Alonso, Geleceği için Temmuz'da Karar Verecek

yazar:

kategori:

İspanya’daki son haberlere göre Fernando Alonso’nun Renault’taki ikinci dönemi, bu sezonun kapanışında sona erecek gibi görünüyor.

İki dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilot, Renault ile 2009 senesi opsiyon olmak üzere 2 senelik anlaşma imzalamıştı. Fransız takımın TEmmuz ayındaki İngiltere GP’deki performansına göre Alonso’nun geleceği belirlenecek.

Hatta Diario Sport’taki habere göre Alonso, kısa bir süre önce Renault’un patronlarına ayrılma niyetinde olduğunu bildirmiş, muhtemelen BMW Sauber’e.

Yine gazeteye göre; anlaşma kapsamında Alonso, 31 Temmuz’a kadar Renault’ta mı kalacak yoksa ayrılacak mı, bunun bilgini vermesi gerekiyor.


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    REANULT Alonso'suz olur da,Briatore Alonso'suz olmaz.Muhtemelen de kolay kolay ayrılmazlar.Bu demek değil ki Alonso RENAULT'da kalacak.Menejeri Briatore olarak kalacak sadece.İkiside en avantajlı seçenek için kafa yoruyordur eminim.

  2. geçen sene nasıl yaptılar 🙂

  3. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Kusura bakmayın ama ben alonsonun renodan ayrılacağına inanmıyorum çünkü alonso renosuz renoda alonsosuz yapamazlar ikiside RENAULT F1 TEAM i oluşturan etkenler inşallah ta öyle olur

  4. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    f1 farrisi mrsdesi bmw si rakebetci bi kimlık aslında renoda kendini gelistir rakabetci bi kimlige burunebilir ve müthis bir f1 izleyebiliriz alonzoyu boyle bir aracta gormek kahır gibi bisey

  5. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Alonso da artık kararını vermeli sanki renault ta biraz gönülsüzce yarışıyor gibi hep bir şikayet,mız mız lanma galiba ayrılması en hayırlısı olacak.Renault yarışacak bir pilot elbette bulur, ama 2009 yılı kurallarına BMWnin mi yoksa RENAULT un mu? daha iyi uyum sağlayacağı gelecek yıl belli olur sonradan gittiği takımda pişman olmasında, f1 de şu anda şaşkın ördeğe döndü alonso.En büyük hatayı 2006 da renault tan ayrılmakla yaptı zaten,bence temmuzu bile beklemeden yollarını ayırmalı.Renaultta şimdiden gelecek yılın pilot kadrosunu belirleyip şimdiden takıma adapte etmesi en doğrusu…

  6. bmw bmw arkadaşım adını bilediğim için böyle söylüyorum kusura bakma
    alonsoyla kubica iyi arkadaşlardır inşallah demişsin ya hiç şüphen olmasın bu konuda kubica ve alonso f1deki son birkaç senenin en sıkı fıkı kankaları ikiside birbirlerini çok iyi tanıyorlar şu son senelerde f1de onlar kadar iyi arkadaş görmedim her huylarını yönlerini çok iyi biliyorlar bu yüzden aynı takımda olurlarsa aralarında bir sorun çıkmaz bence çokda süper bi ikili olur
    fernandoya gelince ya bmw ye gider yada renaultta kalır toyota honda gibi takımlara gideceğini sanmıyorum yoksa geçen sene o takımlara giderdi diye düşünüyorum
    benim tahminim fernando ya zirveye oynayan bi takıma gidecek yada renaultta kalıp arabasını geliştirmeye çalışacak çünkü biliyorsunuz seneye yeni kurallar falan geliyor bütün takımlar sıfırdan başlayacak o yüzden takımda kalıp arabaya da yoğunlaşabilir ama büyük ihtimal nick giderse fernando bmw ye geçer gitmezse takımda kalır kiminin emekliliğini bekler ferrari şuan alonso haberleri saçmalık diyor ama bir gün bence bu ikilinin adı yanyana geçecek alonso-ferrari ki o gün hayatımın en mutlu günü olacak

  7. Fernando %90 ihtimal BMW de. İnşillah dengeler bozulmaz. BMW eşit pilot stratejisiyle yaklaşacaktır bu iki pilota. Kubicayla alonso arkadaşlarmış inşallah çok iyi iki arkadaşlardır:) BMW seneye büyük yatırımlar yapıyor. Alonso bunu gördüğü için BMW ye gelecektir.

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Siyaset yok :))

  9. Yaşadışı faaliyetler yurtdışında daha zor.O yüzden göremiyoruz.PO gibi şirketler yatırımlarını Siyasete yapar o şekilde büyümeye çalışır.Burası Türkiye denilecek türden şeyler.

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    PO kaldı tabi sadece Türkiye de zaten bizim kaç tane firmamız ulusal alandaki(teknoloji ve petrol alanları) zaten ne demişler Edirneden sonra kim kral?

  11. mehmet ceviz avatarı

    pistin en iyisine böyle po takımı falan
    yakıştırmak f1 e hakaret oluyor. şaka dahi olsa böyle yakıştırmalar yapmayalım
    ben f1 de sonuncu takım ve pilotun bile
    saygıyı hakettiğini düşünüyorum.saygılar

  12. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Ayrıca jason Galatasaray Superleague Formula takımında yarışıyor.Bilmeyenlere duyurulur…

  13. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Ben bile Renault taraftarı olarak fernandoya üzülüyorum hamilton ve kimi gibi itici 2 kişiyi kazanırken görmektense fernandoyu başka bi takımda alkışlarım daha iyi..Renault umarım ikna etmekle kalmaz icraat gösterirde şu araba biraz hızlanır…

  14. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    zamanında canı yananlar nasıda kendini belli ediyor,PO ya gitsin ki zararı dokunmasın dimi,korkuyorsunuz biliyoruz korkmakta da haklısınız.Ne efsaneler korktu zamanında sana kızamam arkadasım haklısın…

  15. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Denemediği bir kaç yer kaldı bence en çok PO takımına Jason' ın yanına yakışır.

  16. daha ilk zamanlarda fer belli etmişti ferrariye olan eğilimini ama gel zaman git zaman buralara kadar geldi.bundan sonra da onun için en iyi gelecek bmw'de olacaktır.

  17. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso için en iyi seçenek BMW olacaktır.Evet onun gönlünde yatan aslan Ferrari.Fakat bu takımdaki sıkı disiplin anlayışı Alonso'nun çok da sevip,katlanabileceği bir durum değil.Uyumsuzluk sorunları çıkaracaktır takım içinde.Muhtemelen menejeri bunları bizden daha iyi değerlendiriyordur.O da kazancının devamlılığını sağlamak için en yiy seçeneğideğerlendirmek isterki bana göre bu seçenek kesinlikle BMW olmalı.RENAULT için ise mutlaka kayıp olacak.Tabi yerini kabiliyetli bir pilot ile takviye etmediği sürece.

  18. valla arkadaşlar renault'un alonso'ya iyi bir araç verceği şüpheli alonso seneye takımda olmayabilir bence %90 seneye takımda olmayacak kiminin sezon sonu bile emekli olma ihtimali var seneye ferrari'ye geçebilir ama bu çok zor bir ihtimal diğer seneçekse pek tabii BMW bu daha büyük bir ihtimal seneye nick heifeld'in takımdan gönderilme durumu var ve BMW'nin heidfeld'in yerine alacağı en iyi isim alonso olur. bazı arkadaşların dediği honda ve toyota ise %1 ihtimal bence onlar alonso'ya kazanacak araba vermeleri şuan için çok zor alonso'nun başarılı olması için kazanan bir otomobile geçmesi gerek(ferrari,mclaren,BMW) yoksa mevcut şartlar alonso'nun şampiyon olması reno'da çok düşük bir ihtimal ama ispanyol basını bu konuda alonso'ya bir şey sormuyormu merak ediyorum doğrusu. hani reno'dan ayrılırsan hangi takıma gitme ihtimalin daha yüksek diye. bir soru.

  19. mehmet ceviz avatarı

    arkadaşlar bende biliyorum 2005-2006-2007 de altın da iyi bir araç vardı.ben diyorum ki reno eğer alonso yu tutmak istiyorsa yine iyi araç vermesi gerekir.
    ama ferrari ye geçerse de rekabet mekabet kalmaz.en iyisi reno iyi bir
    araç versin.böylece f1 zevkli hale gelir

  20. MagicAlonso avatarı

    Alonso zaten sürüş stili itibariyle agresif araç kullandığı için kerb leri de ençok kullanan pilotlardan biri.Benzer şekilde örneğin 2006 sezonunda belki aklınızda kalmıştır monzada ilk şikanda resmen kerblerin üzerinden geçiyordu pistin her santimini değerlendirmeye çalışıyor.

  21. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    alonso uzun yıllar formula 1 in en iyi pilotlarından biri olacaktır. iyi bir takımda yarışma hakkı verilmezse f1 den bir yıldız kayabilir.

  22. 2005-2006da iyi araç ile şampiyon oldu, 2007de 1 puan fark artı averaj ile kaçırdı (futbola döndürdüm olayı) şampiyonluğu. Kimi Massa'yı geçemeseydi 3lemiş olurdu Alonso. 🙂

  23. tolga soydan avatarı

    alonso zaten bu sene yarıştığı her sezona göre daha çok zorluyo.reno gtmiyo napsın adam.ama buda dayanıklılık problemleri çıkartıyo.

  24. Mehmet kardeş sanki alonsonun altında hiç iyi araç olmamış gibi konuştun.2005-2006-2007 de altında iyi araçlar vardı.

  25. mehmet ceviz avatarı

    2007 ve 2008 de istanbulparkta çıplak gözle bu adamı seyrettim.2007 de 8. virajdaydım.tüm kerbleri sonuna kadar kullanıyordu.2008 de pit çıkışındaki açık alanda seyrettim.ordada sonuna
    kadar kullandı.yani bu adam elindeki arabayı sonuan kadar zorluyor.reno ise
    kendini fazla zorlamıyor gibime gelyor.
    eğer daha iyi bir araç(ferrari,BMW.mercedes gibi)
    verirsen bu adam f1 i domine eder.reno kendi bilir ama biraz zorlamalı

  26. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bence ferrariye gidecektir ama kimi emekli olmasını beklemeyipte baska takıma giderse bilemem…

  27. MagicAlonso avatarı

    Önceki mesajımda yanlış bir cümle kumuşum devam ettirecektir değilde değerlendirecektir olacaktı….

  28. MagicAlonso avatarı

    Alonso bunu çok ciddi bir şekilde devam ettirecektir herhangibi bir takımı tutmasamda renodan en azından 2009 için ayrılması taraftarı değilim tabi Alonso takım içinde olan biteni çok daha iyi bliyordur renonun seneye ona kazanabilecek bir araç verebileceği konusunda mutlaka şüpheleri vardır.Benim kanaatim bazı arkadaşlar gibi ALonso nun shumi ve kimi gibi en son ferrari ye geçecek oluşudur.Tabi ne zaman olur belli olmaz 2 sene sonra veya daha geç ama mutlaka olacak bu birliktelik.Reno yada geçme ihtimali olan başka bir takımda 1 yada 2 şampiyonluk kazandıktan sonra ferrariye geçmesini isterim ilerisi için shumi nin şampiyonluk rekorunuda belki böylece kırma ihtimali doğabilir kimbilir.Alonso muz için en iyisi hangisiyse o olsun.Sonuna kadar onun yanındayız.Yürü be goçum kim tutar seni..:):):)

  29. Kimi ne zaman emekli işte o zaman anlayın ki Alonso Ferraride.:)

  30. BMWye gitme fikri fena değil, bakalım bir ay sonra ne olacak? Çok merek ettiğim bir karar bu… Ha Ferrari de güzel olur güzel yarışlar izleriz (ama F1 zevkinin baltalanması olasılığı biraz var o durumda).

  31. istanbul parkta alonso yu her sene fatklı renlerde gördüm ( yani son 3 yıldır). anlaşılan seneye yine farklı renkler altında yarışıcak. seçeneklerden biride neden honda olmasın. şimdilik adı bmw ve ferrari ile anılsada bence honda da güçlü bir ihtimal. gönlüm isterdiki renault la yoluna devam edebilsin ama bu renault tarafından imkansızlaştırılıyor malesef.

  32. tolga soydan avatarı

    bi kimici olarak ferrariye gelmesini istiyorum.müthiş olur bana göre.

  33. Bmw nin daha çok ihtiyacı var Alonso ya.ama Bmw McLaren le aynı mantığa sahip Alonso yu almazlarsa sorun çıkma ihtimalini istemedikleri için almazlar.Yoksa yararı şüphesiz.Alonso için benim süprizim Toyota:)

  34. bir renault çu olarak ve alonsocu olarak giderse gitdin ne yapalım başka pilotmu yok sen yeterki adamın altına adam akıllı araba ver öyle değilmi arkadaşlar

  35. Alonso'yu eskiden sorsanız hiç sevmezdim ama artık Ferrari'de görmek istediğim pilotlardan birisi. Sempati duymaya başladım belkide Renault'taki durumundan dolayıdır.

  36. Tekrar şampiyonluğa oynaması için diğer takımlardan çok daha fazla çalışması gerekirken Renault küçülmeyi tercih etti. Eminim Alonso nun hoşuna gitmemiştir.

  37. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    gitmediği bir BMW kalmıştı zaten o da olmasın artık direk Ferrari ye geçsin 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir