Red Bull'un Zeminden Yana Endişesi Yok

yazar:

kategori:

Hindistan’da Vettel’in aracının altındaki tahta tabanın yere sürtmesi sonucunda çıkan kıvılcımlar Red Bull hakkında yeni şüphelerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Horner “Sanırım tahta plakanın ucundaki vidalardan birisi gevşedi ve düştü. Aracın altında başka bir şey yoksa öyle oldu ancak zaten bir tur sonra sorun kayboldu.” dedi.

Horner, Vettel’in lastikleri kontrolünün galibiyette büyük etkisi olduğunu düşünüyor.

Horner “Yarışa girerken tek pit mi yoksa iki defa mı olacaktı emin değildik bu yüzden yarışın başında lastikleri çok kullanmak istemedik.”

“Arkamızdakileri kontrol ediyorduk. Bu yüzden lastikleri tamamen kullanmadık.”

“Ardından araçta nasıl performansa sahip olduğunu görmek istedi ve tur bindirdikleriyle birlikte DRS açında yarım saniye kadar turu gelişti.”

“İlk bölümde çok güçlüydük ve ardından yarışı kontrol etmemiz gerekti. 2. bölümde uzun sürüşlerde bazıları sert lastikleri kullanırken çok agresif davrandılar bu yüzden biz çok fazla lastiklerin üzerine gitmedik.” dedi.


Yorumlar

  1. 2002-2004 yılları arası beni ilgilendirmiyor… bu gün bundan zevk alabilen varmı?? Ben Ferrari taraftarı değilim ve sadece ALonso seven birisiyim. Mücadeleyi seviyorum ve istiyorum.Senin yada birilerinin sevmiyor olmasıda bir gerçek olabilir yani sadece kazanmaya dayalı bir seyir yapabilirsin ama herşeyin hızlı değiştiği gibi bende bu gün mücadelesiz yarış izlemekden zevk almıyorum. O dönemlerde de insanlar sıkılmışlarki Ferrari marjin olarak pek çok kısıtlama getirilmiş.Hiçbirşey olmasa bile… test yasağının gelmesi ve Ferrari nin asıl bu şekilde geri kalması dikkate değerdir.RBR takımı gelişimini Rüzgar tünelinde yapan bir takımdır ve bu işi oldukça iyi yapan bir takmdır.Araçlarına getirilen sistem kısıtlamaları RB lerin geride kalmasını sağlamaz ve sadece kısa bir zaman için geride kalmalarını içerir. O gün kim izlemişse izlemişdir ama ben bu gün birbirine yakın – geçme geçilme seramonisinin yaşandığı yarışlardan keyf alacağım.

  2. Açıklama için saol dostum…

  3. O sezonların sıkıcı olduğu ne sen nede ben söylemiyoruz… o sezonlardan kazananlar dahi sıkılmıştılar. F2002 nin kopup gittiği yarışlarda dahi McLaren in patlamalarına kadar mücadelelerde olabiliyordu.Sadece Ferrari daha sağlam araç yapıyordu o kadar.Newey o hızlı değişimlere Ferrari kadar iyi uyum sağlayamıyordu.F2002 çok hızlıydı onun dışında McLarenler dayanıksızdı yada hatalı seçimler sonucunda kaybedendi.Hakinen ve MSC mücadele içinde boğuşurken MSC nin ayağının kırılması sonucunda Hakinen in kazanmasıda ayrı bir noktadır. Senna deyip övündüğünüz ve sizin ancak birilerinin dilinden okuduğunuz dönemlerin zevkinin sebebi mücadeleden kaynaklanıyordu.Ferrari senin bahsettiğin dönemlerde gri noktalardan faydalanarak o hızları yakalamadı.ARacın her noktasındaki detaylarda iyileştirmeler yaparak o gücü yakaladı.Ben , o bahsettiğin dönemlerde Ferrari taraftarı değildim ve yetmezmiş gibi tam karşısındaydım.Şurası bir gerçek ki … çok çalışıp grisiz başarıyorlardı.Herkes aracına normal hava ile şişirme yaparken Ferrari Karbondioksit ile bu işi yapacak kadar mesafe kaydetmişdi. RBR , esnek kanadın testleri geçebileceği kadar fiber dokusunu işleyip ve onu uygun karbon yapısıyla esnetip hız kazanabiliyor.Bu yapılan detay değildir sadece grisahaları kullanma şeklidir.Ben diyorum ki; RBR nin aracının Ferrari yada McLaren in araçlarına benzer bir hızı olduğunda griddeki yerleri neresiydiki bu kadar çok hızlanmaları gerekiyor?

  4. Birşey sormak istiyorum. 2002 ve 2004 yılları hakkında ne düşünüyordunuz? O sezonlar F1 için hiç sıkıcı değildi öyle değil mi? Sadece Kırmızı otomobiller kazanırken ve geriye kalan herkes sadece onları izlerken ne müthişti F1

  5. Tabanınızın ön tahtasının yüksekliğini ayarlanabilir yaparsanız ve tek pit yaptığınız için oldukça dip seviyede ayarlarsanız araç iyice hafiflediğinde yükseleceği yere DDRS ile azalan DF de olunca işde böyle yere sürtersiniz.Ferrari hafifledikçe müthiş hızlara ulaşamıyor ama yükseklik ayarlama sistemine sahip olan McLaren ve tablasının ayarlandığını düşündüğümüz RBR oldukça yüksek hızlara çıkabiliyorlar.Bir pit olması neticesinde net ayarlama yapamamış olna RBR bu hafta sonunda McLaren kadar hızlı gözükemedi ama inanın ki iki pit yapılmış olsaydı RBR nin daha hızlı olacağını söyleyebilirim.Kanadını esnetip daha hızlı olabiliyorlar,Zemine egzoz üfletip daha hızlı olabiliyorlar ve bunları yaparken kuralların kısıtlamasını aşmak amaçlı olarak yapıyorlar.Şuraya benzer güçlerde araçları koyup yarışalımdan öte hızlı aracımızla yarışın zühniyeti hakimdir .RBR kazanıyor ama mücadele izleyemiyen F1 de kazanabilecekmi?

  6. Ardından araçta nasıl performansa sahip olduğunu görmek istedi ve tur bindirdikleriyle birlikte DRS açında yarım saniye kadar turu gelişti.

    Sebebini söylemiş. Mantıklı da.

    Bildiğiniz gibi tur bindirirken de DRS açabiliyorsunuz. Yoksa bu yarışta Vettel'in DRS kullanma şansı yoktu.

    DRS açıldığında aracın arkasındaki downforce birden çok fazla azalıyor. Red Bull'un yeni DDRS sistemi kiriş kanadını (arka kanadın altında, zemine yakın, difüzörün üzerindeki geniş kanat) da stall durumuna geçiriyor ve downforce üretimini durduruyor.

    Böyle olunca araba sadece ön kanadın aşırı downforce üretimine maruz kalıyor. Arka süspansiyon yükseliyor, ön süspansiyon daha da alçalıyor. Araç öne eğimli bir hale geliyor ve muhtemelen sıralamada birazcık fazla alçak ayarladıkları sürüş yüksekliği, tabanın önündeki plakanın yere değmesine neden oluyor. Hele ki dedikleri gibi bu plakayı tutan bir vida düştüyse, bunun olması çok daha kolaylaşır.

    Aynı sorunun ilerleyen turlarda nüksetmemesinin sebebi bu sorundan çekinerek bir daha tur bindirirken DRS kullanmamış olması olabilir.

    Geçen sene Hamilton'ın aracında da benzer bir sorun olmuştu hatırlarsanız, kerblere girmemesi söylenmişti.

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Seyisler toplanmışlar yine illegal yorumları atmaya başlamışlar size kim ne inandırsın sizin pilotunuz birkere dansöz olmuş başarı gelmeyince araca sallıyor kendisi kazanamayınca massa iyi sanşla podyum alıyor kendisi kazanınca süperman peh peh peh

  8. birşekilde yapıyorsunuz ve kimsede çözemiyor FIA da dahil helal olsun demekten başka çare yok 🙂

  9. Aracın tabanından vida düşmüşmüş…1 tur sonra da düzelmişmiş…Horner yalancılıkta level atladı resmen, bari mantıklı bir yalan söyle. 1 tur sonra ne oldu peki, Vettel düşen vidanın üzerinden geçti de tekrar yuvasına mı oturup vidalandı bu vida? Aracın tabanı hileli, araç hafifledikçe yükselmiyor tam tersi yere yapışıyor ve bunu ya pit alanından ya da pilot araç içinden bir şekilde ayarlıyor. O vida düştü dediği turda aracı biraz fazla indirdiler, olan bu. Bir tur sonra da vida düştüğü gibi geri yapıştı Horner efendinin söylediği gibi, siz de yani hemen bir bit yeniyi arıyorsunuz, vida düştü işte uzatmayın…:)

  10. bunda bir bit yeniği var yere bukadar yakın taban görmedim yine hile kokuyor

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Araç hafifledikçe yerden mesafesi artacağına daha çok yere yaklaşıyor..İlginç..

  12. DreamOfWinD  avatarı

    Adamlar artık zeminide esnetiyorlar mübarek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir