Alonso, En Sonuna Kadar Red Bull'u Zorlayacak

yazar:

kategori:

Alonso “Mekanik sorunlar her zaman olabilir. Bu sadece onlar için değil, hepimiz için aynı. Aracımızda neye odaklanmamız gerektiğini biliyoruz ve kalan 3 yarışta mekanik sorun yaşamadan bitirebileceğimiz çok güçlü ve sürülebilir bir araç hazırlamayı planlıyoruz. Sorun yaşarsak şampiyonluk mücadelesi çok zor olacak.”

“Red Bull’un bazen kırılgan olabileceğini biliyoruz. Son yarışta Mark’ın KERS’ini kaybettiğini gördük.”

“Bu yüzden onları zorlamalıyız. Yarış boyunca limitte olmalıyız çünkü rahat yarışlar çıkardılar.”

“Vettel’in aracında KERS sorunu olsyadı bile kimse farketmezdi çünkü 10 sn önde oluyordu. Bu yüzden 10 saniye arkalarında olduğumuz bir yarış daha olmamalı. Hemen arkalarında olmalıyız.” dedi.

Ferrari’nin güncelleme ve hızlanma çalışmalarına rağmen Alonso, Red Bull’un az da olsa avantajını sürdüreceğini bekliyor.

Alonso “Bazı yeni parçalarımız olacak ve yarın kontrol edeceğiz. Hindistan’a göre farkı tamamen kapatacağımızı düşünmüyoruz. Muhtemelen 5 günlük aranın ardından aynı performanslar olacak.”

“F1’de sihir düğmesinin olduğunu düşünmüyorum.”

“Biraz yaklaşıp baskı uygulamaya çalışacağız. Onlara yakın olmak ve mükemmel iş çıkarmadıklarında fırsatı değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Alonso ayrıca Hindistan’da takımı ile sorunlar yaşadığı haberlerini kabul etmedi. Alonso “İtalyan medyası çok güzel bir uydurma hazırladı. Dürüst olmak gerekirse çok yaratıcıydı ancak hepsi geçmişte kaldı. Şimdi ya da sonra bu haberi çıkaran gazeteciyle nasıl o kadar yaratıcı olduğunu anlamak için konuşacağım.”

“Gerçekten hiç bir şeyin sinirbozucu olduğunu düşünmüyorum. Red Bull’dan biraz yavaş olduğumuzu biliyoruz ancak buna takım, taraftarlar ve ben herkes katılıyor. Herkes bunu biliyor.”

“Çok sıkı çalışıyoruz ve bu durumu geliştirmek için bütünleştik.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, En Sonuna Kadar Red Bull'u Zorlayacak” için 20 yanıt

  1. Bir komplo teoriside ben üreteyim bari Alonso'nun iki kazası da reno araçlarıyla oldu(Grojan ve Rai). 2010 yılında da şampiyonluğu öndeki reno (petrov) aracı yüzünden kaybetti. Redbull zannedersem ferrariye karşı renoyu iyi kullanıyor gibi geliyor bana. ayrıca redbul araçlanın iyice incelenmesi gerektiğini düşünüyorum bu uçan kanatlılar bir film çeviriyor yine…

  2. Sonuçta ıslak zemin.. her zaman hata yapmaya müsaittir. O zaman Alonsoculara herkes 2010 abu dabiyi hatırlatıp alonsonun geçişi bilmediğini söyleyecektir. Mesela 2008 silverstone da yağmurda kimi ile massa kaç defa spin attılar. hatta massa düz yolda spin atıyordu. yanlış anlaşılmasın ıslak zeminde böyle hatalar olabiliyor. vettel de baskı da olabilir ama ısıtıp ısıtıp söylemek yanlış bana göre.. Zaten vettelin en büyük özelliklerinden biri yaptığı hatayı 2. defa yapmaması. ya da ben pek hatırlamıyorum yaptığını.

  3. 2011 Barcelona'da Hamilton son tura kadar vites kutusunda turladı ama Vettel hata yapmadı. 2011 Singapur'da Button son tura kadar kovaladı ama yine hata yapmadı. 2012 Bahreyn'de Raikkonen'in baskısına geçit vermedi. Ben aklıma gelen bunlar. Vettel yavaş yavaş pişiyor. Bu argümanlarınız artık geçerliliğini yitiriyor.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2011 deki lastik taşırma hatalarını baskı yemeden yapan pilotlarda var düz yolda örnek 2012 Avusturalya

  5. Para var huzur var. 🙂 Çıktığında niyetlendim fiyatını duyunca mecburi vazgeçmek zorunda kaldım. 🙂 16 GB'lığı bile 2.500 liranın üzerinde. Ohaaa. 🙂

  6. özellikle vettel için sıralamalar herşey demek ilk çizgiyi yakalayamasında görüyüm yarışta onu!!!

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aynen öyle:)

  8. Heralde bizim ülkeden başka biryerde yoktur gönüllerin şampiyonu lafı..En büyük kaybeden herzaman için 2.olandır yani bu ya Vettel olur yada Alonso olur.Şampiyonda her zaman şampiyondur…

  9. Bu nasıl başlık….

  10. o zaman 2003 ve 2005 te şampiyon olarak kimi raikkonen i görmen gerek o mantıkla !

  11. Adam ömründe bi kere hata yaptı diye derhal baskı altında hata yapıyor ilan edin. Ama ne hikmetse yarışları teker teker kazanmayı sürdürüyor.

    Vettel'in başarısını hazmedemeyenler çatlasın.

  12. Ferrari%100 avatarı

    Böyle konuşmayın yaa bu sene Alonso alacak bu şampiyonluğu kötü düşünmeyin iyi düşünün iyi olsun

    Haberin başlığı böyle olucak sene sonunda Brezilyadan sonra>>>>>
    2012 SEZONUNUN ŞAMPIYONU ALONSO

  13. Ferrari%100 avatarı

    Vettel bi kez olsun 5 veya 6 sıradan başlasın arkasında Maldo ve önünde Grosjian olsun ondan sonra görücem ben o Vettelide Neweyde bak nası stres yapıyorlar o zaman Vettel bak nası ara yerde kalıyor görelim bakalım o zamanda 10 saniye fark atsında

  14. Schumacher- avatarı

    Alonso bu sene Vettel şampiyon olsada sen sonuna kadar hak ettin 2012 sezonunun şampiyonunu sen olarak göreceğim.

  15. 2011 kanada

  16. Haklısın Vettel'in baskı yediği ve hata yapmadığı bir yarış hatırlamıyorum ben.

  17. Grosjean ilk viraja Vettel'le girsin biraz da..

  18. Bi taraflarını yırtsan da , 60 değil 660 tur sıralama performansı göstersen de , Pat Fry ı tekme tokat dövsen de artık yapacak bişey yok.Bu yıl da neweyin oldu.Bu adam emekli olana kadar kimseye rahat yok.Ne hamiltona ne raikkonene ne de Alonsoya şampiyonluk haram.

    Aslında biraz baskı onları tedirgin edebilir.Çok rahat zaferler kazandılar.Bir kere webberi vettelin arkasından almak lazım.Yani arada webber olmayacak.Bakın hindistanda vettel hattrick gran slam vesaire yapacaktı ama taban yere sürtünce korktular.

  19. "İtalyan medyası çok güzel bir uydurma hazırladı. Dürüst olmak gerekirse çok yaratıcıydı ancak hepsi geçmişte kaldı. Şimdi ya da sonra bu haberi çıkaran gazeteciyle nasıl o kadar yaratıcı olduğunu anlamak için konuşacağım."

    😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir