Raikkonen 2012 Şampiyonluk Mücadelesinde Havlu Attı

yazar:

kategori:

Lider Vettel’in 67 puan gerisinde bulunan Raikkonen 6 defa podyuma çıktı ve 3. sırada yer alıyor.

Raikkonen “Hıza sahiptik ancak doğru yerde sahip olamadık. Birilerinin arkasında kalınca yapacağınız pek bir şey kalmıyor.”

“Tur zamanlarımız iyi olduğu için podyum mücadelesi verebilecek bir aracımız olduğunu düşünüyordum ancak cumartesi günkü hata bu şansı kaybettirdi.”

“Pilotlar şampiyonası mücadelesi benim için büyük ölçüde gitti ancak umarım bir sonraki yarışda daha fazla puan alabilirim.” 

“Aracımız iyi ancak sıralamalarda daha iyi durumda olabilirsek o zaman önümüzdeki yarışlarda araçtan daha fazlasını çıkarabiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Lotus Şu Adama biraz daha hızlı araç verseydi şuan Kimi Vettel ile başa baş gidiyor olabilirdi malesef son yarışlarda fazla gelişim gösteremediler.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Şüphesiz ki sezon başlamadan önce kimse Raikkonen'in, sezon sonuna doğru gelindiğinde puan sıralamasında şu noktada olucağını tahmin edemezdi. Raikkonen, bu sezon muazzam bir iş çıkardı, çok istikrarlı. Kariyerinin en istikrarlı sezonunu geçiriyor şu ana kadar. Helal olsun diyorum….

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ben pek böyle düşünmüyorum. Alonso ve Vettel, şu anda ulaşılamaz seviyede. Bizim için bu sezon elde edilebilecek en iyi sonuç takım ve pilotlar şampiyonasında ki 3.'lüktür. Pilotlarda bu mümkün görünsede, takımlarda biraz zor olucak.

  4. güzel yazı
    aynen imza atarım
    vettele laf sayanlara 2005-2006 reno aracını sorarım dayanıklılık-hız ve bence hepsinden önemlisi 2006nın 2. yarısı yasaklanan startta kullandıkları sistem(her yarış kesinlikle yer kazanıyorlardı)
    o zamanda çok insan alonsoya ******* diyordu
    şu an vettele yapılan yaklaşımın aynısı

  5. Bence bu sene yaptıkların gayet başarılı.Seneye biraz daha özveriyle ve Lotus'un gayret göstermesini temenni etmekle beraber yarış galibiyetleri alabilirsin.

  6. burak evmez avatarı

    sen puan farkından ve kalan yarışlardaki maksimum puandan bihabersin galiba yoksa böyle saçma sapan konuşmazdın hoş senin doğru bir yorumunu görmedim ama

  7. alonso ulasılamazmı adamım.altında redbull gibi bi araç yok heralde yada sen yarışları izlemiyorsun

  8. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    boşver raikkonen üzülmene değmez zaten kimse senden şampiyonluk beklemiyordu

  9. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yazmayayım dedim ama mecburen yazıyorum. mesela 2005 yılında raikkonen simdiki red bull gibi olan mc larende yarısırken kazanamayacagı bir yarış varmıydı ? herkesi ezip geçmedimi sadece bitirebildigi yarışlardaki sonuçlarına bakın bi istanbul park ı hatırlayabilirsiniz sonuçta raikkonen aracın hurdalıgı sayesinde yarıs dısı kalmasıyla birlikte o yıl tek kafa tutan araç olan renault la sampiyonlugu alonso kazanmıştı şimdiye gelelim raikkonen şuan red bull da olsaydı webber gibi hep geridemi kalıcaktı yoksa simdiye sampiyonada puan farkında öndemi olacaktı benim izlenimlerime göre raikkonen red bullda yarışıyor olsaydı bu yılı kesinlikle sampiyon olarak kapatırdı bunu dusunmemin en basit sebebi yarıştıgı lotusla bile puanlamada 1 red bull 1 ferrrari ve 2 mc larenin önünde olmasıdır.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Adam açıkça söylemiş. Laf dolandırmamış, uzatmamış.

    Ayrıca şampiyonada üst sıralarda olmak için mücadele edeceğiz demiş bunu bazı arkadaşlar polemiğe çevirmeye çalışmış ama pek başarılı olamamışlar.

    Raikkonen'in açıklamaları tutarlılık seviyesinde en üstlerde olduğu için prim vermez ve polemiğe sebep olmaz.

    Bunlara dikkat etmek lazım.

  11. (ÇOK özür diliyorum. Uzun bir yazı oldu. Ama önemli olduğunu düşünüyorum.)

    (Alakalı-alakasız tüm haberlere postalıyorum aynı yazıyı !!! Mümkün olduğunca herkese ulaşmasını istiyorum. Okuduysanız geçebilirsiniz.)

    Herkese selamlar arkadaşlar.

    Ben tarafsız izliyorum şampiyonayı. "İlla da benim sevdiğim kazansın!" fanatizmine girmeden mücadele izleyebilmenin hazzı inanılmaz! Öte yandan Vettel ve Räikkönen'i severim (uzatmamak için şampiyonluk favorisi olmayanları saymıyorum).

    Hemen kişisel görüşümü söyleyeyim: Bence de Alonso hak etti şampiyonluğu. %110 kapasiteyle çalışıyor ama bu Vettel'in hak etmeden kazandığı anlamına gelmiyor!

    Fanatikçe yorumlardan şikayetçi olarak bir araştırma yaptım. İstatistiklere göz gezdirdim.
    Sayıların "hiçbir şeyin göstergesi olmadığını" gözler önüne sermek için. Sebastian Vettel ve Red Bull'a neden böylesi bir düşmanlık var, anlamış değilim. Fanatizm gözleri kör ediyor.
    Sevmeyebilirsiniz. Hal ve tavırları gözünüze batabilir ama bu o kişilerin başarısız olduğu
    anlamına gelmez!

    Benim onları sevmem, Hamilton ve Alonso'nun kötü birer pilot olduğunu düşündüğüm anlamına gelmez! Karakter olarak da "doğal" davrandıklarını düşünüyorum. Kimse hakkında bir yorumları olmadı şu ana kadar (* dipnot). En azından şampiyona rakiplerine sataşma yok. Gereksiz övgü yorumları yok. İşlerini yapıp, çekip gidiyorlar. 2006'da Alonso'nun, yine 2007'de Alonso'nun, 2008'de Lewis Hamilton'ın baskı altında nasıl da çirkinleşebildiklerini tüm dünya gördü (** dipnot). En azından, kazandıklarında ne kadar nazik olan bu kişilerin, kaybettiklerinde nasıl da suratlarının sirke sattığını. İnsansın, tabii ki kazanmakla kaybetmek bir değil. Şampiyonluğa oynuyorsun, tabii ki kazandığında da kaybettiğinde de şampiyonluğa yarışmayan bir Jarno Trulli gibi yüz ifadelerin arasında küçük farklılıklar olamaz. Ama profesyonelsin. Dolayısıyla, hislerini içinde tutamama lüksün YOK! O zaman sokaktaki adamdan ne farkın kaldı? Tabii ki Vettel ve Räikkönen de kazanınca seviniyor, kaybedince üzülüyor ama doğal davranıyorlar. Jenson Button, Massa, Barrichello… Aklıma ilk gelenler. İşte doğal davranmakla, zorlama kibarlık arasındaki fark! Centilmenlik kaybederken belli olur. Kazanırken değil. En önemli örnek Mark Webber'ı unutuyordum az kala. Kibar mı? Hayır. Yeri geldiğinde nasıl sokuyor lafı? Ama doğal. En önemlisi de: haklı!!!

    Hani, nerede Fernando Alonso'nun sezon başındaki nezaketi? Sebastian şampanyayı dökerken
    gülüyordun (Almanya). Şimdi ??? Kaybederken de, herşeyi geride bırakıp eğlenebilen Sebastian, kafasının içinde sürekli şampiyona hesabı gezdiren, çaktırmamaya çalışan ama aslında hırsından yerinde duramayan Alonso…

    Sayılara gelelim:

    Vettel, pol pozisyonu kazanıp, hızlı aracı sayesinde kazanmakla eleştiriliyor. Girin bakın sitesine, Serhan Acar bile aynısını söylüyor iki-üç yarıştır. "Vettel'in ilk üçün gerisinden gelip kazandığı bir yarış yok" lafını çok vurguluyor. Bu laf da, zaten halihazırda kıvılcım bekleyen fanatiklerin ekmeğine yağ sürüyor. Bakalım sayılar ne diyor? En iyi üç pilot + Efsane Ayrton Senna istatistiklerine bir göz atalım hep beaber.

    Pol pozisyonun hiçbir anlamı yok. Onu galibiyete çeviremediğiniz sürece. Demek ki pol pozisyonu galibiyete çevirmek de bir meziyet! Asıl önemli olan neticedir çünkü.

    Hemen hatırlayalım: Ayrton Senna 161, Fernando Alonso 194, Lewis Hamilton 107, Sebastian Vettel 98 yarışa çıktı.

    Pol pozisyondan yarış kazanma oranları:

    (Yarış neticesine bakıyorum. "88 Brezilya'yı kazanmış ama diskalifiye olmuş" kısmı bizi ilgilendirmez)

    1- Alo (14/22)
    2- Vet (19/35)
    3- Ham (11/24)
    4- Ayrton Senna (29/65)

    *** Çocukların üçü de bu oranlamada Ayrton Senna'dan bile daha iyiler. Helal olsun !!!

    "Sebastian ilk üç sıranın gerisinden gelip de bir yarış kazanmadı" konusu. Burayı iyice dikkatinizi vererek okuyun lütfen:

    Ayrton Senna (kimilerine göre gelmiş-geçmiş en iyi pilot!), toplam 41 galibiyetinin 39'unu ilk
    üç sıradan kazandı!!! 4. ve 5. sıradan gelerek kazandığı sadece 1'er yarış var!!!

    (Şimdi, '88 Japonya'yı hatırlayabilirsiniz. Pol pozisyondan başlayıp, 14. sıraya düşüp, yarışı
    kazanmak. Evet, İNANILMAZ bir başarı. Ama onu yapabilmesi için de, o turbo motorlu McLaren Honda'ya ihtiyacı vardı! "Schumacher, Vettel, Alonso, Hamilton araba ile kazanıyorlar" diyenlere bu cevabım.)

    88'in şampiyonluk kısmını da irdelememiz lazım bu noktada (çünkü çok önemli.Belki de ciddi bir kısmınızın ŞOK olacağı bölüm!): Senna 94, Prost 105 puanla kapattı sezonu. Senna şampiyon oldu. Nasıl mı? Diskalifiye durumu olduğunu düşünüyorsanız unutun. Öyle birşey olsaydı f1.com'da diskalifiye edilmiş şekliyle yazardı. O yıllarda şampiyonluk hesabı yapılırken en kötü 6 yarış neticesi devre dışı bırakılıyormuş. Ayrton Senna ancak bu şekilde şampiyon olabildi.
    Yedirebilirseniz. Ben yediremiyorum. Benim gözümde Prost şampiyon. Günahım kadar da sevmem. Ama bu hesaplama da tam bir saçmalık, dürüst olmak gerekirse.

    İşte, yerlere göklere sığdıramadığı"m"ız, benim bitirme tezimin ithaf kısmında TAM sayfa yer
    verdiğim efsane pilot Ayrton Senna… Şimdi istatistiklere bakıp da "Haaa, Senna da aslında şişirmeymiş, fosmuş mu diyeceğiz?". ASLA !!!

    Gelelim Alonso'nun ilk üç sıranın gerisinden gelerek kazandığı yarışlara:

    Parantez içindeki açıklamalar benim yorumlarım DEĞİL. “Açıklamalar”. Okuyunca inkar edilebilecek, göreceli bir durum olmadığını göreceksiniz zaten. Çünkü bu konuşmalarda kastedilen şey "geriden gelip, yakalayıp, geçmek!". Yani: “Yenmek!” .
    Örnek vermek gerekirse; Sebastian Vettel Singapur'da Lewis Hamilton'ı KAĞIT ÜZERİNDE mağlup edebildi. Yarış dışı kalmasaydı, bence imkansızdı! Alonso'nun 2005 Japonya'da 16.lıktan 2.liğe tırmanışı, aynı yarışı Räikkönen'in 17. sıradan başlayıp kazanması. Hamilton'ın 2008 Almanya'da 6.lığa düşüp, tekrar yarışı kazanması (günahım kadar sevmem ama İNANILMAZDI, kapaktı!) gibi şeylerdir geriden gelip yarış kazanmak (Serhan Acar’ın da kastettiği başarı göstergesi). Yani, aşağıda vereceğim açıklamalara itiraz etmeden bunu düşünün! "Yakalayıp, mücadele edip yenmek"ten bahsediyoruz.
    Açıklama olmayanlar: "Diyecek laf yok. Tebrikler!" demek.

    1-) 2005 Avrupa (6. sıradan) (Son Turda Kimi Räikkönen lider giderken yarış dışı kaldı)
    2-) 2006 Bahreyn (4. sıradan)
    3-) 2006 Japonya (5. sıradan) (Lider Michael Schumacher yarış dışı kaldı)
    4-) 2008 Singapur (15) (Açıklamama gerek var mı? İtiraf edilmiş bir şike!!! Kendi suçu yok ama kurgulanmış tiyatroyu bir galibiyet olarak hazmedebilecek misiniz?)
    5-) 2012 Malezya (8. sıradan) (sezon başındaki lastik kumarlarının olduğu yarışlar. "Jackpot!" diye kestirip atmak büyük haksızlık olur ama hatırlayınız: Williams bile yarış kazandı! Yine de tebrikler. Sergio Perez'in baskısını ÇOK iyi savuşturdu.)
    6-) 2012 Avrupa (11.sıradan) (Sebastian Vettel liderken yarış dışı kaldı)

    Şimdi Alonso tarfatarları ve sunucu Serhan Acar'a sormak istiyorum: "Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. Bunların kaçta kaçı "geriden gelip, yakalayıp, mücadele ederek yenmek?" Alonso fanlarının kaçta kaçı bunları gerçek birer galibiyet olarak görüyor? O zaman Vettel de 2012 Singapur'da Hamilton'ı ezip geçti. Çok komik, değil mi?

    Gelelim Hamilton'a. Kişisel düşüncem: geriden gelip yükselmekte ben bu adamı (günahım kadar sevmesem de) TEK geçiyorum. Kore'de titreyen sağ arka tekerlekle, dansöz gibi çalkalanan otomobille puanı kapmasını bildi. 2008 Almanya'dan da az önce bahsettim. Yarış içinde liderken pozisyon kaybedip, sonra PİST ÜZERİNDE o 5 kişiyi tekrar geçip yarışı kazanmak !!! Daha bir laf kaldı mı geriye?

    Hamilton'ın da 4.lükten daha geri bir pozisyondan başlayıp kazandığı yarış YOK!

    1-) 2008 İngiltere (4.sıradan) (Ferrari'nin yağmur kumarı tutmayınca, Kimi MUTLAK galibiyetten oldu. Liderlik mücadelesi olmadı pist üzerinde)
    2-) 2009 Macaristan (4.sıradan)

    *******************
    SONUÇ:
    Tüm bunları anlattım. 3.lükten daha geriden gelip yarış kazanamamak? Bunu sürekli vurgulayıp da (ister-istemez) bir adamı başarısız gibi göstermek. İster katılın, ister katılmayın. Kişisel görüşüm:

    Fernando Alonso 2012'nin EN İYİSİ. Ama bu "Sebastian Vettel şampiyonluğu hak etmiyor" demek için geçerli bir sebep değil. Hatta Hamilton için bile. Ama herşeyin bir araya getirilmesi şampiyonluğu kazandırır. Buna da 2005 yılında kendi demecinde kullandığı cümlelerle örnek vereyim de fanları itiraz edemesin: "Neden herkes beni şanslı olmakla suçluyor, anlamış değilim. Bu bir motor sporu ve bu otomobilin hazırlanması için 1500 kişi emek veriyor. Birileri işini tam yapıyor dile 'şanslı' olarak mı adlandırılmalı?". Hatırlayacak olduğunuz üzere, geçtiğimiz aylarda Kimi kendisini "şanssız" olarak nitelendiren (başta ben olmak üzere) kişilere kapak niteliğinde bir demeç vermişti: "Şansa inanmam. Ben yarışı lider götürürken arabam yarış dışı kalıyorsa, bu, birileri işini düzgün yapmadığı içindir" demişti.

    Bu arada Fernando Alonso’nun “yenilmez-yıkılmaz” olarak görülen Schumacher’i, onun varlığında ve rekabetçi olduğu zamanda (2006) yenen tek pilot olduğunu hatırlayalım (sezonun ilk yarısında Renault hızlıydı, son yarısında Ferrari tartışmalarına girmeye gerek yok bence).

    Çok uzattım. Kusuruma bakmayın.

    Eğer kesinlikle okumamı istediğiniz bir cevap yazmak istiyorsanız (her post ettiğim sayfadan göremeyebileceğim için): schumi_senna@hotmail.com adresine mail yazınız. Mailimi yazmıyorum forma. Sürekli olarak “Falancı/filancı sana cevap yazdı” uyarılarıyla mail kutum dolmasın diye. Mail adresime de dikkat çekiyorum bu arada 🙂

    Hepinize selamlar, saygılar!

    *******************

    Yazıyı bozmamak için iki dipnot koydum. Yukarıda işaretliler zaten:

    (*)(Narain Karthikeyan'a dediği laf var tabii ki ama kendinizi onun yerine koyun. 63 yıllık rekabetin ZİRVEYE ulaştığı sezonda, tur bindirilmeyi bile becerememiş bir pilota, o kızgınlıkla söyledi (4.lük garantiydi. Jenson Button'ı da biçti Narain efendi). Olmamalıydı tabii ki. Ama oldu. Hamilton'a "aptal" demediğini de söyledi ama bazı gazetecilerin abartmaları dünyanın her yerinde aynı demek ki!)

    (**)(2008'de Hamilton'a örnek soracak olursanız: İtalya'da Mark Webber'ı pist dışına itmesi.
    Belçika'da Kimi'nin arkasından şikanı kesip, sonra "yol verdim ama" diye mızmızlanması. Şikanı kesmeseydin giremezdin o hava koridoruna. Madem ki "aynı" şey, o halde şikanı kesmeden yapsaydın! Japonya'da sert frenajla Kimi'yi biçmesi!!! Felipe Massa ne yaptı? Laf sokuşturdu mu? Tartışma yaptı mı? Ne oldu 2007'de Massa'yla o samimiyetler? Podyumda şakalaşmalar? Demek ki onu ciddi bir rakip olarak görmüyordun o zaman. Rakibin olunca tornistan…)

  12. Zaten Kimi de şimdi ki hedefim 3. olmak demiyor :)) kalan yarışlarda daha iyi performans gösterebileceklerini söylemiş sadece …

  13. şampiyon olamasan da o araçla 3.pilot olmak bile mükemmel olacaktır kaldı ki 3 yıl aradan sonra dönen bir pilot için mükemmel bir sonuç bence. Schumi bıraktıktan sonra Kimi'yi destekleyeceğim, umarım Lotus seneye düzgün bir araç yapar da Kimi'yi şampiyonluğa oynarken görürüz.

  14. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Eee oydu evet ne olmus ?

  15. burak evmez avatarı

    geçersiniz alonsoyu hemde çok rahat bu söylediğine sen inanıyor musun?

  16. Şampiyon olamadıysan kaçıncı olduğunun önemi yok diyen de Raikkonen değil miydi ?

  17. hedef sampiyonayı 3 tamamlamak ama alonsoyuda gecme şansımız var en azından redbull kadar hızlı bi araçları olmadığını bılıyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir