2012 Hindistan GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari F2012 – Yeni Difüzör

Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Felipe Massa, Hindistan hafta sonunda arka arkaya takımın yeni difüzörü ile eski difüzörünü test ederek kıyaslama yaptılar. Yenilenen difüzörün kenarlarında 1 numaralı bölgede küçük kanatlar, 2 numaralı orta bölümde ise 2. bir kanal bulunuyor. Yarışta sadece Alonso bu difüzörü kullandı çünkü takım Hindistan’a ancak bir adet güncelleme getirebildi. Ancak her iki sürücü yeni ön kanadı kullanabildi.

 

Red Bull RB8 – Burun Güncellemesi


Red Bull Singapur’da yeni, daha uzun ve düşük burnu tanıtmıştı. Hindistanda ise takım burnun alt bölümüne yeni ufak parçalar ekledi. Bu çözüm Lotus ve Williams’ın kullandığı kadar belirgin değil. Yenilenen burun cumartesi sabah Mark Webber’in aracında kullanıldı ve takım tam analiz için aero boyalarıyla teste çıktı.

 

Red Bull RB8 – Egzoz Güncellemesi


Red Bull Hindistan’da da aracın egzoz bölümündeki karoserde düzenlemelere gitti. Tork gücünü optimize etmek için takım arka bölümde piste göre egzozun uzunluğunu değiştiriyor.

 

Ferrari F2012 – Yeni Ön Kanat Kenarı


Ferrari’nin yeni ön kanat kenarları Hindistan’da cuma günü Alonso tarafından test edildi. Daha sonra Massa tarafından test edildi. İç fotoğrafta yer alan çözüm standart kullanılan kanadı gösteriyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir