Ferrari Sıralamalar için DRS'i Geliştirmeye Çalışıyor

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport’un haberine göre İtalyan takım Red Bull’un yarış temposu olarak çok ilerde olmadığının farkında ve aradaki farkı da sıralamalarda gelişerek kapatmak niyetinde.

Haberde, “Sorun arka kanatta. DRS pozisyonunda çok düşük toplam hız üretiyor.” deniyor.

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo da La Stampa’ya verdiği demeçte, “Eğer sürekli üçüncü dördüncü sıradan başlarsak her şey zorlaşır.  Daha iyisi olmazsa imkansız. Beş turun sonunda 10 saniye geriye düşerseniz nasıl toparlayabilirsiniz ki?” diyor. 

Analizlere göre Fernnado Alonso, Hindistan’da düzlüklerde DRS’den 4km/s ekstra hız kazanırken bu rakam Sebastian Vettel için neredeyse 10km/s idi.

Ancak Ferrari’nin Red Bull tarzı çifte DRS’yi kullanmak için geç kaldığı düşünülüyor.

Takımın teknik patronu Pat Fry, “Abu Dhabi’de gelişim elde etmek için deliler gibi çalışıyoruz. Sonrasında da Brezilya’ya. Daha yukarıdan yarışa başlamak demek Red Bull’a baskı uygulamak demek. Sebastian şu ana kadar çok kolay sürüşler gerçekleştirdi.”


Yorumlar

  1. Bu fark tamamen kanat yapısından kaynaklanıyor demek çok sağlıklı bir ifade değil bence. Vettel daha fazla downforce a göre ayar yaptıysa drs açıldığında bunun etkisini daha fazla görmüş olabilir en basitinden. Genel olarak arka kanatta bir problem vardır o ayrı konu ama tek yarışta olan kazanım ile bunu ispat edemez kimse.

  2. Tamam,ben işin teknik analizinden çok,vurgulanmak istenen noktanın saf düzlük hızı değil DRS avantajı olduğunu söylemek istedim.

  3. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Malesef artik cok gec 1 hafta icinde ne yapa bilirler ki ? En iyi ihtimal—- delikleri daha iyi yerlerde acarak hic olmazsa 0.1 sn civarinda yarar kazana bilirler. Takim en cok difuzor uzerine calisarak buyuk kazanc elde bilir. Egzozu degismek cok riskli arac arizalana bilir. Bence en cok difuzor ve arka tabani gelistirmeliler. Sanirim 7-8 yaristir neredeyse hic difuzore dokunmadilar, yalniz Hindistanda biraz degisdiler

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Çok geç kaldınız RB sessiz sedasız sistemi getirdi çatır çatır yarışları aldı siz daha uğraşın!

  5. Kesinlikle bir yanlışlık var bence anlaşılır değil haber medyanın saçmalamasıgibi geldi bana

  6. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet dogru DRSle pilotlar hizli virajlari da gece biliyorlar, ama bence burda kast edilenler soyle yani mesela Vettelin pole turuna bakin cok cabuk bi sekilde arac 300-e ulasiyor DRS acildigi zaman ve uzun duzluyun yarisini 312le gecti ama diger kisa duzluklerde de cok kolay hiz kazana biliyordu. Bence Ferrari ekibinin cozmek istedigi sorun kisa duzluklerde ve hizli virajlarda DRSden maksimumu alarak one gecmek. Abu Dhabinin 1-ci sektorunde hizi yukseltmekle Redbullun 3-cu sektor avantajini kapatmaya calisacaklar.2-ci sektor de Ferrariye uygun gorunuyor.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Djarum, senin yorumunla benimde aklım bulandı. DDRS sistemi, pasif haldeyken bile çalışabilme özelliğine sahip ki, yazıdada buna yer verilmiş. DRS'ler pasif haldeyken, azami hız kazancından bahsediliyor. DRS kapalıyken Red Bull, eskiye nazaran 10 Km hız kazanmış, Ferrari ise 4 Km hız kazanmış. Zaten DRS'yi sadece düzlüklerde kullanabilirsin, her virajı DRS açıkken dönemezsin. DDRS'nin avantajlı yanı ''downforce gücünden feragat etmeden, azami hızı arttırmak'' Hem DF'den bir kaybın yok, hemde düzlük hızın artmış oluyor. Bende bu kadar biliyorum…

  8. Aynı şey değil.Mesela,Vettel DRS'siz 300 yapıyorsa,DRS ile 310 yapıyor.Alonso 300 yapıyorsa DRS ile 304 olabiliyor.Bahsedilen bu.

  9. Analizlere göre Fernnado Alonso, Hindistan'da düzlüklerde DRS'den 4km/s ekstra hız kazanırken bu rakam Sebastian Vettel için neredeyse 10km/s idi

    Yukardaki metni iyi okuyun arkadaşlar Azami hızdan bahsedilmiyor D R S faktörünün hızından bahsediliyor ikisi aynı şey değil.

  10. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Katılıyorum. Biz mi yanlış anladık acaba ferrari 4 km, RB 10 km ekstra hız kazandı yazıyor.. bi yanlışlık var sanırım..

  11. Tabi. Hamilton'un şampiyon olacağı vardı da McLaren biz istemiyoruz dedi.

  12. Çifte DRS seneye yasak. Bu sene de bitmek üzere. Ferrari bu konuda bir şey yapmak için çok geç kaldı.

  13. Bunu geçen hindistan gpyi ele alarak söylüyorlarsa biraz saçma olmamış mı Ferrarinin top speedi zaten çok yüksekti hatırladığım kadarıyla massa drssiz 307 alonso drs ile 321e çıktı max…Ben mi yanlış anladım acaba haberi 🙂 anlayan biri varsa bana bi cevap yazsın lütfen…

  14. Barda bira yudumlarken bile önde rahatça kalırlar.

  15. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Son haftalarin konusu galiba bu ferrinin gelsimi sanki ferrari gelisirken red bull muhendisleri barda bira yudumluyor olucak

  16. Ferrari şampiyondaki üsütnlüğüne aldandı ve gelişime fazla asılmadı şimdi sıkıntısını yaşıyorlar..Bu saatten sonra sistemi geliştircen adapte edicen calışsa bile redbull yavaslamıyacağı ıcın durum cok zor…

  17. Ferrari%100 avatarı

    Hindistanda düfüzeri Massada kullansaydı bence Alonsodan hızlı olurdu mclarenlerle mücadele ederdi yakıt sorunuda vardı

  18. aynen katiliyorum ya cok net bicimde sezonun ozeti oldu bu yorum tebrik ederim ..

  19. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    Vetteli ancak Hamilton durdurabilirdi.Onu da mclaren harcadı.Vettel o kadar şanslı ki rakibinin biri rüzgar tünelinde boğuldu diğeri mclaren de boğuldu.

  20. Kanada'dan beri şu arka kanadı bir türlü çalıştıramadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir