McLaren, Kaza Konusunda Hamilton'a Destek Verdi

yazar:

kategori:

McLaren ve Mercedes patronlarına göre Lewis Hamilton, Kanada’da Kimi Raikkonen ile karıştıkları kazada suçlanmaması gerekiyor.

Lewis Hamilton, pit yolu sonundaki kırmızı ışıklarda duran Raikkonen’e çarptı ve her ikisi de yarış dışı kaldı.

Olanlar konusunda Hamilton’un Raikkonen’den özür dilemesinin ardından bilinen o ki Mercedes-Benz motor sporları sorumlusu Norbert Haug ve McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh da Ferrari takım patronu Stefano Domenicali’den Pazar akşamı Montreal’de özür diledi.

Haug: "Bu tip şeyler olur. Güvenlik araçlarıyla hiç bir zaman dost olamadım. O bir Mercedes ama bize şans getirmiyor"

"Hata için ise, takım olarak kazanır ve takım olarak kaybederiz. Lewis’in hıza sahip olduğunu görebiliyorduk. Güvenlik aracı, avantajımızı alıp götürene kadar (Hamilton) kesinlikle kontrol altındaydı."

"Neyse, iki araç pit yolunun sonunda duruyordu, Lewis birine çarptı. Bu yüzden, günün sonunda o bizim hatamızdı. Ama onu kesinlikle suçlamayacağız. Çünkü o çok iyiydi, burada ço özeldi. İlk 20 turda kendiyle yarışıyordu."

"(Yarışı) kazanacak hıza sahip olduğunu herkes gördü. Ama olmadı. İyi olan şey, liderin sadece bir kaç puan önde olması. Bu yüzden durum oldukça yakın"

McLaren takım patronu Ron Dennis, durumu değerlendirmek için çok zaman harcamamak gerektiğini düşünüyor.

Ron Dennis: "Nico, Lewis’in arkasına vurdu, bu da neler olduğunu gösterdi: pit yolundan hızlanırken zincirleme bir reaksiyon. Açıkçası öndekiler durmaya başladı, Lewis araçların arkasını izliyordu, onların aksiyonlarına göre, biliyorsunuz fren lambalarımız yok"

"Günün sonunda kendisini yarış dışı bıraktı, bu kadar basit ve rahat bir şekilde liderlik yapıyordu. Daha uzun gitmek istiyorduk. Bu yüzden bizim pit, uzun sürdü ve (güvenlik aracı ile)  ortaya çıkan sonucu telafi etmek istiyorduk. Bununla, uzun (sürüş) strateji avantaj elde etti. Güvenlik aracının girmesiyle yarış dramatik bir şekilde tersine döndü."


Yorumlar

  1. heikki şanssız değil ya da bu şu şanslı şu şanslız değil .F1 i şansa bağlayacaksak bu araçları hiç geliştirmesinler. Herkesin aynı şansı var.Heikki ninde eline çok koz geçti ama adam değerlendiremiyorsa kimse onu alıp en öne koymaz.Atasözlerimiz bile var. sen önündeki yavaş kabul edilen aracı geçemiyorsan, doğru düzgün denemeyi bile beceremiyosan tek suçlu sensindir.Şans denilen şeyi birazda kendin yaratırsın.McLaren gibi bir takımda 2 acemi fazla.Geçen seneki araça çocukta koysan giderdi ama yeni kurallara uyumlu kubica gibi tecrübeli bir pilota ihtiyacımız var lewis in yanına.

  2. fatihciğim uzatmak için yazmıyorum …sadece benim yazdığımın açılımı….eğer şansız olsaydı hamilton önde götürdüğü yarışları SC yüzünden kaybeder veya geride bitirirdi…ama bütün SC li yarışlarda güvenlik aracı girmeden pit stoplarını gerçekleştirdiği için sorun yaşamadı hamilton …mesela heilfeld mesela heikki gibi…burada hamiltonun SC den etkilenmediğini hatta monoca da SC sayesinde birde yarış kazandığını yazdım…farklar tabiki kapanacak …bu önde kim olursa olsun geçerli bi şey …
    benim demek istediğim bu başka bir şey değil …hamilton şanslımı değilmi sen söyle …şanssız olan heikki…

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Haug: "Bu tip şeyler olur. Güvenlik araçlarıyla hiç bir zaman dost olamadım. O bir Mercedes ama bize şans getirmiyor" ve Ron Dennis:"Lewis araçların arkasını izliyordu, onların aksiyonlarına göre, biliyorsunuz fren lambalarımız yok" Boşuna konuşuyorsunuz hala bu sözler herşeyi açıklıyor aslına.Ayrıca HAmilton' un korunması çok normal.

  4. fatih; ben buradaki yorumları sürekli göz gezdiyiroum, forumda da öyle. gördüğüm genel bir şeyi söyledim. doğrudan sana da değildi ama o grubun içinde görmeye de başlamadım değil…

  5. arkadaşım niye kabul etmiyorsun adam hafta boyunca herkesten hızlıydı sıralamalarda en fazla yaklaşan 0.3sn civarı yaklaşabildi adam Q3 dede bitirici vuruşu yaptı 0.7 sn ile..Mesela takım 24 turluk benzinle yarışa başladı ya takım onu 22. turda alıyor çünkü SC girebilir belli olmaz diye geçen sene Alonsonun başına gelmişti pite giriceği turda SC girmişti ve benzini kalmadığı için mecbur pite girmek zorunda kaldı ve 10sn ceza yedi ve ancak 7. bitirdi eğer o cezayı almasaydı belkide 1-2 yapıcaktık..

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yarıs esnasında kufur de ederim herşeyi de yaparım abi o benim özel hayatım önemli olan burada insanlara ya da pilotlara aptal salak gerizekalı ya da ne bileyim buna benzer şeyler soylememektir,istedigim gibi küfür etme hakkına sahibim evimde buna allahın kulu karısamaz oradaki yazım da bununla ilgiliydi ama guzel takip ediyorsun yazdıklarımı bravo:DD

    nasıl şans getirmiyor …hamilton bütün güvenlik aracının çıktığı yarışları kazandı…bu ilk …bunu da kazanacaktı da duramadı arkadaş..:)))bunlar yarış falan seyretmiyor herhalde….

    bu senin yazın,yukarıdaki,kusura bakma ama bunları yazıp ondan sonra da biraz tutarsızlık göstermişsin abi,ne şanssızlıgı demek;yani daha hep o şanslıymıs gibi anlasılır;cümlelerden anlam cıkarmak benim meslegim kusura bakma ama sen oradaki soylediginle bayaga celişmişsin sanki daha önce her sc lewise şans getirmiş gibi oldu..aklı basında olmak evde yarısı seyrederken hiçbişi olmamıs gibi davranmak degildir,mantık cercevesi dısına cıkmayıp yasanan olayları dogru analiz etmekle alakalıdır..ve tabii ki düşündüklerini doğru anlatabilecek cümleler seçmektir.

    bu arada gökhan abi sen yine öyle farzetmeye devam et.eğer bnm yazdıklarımdan bir fanatiklik çıkardıysan bnm cevap verdigim seyle ilgili cümleye bir bak ve daha önceki yarıslarda kime ve hangi pilotalara daha çok şans getirmiş bu olay bir düşün..

  7. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu ron ilah mıki sc'nin ne zaman gireceğini bilsin.Madem öyle bir durum var diğer takımlar da aynı stratejiyi uygularlardı ne gerek vear o kadar yüke…yani demek istediğim şöyle ya da böyle daha hafifti yoksa kendi takım arkadaşına o kadart fark atması mümkün değil..geçen yarışları dareferans alabilirsiniz..

  8. Kimi bi hata yapınca İtalyan basını başta olmak üzere üstüne çok fazla yükleniyorlar. Mclarenin pilotlarını böyle koruması, manevi olarak destek sağlıyodur.. Güzel bi şey..

  9. Memhmet Yılmaz ron onu SC periyotundan etkilenmemek için planlanandan daha erken pite alıcaz dedi tam olarak okumamışın haberi oku ondan sonra gel..

  10. mehmet yılmaz ron denisin o açıklamsını nerde yaptı acaba kaynak verirmisin…

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarenler kabuğuna çekilmişti son zamanlarda ölü toprağı atılıyormu ne:))

  12. Ben hep Ferrari'de fanatiklerin olduğunu sanırdım, meğer McLaren'de d eaz değilmiş. Kusura bakmayın ama görünen o. Ayrıca güvenlik aracının sağı solu belli olmaz. Konuya gelecek olursak, geride bıralması gereken bir olay, yoksa konsantre kaybı olacaktır. Yine de Hamilton'un bu kazayı seneler boyu aklından çıkaramayağaına inanıyorum

  13. bizde zati mclaren kazandı demedik hamilton kazandı dedik…elbette en çok zararı mclaren gördü…mesela Avusturalya da Heikki muhtemel ikinciliği kaçırdı SC girince…hamilton kazandı kelimesinden başka bi şey anlayan arkadaşlara da daha ne diyeyim yani…kapasitemiz içinde özür bu kadar abi ne yapalım:))))

  14. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    boş depo demek diğer rakiplerinden en az 4 tur erken girecek demek..pite erken gireceğini ben söylemedim…ron amcanız söyledi yarıştan sonra…hepsinin beraber pite girmesi de güvenlik aracından kaynaklanıyordu..yeterince açıklaycı oldu mu..

  15. SC'li yarışları Hamilton kazanıyor evet buda onun kazandığı yarışları ne kadar zor şartlarda kazandığını gösteriyor bu SC periyotları hep o öndeyken oluyor zaten sadece Monakoda işini yaramıştır SC kırk yılda bir olan bişi oldu yoksa bu SC konusunda en çok çeken takım McLarendir bunda kimsenin şüphesi olmasın..Zor yarışların adamı Hamilton oluyor genelde zorlu yarışları kazanıyor..

  16. ""nerden başlayayım kime üzüleyim kime küfredeyim bilemiyorum ama en başta aklıma gelen herkes pite girdigi anda 8 saniye benzin alırken bizim her yarısı monacodaki gibi full depoyla kazanacagımızı sanan ultra akıl yoksun takımımla başlayayım..zaten hızlıyız az benzin al devem et nedir yani,delirecem ya.lewisin yaptıklarını görünce evde teklemedik yer bırakmadım bu kadar saçma bir hareket olur mu ya,ama dediğim ona bunu yaptıran tamamiyle takımın onu aptalca orada tutması oldu…""
    evet fatihciğim bu senin yazdığın mesaj…yeri gelince takımına sövüyorsun ….yeri gelince pilotuna….sonra da bu yazdıklarını unutup aklı başında mesaj yazın diyosun….sonuçta bu kural var ve sadece mclaren için geçerli olan bi kural değil tüm takımlara geçerli olan bi kural…özellikle arkadaşlar mclarene uyuzluk olsun diye kaza yapıyorlarsa bilemem…ama hadiselere tek taraflı bakma da biraz objektif ol…yazdığımız yorumun neresi anormal anlayamadım….SC li yarışları hamilton kazanmadımı…yazdığımız bu…ama sen başka bir şey anlıyosan o senin fanatikliğindendir…:)))

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bazı arkadaslar ya okudugunu anlamıyor ya da geçmiş yarıslarda neler oldugunu idrak edecek bir kapasiteye sahip degil..guvenlik aracı olan butun yarısları kazanmısmıs da bilmem neymiş..yahu gecen yıl fuji de zaten lewis öndeydi guvenlik aracıyla yarıs basladıgında napsın yani guvenlik aracı var diye bekleyip birkac sıra geriye mi düşsün adam..aynı şekilde kanada 2007 de 4 kere girdi sc ve her defasında actıgı fark kapandı ne yani şi,mdi burda lewis için şans mı bu şanssızlık mı.o yarıs 5 saniye farkla degil de 40 saniye farkla bitecekti eee şimndi nerede şanslı bir durum?allah aşkına aklı basında yorum yapın surda ya..sadece monacoda işine yaradı sc o da sadece aradaki farkı kapattı,onu sc sonunda 1. yapmadı ama bu haftaki yartısta hem farkı kapandı hem de bu lanet olası kural yuzunden 2 sıra kaybetti pitte..

  18. boş depo diyenler boş deponun ne olduğunu açıklasınlarda bizde bilelim!!!! şu boş depo olayını görende 5. turda pite girmiş sanıcak!??

  19. ben yıllardır f1 izlerim ama ferrarinin bikez bile boş depoyla gittiğini görmedim nedense, çok ilginçtir bu:)

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Nasıl boş depo ilk 5 araç beraber girmedimi pite fakat boş depo doğrudur mclaren boş depo ile pite girdi peki ferrari dolu deposuyla aşınmış iyi performans veren lastikleriyle pite neden girdi

  21. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Bizim hamilton aptalca bişey yaptı diyecek halleri yokya..Beklediğim gibi hamiltonu göklere çıkarmışlar .ayrıca boş depoyla 7 sn fark yapman kadar doğal bişey de olamaz…

  22. doğru tavla oynuyorlar…

  23. tolga soydan avatarı

    ewet geçen sene kanadada şanslıydı.bu sene biraz daha şanssızlar.heikiye üzülmüştm.

  24. nasıl şans getirmiyor …hamilton bütün güvenlik aracının çıktığı yarışları kazandı…bu ilk …bunu da kazanacaktı da duramadı arkadaş..:)))bunlar yarış falan seyretmiyor herhalde….

  25. Hamiltonu her hatasında koruyarak ona toz kondurmayarak Mclaren ona en büyük kötülüğü yapıyor aslında.

  26. emiko emiko avatarı

    Video ya bakıp izleyin iki araç durduğu anda Lewis nerdeymiş.

  27. Haug: "Bu tip şeyler olur. Güvenlik araçlarıyla hiç bir zaman dost olamadım. O bir Mercedes ama bize şans getirmiyor" ve Ron Dennis:"Lewis araçların arkasını izliyordu, onların aksiyonlarına göre, biliyorsunuz fren lambalarımız yok" iki doğru söz:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir