Theissen "Pilotlar Eşit Kalacak"

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, Robert Kubica’nın bu sene ön plana çıkmasına rağmen takımda 1 numaralı pilot statüsü olmayacağını söyledi.

Kubica Kanada’da kazanıp pilotlar klasmanında liderliğe yükselmesinin ardından takımından kendisini sezon sonuna kadar desteklemesini istemişti.

Ancak Theissen, şu an için Nick’in Kubica’yı desteklemesi gibi bir planın olmadığını söyledi.

Theissen "Önümüzdeki yarışlarda stratejimizi değiştirmeyeceğiz."

"Her iki pilot araç bakımından ve takım bakımından ayrı davranışı görecek. Daha sonra sıralamalarda neler yaptıklarına bakacağız ve yarış stratejisine karar vereceğiz." dedi.

Theissen ayrıca şu an için sürücü önceliği ya da takım emirlerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Theissen "Bu konu hakkında zamanı gelince ya da zamanı gelirse konuşalım. Bu spekülasyon olabilir."

"Ancak o zaman bile yarış yarış bu duruma yaklaşacağız. Eğer bir pilot sıralamalarda geride kalırsa diğerini onun arkasında tutmanın anlamı yok." dedi.

Theissen ayrıca Kubica’nın galibiyet, ile bundan sonraki yarışlara yaklaşımında değişiklik olabileceği söylentilerini kabul etmedi.

"Onun yarış kazanabileceği açıktı. Bu gerçekleşti ve devam edecek." dedi.


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    serkan,herkes yeni bu takım diyosa acaba hata sende olabilirmi?ferrari ve mclaren kadar tecrübeli değil BMW f1 de.yıllardır motor üretiyorlar aynı sauberin şasi ürettiği gibi ama 2 takım birleşince dünya kadar yatırım yaptı BMW.birtek rüzgar tüneli vardı sauberin o kadar.1 rüzgar tünelide biyere kadar etki eder.nitekim toyotada 2 tane tünel var ama durum ortada.sauberde eskiden şasi bölümünde 100 kişi çalışıyodu şimdi rakam 400.madem iş eski olmada williamsta cosworth te yıllardır f1 de 2006 yılında bir araya geldiler williams yılların tecrübeli şasi üreticisi cosworth te o senenin en güçlü motorunu üretti.sonuç ne oldu peki?hüsran!demekki işe yıllardır orda olmakta değilmiş.2006 yılı ile beraber birçok kilit noktaya BMW yeni adamlar koydu.elbette sauber yıllardır bu işin içinde ama yıllarıdr ne yapıyor ona bakmak lazım.burdaki 10 takımda yıllardır farklı isimlerle bu sporda.senin tezine göre herkes aptal ferrari ve mclarendeki adamlar sadece zeki.burda işe parada biter.paran varsa tasarladığın yeni parçaları denersin ve mümkün olduğunca limitte yapmaya çalışırsın.eskiden sauberde bu böyle değildi adamlar nekadar tasarım bakımından zeki olursa olsun sadece belli şeyleri deneyebiliyolardı vede yeni bi parça ürettiklerinde çarpışma testlerinden geçtiği anda arabaya takıyolardı şimdi ise durum farklı fabrika sürekli çalışıyor ve yeni bi parça üretilirse sürekli ağırlığı mümkün olunca düşük tutmaya gayret ediyolar.herşeyi en uç noktaya kadar deniyolar.serkan bilip bilmeden atıp tutmuşun sen BMW nin sauberi aldıktan sonra işçi ve yapı kapasitesini nekadar arttırdığı konusnda en ufak bi fikrin varmı?işçi sayısını katlayıp,bütçeyi 7 ile çarpıp birçok yeni yapı inşa ettiler f1 için.ve tüm fabrikalarda 3 vardiya sistemi uygulanıyor.eskiden tek vardiya 230 kişi yıllık 40-50 milyon dolar bütçe ile varolma çabası içindeydiler.şimdi neler oldu görüyosun.bunca yenilik yapılmışken bu yeni takıma zaten yıllardır burdalar demek ayıptır.dışardan bakıp bilmeden çamur atmak kolay orda dökülen alın terinin ve paranın haddi hesabı yoktur.

  2. Ama Sauber bağımsızken F1in en büyük rüzgar tüneline sahipti 2002 gibi yıllarda… Ayrıca pilot eşitliği kavramını şu anda tek ve en iyi uygulayan takım BMW.

  3. bende saubere çok başaralı bi takım demedim zaten, bak seninde dediğin gibi başlangıçta en iyi rüzgar tüneline sahip olarak başlamışlar, yani sıfırdan başlamamış oluyolar anlatabiliyomuyum:) yani bi bakıma akp tarzı politika izliyolar, bilirsiniz, onlardan öncesini taş devri olarak göstermek gibi, bunu da başarıyı daha büyük göstermek için yapıyolar, yani evet bmw başarılı bi takım kesinlikle ama bazı şeyleri çarpıyotıyolar, bu bi politikatıdır işte

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Erhan F1 arkadaşım ben senin dediklerine eyvallahım zaten bmw tarafından alınan sauber bir temeldir yapısı olduğu gibi muhafaza edilemez zaten benim takıldığım nokta sanki sıfırdan başlamışlar gibi gösterilmesi

  5. Sauber in BMW satın almadan önceki durumuna bir bakın derim. En büyük başarısı neydi. Sauber bir orta sıra takımıydı ve en iyi derecesi 2001 yılında aldığı 4.lüktü. (Puan başına personeline 20.000 dolar ödeyerek…) İşin kötü tarafı bununla gurur duyan bir takımdı. Hala Sauber yıllardır vardı tecrübeliydi diyorsan gerçek Sauberin beyin takımı (otomobili tasarlayanlar, yarış mühendisleri, teknik adamlar,….) BMW takımı alır almaz takımdan ayrıldı ve buralara BMW kendi adamlarını yerleştirdi. Çünkü Sauber i satın almaktaki amaç tecrübesi değil F1in en iyi rüzgar tünelinin sahibi olmasıydı.

    Şener Salih evet Sauber şasi yapmayı bilir ama orta sırada mücadele edebilecek bir şasi yapmayı bilir. Sence hala takımda olsalardı bu gelişim olurmuydu? McLaren Mercedes le karşılaştırmışsın komik olmuş. Alakayı nasıl kurdun anlayamadım. Bir de burada tartışmıyoruz. Yani tartışıyoruz ama kavga etmiyoruz herkes kendi doğrusunu söylüyor. Gerekçelere dayandırarak tabi.

    Uzun yazı oldu repleri bekliyorum 😛

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Her olayda ve konuda olduğu gibi bu konudada tartışacakmıyız Allah aşkına yapmayın ya bu takım yeni doğru BMW SAUBER takımı 3 yaşında peki BMW kaç yaşında SAUBER F1 kaç yaşında bmw şase yapmayı bilmez sauber ne yapar sauber de motor yapmayı bilmez bmw ne yapar sauber satın alınınca sauber teknik personeli nereye gitti peki BMW nin yetişmiş f1 personelimi vardı BMW SAUBER in McLAREN MERCEDES ten hiç bir farkı yoktur fark sauberle mclaren arasındaki takımsal farklılıktır (başlangıçta)

  7. iyide kardeşim, sauber diye bi takım yokmuydu yani, benmi yanlış hatırlıyorum

  8. BMW sadece motor konusunda tecrübeli. Daha önce şasi üretmedi hiç. İsminin Sauber olduğuna bakıyosan o isim sadece Peter Sauber e vefa borcu için orada duruyor. Yani BMW yeni bir takım. Heleki Ferrari, McLaren gibi devlerin yanında bebek sayılır.

  9. bmw ve sauber yıllardır zaten bu sporun içinde, sanki yepyeni kurulmuş bi takım gibi gösteriyolar kendilerini, yeni olan sadece ortaklıklarıdır, yani hiçbişiyi 3 senede sıfırdan yaratmadılar ama herkese bunun böyle olduğunu söylüyolar

  10. helal olsun bu adama , yoktan var olmak bu diye dusunuyorum , 3 yasinda hangi takim boyle duru,alatla karsilasmis merak ettim dogrusu, ama bu belli olmustu , helal olsun tebrik etmek gerekiyor bmw yi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir