Hamilton: "Alonso Taraftarıyım"

yazar:

kategori:

Hamilton “Kimin şampiyonluğu daha fazla hak ettiğini söylemem uygun olmaz. Ben Fernando’nun taraftarıyım, Formula 1’e girmeden önce bile onun taraftarıydım ve bu sene çok iyi sürdüğünü, herkesten iyi sürdüğünü düşünüyorum.”

“Sebastian aracındaki gelişme ile sene sonunda çok fazla gelişti. Ancak Fernando hâlâ zorluyor. Bugün (dün) olağanüstü sürdü ve hâlâ zorlamayı sürdürüyor.”

“Benim gözümde o gerçekten 3-4 defa dünya şampiyonu oldu.” dedi.

Vettel’in son dönemdeki başarısını değerlendiren Hamilton “Sebastian’ın son bir kaç yarışı domine etmesi sürpriz olmadı çünkü son senelerde Red Bull hep üstün oldu.”

“Aracı geliştirme konusunda çok büyük kapasiteye sahipler. Adrian sadece bir deha. Neler yaptığını hayal edemiyorum. O yegane birisi.”

“Onların hızını gördüm. Onlarla mücadele etmemin imkanı yoktu. % 200 sürüp çarpsam bile onlara yetişemem.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton: "Alonso Taraftarıyım"” için 141 yanıt

  1. ya bu tip pilotlarda ego olmaz adamlar aşmişlar egoyu . yok eziklik yapiyor yok kendini harciyor batida bu tür iltifatlara karşıdaki yucelmez. kişinin kendisi yucelir . aradaki mantalite farki bu işte. sizin bakış acinizla zaten edirneden oteye gidemiyoruz 😀

  2. FERRARİ AÇIKÇA SÖYLEMESE BİLE ARABAYI YARIŞA GÖRE AYARLIYOR
    YANİ AĞIRLIĞI YARIŞA VERİYOR
    SIRALAMA AYARI YAPSIN BAKİM McLaren GİBİ OLURDU ÖN SIRADAN BAŞLAR GERİYE DÜŞERDİ.
    BUNU ANLAMAK BU KADAR ZORMU YA

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Tom, sitemize yeni gelmişsin heralde..? Yada ben seni yeni görüyorum. Her neyse son yorumlarına baktımda seviye yerlerde geziyor, adeta pas pas olmuş. Biraz daha dikkatli yorum yap, ''karşımda ki adamı nasıl küçük düşürürüm'' amacı gütmeden yorum yap. Diğer yorumuna baktım yok kumda oyna felan fişman bunlar bu siteye yakışmıyor. Orta okul muhabbetlerini buraya taşıma…

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Her konuda anlaşamadığımız dememek lazım, tamam belki bazı konularda farklı düşünmüş olabiliriz ama her konuda farklı olsak ben zaten burada senden bahseder miydim?

    Dikkat ettiysen yukarıda zaten senin başına gelen talihsiz bir örneği verdim, sen de başka bir örnek sunmuşsun, zaten ikisinde de durum aynı. Yukarıda da yazdım; ortada fol yok yumurta yok, gelip birisi sataşıyor. Yazdıklarının altında bir mana aramış ama göz var nizam var, oradan da bir şeyler çıkarmaya çalışmakla, Tahir'in haber fotoğraflarına karşı olan söylemi arasında fark yok. Artık insanlar öküz altında buzağı arar oldu.

    Kaldı ki farkındasındır, bunu yapan sadece tek bir taraf değil, hangi pilot, hangi takım olduğu farketmiyor, her toplulukta bu tür kişiler var. Zaten benim yazım da, hiç bir kişiyi yada kurumu işaret etmiyor, her bir tarafta yer alan fanatik topluluğa yönelik, dikkatli okuduysan farketmişsindir ne demek istediğimi. Benim canımı sıkan, konu ne olursa olsun, bir tartışmaya girme çabası. Senden de ricam, bu tür yorum yapan arkadaşlar olursa cevap verme, bırak gitsin. Fanatik bir taraftara laf anlatmak imkansız, bunu biliyor olman lazım

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İyi çalışmılş uzun uzun yazmışsın, haklısın ama KISMEN, Anlamadığın yada atladığın birşeyler var, VET için serhan acar veya diğerlerinin eleştirirken kastettiği gerilerden gelip kazanmak olayını sadece KAZANMAK olarak algılarsan o zaman sayılarla kendi düşünceni doğruymuş gibi gösterebilrsin, çünkü tarihte zaten geriden gelip hep kazanan bir pilot olmak için diğerlerinin araçlarıyla arada bariz dereceda baskın bir aracın olmalıki, bu da pek mümkün olmayacağı için, zaten bu şekilde yarış kazanma istatistiği tüm pilotlar için çok azdır, hele bu VET için çok daha da azdır.Burada serhan acar ve diğerlerinin kastetiği gerilerden gelip yükselmek, podyum görmek (2-3 olmak) ve bunun gibi bariz etkileyici yarışlar çıkarmaktır, yani olayı sadece KAZANMAK olarak görme, Dediğimiz gibi VET de bu istatistikler hiç olmadığı yada yok denecek kadar az olduğu için (benim hatırlayabildiğimi hiç yok malesef) sürekli ilk2 çizgiden başlayan bir pilot için yetenekli en iyisi yok onunu gibisi gibi yorumlarda bulunmak aptallığın daniskasıdır. VET in gerilerden gelip neler yaptıklarını ise zaten izleyen arkadaşlar biliyor, orada yeteneği biraz daha fikir sahibi olabiliyoruz, tamam aracını iyi olması onun suçu değil fakat, kafalarda haklı olarak soru işareti bırakan acaba mclaren, ferrari yada lotus aracıyla yarışsa neler yapabilecek kazanabilecek yada podyum yapabilecekmi? Eğer Birgün öyle birşeyler olursa bizlerde bunu öğrenmiş oluruz, ama o zamana kadar VET bir çoklarının kafasında KOCAMAN bir ? olarak kalacaktır, 3 kez şampiyon dahi olsa yetenekleri konusunda rüştünü halen ispat etmiş değildir, Takım eğer VET kadar WEB in arkasında dursa bugün WEB 3 cü şampiyonluğa koşuyor olabilirdi ve o zaman abaca WEB için bugün söylenenlerde insan biraz UTANIR mıydı diye düşünüyorum, sen ne dersin?

  6. Selam, hemen hemen hiç bir zaman anlaşamadığım adaşım/kardeşim.

    Benimle ilgili olayın mantığı nedir biliyor musun? İşte budur.

    Resimde, Vettel'in ilk şampiyonluğu sonrası yazılan bir köşe yazısına yaptığım yorum var.

    Kişiler farklı ama kafa aynı kafa.

  7. kimide bundan sonra hiçbir zaman şampiyon olamayacak. durum en kötü ihtimalle 2-1 olacak.bunun yanında Alonso nun kazandığı parada daha çok olacak 🙂 raikkonen ne haklar yemiştir,kimbilir ne kadar çok nefret edeni varki bu kadar şansız bir adam.bunu düşün bir 🙂

  8. Ama cidden saçmalanmış kusura bakmayın, bu bundan iyi diye bikaç arkadaş yolda görse birbirini öldürecek. Ama cidden bazı yorumlarda çok güzel ve seviyeli, onlarda gereken beğeniyi almış zaten…

  9. be real…bundan mı bahsediyorsun? yıllar evvel mike tyson bir maça çıkıyordu. üzerinde tişörtte yazıyordu. ingilizce bildiğimi iddia edemem yalan yok.
    fakat tanımadığım bir insanı küçümseyecek kadar önyargılı düşüncesiz biri değilim. velevki bir hata da insanı batırmaz.
    sana bana kaba davranmanı gerektirecek birşey de yazmadım bu arada…

    haa 2 yıldır diyorum alonso ferraride şampiyon olamaz diye bu üçüncü sene olacak yine olamayacak. hak yiyerek hak kazanılmaz.

  10. O zaman ne diyelim, diğer takımlarda Newey'i transfer etseymiş…

  11. Hiç de mantıksız gelmiyor kulağa!

  12. (ÇOK özür diliyorum. Uzun bir yazı oldu. Ama önemli olduğunu düşünüyorum.)

    (Tüm haberlere postalıyorum aynı yazıyı !!! Mümkün olduğunca okunmasını istiyorum. Okuduysanız geçebilirsiniz.)

    Herkese selamlar arkadaşlar.

    Ben tarafsız izliyorum şampiyonayı. "İlla da benim sevdiğim kazansın!" fanatizmine girmeden mücadele izleyebilmenin hazzı inanılmaz! Öte yandan Vettel ve Räikkönen'i severim (uzatmamak için şampiyonluk favorisi olmayanları saymıyorum).

    Hemen kişisel görüşümü söyleyeyim: Bence de Alonso hak etti şampiyonluğu. %110 kapasiteyle çalışıyor ama bu Vettel'in hak etmeden kazandığı anlamına gelmiyor!

    Fanatikçe yorumlardan şikayetçi olarak bir araştırma yaptım. İstatistiklere göz gezdirdim.
    Sayıların "hiçbir şeyin göstergesi olmadığını" gözler önüne sermek için. Sebastian Vettel ve Red Bull'a neden böylesi bir düşmanlık var, anlamış değilim. Fanatizm gözleri kör ediyor.
    Sevmeyebilirsiniz. Hal ve tavırları gözünüze batabilir ama bu o kişilerin başarısız olduğu
    anlamına gelmez!

    Benim onları sevmem, Hamilton ve Alonso'nun kötü birer pilot olduğunu düşündüğüm anlamına gelmez! Karakter olarak da "doğal" davrandıklarını düşünüyorum. Kimse hakkında bir yorumları olmadı şu ana kadar (* dipnot). En azından şampiyona rakiplerine sataşma yok. Gereksiz övgü yorumları yok. İşlerini yapıp, çekip gidiyorlar. 2006'da Alonso'nun, yine 2007'de Alonso'nun, 2008'de Lewis Hamilton'ın baskı altında nasıl da çirkinleşebildiklerini tüm dünya gördü (** dipnot). En azından, kazandıklarında ne kadar nazik olan bu kişilerin, kaybettiklerinde nasıl da suratlarının sirke sattığını. İnsansın, tabii ki kazanmakla kaybetmek bir değil. Şampiyonluğa oynuyorsun, tabii ki kazandığında da kaybettiğinde de şampiyonluğa yarışmayan bir Jarno Trulli gibi yüz ifadelerin arasında küçük farklılıklar olamaz. Ama profesyonelsin. Dolayısıyla, hislerini içinde tutamama lüksün YOK! O zaman sokaktaki adamdan ne farkın kaldı? Tabii ki Vettel ve Räikkönen de kazanınca seviniyor, kaybedince üzülüyor ama doğal davranıyorlar. Jenson Button, Massa, Barrichello… Aklıma ilk gelenler. İşte doğal davranmakla, zorlama kibarlık arasındaki fark! Centilmenlik kaybederken belli olur. Kazanırken değil. En önemli örnek Mark Webber'ı unutuyordum az kala. Kibar mı? Hayır. Yeri geldiğinde nasıl sokuyor lafı? Ama doğal. En önemlisi de: haklı!!!

    Hani, nerede Fernando Alonso'nun sezon başındaki nezaketi? Sebastian şampanyayı dökerken
    gülüyordun (Almanya). Şimdi ??? Kaybederken de, herşeyi geride bırakıp eğlenebilen Sebastian, kafasının içinde sürekli şampiyona hesabı gezdiren, çaktırmamaya çalışan ama aslında hırsından yerinde duramayan Alonso…

    Sayılara gelelim:

    Vettel, pol pozisyonu kazanıp, hızlı aracı sayesinde kazanmakla eleştiriliyor. Girin bakın sitesine, Serhan Acar bile aynısını söylüyor iki-üç yarıştır. "Vettel'in ilk üçün gerisinden gelip kazandığı bir yarış yok" lafını çok vurguluyor. Bu laf da, zaten halihazırda kıvılcım bekleyen fanatiklerin ekmeğine yağ sürüyor. Bakalım sayılar ne diyor? En iyi üç pilot + Efsane Ayrton Senna istatistiklerine bir göz atalım hep beaber.

    Pol pozisyonun hiçbir anlamı yok. Onu galibiyete çeviremediğiniz sürece. Demek ki pol pozisyonu galibiyete çevirmek de bir meziyet! Asıl önemli olan neticedir çünkü.

    Hemen hatırlayalım: Ayrton Senna 161, Fernando Alonso 194, Lewis Hamilton 107, Sebastian Vettel 98 yarışa çıktı.

    Pol pozisyondan yarış kazanma oranları:

    (Yarış neticesine bakıyorum. "88 Brezilya'yı kazanmış ama diskalifiye olmuş" kısmı bizi ilgilendirmez)

    1- Alo (14/22)
    2- Vet (19/35)
    3- Ham (11/24)
    4- Ayrton Senna (29/65)

    *** Çocukların üçü de bu oranlamada Ayrton Senna'dan bile daha iyiler. Helal olsun !!!

    "Sebastian ilk üç sıranın gerisinden gelip de bir yarış kazanmadı" konusu. Burayı iyice dikkatinizi vererek okuyun lütfen:

    Ayrton Senna (kimilerine göre gelmiş-geçmiş en iyi pilot!), toplam 41 galibiyetinin 39'unu ilk
    üç sıradan kazandı!!! 4. ve 5. sıradan gelerek kazandığı sadece 1'er yarış var!!!

    (Şimdi, '88 Japonya'yı hatırlayabilirsiniz. Pol pozisyondan başlayıp, 14. sıraya düşüp, yarışı
    kazanmak. Evet, İNANILMAZ bir başarı. Ama onu yapabilmesi için de, o turbo motorlu McLaren Honda'ya ihtiyacı vardı! "Schumacher, Vettel, Alonso, Hamilton araba ile kazanıyorlar" diyenlere bu cevabım.)

    88'in şampiyonluk kısmını da irdelememiz lazım bu noktada (çünkü çok önemli.Belki de ciddi bir kısmınızın ŞOK olacağı bölüm!): Senna 94, Prost 105 puanla kapattı sezonu. Senna şampiyon oldu. Nasıl mı? Diskalifiye durumu olduğunu düşünüyorsanız unutun. Öyle birşey olsaydı f1.com'da diskalifiye edilmiş şekliyle yazardı. O yıllarda şampiyonluk hesabı yapılırken en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş. Ayrton Senna ancak bu şekilde şampiyon olabildi.
    Yedirebilirseniz. Ben yediremiyorum. Benim gözümde Prost şampiyon. Günahım kadar da sevmem. Ama bu hesaplama da tam bir saçmalık, dürüst olmak gerekirse.

    İşte, yerlere göklere sığdıramadığı"m"ız, benim bitirme tezimin ithaf kısmında TAM sayfa yer
    verdiğim efsane pilot Ayrton Senna… Şimdi istatistiklere bakıp da "Haaa, Senna da aslında şişirmeymiş, fosmuş mu diyeceğiz?". ASLA !!!

    Gelelim Alonso'nun ilk üç sıranın gerisinden gelerek kazandığı yarışlara:

    Parantez içindeki açıklamalar benim yorumlarım DEĞİL. “Açıklamalar”. Okuyunca inkar edilebilecek, göreceli bir durum olmadığını göreceksiniz zaten. Çünkü bu konuşmalarda kastedilen şey "geriden gelip, yakalayıp, geçmek!". Yani: “Yenmek!” .
    Örnek vermek gerekirse; Sebastian Vettel Singapur'da Lewis Hamilton'ı KAĞIT ÜZERİNDE mağlup edebildi. Yarış dışı kalmasaydı, bence imkansızdı! Alonso'nun 2005 Japonya'da 16.lıktan 2.liğe tırmanışı, aynı yarışı Räikkönen'in 17. sıradan başlayıp kazanması. Hamilton'ın 2008 Almanya'da 6.lığa düşüp, tekrar yarışı kazanması (günahım kadar sevmem ama İNANILMAZDI, kapaktı!) gibi şeylerdir geriden gelip yarış kazanmak (Serhan Acar’ın da kastettiği başarı göstergesi). Yani, aşağıda vereceğim açıklamalara itiraz etmeden bunu düşünün! "Yakalayıp, mücadele edip yenmek"ten bahsediyoruz.
    Açıklama olmayanlar: "Diyecek laf yok. Tebrikler!" demek.

    1-) 2005 Avrupa (6. sıradan) (Son Turda Kimi Räikkönen lider giderken yarış dışı kaldı)
    2-) 2006 Bahreyn (4. sıradan)
    3-) 2006 Japonya (5. sıradan) (Lider Michael Schumacher yarış dışı kaldı)
    4-) 2008 Singapur (15) (Açıklamama gerek var mı? İtiraf edilmiş bir şike!!! Kendi suçu yok ama kurgulanmış tiyatroyu bir galibiyet olarak hazmedebilecek misiniz?)
    5-) 2012 Malezya (8. sıradan) (sezon başındaki lastik kumarlarının olduğu yarışlar. "Jackpot!" diye kestirip atmak büyük haksızlık olur ama hatırlayınız: Williams bile yarış kazandı! Yine de tebrikler. Sergio Perez'in baskısını ÇOK iyi savuşturdu.)
    6-) 2012 Avrupa (11.sıradan) (Sebastian Vettel liderken yarış dışı kaldı)

    Şimdi Alonso tarfatarları ve sunucu Serhan Acar'a sormak istiyorum: "Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. Bunların kaçta kaçı "geriden gelip, yakalayıp, mücadele ederek yenmek?" Alonso fanlarının kaçta kaçı bunları gerçek birer galibiyet olarak görüyor? O zaman Vettel de 2012 Singapur'da Hamilton'ı ezip geçti. Çok komik, değil mi?

    Gelelim Hamilton'a. Kişisel düşüncem: geriden gelip yükselmekte ben bu adamı (günahım kadar sevmesem de) TEK geçiyorum. Kore'de titreyen sağ arka tekerlekle, dansöz gibi çalkalanan otomobille puanı kapmasını bildi. 2008 Almanya'dan da az önce bahsettim. Yarış içinde liderken pozisyon kaybedip, sonra PİST ÜZERİNDE o 5 kişiyi tekrar geçip yarışı kazanmak !!! Daha bir laf kaldı mı geriye?

    Hamilton'ın da 4.lükten daha geri bir pozisyondan başlayıp kazandığı yarış YOK!

    1-) 2008 İngiltere (4.sıradan) (Ferrari'nin yağmur kumarı tutmayınca, Kimi MUTLAK galibiyetten oldu. Liderlik mücadelesi olmadı pist üzerinde)
    2-) 2009 Macaristan (4.sıradan)

    *******************
    SONUÇ:
    Tüm bunları anlattım. 3.lükten daha geriden gelip yarış kazanamamak? Bunu sürekli vurgulayıp da (ister-istemez) bir adamı başarısız gibi göstermek. İster katılın, ister katılmayın. Kişisel görüşüm:

    Fernando Alonso 2012'nin EN İYİSİ. Ama bu "Sebastian Vettel şampiyonluğu hak etmiyor" demek için geçerli bir sebep değil. Hatta Hamilton için bile. Ama herşeyin bir araya getirilmesi şampiyonluğu kazandırır. Buna da 2005 yılında kendi demecinde kullandığı cümlelerle örnek vereyim de fanları itiraz edemesin: "Neden herkes beni şanslı olmakla suçluyor, anlamış değilim. Bu bir motor sporu ve bu otomobilin hazırlanması için 1500 kişi emek veriyor. Birileri işini tam yapıyor dile 'şanslı' olarak mı adlandırılmalı?". Hatırlayacak olduğunuz üzere, geçtiğimiz aylarda Kimi kendisini "şanssız" olarak nitelendiren (başta ben olmak üzere) kişilere kapak niteliğinde bir demeç vermişti: "Şansa inanmam. Ben yarışı lider götürürken arabam yarış dışı kalıyorsa, bu, birileri işini düzgün yapmadığı içindir" demişti.

    Bu arada Fernando Alonso’nun “yenilmez-yıkılmaz” olarak görülen Schumacher’i, onun varlığında ve rekabetçi olduğu zamanda (2006) yenen tek pilot olduğunu hatırlayalım (sezonun ilk yarısında Renault hızlıydı, son yarısında Ferrari tartışmalarına girmeye gerek yok bence).

    Çok uzattım. Kusuruma bakmayın.

    Eğer kesinlikle okumamı istediğiniz bir cevap yazmak istiyorsanız (her post ettiğim sayfadan göremeyebileceğim için): schumi_senna@hotmail.com adresine mail yazınız. Mailimi yazmıyorum forma. Sürekli olarak “Falancı/filancı sana cevap yazdı” uyarılarıyla mail kutum dolmasın diye. Mail adresime de dikkat çekiyorum bu arada 🙂

    Hepinize selamlar, saygılar!

    *******************

    Yazıyı bozmamak için iki dipnot koydum. Yukarıda işaretliler zaten:

    (*)(Narain Karthikeyan'a dediği laf var tabii ki ama kendinizi onun yerine koyun. 63 yıllık rekabetin ZİRVEYE ulaştığı sezonda, tur bindirilmeyi bile becerememiş bir pilota, o kızgınlıkla söyledi (4.lük garantiydi. Jenson Button'ı da biçti Narain efendi). Olmamalıydı tabii ki. Ama oldu. Hamilton'a "aptal" demediğini de söyledi ama bazı gazetecilerin abartmaları dünyanın her yerinde aynı demek ki!)

    (**)(2008'de Hamilton'a örnek soracak olursanız: İtalya'da Mark Webber'ı pist dışına itmesi.
    Belçika'da Kimi'nin arkasından şikanı kesip, sonra "yol verdim ama" diye mızmızlanması. Şikanı kesmeseydin giremezdin o hava koridoruna. Madem ki "aynı" şey, o halde şikanı kesmeden yapsaydın! Japonya'da sert frenajla Kimi'yi biçmesi!!! Felipe Massa ne yaptı? Laf sokuşturdu mu? Tartışma yaptı mı? Ne oldu 2007'de Massa'yla o samimiyetler? Podyumda şakalaşmalar? Demek ki onu ciddi bir rakip olarak görmüyordun o zaman. Rakibin olunca tornistan…)

  13. iki sevmediğim pilot bir birine hayran şasırmadım.Raikkonen farkı burda ortaya çıkıyor işte.gülmüyor etmiyor buz gibi neyini seviyorsunuz diyorlar ya işte bu yüzden seviyoruz başkalarına yalakalık yapmıyor

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Avukat mod on.
    1 paragrafa karşı 4 paragraf cevap verme sebebimi anlamadıysan, yorumumuda okumamışsın demektir. Tahir kısaca Hamilton, Raikkonen'i geçti diye kestirip atmış. Bende bu geçişlerin sebebini açıkladım. İyi idrak edin diyede uzun uzun yazdım. Senin gibi birisi nasıl olurda bunu anlayamaz, anlamadım..?

  15. bu vettel kopleksi nedir arkadaş . pilotlar vettel,i görünce korkudan saçma sapan konuşuyorlar aga

  16. Lewis biraz fazla yağlama yapmış galiba, herhalde birkaç yıl sonrası için Ferrari de kendine koltuk hazırlamaya çalışıyor gibi

  17. sen benimsin avatarı

    la hamiltoncular böyle eğilin sizde alonsonun karşısında. o en büyük pilot düşmanlar bile kabul ediyor bi siz kaldınız. alonsonun önünde eğilin ki bu zaten kaçınılmaz.
    sağda solda da laf attığınızı görmiyim artık. saygılı olun saygı duyun!

  18. şu yoruma bak, F1'in ve dolayısıyla dünyanın gelmiş geçmiş en iyi pıilotlarından birine ettiği ithama bak; ''bu kavruk'' hem aşağılayıcı, hem de melez olmasından dolayı yapılan ırkçı bir hakaret.

    kim kimi niye kıskansın, vettel isterse o 1 saniye hızlı redbuluyla, yanında da rekabetçi olmayan takım arkadaşıyla isterse 15 şampiyonluk daha kazansın, kendini kanıtlayacak bir takım arkadaşına sahip olmadıkça herkes hamiltonun da, raikkonenin de, alonsonun da schuminin de ondan iyi olduğunu bilir. 2009-2010-2011-2012 hep en iyi araç vettel beyde. 2009'da brawnla aşağı yukarı aynı hızdalardı. yani yine en hızlı araçtı.

    webber nerdeymiş, webber yeni ön kanat vettele takılırken izlemekte. ve zaten webber rekabet seviyesi yüksek olmayan bir pilot. yok bir de webbere de yenilseydi.

    doğru diğerleri şampiyon olduklarında araçları hızlıydı. ama tur başına bilmem kaç saniye değil, veya yarışı 20 saniye ilerde bitirebilecek araçları değil, rakiple dişe diş mücadele ettikleri araçları vardı. vettel'in bir kez şampiyonla eşit aracı oldu 2009, o yıl da kazanamadı zaten.

  19. burak evmez avatarı

    o saçma yorumlar sen gelip buraları provoke edince başladı

  20. burak evmez avatarı

    çok objektifim çünkü o yarıştaki 4 ya da 6 puan bile önemliydi alonso için ya vettel sorun yaşayıp 2.olsaydı alonso da yarış dışı kalsaydı yine vettel olurdu şampiyon biraz objektif bakın olaylara ayrıca zorunuza gitmesin olan bu saçma sapan yere alonsoya laf da etmeyin

  21. tamam royal bundan sonra raikkonen hakkında kötü yazılar yazmaz.Sen beğendin ve bravo dedin ya .

  22. yorum yazmaya yeni başlamış puhahahahaha:)

    senin gibi her alonso haberine atlayan içi fesat dolu birinin yıllardır yazmadan okuyor olması yalanın ağababasıdır.Kimi kandırıyon sen.

  23. Aptalca tartışmalara izin veriliyor diye aptalca tartışmalar yaratmanın alemi var mı ?

  24. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Öncelikle; Formula1 pilotlarının dünyanın egosu en şişkin sporcuları olduğunu unutmayın.
    Lewis'in bu yorumu bence biraz da kendine pay çıkarmaktır. Çünkü Alonso'yu mağlup edebilen tek takım arkadaşı Lewis'ti. Yani Lewis diyor ki 'Alonso süper, harika müthiş ancak ben onu yenmiştim'…
    Bir de 2008 Brezilya'da şampiyonluğu Lewis'in elinden alıp Massa'ya veren kişinin Vettel olduğunu hatırlayın. Ancak hesapta olmayan Timo Glock vakası Lewis'in giden şampiyonluğu tekrar kucağında bulmasına yol açmıştı. Bu yarış öncesi Vettel 'şampiyonun Massa olmasını çok istediğini belirten' demeçler vermişti. Lewis'in Vettel husumetinin başlangıcının burada başladığını tahmin etmek pek de güç değil.
    Yani hamilton'ın bu yorumlarına pek de şaşırmıyorum…

  25. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Yorum yazmaya yeni başladım haklısın. ama yorum okuma geçmişim epey eski. sen de dahil, aybars, espoir, onur ömer, xtrabit, m1chael, renault engine gibi yorumcuları takip ettim çok zaman. 1 ay önce filan yorumlar çok daha kaliteliydi, aptalca tartışmalara izin verilmiyordu. bir süredir hiç kontrol yok, sataşmanın ilerisine gitti insanlar.

    merak etme, saygılar!

  26. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Michel Nostradamus 15.10.2012 08:12:19
    Bu kullanıcı muhtemelen aşırı Alonso taraftarları tarafından saldırı amaçlı kullanılan bir ortak hesap. 5-6 kişi kullanıyor ve hangisi online ise görevini yerine getiriyor.

    Olur da yanılıyorsam ve bu hesabı tek bir kişi kullanıyorsa kullanan arkadaşa saygım sonsuzdur. Umarım silkelenir ve kendine gelir. Tatmin olmanın daha güzel yolları mevcut.

    Tereciye tere satmak? Bir Copy-Paste mucizesi denemişsin ama ters tepmiş.

    Dikkat edin, filmin sonunda hep iyiler kazanacaktır!

  27. Bu hesap 5 6 kişi tarafından kullanılıyor,yada bu arkadaşımız f1i pek takip etmiyor.5-6 kişi diyorum çünkü eğer bir kişi bu düşüncelere sahipse gerçekten durum vahim kendisi için..

  28. Sen daha evde havuz problemleri çözerken o bahsettiğin arkadaş burada yorum yapıyordu haberin var mı ? Yorum yazmaya başlaması 2 ay olmamış biri için fazla iddialısın :))

  29. Yorumun 1 paragrafını göz önüne alıp,buna 4 paragraf cevap vermek ne anlama geliyor anlamadım.Tahir'in anlatmak istediği bu değil ki ?

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sen objektifmisin? Hiç güleceğim yoktu. :))

  31. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Aradaki kalite farkına dem vurmuşsun ama, yorumunu okuyunca kendinle çeliştiğini farkettim. Hamilton ve Raikkonen, karşı karşıya geldiğinde kazanan Hamilton, oluyordu diyorsun peki. Ama olaylara at gözlüğüyle bakma. Malum arşiv kaynakların çok iyi. Yemeden içmeden milletin eski yaptıklarını kontrol ediyorsun.

    2007 Monza'da Hamilton, Raikkonen'i geçmiştir. Peki arada ki lastik farkını biliyormuydun? Raikkonen'in, yedek araçla yarıştığını biliyormuydun? Ha birde o hafta Mclaren'in, uçtuğunu biliyormuydun? Bilmiyordun. Çünkü bilmek istemiyordun. Sana göre Hamilton, Raikkonen'i, bir şekilde geçmiş gerisinden banane diyorsun. Madem arşiv tutuyorsun, o zaman işini doğru düzgün yapta yalan yanlış bilgi verme herkese.

    2008 Canada'da Hamilton, çok saçma, basit bir hata yaptı Raikkonen ve kendiside ağır bir şekilde ödedi bunu. 2008 Spa'da Hamilton, telsizinden takıma Raikkonen'i, geçebilmek için yağmura ihtiyacım var dediğini biliyormusun? Yağmurun yağdığı tur fark 1.5 sn iken, sonra ki tur atak girişiminde bulunuyor. 2 turda 1.5 sn farkı kapatıyor. Burada pilotajdan bahsetme bana Ferrari'nin, yağmurda lastikleri ısıtamadığını, Mclaren'e oranla çok yavaş kaldığını biliyorsun, biliyoruz. Bir sonra ki hafta yine yağmurlu Monza yarışı vardı. Raikkonen, 14 sıradan Hamilton, ise 15 sıradan start aldı. Hamilton, yarışta Raikkonen'i geçti ve pist kurumasa 6.sıradan kalkan Massa'yı dahil geçecekti. O gün zaten izleyenler bilir Hamilton, pist kurumasa podyuma bile çıkardı. Yağmurlu pistte adeta uçuyordu o gün. Madem Hamilton, mücadelelerden galip geliyor diyorsun nedeninide araştırmalısın.

    Ha sen burdan şu anlamıda çıkarırsın. ''Sana kalsa zaten Raikkonen'i, kimse geçemez'' Böyle bir mantaliteye sahip değilim sen söylemeden, ben söyleyeyim.
    Hamilton, çok iyi bir pilot başarılı bir kariyerede sahip ve çok hızlı. Bunları inkar edemeyiz. Düşünsene çaylak sezonunda Alonso, gibi çifte dünya şampiyonu pilotu madara etti. Bundan daha iyi ne olabilir ki…

    ''Mclaren fanlarını ve ağır abilerini karşılarına almamak adına gıkını çıkaramıyorlardı.Tabi bunda düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı da vardı.''

    Son olarak şu yazdığına itafen söylüyorum, senin için fesat.

  32. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Hamilton Alonsoyu iyi tanır.Birlikte çalıştılar.O yüzden birbirleri hakkında söyledikleri sözler tamamıyle gerçektir.Alonsonun , altında iyi araç olmadan da kazanabilecek olan kişinin Hamilton olduğunu söylemesi doğrudur.Buna itirazı olan var mıdır?
    Gridde iki pilot vardır.Ham-Alo

  33. Vettel taraftarı olmasam da adamın gerek Alonso, gerekse bu kavruk tarafından ciddi ciddi kıskanıldığını düşünüyorum…Vettel çatır çatır yarışıyor, kazanıyor, kazanacak ta…bir problem yok…değişmeyen tek argümanları "yok efendim neymiş Red Bull çok hızlıymış" …Red Bull'un hızlı olması Vettel'in suçu mu…o zaman Webber nerelerde üç senedir? …ya da Hamilton olsun, Alonso olsun hanginiz şampiyon olduğunuzda aracınız yavaştı? zevzekler, adam sizin gibi boş boş konuşacağına yarışıyor kazanıyor…olması gerektiği gibi…

  34. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Onur Ömer Öztürk'den, inciler. :))
    Sen destan bile yazsan ben, senin yorumlarını okurum ve okurkende hiç sıkılmam ayrıca yapmış olduğun analizlerde son derece haklısın. Hani ''lafı gediğine koydu'' diye bir söz vardır ya, işte tam öyle senin kide yorum yapmıyorsun yapmıyorsun, bir yapıyorsun başta ben olmak üzere herkesi mest ediyorsun. Sitemizden eksik olma, seni sürekli görmek istiyoruz aramızda.

  35. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Sitenin resimlerinden bile şikayet edip, sadece Fernando 'Patron' Alonso koyu taraftarlığından level atlayıp, yandaş fanları yanlı inceleyip, geçmiş yorumları okumadan yorum yazmayan arkadaş gelmiş şimdi rakip taraftar analizi yapıyor.

    İşte iki taraftar grubu arasındaki kalite farkı burada görülmektedir.

    Kesinlikle!

  36. vettel şuan formula1 süperstar,ı değil diyen beri gelsin

  37. yürü be vettel seni kim tutar . arkadakiler toz yutmaktan abuk sabuk konuşmaya başladılar

  38. demek vettel,i kimse çekemiyor . tabi yine şampiyon olursa bir daha vettel,i kimse durduramayacak onun için böyle konuşmaları normal

  39. hamilton ,la alonso,yu toplasan bir vettel etmezler boşuna çene yormayın

  40. kardeş sen çok komik adamsın . yani mclaren ve ferrari yavaş öylemi .bu yazdıklarına sen inanıyormusun

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vay vay vay ortalık yine karışmış eteklerdeki kinler yine kusulmuş.

    Hamilton Alonso hakkında ilk defa bu şekilde konuşmuyor.Defalarca buna benzer hatta daha üst seviyede demeçleri olmuştur.Tabi o zamanlar Hamilton Mclarenin öz pilotuydu.Rai fanları HAmiltona tek kelime dahi edemiyorlardı.Aslında Kimi fanları HAmiltonu sevmezler.Spa ve kanada faciaları halen içlerinde kalmıştır.Kimi ve Hamilton ne zaman arka arkaya gelseler %95 mücadeleyi kazanan HAmilton oluyordu. Mclaren fanlarını ve ağır abilerini karşılarına almamak adına gıkını çıkaramıyorlardı.Tabi bunda düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı da vardı.

    Peki şimdi ne oldu.Hamilton artık Mclarenin öz pilotu değil.BAzı mclarencilerin " lewisten soğumaya başladım" sözlerini baz alarak yavaş yavaş Hamiltona da laf giydirmeye başlamışlar.BAzıları o kadar ileri gitmiştir ki ""mclaren büyük bir beladan kurtuldu"" diyebilmiştir.Hele mercedeste sürmeye bir başlasın işte o zaman demediklerini bırakmayacaklar.Takımını sattı, twitter ,melbourne vsvsvs.Onların bu lafları birkaç öy önce söylemesi hayal bile edilemezdi.

    Hamilton Alonsoyu her zaman övmüştür.Raiyi ise ayın yılın başı bir ya da iki kere. O da döndüğü için mütevazilik olsun diye övmüştür.Hamiltonun raikkoneni övdüğü habere baktım hiçbir Alonso veya Ferrari fanı saldırmamış.Öte yandan son günlerdeki raikkonen haberlerine baktım orada da saldırı yok.Saldırıyı bırakın nerdeyse tenezzül dahi eden olmamış.Üstelik 2013 resmi haberinde bile.Sadece AvantiFerAvanti arkadaşımız iyi dilek sunmuş o kadar.

    İşte iki taraftar grubu arasındaki kalite farkı burada görülmektedir.

  42. bu adrian newey nasıl deha oldu arkadaş mclarende Shumi,li ferrari,ye hep kaybetti .alonso,yla 3 4 yıl beraber çalıştı mclarende ne yaptılar . redbul iyi ise. vettel çok daha iyi . alonsoy,la hamilton.u arka cebinden çıkarır

  43. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Tamam, haber ilginç, ben de kabul ediyorum, üzerine de çok yorum yapılır, hepsine tamam. İyi de ben yorumları okudukça güldüm arkadaşlar. Herkes çıkmış birini savunmuş, birine laf atmış, şu şöyle bu böyle… Benim babam senin babanı döver demediğiniz kalmış, onun haricinde hepsi var. Biraz hoşgörü, biraz sağ duyu. Baktım, Kimi bile konuşulmuş yani, onun ne alakası vardı anlamadım.

    Son zamanlar yazmıyorum, yorumlara bakıp çıkıyorum, ama gördüğüm yorumları bile neden okuyorum diye de sormak lazım. Daha geçen gün, Cumartesi sıralamalar sonrası; Onur Aybars kardeşim bir analiz paylaşmış, yorum falan da yok yani, sadece rakamlar var, bir kaç Alonso taraftarı da çıkıp diyor ki, sen zaten hep Alonso'ya nasıl giydirsem diye düşünüyorsun. Ortada fol yok yumurta yok, yine de sataşılıyor, ben bunu anlamıyorum. Hadi diyorum, adamın biri kışkırtıcı bir yorum yapar, biri de dayanamaz karşılık verir, ki karşılık bile vermemek lazım ama neyse, konu uzar gider. E kardeşim, sen ortada bir şey yokken de bunu yapıyorsun ki. Şimdi Alonso taraftarları yine bana saracak, biliyorum ama konu sadece onlar olsa yine iyi, bakıyorum; Vettel taraftarları iyice zıvanadan çıkmış, ağızlarından çıkanların her hangi bir mantıkla uzaktan yakından alakası yok. Ha diğer taraftarlar çok mu farklı, McLaren'den tut, Kimicilere, elle tutulur 5-6 yorum var, gerisi faso fiso, hikaye, sidik yarışı. Bırakın arkadaşlar bunları, kim hızlı kim yavaş bana ne.

    Alonso bu yıl çok iyi miydi, iyiydi. Hatta en iyi pilottu, herkes Alonso'yu övüyormuş, över tabi. En yakın rakibinden 2 gömlek üstündü çünkü. Hamilton'a bakın, geçen yıl neredeydi, şimdi nerede? Adam bütün problemleri bir yılda çözdü, bu adama kim oluyor da laf ediyor. Politik açıklama yapmışmış vs. F1'de politika ilk defa mı oluyor? Helmut Marko her hafta çıkıp politik oyunlar oynamıyor mu, oynuyor. Peki suçlu mu yani, niye olsun ki, bu da rekabetin başka bir yönü, çok normal. Marko Alonso'yla Hamilton'ın arasını açmak için ne dedi; Vettel'e karşı birlik oldular, Vettel'den puan çalmaya çalışacaklar vs, bunu söylediği zaman şampiyonluğun en büyük 2 favorisi Hamilton-Alonso'ydu. Sonuçta Hamilton-Alonso bu numara karşı misilleme yapıyorlar, birbirlerini öven açıklamalar yapıyorlar. Oyun tersine döndü, olan bundan ibaret.

    Vettel şampiyonluğu haketmiyor muymuş. Bal gibi de hakediyor işte, Alonso ve Hamilton'dan daha kötüydü ama bu iş pilotlardan mı ibaret sanki, F1'le GP2 karıştırılıyor bazen, burada araçlar eşit değil, hangi takım iyiyse o kazanır. Bu takıma pilot da dahildir, yönetim de dahildir, araç da dahildir, politika da dahildir. RBR'nin aracı iyi mi, e o zaman adamlar şampiyonluğu hakedecek bir araç yapıyorlarsa şampiyonluğu da hakediyorlardır, bu kadar basit. Ha Alonso ondan iyiymiş, iyiyse iyi, ne yapalım yani. Ferrari'de Alonso varsa var, RBR'de de Newey var, biri adam da diğeri zurna mı?

    İşiniz yok gücünüz yok, sidik yarıştırıp duruyorsunuz, başka bir şey değil. Neymiş, Alonso niye Petrov'u geçememiş, cevap bekliyormuş. Yani gelin cevap verin, bize malzeme çıksın, azıcık birbirimize bulaşalım diyor adam resmen. Birileri de bu oyuna uyuyor cevap veriyor. Sonra da bakıyorsun, onu saymam bunu saymam. Ben 5 yaşımda bıraktım o oyunları, ilkokulda bunu yapan adamla oyun oynamazdım, hadi lan ordan mıızıkçı diye terslerdim, siz niye cevap veriyorsunuz, neyi bekliyordunuz ki, adam size, aaa evet, çok haklısın, ben yanlış yapmışım mı diyecekti. Hakikaten Alonso çok iyiymiş, Vettel kötüymüş, ben hata ettim özür dilerim falan demesini mi bekliyorsunuz. Hiç kimse kimseyi dinlemiyor, herkes kendini haklı çıkarmaya çalışıyor, iyi de kimse kimseye laf anlatamaz ki bu ortamda. Ben şimdi 2014 motorlarındaki turbo teknolojisini anlatmaya kalksam biri çıkıp, en hızlı Vettel diyecek, biri hayır Alonso diyecek, öbürü de aradan çıkıp hayır Kimi en hızlı diyecek. İyice seviye düştü arkadaşlar, biraz toparlanalım. Bırakın kim hızlıymış, kim yavaşmış. O iyi pilotmuş, bu araç yavaşmış demekle bir yere varılmaz.

    Okuyan ve ne demek istediğimi anlayan herkese teşekkürler

  44. vettel bir numara,dır boşuna laf kalabalığı yapmayın

  45. yani seabstianin suçu degil bu araç pol aliyorsa elbetteki yaris kazanacak . buda onun en hizli pilot araç kombinasyonu oldugunu gösterir. ama açık bir şeyde varki hamilton ve alonso . ondan çok daha farkli,.

  46. dogru söze ne denirki hamilton alonso ile esdeger bir pilot yavas bir aracla kazanabilecek tek pilot . birde raikonen tabi. vettel mevcut sampiyonlar arasinda belkide en sonuncu siradadir. belkide kariyerinder aldigi en buyuk eleştiridir . sebastian neden gerilerden gelipte tek bir yaris bile kazanamadin ve neden kazandiklarinin yüzde doksan beşi pol pozisyonundan ?

  47. Hindistan'da yol vermenden belli arkedeş taraftarı olduğundan . ama şunu anladım vettel büyük bir pilot . çünkü pilotların çoğu içten içe bir kinleri var vettel,le başta alonso hamilton

  48. sen şişirilmiş bir balonsun kardeş

  49. Yanar döner hamiltondan inciler.
    Sen asla Alonso kadar olamayacaksın nasıl olsa. taraftar olarak kalmaya devam edin sütoğlanıyla beraber.

  50. orda bir dalga geçme vardı ama senin onu anlayacağını düşünmedim.eh ingilizceyi katledenede düzgün türkçeyle cevap verecek kadar bunamadım 🙂 kısasa kısas. şampiyon olamadınız ya,en kötü ihtimalle 2-1 kalacak ya ondan senin bu tavrın 🙂 anlıyorum seni.

  51. fenerli çok sevdiğim bir arkadaşım var…hiç bir zaman bir futbolcuya bağlanmadım. futbolcu kim? önemli olan takım der. hadi sen gene mclarencisin. kimi bırakınca biz ne yapacağız? pilot yerinede takım yerinede onu sevdik onu koyduk gönül tahtımıza…

  52. evet çiğ küfte :)) yarım türkçenle :)))

  53. Daha cok birilerinin taraftari olursun, onumuzdeki 3 sene sana daha cook kim sampiyon olur kim daha iyi gibi sorular sorulur; nasilsa senden birsey olmayacagindan… Kendi dusen aglamaz!
    Alonso, hamilton, button vs gercekten cok gereksiz konusuyorlar bazen, vetteli cok takdir ediyorum isler iyi degilken bile ne alonso gibi inceden laf soktu takimina, ne gereksiz aciklamalar yapti ne de baska bir pilotla ilgili ovucu ya da yerici aciklama…

  54. eğer aıltındaki mclaren vettel,de olsa idi şimdiye kadar çoktan uzak ara şampiyondu

  55. hiç ağlamayın kardeşim boşuna son 5 yılın en iyi pilotu VETTEL . ilk çıktığı f1 de Williams ile başarılı olan . toro rosso ile pol alan yarış kazanan vettel . bunuda redbul ile perçinledi ve Shumi,nin en büyük veliahtı,dır

  56. yarım ingilizcenle saçmalamaya devam etmede,bir kursa falan git.bu arada resmin güzelmiş,çiğ küfte partisi ha 2008 de 😀

  57. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    tıpkı senin yıllardır ettiğin sözler gibi değilmi. En sonunda ödenecek o bedel.

    Alonso düşmanlığı gözünüzü o kadar kör etmişki, koskoca ferrari takımının Massayı bilerek yavşlattığına inanır olmuşunuz.

    Hadi Alo pilotlarda şamp. olsun diye yapıyorlar, o kadar ezikki bu takım koskoca takımlar şampiyonluğunu tepip, FIA dan ve TV den gelecek nerdeyse yarım milyar dolar paradan Alonsonun güzel gözleri için vazgeçiyorlar.

    Eski Ferrari gibi sürekli 1-2 olsalar dediğini anlayacamda, Massanın 3 sezondur aldığı puanları toplasak Alonosnun 1 sezondan aldığının yarısı yapmıyor. Her takım bunu ister zaten.

    Ne diyim ki..

  58. burak evmez avatarı

    bırakın bu bahaneleri hep o gözlüklerle baktığınız için doğru yorumu yapamıyorsunuz böyle benim gibi objektif yorum yapanların yorumu size batıyor

  59. bir firsat gecmedi adamin eline arac bir kalkti bir bitirdi buna firsat denmiyor . red pol deniyor ..

  60. FeRNando King! avatarı
    FeRNando King!

    herkül sen yarıslarış izleme arkadasım alonsoyu bu sözlerinle kirletemezsin ne kadar anti alonsocu var su sitede arakadas adamın basarısını kaldıramıyorsunuz bu bir gerçek allahım su adam bir şamp olsun o zaman bakın ben size neler yapacam bakın görün

  61. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Güzel ağzını yorma kardeşim Abu Dhabide bir kere daha çakalım şunlara ayılsınlar iyice

  62. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Araç neyse onu çıkaracak tabiki haa doğru siz kazanınca alonso kaybedince araç diyordunuz bu adam mclarende ferraride onca yıl pilotluk yaptı iki şampiyonluğuda Renault da iken kazandı hani çok büyük bu takımlar ? takımlar büyük ama pilotlarda iş yok bence bunu anlayın biri son viraj şampiyonu biri şikecinin teki madem çok süper araç uçuruyor gitsin hrt yi uçursun nede olsa memleketlileri

  63. He şu da var ağabey, ben Mika'dan sonra hiç bir sürücüyü sevemedim.

  64. 'Bu'ymuş ağabey. Lewis'i sezon sonuna kadar destekleyeceğim. Mecbur, McLaren taraftarıyım. Sezon sonundan sonra, McLaren'de yetiştiği için, bizimle iyi kötü günler geçirdiği için kalbimin ufak da olsa bir kısmı onunla olacak. Son iki sezonda daha sağlam durabilseydi kalbimdeki yeri daha geniş olacaktı. Ama gün geçtikçe içimdeki sevgisini büyük uğraşlarla azalttı.

    Kimi konusunda ise düşüncelerimi biliyorsun. Hala McLaren sürücülerinin kazanamadığı yarışları Kimi'nin kazanmasını isterim. Hayatın her alanında 'adam'lığa dikkat ederim. Son zamanların Formula 1'deki en adam gibi adamı da Kimi'dir. Üstüne de birlikte yaşadığımız iyi kötü anlar var. 2006'nın sonunda bizi bırakıp gitmesine rağmen hala benim için 'bizim çocuk'tur.

  65. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İşte bu yorumu tüm çakma ferrari taraftarları okuyup zihnine kazınsın bu adam çakma taraftarların dile getirmeye korktuğu aman dile gelirse nazar değer mazallah biz bedduamızı edelim belki tutar dediikleri şeyleri dobra dobra söylemiş.

  66. bu çocuk yalancı…
    bir senna diyor bir kimi diyor bir alonso diyor…

    alonso kesinlikle en iyi filan değil. pasifize edilmiş bir massa dan dolayı ferrari yavaş algısı var millette…ferrari kesinlikle yarışta esnasında en az redbull kadar iyi…birde alonso laf çok icraat yok diyor. ekilen biçilir…bu sözlerin elbet bir bedeli var birgün gelir ödenir.

  67. Onur bu mu kimi den çok sevdiğin pilot?

  68. şu mc laren kimi de olsa ortalığı hallaç pamuğu gibi atmıştı.ham gibi saçmalamamıştı.şampiyon olurdu o kadar oğlum bak git 🙂

  69. azıttın,sapıttın la.neyin kafasın yaşıyorsun sen uyuşturucumu kullanıyon red bull mu içiyon ne halt ediyon.ah ulan mc laren ve kimi ile anlaşsaysı sen bu takımı bırakınca.

  70. heikki 1088 avatarı

    Senin akıl hocan kim ise ( veya seni yönlendiren ) acilen değiştir bir şey yap. Mütevazi olmaya çalışırken "ezik" olacaksın bu gidişle. Oldu olacak "şampiyonluğum şanstı" de tam olsun.

  71. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    11 yıldır mclarenciyim mclarenci kalıcam bununlada gurur duyuyorum..ama fernandoya hayranım çok takdir ediyorum…çok büyük pilot son yıllarda çok olgunlaştı tam anlamıyla 100de 200 bir pilot oldu keşke 2007 de değilde şimdi bizde olsa..neyse biz eşşeği niğdeye sürelim sayın.jenson ve lewisle..pardon süperstar perezle=)

  72. Sezon içerisinde de Raikkonen taraftarıydım demişti. Şimdi de Alonso'cuyum diyor. Hamilton'ın Alonso'yu sevdiği falan yok. Sadece Vettel'in başarılı olmasını istemiyor. Serhan Acar'ın da dediği gibi. Hamilton Vettel'den daha iyi pilot olduğunu düşünüyor (ki bence öyle) ve başarılı olmasını istemiyor. Vettel'den daha önce yarışmaya başladı ama istatistikleri daha kötü.(Son 3 yıldaki araç etkili oldu bunda) Vettel sadece işine odaklanıyor bu takdire şayan. Ne Hamilton gibi sürekli saçmalıyor. Ne de Alonso gibi sürekli siyasetle ve ayak oyunlarıyla meşgul oluyor.

  73. Böyle bir muhabbet açılırsa insana demezler mi ''Vettel daha Karthikeyan'ı geçemiyor'' ? Ayrıca böyle düz mantıkla birşeyler hesaplayarak şu iyidir bu iyidire getirmek birşey ifade etmez. Atıyorum zamanında Pendikspor Beşiktaş'ı yenmiş. Beşiktaş da Chelsea'yi yenmiş. Bu demek değildir ki Pendikspor Chelsea'den daha iyi bir takım. (takım isimleri tamamen örnek olarak verilmiştir)

  74. Ben şahsen seninle aynı fikirdeyim,aynı şeyleri bende mclaren için düşünüyorum, ve itiraf ediyorum,mclaren fanlarıyla karşıt görüşte olmamıza rağmen tartışmayı özlüyorum,benim için Alonsonun vetele yada redbula karşı şampiyonluk kazanmış veya kaybetmiş pek bir anlam ifade etmez,eğer Hamiltona ve mclaren pasifize olursa ki şu anda durum onu gösteriyor bu şampiyonanın tadı tuzu kalmamış oluyor, Redbul ve taraftarı o kadar ÇİĞ ve HAM duruyorlarki ne başarıyı hazm edebiliyorlar ne de seviyeli bir tartışmaya girebiliyorlar. mclarenin mücadelenin içinde olması ve onları yenme dileğiyle.

  75. Bende, Vettel in tarafındayım. McLaren a zarar vermiş biri 3 lüyeceğine Vettel yada bir başkası 3 lesin benim için daha iyi.

    Birde Alonso nun şampiyon olması demek Ferrari nin şampiyon olması demek bu da benim istemeyeceğim birşey.

    Alonso nun pilotajına birşey diyemem ama Vettel de çok iyi sürüyor aracı. Oda aracın performansının üstüne çıkabiliyor görünen o. Bu sene eline fırsat geçtiğinde her türlü değerlendirdi.

    Biz şampiyon olamıyorsak Ferrari ve Alonso hariç herkes şampiyon olabilir benim için.

  76. valla biz en azından tapmıyoruz sizinle aramızda öyle bir fark var zaten de Kimi şu anda ne kadar puan toplarsa o kadar iyi ne sezonun son yarışı nede şuanda en büyük şampiyonluk adayı nede önündekileri geçse şampiyon olacak orada ki farkı anlayamıyorsan boşuna konuşmayalım. Alonso kötü pilot demiyoruz da iki olay arasındaki farkı anlatmaya çalışıyorum kısaca…
    Gerçi size kim ne anlatabilir siz F1'in profesörü ve en bilgili kişilerisiniz topluca alonso yu destekleyen herkes 1. dereceden Profesör olmuştur değil mi bizim ne haddimize ? neyse fazla takıldım bu haberde değmez…

  77. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    2010 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX

    Sıralama turları – top speed
    Fernando 'Patron' Alonso 312.9 km/h
    Vitaly 'Uçan Rus' Petrov 316.2 km/h

    Yarış – fastest lap
    Fernando 'Patron' Alonso 1:42.227
    Vitaly 'Uçan Rus' Petrov 1:42.311 (+0,084)

  78. hasan yalçınkaya avatarı
    hasan yalçınkaya

    redbulda takım emri olmadığına eminmisin

  79. hasan yalçınkaya avatarı
    hasan yalçınkaya

    redbulda takım emri olmadığına eminmisin

  80. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İki saat dışarıya çıktım geldim kapağı yerleştirip hava almıcak şekilde kapatmışsın KEKO allah seni başımızdan eksik etmesin.

  81. hep bir ağızdan keko arkadaşa saldırıyorsunuz bu nedir yahu.adam basbaya geçemedi bir kere fırsat buldu ama o gün petrov müthiş sürdü.ayrıca renonun çekişinden çok arka kanat ve vites aralığı farklıydı.yani maksimum hızda petrov en hızlılardandı.hala çıkıp tek yarışa takılmayalım gibisinden yorumlar görüyoruz.tamam ama o tek yarış final yarışıydı.üstelik vettel 2.cilik filanla yetinmeyerek limitlerde giderek kazandı hem yarışı hem şampiyonluğu.üstüne üstlük petrovun aracının üzerine sürmek çok yakışıksız bir davranıştı hatta el kol harektleride var.hatta ve hatta tribünlerden gelen yuhalama tepkileride herkesin onaylamadığı bir hareket olduğunu onaylar niteliğinde.

  82. formula 1 dünyasi alonsoya tapmaya basladı .. sanirim herkesin gordugu bir gercek formula 1 camiasinda valonso mevcut pilotlar arasinda adini schumaer sonrasi dönemde efsaneler arasina yazdiran tek pilot oldu su asamada ..

  83. Hee yani Rai saldım çayıra mevlam kayıra sürüyordu öyle mi,bizde yedik:)
    Gerçi Haklısın bu adam şampiyonluğada gitse birşeyi umursayacağı yokta siz ondan fazla onun başarısını istiyorsunuz problem orda

  84. Bir gün Hamiltonu bu kadar seveceğim aklıma gelirdi ama nasıl olacağı konusunda emin değildim,çünkü hayatımda birçok insandan nefret edip sonra aşırı sevdiğim olmuştu,Hamilton içinde aynı şeyler olabilir mi diye düşünüyordum ve nihayet bende bu adama sempati duymaya başladım.

  85. Kimi orda bağıra bağıra şampiyonluk kaybetmiyordu arkadaşım bilmem farkında mısın? ikisi arasında fark var yani…

  86. FeRNando King! avatarı
    FeRNando King!

    Bu habere sevindim açıkcası Lewisin Alonso ya yardım etmesi Vetteli şamplukdan edebilir,Lewis Abudabide hızlı olursa vetteli geçerse alonso 2 ci olup vettel 3 cu yada daha gerilerde olursa Lewis liderliği Alonso ya rol icabi pitte geçilerek farkın açılmasına katkıda bulanabilir,bunu lewis yapar bakın görün gün gelir dervan döner, alonso da lewis için aynısını yapardı,ve ilerli dönemlerde yapabilirde bunun larşılığı boşluksuz kalmaz,bu sene her şeyiyle mukemmel olan alonso kendi hatasıyla hiç yarış dışı kalmadan sezonu domine etti bizlerin gönlünde bu adama şamp luk bile az YILIN PİLOT ÖDÜLÜNÜ hakediyor,, Lewisin Alonsoya yardım edeceğini düşüyorum yarışlarda Lewis Vetteli avlayabilir yada yarış dışı bırakabilir bu yarışlarda alonsonun başına geldi vettelin başınada gelebilir..

  87. Yorumlarını biraz daha kısa yazarsan bence daha hoş olur.Massaya yüz vermedi diye kıskanıyorsun Hamiltonu heralde 🙂

  88. duhan bey sizden bi ricam var lütfen profilinizin adını değiştirin. çünkü siz sauberden ziyade alonso fanısınız zaten her alonso haberine atlıyorsunuz. Milleti kandırmayın

  89. burak evmez avatarı

    yorum mu istiyorsunuz alın size yorum raikkonen 60 tur boyunca massayı geçemedi haha ne kadar kötü pilot bu 2010 abu dhabi diyenlere gelsin malum bazı arkadaşlar alonsoyu eleştiriyordu ya bizde düzlük hızı diyorduk alın size

  90. alonso'nun kalitesinden kimsenin şüphesi yok da şunu demiş hamilton: ''I am a fan of Fernando's – I was a fan even before I got into Formula 1 – and I think this year he has driven so well. More so than anyone else.''

    burda tam olarak F1'e girmeden önce alonso fanıydım dediği bir cümle yok. tam çevirirsek, fernando taraftarıyım, F1'e girmeden önce de taraftardım. ve bu sene çok iyi sürdü, herkesten daha iyiydi.

    zaten hamilton mclaren ocağından 🙂 yetişme biri olarak, kimi'nin fanı olması çok doğal. o zamanki kimi'yi de göz önüne alırsak.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/24223-hamilton-raikkonen-favori-pilotumdu.html

  91. Lewis in bu açıklamasını samimi bulmuyorum. Bence amacı Alonso'yu övmek değil Vettel'i yermek.

    Şöyle açıklayayım ; Schumi yi saymazsak günümüz gridinde ağır abi diyeceğimiz iki isim var Alonso ve Kimi. Bir süre sonra bu iki isimde emekli olacak ve geleceğin ağır abileri Vettel ve Lewis olacak ; yani Lewis'in uzun vadede en büyük rakibi Vettel ve bu adam şuan 3. şampiyonluğuna koşuyor. Lewis ise eline geçen fırsatları da çok iyi kullanamadığı için bir şampiyonlukla yetinmiş durumda ve seneye şuan ki hali içler acısı olan Mercedes'e gidiyor. Bence onca olaya rağmen Alonso'yu destekliyormuş gibi görünmesinin sebebi de budur diye düşünüyorum.

  92. Tifosi6178_  avatarı

    Alonso'nun yarış dışı kalmak şanssızlık evet ama Vettel'in alternatör arızası tabii beceriksizlik değil ama şanssızlıkta değil. Eğer sen daha fazla hız için paketin arkasını daraltırsan böyle arızaları da göze almış olursun. Eğer gelip biri Vettel'e elinde olmadan çarparsa şanssızlık yaşadı derim.

  93. Lewis'den iki açıklama daha bekliyorum. Önce;

    "Elimden gelirse Alonso'ya yardım edeceğim." Daha sonra;

    "Birbirimizi seviyoruz."

    🙂

  94. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Lewis 'Twitter' Hamilton haklı. Kendisi mızıkçılık yaparken gözü podyumda olan Fernando 'Patron' Alonso idi.

    Pist üzerinde 'çoğu zaman' çok iyi, doğrudur. Fakat çarpıcı bir gerçek var: komple pilot olmak için pist dışı aktivitelere de bakılıyor.

    Hamilton: Alonso'ya yenilmek istiyorum, Vettel'e değil

    Bir başlık önerisi.

    Çünkü eski takım arkadaşımın aracı benimkinden hızlı.
  95. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Senle F1 konusulmaz arkadas!Sana kalsa frenle gazda olmasin !

    F kanalindan anlamazmisnmis,yok alonso boyleymismis az mantikli ol!

  96. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bu nasıl bir mantık kardeş .. Gece gece kahkaya soktun beni 😀

    Ben senin zihniyeti çozemedim!Kafada bir şeyler kurup saçma sapan şeyler soyleme gibi bir zihniyetin var her halde? 😀

  97. Tifosi6178_  avatarı

    Benim ortalarda yok demem 1.likler anlamına geliyor. O sıralar rekabet varken aracı süperjet değilken neredeydi diyorum. Allah'ı var araçtan performansını alıyor ama araç neyse o yani extreme bir şey yok ortada. Ortada hakkı yenmeyecek bir isim varsa oda Alonso.

  98. Tifosi6178_  avatarı

    Tamam el kol hareketleri yanlış olabilir ama şu da var pist hiç bir şeye benzemiyor ve giden şampiyonluk. Tabii bunlar haklı olduğunu göstermez ama en azından "Hıyar yada Aptal" diyip sonra "ben bunları söylemedim medya yanlış çarptırıyor" demedi.

  99. Neden hep birileri, diğerleri hakkında yorum yapmaya çalışıyor?

    2006'da Alonso'nun demeçleri hala akıllarda. Gazetecilere yaptığı el hareketi. "Schumacher gidince onu hiç özlemeyeceğim", "Formula1 artık spor değil" … "Giancarlo beni geçerek neyi ispatlamaya çalıştı? (Çin)", "Galiba takım da benim karşımda" (Çin sonrası) … Çin'de podyumdaki sirke satan suratlar….

    2007'ye hiç girmiyorum bile!

    Bir de Räikkönen'e bakın, Vettel'e bakın, Button'a, Massa'ya bakın. Kimin hakkında ne söylemişler? İşte yapmacık kibarlıkla doğal davranmak arasındaki fark!

  100. Hamilton zamanında Massa yı severdi,sonra anladı ne kadar yanlış olduğunu yaptığı şeyin.Geçen sene artık Massa sussun diye affetti onu.Yoksa Massa nın hergün bir ağlama haberi çıkıyordu.Hani dükkanın camını kıran çocuğu affeden bakkal gibi affetti,bir daha burda top oynama der gibide dükkandan uzaklaştırdı.Dükkan,Hamilton'ın etrafı oluyor bu durumda. eh her yarış Bahreyn 2007 olmuyor tabiki 🙂

  101. Tifosi6178_  avatarı

    Sen daha zekisin. Düzlüklerde farkı nasıl açtığını gördüğün halde hala bunları söylüyorsun, hayranlık verici.

  102. Pistte iki adet düzlük var birisinde 320 kmh ye ulaşılıyor.diğerinde 305 kmh.Baya zekiymişsin

  103. Alonso&Hamilton düşmanları toplanmış.Savundukları pilotlarda Massa-Vettel. Hamilton nın dediklerini yalan çıkarmaya çalışıyorlar.Kaldıramadılar akşam akşam.Evet Hamilton haksız , ama bu haber kapı gibi burda.İstesenizde istemesenizde.Bazı kişilere,Hamilton Alonso nun en büyük hayranı demiştim.Artık belgelendi. FİRE RİSES!

  104. alonsoberker avatarı

    Tamam tamam vettel kesin geçerdi yanından uçar giderdi en iyi pilot dimi ne de olsa

  105. külliyen yalan.vettelin kendisinden daha başarılı olmasını kaldıramıyor açıkça.

  106. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Kim hak ediyor kim hak etmiyor bilmem ama..
    Takım emri olmadigi sürece Alonsocu'yum..
    Eğer takim emri olursa Vettel'ciyim.. :p

  107. Keko isimli arkadaş, bence yanlış düşünüyorsun. Abu Dabi'nin pist yapısı yarıştan sonra da ciddi eleştiriler aldı. "Upuzun düzlüklerin sonunda neden sert frenaj noktaları yok?" diye. Ataklara uygun bir pist ani yavaşlama noktaları gerektirir.

    Yerinde olsam şu soruyu sorardım: "Fernando Alonso, o gün F kanalı sayesinde ÇOK hızlı olan Vitali Petrov'u geçemedi. Olabilir. Yenilebilir. Elinden gelenin %110'unu da yaptığına inanıyorum. Peki, neden yarıştan sonra ona el-kol hareketleri ile kin kustu?"

    Hani tecrübe, hani çifte dünya şampiyonu oları o adam? BBC yorumcusu Martin Brundle bile şaşırdı. "Tabii ki pist pozisyonunu koruyacak. Ondan kenara çekilip yol vermesini mi bekliyordu ki? dedi.

  108. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    f kanalı calıstıramanın sebebi ferrarinin becekrıksızlıgı olmasın
    .zira alonsonu yarıs dısı kaldııgı ıkı yarısı sansızlık vettelin alternatör arızasını becerısızlık olarak yutturmaya calısıyor ferrarı taraftarları.suna açık açık gecemedi deyın de kurtulun be kardeşim.

  109. Tifosi6178_  avatarı

    Ben bir kitap çıkartcam; 2009 sonrası F1 izleyenler sendromu şeklinde…

  110. Tifosi6178_  avatarı

    Click 😉

  111. Sen Formula 1'i kitaplardan öğrenmeye devam et.Belki biraz daha okursan neyin ne olduğunu biraz anlarsın.Bir ergen ne kadar anlayabilirse…

  112. Tifosi6178_  avatarı

    Bak zeka seviyeni bilmiyorum ama cümlelerimi mümkün mertebe basit kurcam. Brigstone lastiklerini biliyorsundur herhalde taş gibi lastikler. E psitin yapısını da biliyorsun. Tek geçiş noktasının neresi olduğunu ve orada neden geçemediğini de söyledim. Daha neyi anlamak istemiyorsun ? Yada anlayamıyorsun herhalde onda çare yok napcan…

  113. hamiltonda biliyor alonsonun hak ettiğini oda diyordur dedemse srse rbr yi şampiyon olur diye önemli olan eşit sartlarde geçis yaparak mücadele ederek geçmeye sampiyon olmaya calışmak kolay değildir mcreleren gibi iki aracı aynıa andan gecmek alonso buyuk pilottur diyor

  114. Vettel'e karşı bir karın ağrısı var Hamilton'ın. 2008 Brezilya'da yaptığı ataktan dolayı.

  115. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yorumu okumadan bır yorum attım.senınkının özeti gibi.
    +1

  116. o pistin yapısı geçişe çok uygun degil di ve reno motorların çekişi iyi oldugu için geçiş olmadı hepsi bu kadar tek yarışa takılmıyalım .

  117. Ama alonso en iyi pilot değil miydi?.Kendisinden 10 kat daha düşük puan alan pilotu niye geçemedi peki bu cevap ver Ferrariyi pit duvarını katma.

  118. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    söyleyecek bişeyin olamaz zaten sizin fikir beyan edecek formula 1 birikim kalite ve seviyeniz yokki siz anca böyle sığ aşalayıcı beyanda bulunabilirsiniz size nacizane tavsiyem formula 1 hakkında çok değil 3 5 kitap okuyunda en azından böyle karaktersiz davranışlar göstermektense birilerine verecek cevabınız olsun 🙂

  119. Tifosi6178_  avatarı

    Çalıştıramadık nolcak ? Çalışmadığı içinde geçemedik. Üstüne kötü bir pit duvarı. Ne yapalım ?

  120. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben bu açıklamanın arkasında bızım su an anlmadıgımız ama ılerıde kokusunun cıkacagını dusundugum bır bıt yenıgı oldugunu dusunuyorum soyleki:

    "Fernando'nun taraftarıyım, Formula 1'e girmeden önce bile onun taraftarıydım ….."

    1..hamılton f1 e gelmeden once kimi hayranı oldugunu oynadıgı f1 oyunlarında hep kimiyi sectigini soylemişti..burda dansözlük yapıyor..

    2..2008 de hamilton massa ile sampıyonluk mucadelesine gırdıgınde alonso sureklı massayı hamıltona karsı desteklıyecegını ve hatta yardım edecegını soylemışti..şimdi ne oldu da tabırı caızse ozaman senı oldurmek ısıyen adama ılac verıyorsun..

    ya hamılton hakıkaten alonsoyu zaman ıcınde sevdı saygı duydu fıkırlerı degıstı.yada kş bana gore eyyam yapıyor altında bır bıt yenıgı var….

  121. bu iki kişi ile şuan f1 çok zevkli. mclaren çok şey kaybetti hamiltonun gitmesiyle. ferrari alonso yu elde ettikten sonra hemen yeni anlaşma yaptı. 2016 ya kadar. bu tip pilotlar çok az çıkıyor bunlar gerçekten çok iyi yarışçılar mucadelerinde sınır tanımayan yarışcılar

  122. F kanal Ferraride de var geçiniz….

  123. Biz göreceğimizi gördük boşuna uğraşma.Singapur'a kadar neredeydin diye soruyoruz,konu değişiyor 🙂

  124. Tifosi6178_  avatarı

    F Kanalını kabul etmiyorsan senin gibi birine açıklama yapmaya gerek yok. Abu Dhabi pistinin yapısı malum atak yapmaya uygun nokta olan 8. viraj öncesi düzlükte Petrov'un farkı nasıl açtığını görmüyorsan gözlüklerini çıkart diyebilirim sadece.

  125. Räikkönen, bence de gelmiş-geçmiş en iyilerden birisi. Ahh, 2003 Almanya'da pol posizyondan başladığı o yarışı değil kazanmak, 6. sırada tamamlayabilseydi şampiyondu!

    Kimseyle işi olmayan, sadece kendi işine bakan birisi. İstanbul Park'ta imza töreninde Hamilton ve Alonso çıktığında millet tam anlamıyla kendinden geçmişti. Kimi çıktığında ise yer yerinden oynamıştı. Adamdan nefret eden yok!

  126. Tifosi6178_  avatarı

    Son cümlen senin durumunu açıklıyor işte benim bir şey dememe gerek yok 🙂

  127. Araç araç diyenlerin kafasına şunu çarpmak lazım.2010 senesinde markalarda 5. olan ve toplam 163 puan alan Renault.Bu puanların 136 sı Kubicaya diğer 27 si ise Petrov a ait.Şimdi Alonso klasman sonunda 252 puana sahip.Petrovu neredeyse 10 a katlamış.
    Yani demek istediğim Petrovdan nasıl daha hızlı bi araca sahip olmasına rağmen ve daha da hızlı olmasına rağmen tam 40 tur boyunca geçememesinin nedeni nedir?
    Araç desen ferrari daha hızlı,petrov desen rakamlar ortada eeeeeeeeeeeeeeeeee?
    Hadi alonsocular açıklayın bunu.f kanal falan kabul etmiyorum mantıklı açıklama yapın.
    Vettelin aracı ile uğraşmayın bakın ünlü bilim adamları bile bunu çözmeye çalışıyor böyle bir problem var bunu çözün.

  128. wayyy wayyyy işte bu yorumun dibi olmuş :))

  129. Alonso Hamilton'un öldürülmesini de istedi zaten.Sana sen aslında 3 yaşındasın desem inanır mısın ?

  130. hamılton böyle şeyler demez bu admin biraz saçmalıyor sezonun başından belli hamıltonu ortalık etti bu saçma yalan haberlerle.

  131. bu kadar tarafgirlik çok fazla.. Vettel sezon boyunca ortalarda olmasaydı şimdi fernandonun önünde olmazdı. biraz mantıklı ol. sürekli klasmanda ilk 3 teydi zaten. bu sene nerdeyse hatasız sürdü ve bazı talihsizlikler yaşadı söylemeye gerek yok. son olarak "yiğiidi öldür hakkını yeme"

  132. "Ben Fernando'nun taraftarıyım, Formula 1'e girmeden önce bile onun taraftarıydım"

    idolünün senna olduğunu söyleyen, küçüklüğünde schumacher'in yarışlarını izleyerek büyüdüğünü söyleyen, playstation'da sürekli raikkonen adına oyun oynadığını belirten hamilton'un son incisi de bu..

    formula1'e girmeden fernando taraftarı olan pilot, daha ilk senesinde "taraftarı olduğu" pilotla takım arkadaşı olmuş, sene ortası gelmeden kanlı bıçaklı olmuş, sonra selamı sabahı kesmiş ve "taraftarlığını" kendi içinde yaşamış bunca sene demek..

    taraftarı olduğu pilot da, hamilton'un şampiyon olduğu sene "massa'nın şampiyonluğunu istemiş", bu sene ortalarında hamilton'a göz kırpmış, birlikten kuvvet doğar diyerek düşmanının düşmanını kendine dost bellemiştir. sene sonuna gelindiğinde ise, bu kez bir zamanların kanlı bıçaklısı pilot düşmana karşı birleşme yolunu seçmiş, bir anda "aslında kimin taraftarı" olduğunu söylemiştir.

    peki, bu iki adamı birbirine yaklaştıran ortak payda ne ola ki?

    biri, bir zamanların "süper genç starı" rolünün ellerinden kayıp, kendinden daha küçük bir pilotun bu rolü üstlenip 3. şampiyonluğa gidişini izlemeye dayanamıyor oluşu; buna ilave olarak, bir zamanlar (ki daha çaylak sezonunda) boy ölçüştüğü alonso'nun kazanması ile birlikte bilinçaltına "vettel'i yene adama karşı koyan pilot" mesajı vermeye çalışıyor oluşu olabilir mi???

    diğerinin de, (her ne kadar artık şampiyonluk ihtimali kalmamış olsa da) hamilton'un vettel'e ayak bağı olup, aradan kaçırılacak puanları cebe atarak şampiyonluk yolunda kendisine avantaj sağlaması; ve ilave olarak alonso-hamilton gibi vettel'in şampiyonada esas rakiplerinin vettel'e karşı birleşerek, vettel'in aklını karıştırmak ve hedefe odaklanmasını zorlaştırmak istemesi olabilir mi????

    valla, geçmişteki "büyük aşklarını" gören bir izleyici olarak, alonso-hamilton arasındaki yakınlaşmaya diyebilecek tek sözüm vardır:

    "körlerle sağırlar, birbirini ağırlar." ikisine de bol aşklar meşkler dilerim 🙂

  133. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    bu iki pilot değilmiydi takım arkadaşı ? mclarende bir birine haftalarca laf atan birbirlerini aşağılayan demeçler veren ? alonsonun hamiltonun aracının sabote edilmesini istemesi ? ron denisin kabul etmemesi 🙂 ya bu formula 1 eşrafı ne çabuk unutuyor şimdi ölümüne panpayız 🙂 kıskançlık ve haset birleştimi beyin duruyor ortaya böyle demeçler çıkıyor sanırım..

  134. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    benimde gözümdede raikkonen en az 3-4 sampiyonluk kazandı o zaman 🙂

  135. 2007'den sonra bile bu iki pilotun birbirlerine olan saygılarının azalmaması,hatta gittikçe daha da artması neler olduğunun en büyük kanıtı.Özellikle Hamilton'un Alonso'ya olan saygısı çok büyük.Bunu bir çok açıklamada dile getiriyor.Alonso'da aynı şekilde.

    Ama şu son zamanlarda yapılan açıklamaların bence bir sebebi var.O da Hamilton'un Vettel'den daha yetenekli olduğunu düşünmesi.Alonso ile kendini eşit seviyede görüyor,ondan iyi ve ya kötü olduğunu düşünmüyor.Ama Vettel'den iyi olduğu düşüncesinde.

  136. Tifosi6178_  avatarı

    Alonso taraftarı olması normal. Aracıyla değil sürüşüyle şampiyon olabilecek birisi çünkü. Sezon ortasında arada uçuk farklar yokken yani ortada rekabet varken Vettel neredeydi ? Hani şu Newey amcası RBR'ı uçuramadığı zaman ? Ne başarısı vardı ? Bir tek Bahreyn vardı onda da yine tabanda delik melik bir şeyler yapmıştı. Ama Alonso sezon başında da ortasında da sonunda da sahnede o yüzden Alonso taraftarı çünkü Alonso'dan başka bir tek o var şuan aracına göre harika işler başarabilecek.

  137. DreamOfWinD  avatarı

    Hamilton-Alonso birbirlerini yıkama yağlama çalışmaları devam ediyor. Alonso için Vetteli yarış dışı bırakırım demediği kalmış.

  138. Sennacı oldu schumici oldu rapçi oldu asi oldu şimdi de Alonsocu oldu.Mclaren belkide büyük bi beladan kurtuldu.Seneye ne demek istediğimi anlayacaksınız

  139. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    o yüzden mi acaba sezon başında alonsonun önünde bitirirken birdenbire hep gerilerde kalmaya başladın insan düşünmedende edemiyor , düzlüklerde arkadan alonso gelirken birden çekiş düşüyor .. gridde vettelin 3ncü şampiyonluğunu istemeyenler grubundasın bunuda bu beyanla ilan etmiş oldun .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir