Raikkonen, Ferrari ya da Mclaren'e Dönüşü Reddetmiyor

yazar:

kategori:

2007 dünya şampiyonu Raikkonen, 2006 senesine kadar Mclaren’de yarıştıktan sonra Ferrari’ye geçmiş ve 2010’a kadar orada yarışmıştı.

Raikkonen “Geçirdiğimiz sene genel olarak iyiydi ancak tabi ki yarışlar kazanıp şampiyonluk mücadelesi vermek istersiniz.”

“Bu açıdan % 100 mutlu değilim. Buradaysam eğer kazanmak ve başarılı olmak isterim.” dedi.

Raikkonen, eski takımları ile ilişkilerinin mükemmel şekilde bitmemesine rağmen geri dönüş ihtimaline hayır demiyor.

Raikkonen “Ferrari ile ilişkimiz biraz daha hoş bir şekilde bitebilirdi ancak çalıştığım insanlar hâlâ oradalar. Onlarla çok iyi ilişkim vardı ve hâlâ onlarla gidip konuşabiliyorum.”

“Asla bilemezsiniz. Ne kadar süreceğimi bilmiyorum. Belki çok fazla sene devam etmem.”

“(Ron Dennis) Onunla çok farklı görüşlere sahiptik ancak yine de konuşıyoruz. Onunla asla savaşım olmadı.”

“İnsanlar sadece aptalca hikayeler uyduruyorlar. Kimseyle sorunum yok.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yorumumu yanlış anlamayın kesinlikle ama bence siz hamiltonu bi senna ya da schumacher seviyesinde mi düşünüyorsunuz anlamadım lewis iyi bir pilot ama yeri doldurulamayacak bir pilot değil bence mclaren çok şey kaybetmedi sonuçta 2008 den beri de gözle görülen pek başarısı da yok lewisin…Kimi hayali kurduk doğrudur ama boş yere kurmadık kimi sonuçta bu takımda 5 sezon geçirmiş 2003'te ve 2005'te şampiyonluğu kılpayı kaçırmış bir pilot Kimiyi düşünmeyelim kimi düşünelim Naraini mi ?

  2. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Hamilton mclarenden ayrılınca kimiciler hemen hayal kurmaya başlamışlar.Mclaren bu saatten sonra hangi pilotu alırsa alsın karaoğlanı mumla arayacak.Yerini kimse dolduramaz.Perezin sürüşünü izledikçe kahroluyorlar ama nafile.

  3. McLaren ve ıceman kesinlikle olmalı…

  4. ya Lewis gitti ama Button'la ve Perez'le yürümezse Renault'un yaşadığı gibi bir lider pilot eksilkiği doğar ben şahsen bu Button'dan lider pilot olabileceğine inanmıyorum olur mu zaman gösterecek ama bu benim düşüncem. Lewis'te Mercedes'e muhtemelen 2014'teki büyük kural değişiklikleri için gittiği için Mc laren seneye Button'ın yerine Kimi'yi alsa diyorum.
    Halamın bıyığı olsa muhabbeti anlayacağın da hayal kurmak beleş nasıl olsa :))

  5. seneye başlarken ne lotus tan ne de kimi den böyle bir performans beklemiyordum. işin aslı onlarda beklemiyordu. sene başından beri her yarışta hep birşeyler eksik kaldı hata oldu…tek güzel olan şey bu araç kimi yi yolda bırakmadı…Allah ın nasibi bu işler kiminin de birine çarpmaması veya birinin de kimi ye çarpmaması gibi…
    sonuç şu an için 3.lük ve alınan puan olarak gayet başarılı bir netice…
    eğer takım ve kimi bu hatalardan ders çıkartarak önümüzdeki seneye hazırlanırsa ve Allah da yardım ederse kimi şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olur…

    ferrari ve mclarene geçme konusunu reddetmemesine gelirsek…
    kimi f1 camiasında kimseye kırıcı olmak istememiştir bu zamana kadar…şimdi kalksa yok ben ferrariye gitmem onlarda ters bir cevap verirler gereksiz yere ortam gerilir. gayet makul kırıcı olmayan cevaplar veriyor. nasılsa olmayacak bir iş ferrari birlikteliği…
    mclaren olma ihtimali olan bir transfer…fakat bunun için mclarenin kimi yi cezbedecek bir araç sunması lazım…hem hızlı hem dayanıklı…hız konusunda iyi fakat dayanıklılık maalesef bu sene cırtladı…bu arada da mclarenin pilotlarından memnun kalmaması lazım. bu açıdan ben şahsen perez veya button başarısız olsunda kimi yerine geçsin diye kalbimden böyle bir duygu düşünce geçirmem…herkesin ümitleri beklentileri var herkes insan…iyi insan başarılarını başkalarının başarısızlıklarından elde edeceği beklentiler üzerine kurmaz. ne nasip ederse Allah eder…serveti sonsuz…ne verecekse Rabbim hayırlısını versin…geri herşey boş…
    beklentim kiminin dönmesiydi döndü ve yarışıyor çok şükür…şampiyon olursa mutlu oluruz olmazsada üzülmeyiz…başımızı önümüze eğdirecek bir iş yapmasın yeter…

    rahmetli babam derdi "evlat aşağı bak şükret yukarı bak azmet"…

    kimsesizlerin Kimsesi…
    sana sahip çıksın kimi…

  6. 110 civarı yarış 35-40 arası bitirilemeyen yarış…insaf…bu kimi için itham edilmesi gereken bence en son şey…

  7. Bunu para için Mclareni satmadan önce düşüncektin! Ice Man

  8. nasıl yani 🙂 lewis zaten mercedes e gitti. onun yerine perez geld. ben mi yanlış anladım 🙂

  9. 2007'de Alonso gittikten sonra Renault Fisichella'dan memnun kalmamıştı. Belki de aynısı Mc laren'de de olur ve Lewis yerine Kimi'^yi alırlar takıma. Malum Lewis'ten aşağı kalır yanı yok ama daha az problem çıkaran bir pilot tercih etmek akla mantığa daha uygun geliyor

  10. Aynen mesajı alsın artık sponsor mevzusundan gidip perezi aldılar…Mclaren gibi sennalar prostlar hakkineneler gibi efsane pilotların yarışıtığı bu takımda bence mclaren gelecek sene için taraftarlarını korkutan bir pilot dizilimine sahip umarım 2014'te düzelir bu durum 🙂

  11. rai sen ferrariyi rüyanda görsen bile inanma ferrari kovduğu adamı nezaman almış geçti o günler…

  12. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bu mesajı al McLarenn..! 🙂

  13. Tek dileğim, sıkıcı bulduğu Formula 1'i kariyerinde sonlandırmadan önce doğduğu yer ve yuvası olan McLaren'e dönüp şampiyonluk kazanmasıdır.

  14. Ferrari%100 avatarı

    Ferraride kalan bi massa
    Schumacher>Massa
    Raikonen>Massa
    Alonso>ve yine Massa
    Massanın bu takımda yeri bambaşka

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Eyvallah. Senin yorumlarını beğendiğimi daha öncede söylemiştim. Doğrusunu söylemek gerekirse şimdide mest ettin beni. Seni birde köşe yazılarında görmek isterim, isteriz. :))
    Yorum babında senin onayını alabildiysem ne mutlu bana, Hürmetler Saygılar.

  16. 2014 yılında Button-Raikkonen takası olsa keşke. 🙂

  17. bencede onun özleşti mclaren tıpkı abisi mika gibi

  18. Shumi,yi kimse gönderemez Shumi kendi emekli oldu . Shumi gitti şimdi kim tanıyor ferrari,yi . kim takıyor ferrari,yi .

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bunu ben de transfer haberleri dönerken söylemiştim. Kimi'nin soğuk ve profesyonel bir yapısı var, koltuğa geçer, aracı sürer, işini yapar, işinde de iyidir. Duyguları önemsemez, tam bir McLaren adamı. Sanırım bu açıklama 2013 sonrası için McLaren'e bir selam.

    Perez'in performansı nasıl olacak belli değil, belki çok iyi iş çıkarır ama takımı alıp götürecek kadar iyi olur mu bilemem. Button ise şimdiden takım liderliğini düşünüyor ancak bunu yürütebilir mi? Perez'in zayıf kalması durumunda takımı taşıyan, şampiyonluk mücadelesi veren adam olmalı, olamazsa işler karışır. İşte böyle bir durum olursa McLaren'in kapısını çalacağı adam Kimi olacaktır gibi geliyor. Ki zaten ben bunun bu yıl olması gerektiğini düşünüyordum. Button çok iyi pilot, hakkını yiyemem ancak Hamilton'ın boşluğunu dolduramaz gibi geliyor. Button'ın şampiyona da güçlü olması için McLaren'ın iyi bir araç hazırlaması lazım. Button geriden gelip kazanamaz mı, strateji ile kazanır ama saf hız anlamında sıkıntı yaşar, özellikle Ferrari'de Alonso varken ve RBR'nin ne kadar iyi iş çıkardığı ortada, üstelik Vettel iyi çıkarıyor, yani işi zor.

    Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum; Ferrari'nin 2 pilotunun ve bu yıl Hamilton'ın gidişi konusunda hep söylentiler oldu. Schumi Ferrari'den kovuldu, emekliliğe zorlandı denildi. Schumi çıktı, alakası yok, takım benimle devam etmek istiyordu, ben bırakmak istedim dedi. Schumi'nin son sürüşünden sonra Montezemelo'nun Schumi'nin omzunda ağladını da kimse görmek istemedi. Kimi için de söylenmeyen kalmadı, Santander dendi, Alonso şöyle adam dendi. Kimi şimdi ne diyor? Ferrari'den elbette daha iyi koşullarda ayrılabilirdi, sözleşme feshetmek elbet hoş değil ama hala takımla iletişimi olduğunu açık açık söylüyor. Kimseyle arası bozuk değil. Yine bu yıl Hamilton konusu, şimdi bakıyorum da, ben geçen yıl Hamilton'ın kazalarını eleştrirken bana ateş püskürenler bile adama düşman olmuş. Hamilton Mercedes için McLaren teknik bilgilerine ulaşmak istiyor bile denildi yani!

    Benim aklıma gelen tek bir skandal vardır bu konuda; Button-Gate. O iş bile nasıl halledildi gitti. Bu kadar şeyden kıyamet koparıyor herkes. Gerek yok, kim nasıl ayrıldıysa ayrıldı, iş sonuçta tatlıya bağlanmış, taraflar anlaşmış, iletişimleri devam ediyor, bunu uzatmaya gerek yok. Belki bu yüzden kızan insanlar bile olacaktır, ne gereği var. Siz bu adamları destekliyorsanız, niye başkalarıyla kavgalı olmasını istiyorsunuz ki, Kimi Ferrari ile sorunu çözmüş, ben buna sevinirim. Gridde düşmanları olması daha mı iyi, herkesle arası iyi olsun, herkesçe sevilsin, daha iyi değil mi.

    Ben Ferrari olasılığını düşünmüyorum, Alonso'nun yanına Kimi'yi istemez Ferrari gibi geliyor. Hulkenberg olacaktır büyük bir ihtimal. Ama Button beklenileni veremezse, iyi bir lider olamazsa Kimi için Woking'in kapıları açılabilir, ki bence güzel de olur.

    Bu arada çok fanatik Kimi taraftarları gördüm. Hatta bazen tüm Kimi hayranlarından soğudum, ama senin yazıların fanatizmden uzak, yazılarını takip ettim, sayende bazı Kimi taraftarlı yüzünden önyargılarım oluşmadan kurtardık paçayı 🙂 Her takımda aşırı fanatik insanlar var ve işin doğrusu onların yazılarını okuyunca onların tuttuğu takımdan/pilottan insan soğuyor. Senin gibi arkadaşlara her zaman ihtiyaç var, dilerim herkes senin gibi olsun. İnsan karşısındaki yorumcuya saygı duyamazsa, belli bir yerden sonra onun tarafını tuttuğu kişilerden de soğumaya başlıyor. Herkül ve Jet Man'ın Kimi hayranlığını biliyoruz, iyi güzel seviyorlar da, bazen öyle laflarla geliyorlar ki, Kimi'den soğuyorum.Sonra diyorum, ulan adamın suçu ne, adam çıkıyor yarışıyor, burada olan bitenden haberi yok. Belki bilse önce kendi karşı çıkacak, kraldan çok kralcımız var.

    Dilerim önümüzdeki yıl Kimi-McLaren birlikteliği görürüz, selamlar

  20. Kısaca adamlar Shumi yi gönderdi Kimi için. Sonra Kimi yi gönderdiler Alonso için. Şimdi de Alonso yu gönderirler Vettel için ne gülerim vallah.

    McLaren a dönme gibi şuanda bir ihtimal gözükmüyor aynı şekilde Ferrari yede. Gelecektede olmayacak gibi.

    Tabi taraftarların hala ümit edebilir yapacak birşey yok.

  21. zaten raikkonen görüldüğünün aksine gridde en mütavazi pilot nerdeyse bütün pilotlarla çok iyi arkadaş hatta burdaki basın toplantısı bunu gayet iyi açıklıyor ilk 5 dkyi komple izlerseniz anlarsınız
    http://www.youtube.com/watch?v=-5HZhfmqDSI

  22. Sana yakışan tek takım Mclaren dir.

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen'in, ismine, lakabına, hal ve hareketlerine yakışıcak takım Mclaren'dir.

    Bence
    Şu sitede ki Kimi fanlarına sorun ''Raikkonen'i hangi takımda hayal ediyorsunuz diye'' çoğu kişi Mclaren der.

    Aynı şekilde Mclaren, taraftarlarına sorun çoğu kişi yine Raikkonen'i, Mclaren'de görmek ister.

    Benim F1'de en sevdiğim takım Ferrari'ydi. Her ne kadar Raikkonen, Mclaren'de yarışıyor olsaydıda pilot ve takım kombinasyonum farklıydı. Önümüzde ki sezonlarda Lotus'tan, ayrılırsa inşallah Mclaren'e, gider. Gri otomobil ona çok yakışıyordu.

  24. ancak mclaren olabilir.ferrari olamaz alonso orda olduğu sürece.zaten takım ona çalısıyor massayıda gayet güzel kullanıyorlar.mclarende buttonun yerıne gecebilir belki bir ihtimal.raikkonenin eskiden istikrar sorunu vardı ama gördümüz gibi bu sene en istikrarlı pilot her yarıştan puan cıkardı cindeki o aptalca pit stratejisi hariç.

  25. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Ferrari veya Mclaren'e geçte Schumi bıraktıktan sonra izleme sebebimiz olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir