındaki barcelona testlerinde BMW ve mclaren 2009 parçalarının bazılarını test etti bile bunlar hala almanya yarışından sonra diyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir