Hamilton: "Dennis Mercedes Kararımı Destekliyor"

yazar:

kategori:

Basında yer alan haberlerde Hamilton’un 2013 için Mercedes’i tercih etmesi nedeniyle Dennis ile Hamilton’ın konuşmadığı yer alıyordu. Ancak sonrasında ikilinin bir akşam yemeğinde buluşup konuşacağı yazıldı.

Hamilton, Mirror gazetesine verdiği demeçte, “Telefonda zaten  görüştük.” dedi.

Aralarındaki mevcut sorunlar sorulduğunda ise Hamilton, “Sorun mu? Daha önce bir sorunumuz yoktu. O da bunun bir problem olmadığını söyledi. İki taraf için de değişikliğin iyi olduğunu ve bizim daima harika bir geçmişimizin olacağını belirtti, ki doğru olan da bu.” diyor.

Hamilton, uzun yıllar sonra McLaren’den ayrıldığı için suçlu hissetmediğini ve takıma olan tüm borçlarını ödediğini söylüyor.

“Evet. Öyle olduğunu hissediyorum. Daha ne kadar gidebilirsiniz ki?”

“Birlikte bir şampiyonluk kazandık. Harika bir yolculuğa çıktık. Bir değişiklik istiyorum ve bu olacak. Bunun için mutluyum. Bu kadar.”


Yorumlar

  1. Aynen katılıyorum…

  2. heikki 1088 avatarı

    İyi araban varsa iyi pilotsun. Ama sen sevgilimden ayrıldım yok şuydu buydu dersen iyi arabanın da içine yaparsın. İyi araban vardı iyi sürdün ama son zamanlarda nanaysın. Mclaren hızlı araba üretirse(ihtimaller dahilinde konuşuyorum haliyle) gelir Perez (küçümsemek için söylemiyorum) bile şampiyon olur. Diyeceğim odur ki iyi araban varsa, orta sınıf bir sürücüyle bile şampiyon olursun. Bunun çok örneği var geçmişte.

  3. lewis para için satmış bilmem twitter da paylaşmış bir sürü hikaye anlatılmış, para bence en önemsiz mevzulardan biriydi. adam 2008den beri şampiyonluk kazanamadı. 2011'deki hataları pahalıya patlamadı çünkü redbull'u isterse hayatının yılını geçirsin hiçbir sürücünün yakalamasının imkanı yoktu. redbull'u diyorum dikkat ederseniz, vetteli değil. çok iyi bir öğrenme yılı oldu, 2012'de çok daha az hata yaptı, hatta aklıma takılan hatası yok bile.

    2012'de gerçekten kazanabilirdi ve yine olmadı. bu sefer daha çok mclaren'in hatasıydı. pitteki hatalar, dayanıklılık problemleri falan bu da elden gitti. adam bıktı 4 senedir haybeye yarışıyorum gibi hissetti. zaten takım arkadaşının değişeceği de yok, bari o değişse yeni birinin yanında kendini kanıtlardı ama defalarca yendiği button'un yanında ne kadar daha kalacak.

    üstüne 2014 motor konusu da eklenince ilk başlarda pek sevinmesem de şuanda ben de lewisin yaptığının mantıklı olduğunu düşünmeye başladım.

    twitter sorunuymuş falan bunlar büyük olaylar değil, italya 2009'da kaza yapması da hiç önemli değil, 3.'yü yakalayıp podyuma çıkmak için deli gibi zorlarken kaza yaptı. pilotumun zorlamaktan kaza yaptığını bildiğim zaman içim rahattır. heyecandan tırsmaktan hata yapmasın yeter. zaten whitmarsh yarıştan sonra demişti, ''hamilton'a yavaşlamasını söylemeliydik'' onlar yakalayabilirsin dedi, hamilton da zorladı.

    elden gidince değeri anlaşılacak lewis'in, o mercedesle mclaren'ları geçerken biz bu adamı nasıl 4 yıl boyunca şampiyon edemedik diyecek mclaren. perez eğer bekledikleri gibi çıkmazsa gelecek sene şampiyonluk potası dışında kaldı bile mclaren.

  4. Büyüksün üstat. Adam para için takımını sattı, üstelik giderayak takımın telemetri verilerini paylaştı. Üstüne bi de Button'ın twitter'dan kendisini takip etmiyor olmasını ahlaksızlıkmış gibi göstermeye çalıştı. McLaren'a attığı tüm bu kazıklara rağmen insanların ondan soğumasına şaşırıyorsanız kör bir taraftarsınız demektir.

    Hamilton her zaman çok hızlı bir pilottu. Ama hiçbir zaman akıllı veya ahlaklı biri olmadı.

  5. Lewis'den soğumama anlam veremedin mi? Twitter olayını bir başka sürücümüz yapsaydı ne olurdu acaba? Başka bir sürücümüz "Kız arkadaşımdan ayrıldım, kafam yerinde değil" diyip altındaki aracın hakkını veremeseydi ne olurdu acaba? Bunları ve daha nicelerini yapan sırf McLaren'in çocuğu Lewis olduğu için hem takım hem de taraftarlar sustu.

    Bu adam McLaren taraftarlarını kendisinden soğutmak için zorluyor. Bunu görememeni doğal karşılıyorum. Ben de Lewis taraftarı olsam ben de göremezdim. Mesela kupa olayında Lewis'e hak verirdim. Ama ortada 47 yıldır süre gelen bir uygulama var. Bu geçen 47 yılda onlarca sürücünün yüzlerce kupası takımda kalmış. Bu sürücülerin arasında Formula 1'in gelmiş geçmiş en büyük sürücülerinden kabul edilen Senna ve Prost da var. O sürücüler o zamanlar takım kupaları ellerinden alırken ve o zamanlar bir çoğuna kopyası dahi vermezken ses çıkarmazken bizim Lewis'in mızıkçı çocuklar gibi bunları istemekte diretmesi ayak sürümekten başka bir şey değildi.

    2009 İtalya'ya ne yazdığımı bir daha oku, anla. Anlayamazsan bir daha oku. Bir daha, bir daha… Ta ki anlayana kadar.

    Evet, 2007'de Ferrari'nin geri adım atması için şampiyonluğu verdik. Ama 2008'de takım son yarışa kadar zorladı. Hatta son yarış için yapılan kontrol ve güncellemelere ayrılan para McLaren tarihinin 1 yarış için yaptığı harcama rekorunu kırdı.

    Lewis'in nasıl bir sürücü olduğunu, Lewis'siz McLaren'i ve Lewis'li McLaren'i en iyi McLaren kurmayları bilir. Bu sebeple de Lewis'i elde tutmak için çok çabaladılar. Hatta bir çok yerde sınırı da aştılar. Ama Lewis Mercedes'i tercih etti.

    Alsın şimdi orcinal kupalarını da saklasın evinin tavan arasında.

  6. Hamilton gitmeyi önceden kafasına koydu. Adamın 3 yıllık toplam kazancı 120 Milyon $'ı bulacak bu TL ile 214.8 Milyon TL yapıyor. Hamilton kalmak istese kalırdı.

    Kupalardan bahsedilmiş. McLaren'de replikada olsa birebir kupa alabiliyordu. Şimdi Onuda bulamıycak. McLaren taraftarlarının %95'i takımı destekler. Favori pilotları vardır ama takımı önceliğine alır. Hamilton McLaren'den ayrıldıktan sonra Hamilton'ı destekleyen taraftar sayısı çok azalacak.

    Biz sürekli Hamilton'ın arkasında durduk yeri geldi Hamilton için takımı eleştirdik ama Hamilton kararını kendi verdi. McLaren dolgun bir ücret önermişti ama o ayrılmayı seçti. Kasım sonunda Hamilton benim umurumda olmayacak.

  7. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Onur Aybars , Alonso fanlarının dahi takdir ettiği aklı başında yazan birisin ama Hamiltondan bu denli soğumana anlam veremedim.Zira bir zamanlar tek övünç kaynağınızdı.Şimdi ne oldu.Neden sırt çevirdiniz.
    2009 italyada bariyerlere gömdüğünde Hamiltonu zorlamakla agresiflikle övmüştünüz.Niye çünkü bunun yanlış bir hareket olduğunu söyleyen alonsocular bastırmaktaydı.Şimdi ne değişti.Ayrılıyor diye raikonencilere ve alonsoculara meydan veriyorsunuz.Takıma o kadar emeğini veren adamı neden bir çırpıda silip atma uğraşındasınız.
    2008 sezonu zaten sonuna kadar Hamiltonun hakkıydı tıpkı 2007 sezonu gibi.Ama 3 -5 çalıntı evrak mahkemesi yüzünden Hamiltonun şampiyonluğu elinden alındı.
    Lewisi bu takımda tutmanın gerekliliğini birgün herkes anlayacak ama iş işten geçmiş olacak.Evet takım belki de ayrılması için zorlamadı ama kalması için de elini kolunu bile oynatmadı.Alsın şimdi orcinal kupalarını da saklasın müzesinde.

  8. Çok güzel açıklamışsın.

  9. Şu çocuğa sahip mi çıksalardı? Ya hu daha ne kadar sahip çıkılacaktı. Geçen sezon bolca aracı parçalamasına rağmen kimse laf etmedi. 2009 İtalya geldi aklıma. Son turda podyuma giderken aracı bariyerlere gömdü. Ne takım ne de biz McLaren taraftarları tek laf söylemedik. Bugün aynı ortam oluşsa ve aynı kazayı yapsa yine ne takım ne de McLaren taraftarları laf söylemeyecek.

    Ron Dennis'in borcu vardı, doğru. Bu borcunu hemen ertesi sezon ödedi.

    Öyle bir anlatmışsın ki gören de Lewis takımdan ayrılmak istemedi de takım ayrılması için kendisini zorladı sanacak.

  10. ne kapalı kapıları neden bahsediyorsun?? yazdıklarını mahkemeye veremiyor kimse ya salla bol keseden. son 2 yarışta yaptığı 2 saçma hata ile kendi kaybetti şampiyonluğu. kapalı kapılar falan yok.

    iyi ki bir defa şakasına şimdi hamilton başarılı olursa schumi geliştirdi diyecekler dedim ha. öyle bişey yok. onu diyecek kadar yüzsüz ve bilgisiz bir taraftar da yok. tamamen şakaydı o söylediğim.

  11. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Şu çocuğa sahip çıksalardı en az 2 , en fazla 3 şampiyonluğu olacaktı.Ron Dennisin 2007 den kalma Hamiltona bir şampiyonluk borcu vardır.Kapalı kapılar ardında 2007 de ferrariye verilen şampiyonluğun hesabı kapanmadı.
    Ayrıca ben Hamiltonun Mercedese motor anlaşması karşılığında verildiğini de düşünmekteyim.Bu benim fikrim.
    Özetle Lewis Hamilton her türlü harcandı.Yazıklar olsun.
    Eğer ki( buradan inşallah diyorum) mercedeste başarılı olursa bu sefer de Şumi aracı geliştirip bıraktı diyecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir