Massa: "Yakıt Sorunu Olmasaydı Mclaren'lerle Mücadele Edebilirdim"

yazar:

kategori:

Yarışa takım arkadaşı Alonso’nun arkasında 6. sırada başlayan Massa, yarış içerisinde yakıt tasarrufu yapmaları gerektiği konusunda uyarıldı ve Massa yarışı 6. sırada tamamladı. Stefano Domenicali de Massa’nın antrenmanlarda uzun sürüş yapamaması nedeniyle yakıt hesabı konusunda sorun yaşandığını söyledi.

Massa “Maksimum sonuç muydu? Tabi ki hayır. Yarışta yakıt ve yaşadığım tüm sorunlara bakarsak, dürüst olalım fena sonuç değildi. Yarışın ilk başlarından beri yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldım ve öyle olunca hep performans kaybedersiniz.”

“Bunun yanında Fernando’daki tüm parçalar benim aracımda yoktu. Biraz performans da o yüzden kaybetmiş olabilirim. Bunun yanında 18. turdan sonra aracımda biraz downforce kaybettiğimiz doğru. Arka bölümde bir şeyler oldu ve bu yardımcı olmadı.”

“Sonunda daha önde bitirmemi engelleyen bazı küçük sorunlar oldu. Her şey yolunda olsaydı belki Mclaren’lerle mücadele edip onların önünde tamamlayabilirdik.” dedi.

Massa, Kimi Raikkonen’in Lotus’unun maksimum süratinin düşük olmasının kendisine yardımcı olduğunu kabul etti.

Massa “Çok zor bir yarıştı. Raikkonen’i arkada tutmak çok zordu; yarışın yarısından fazla yakıt tasarrufu yaptım. Arkamda o kadar yakın isimler varken aracı yakıt tasarrufu modunda sürmek hoş değildi. Düzlükte hızı çok iyi değildi ve bu önde kalmamı sağladı. Bir kaç puan kazandık ve önemli olan bu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Muammer UYAR avatarı

    arkadaşım biraz araştırsaydınız da yazsaydınız bi tarafımdan sallamadığımı anlardınız neyse…

  2. felipe'nin başlangıçta daha agresif olup, en azından uzun süre hemen arkasında gittiği button'ı geçmesini bekliyordum. ancak pat fry, felipe'nin cuma günü uzun sürüş yapamamasının benzin tüketimi konusunda doğru miktarı ayarlamada sıkıntı doğurduğunu belirtmiş; buna rağmen (her ne akdar süüş stilleri farklı olsa da) alonso'nun verilerinden faydalanarak uygun miktar tahmin edilebilirdi bana göre. yine de, hem uzun sürüş yapamadığından dolayı lastiklerin davranışı hakkında fazla bilgi sahibi olmayışı, hem de yarışın yarısından itibaren ekonomik modda gitmeye çalışması göz önüne alınırsa, arkasında 60 tur kendinden daha hızlı olduğu gözüken kimi'nin baskısı karşısında hatasız sürüş yapması güzeldi. ve yine benzin konusundaki soruna bakarak, yarışın başında button'ı geçmiş oslaydı bile, okonomik modda button'ın mclaren'ine karşı koyamayacağını da görmüş oalcak, yine arkasına mecburen düşüşünü izlyecektik. kısaca, mevcut durumda felipe'nin yarıştan çıkardığı gayet iyiydi bana göre.

    bazı parçaların massa'da olmayışını şimdi öğrendik. fakat sezonun bu noktasında, eğer takım aynı parçalardan 2'şer set üretecek akdar zaman bulamamış ve eldeki yeni parçaları şampiyonayı düşünerek alonso'ya takmış olabilir; ki bu da şu durumda gayet normal karşılanabilir. sıradaki yarışta massa için de bu parçalar yetiştirilecektir sonuçta.

    bazı arkadaşların "şöyle olsaydı böyle olurdu" tarzı söylemleri ilk kez burada duyuyormuş gibi eyyam yapıp, devekuşu gibi başını kuma gömüp bu söylemler karşısında yapmacıktan hede höde demeye çalışmasının komikliğine karşılık;
    haktan, hukuktan adaletten bi haber olanların, "üttüm kaçtım", "kazanayım da nasıl olursa olsun" "rabbena hep bana" tarzının arkasında durup, gerektiğinde en çirkef şekilde zafer kazanmasına karşılık ağızlardan çıkan tükrüğü yağmur sanacak kadar pişkin davranması, kızarmadan zaferi kutlayacak kadar rahat olması da bir başka ilginç noktadır. hak hukuk ve adalet kelimelerinin, bu tarzın savunucularına bu kadar garip görünmesi de gayet doğaldır.

  3. Kıçından uydurduğun "kendi tercihiydi" iddiası gösteriyor bize kimin sallayan işkembeci olduğunu.

  4. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Of be massa 😀

  5. görkeMassa avatarı

    ferrari rakipleriyle mücedele etmek istiyorsa alonsoya yardım etmek istiyorsa massaya aynı parçalar takılması lazım. kendi isteğiyle olurmu. ferrari getirmemişti. her pilot yeni parçaların takılmasını ister kendi aracına çok az kazanç bile olsak takılmasını ister. burda yanlış konuşmussun kardeş

  6. Muammer UYAR avatarı

    Massa bazı yeni parçalar benim aracımda yoktu demiş… Bu onun kendi tercihiydi.. Bazı yeni parçaları dayanıklılık sorunundan korktuğu için kullanmak hatta Hindistan a getirilmesini dahi istemedi. Bu bahane olamaz… Işkembeci lerde başlamış sallamaya hemen..

  7. Dünyanın kanunu bu
    Hakkı yenecek kadar ZAYIFSAN hak olarak gördüğünü,başkası sana çok görebilir,tipik zayıfların serzenişi burdada ortaya çıktı şöyle olsaydı böyle olurdu,babam obama olsaydı Amerikalı olurdum vırı vırı vırı

    Biride vebalden bahsediyor, FUKARA edebiyatının cami önlerinde daha geçerli olduğunu bilmiyor herhalde

  8. dürüstlüğün vede yürekli yorumlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum dostum.alonsocular kendi pilotlarından bir seans bile hızlı olsalar burnundan soluyan ispanyadaki boğalar gibi burada saldırıyolar.hem adamın hakkını yiyip hemde adamı yerden yere vuruyorlar.gerçekten bunun hesabını mahşerde verebileceklermi?

  9. Çok yazık Vallahi adamı bitirdiler resmen.Bunun vebalini ödeyemeyecekler.

  10. Kobay Massa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir