Lotus Büyük İhtimalle Çift DRS'yi 2012'de Kullanmayacak

yazar:

kategori:

Takım bir çok hafta sonunda bu sistemi denedi ancak iyi bir şekilde optimize edemeyince sistemi deneme çalışmalarını sonraya sakladı. Abu Dhabi testlerinde sistemi denemesi beklenen takımın bu sene bu sistemle yarışması beklenmiyor.

James Allison “Planımız, sistemi yarışta kullanabilmek için yeteri kadar tahmin edilebilir şekilde çalışmasını anlamak.”

“Şu ana kadar yaşadığımız zorluklara bakarsak, kalan yarışlarda sistemi kullanmanın aşırı iyimserce olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Coanda tarzı egzozu başarıyla aracına ekleyen takım, motor beygir gücü eksikliğinden sorun yaşıyor ancak bu durumun da üstesinden gelmeye çalışıyor.

Allison “Gerçek manada düzlük hızı sorunumuz yok çünkü arka kanat ayarlarıyla bunu çözebiliriz.”

“Kaybettiğimiz gücü telafi etmemiz lazım. Coanda sisteminin ilk versiyonu güç konusunda oldukça fazla gereksinimli.”

“Coanda downforce seviyesine uygun egzoz borusu tanıtmayı planlıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Red Bull, F1 camiasında ki bütün takımlara teknik konuda ders vermeli ki, eşit seviyede yarışabilsinler yoksa bu şekilde adil bir mücadele izleyemiyoruz.
    Baksanıza Lotus'un, Silverstone'dan beri denediği sistemi Red Bull, 2-3 haftada çalıştırdı. Emek olmadan, yemek olmaz. Red Bull, çatır çatır çalışıyor başarıyor ve sezon sonlarında işin kaymağını yiyor. Bizde sinirden çatlıyoruz. Alonso'nun, dediği gibi bütün takımlarda laf çok, icraat yok…

  2. Gülüyorum sadece!!!

  3. Yarışın bir turunda 80 ile 320km saat hızlara çıkıp inan bir araçta belirli bir hızdan sonra devreye girecek bir sistemin kağıt üzerindeki kullanım kolaylığı bile akla yatkın gelmezken Lotus uzun süre bununla uğraştı. Çok para harcamamış olabilirler bu sisteme ama epey vakit harcadıkları doğru. Raikkonen'in direksiyon sorunu bile gelişime damga vurmuştur elbet. Testlerdeki sorunlu şasi, grosjean'ın seri kazaları vs derken boşa epey zaman ve para harcadılar. Daha iyi işler yapabilirlerdi.

  4. Ferrari%100 avatarı

    Sezonun bitimine 3yarış kalmış DDRS i kullansa ne olur kullanmasa ne olur kafa yok bunlarda kafa sen uğraş yap et bide kullanma resmen kafasızlık

  5. Çok güzel bir açıklama olmuş…Teşekkürler Ben bilmiyordum böyle olduğunu sizin sayenizde öğrendim

  6. Malesef mesele o kadar basit değil;
    Sistemdeki egzoz borusu aynı geçen seneki gibi takımın motor gücünden feragat etmesine yol açıyor ve arka kanatın açısını düşürerek ulaşacakları yüksek hız değil mesele. Mesele o hıza ulaşmak yoksa takım vitesleri ona göre ayarlayıp arka kanattan downforce seviyesini iyice azaltırsa düzlük sonuna kadar muhtemelen en hızlı olabilir ama o hıza ne kadar sürede ulaşır şu an asıl mesele o. Yoksa viraj çıkışından itibaren hemen arkasına yapıştığı Massa'yı Kers ve DRS yardımıyla düzlüğün sonunda ancak hız olarak yakalayabiliyor. D DRS belki de bu durumlar için tasarlanmıştı ama sistem patlayınca şu anda işte kendilerinin de söylediği üzere yeni egzoz gibi yada farklı tasarlanmış yeni bir sistem gibi şeyler denemek zorundalar…

  7. risk al Grosjean'in aracina tak DDRS'yi tutarsa Rai'de de dene bu kadar zor mu ya?

  8. o kadar basit değil işte o işler kardes

  9. arkadaş madem arka kanat ayarıyla düzlük hızını düzeltilebilir ozaman niye düzeltmiyorsunuz.spadan beri düzlükte gitmiyor araç körmüsünüz.drs açıkken 310 da tıkanıyor raikkonen.zaten spada telsizden bana güç verin diye bagırdı adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir