Montreal Pisti Değişebilir

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu yapılan Kanada GP’de zor durumların ortaya çıkmasının ardından pist yüzeyi ile ilgili sorunların tekrarlanmasını engellemek için gelecek sezon öncesi pistin profilinin yenilenebilir.

Kanada GP’nin sıralamalarında pistte oluşan bozulmaların ardından bir çok pilot eleştiride bulunmuştu. O gece pistte çalışmalar yapıldı ve yarış srasında nispeten daha iyi bir pist görüntüsü vardı ama mesele tamamiyle çözülmemişti.

Pistin müdürü Francois Dumontier, FIA ile işbirliğine gidileceğini ve ciddi etkinin olduğu 10. virajda gelecekte yeni bir düzenleme yapılabileceğini öne sürdü.

Francois Dumontier: "Sorun, kıvrımlarda gibi görünüyor."

"U viraja ve onun düzenlemesine bakacağız. Buna, FIA ile birlikte ciddi bir şekilde bakacağız"

Dumontier, pist sahiplerinin, yüzey sorunlar karşısında şaşırdığını kabul etti ve geçmiş sezonlardaki benzer olayların adından durumun başarılı bir şekilde çözüldüğünü düşündüklerini ifade etti.

Dumontier: "Geçen sene de aynı sorunları yaşadı, aslında 2005’ten beri. Bu yüzden geçen senenin ardından oraya ne gibi bir bir şey yapabileceğimiz konusunda ciddi bir şekilde bakıyoruz ve hafta sonu için yaptığımızın gerçekten yeterli olduğunu düşünüyoruz"

"Bu yüzden sıralamalarda olanlardan dolayı oldukça üzgünüz ve tekrar geriye gidip neler yapabileceğimize bakmamız gerekiyor. Diğer pistlerin ne yaptığını bakacağız ve aynı tür ürünü kullanıp kullanamayacağımıza bkacağız"

Dumontier, halka açık yolların kullanması ve bölgenin uç noktadaki hava şartları nedeniyle Montreal pistinin bakımının zor olduğuna inanıyor.

Dumontier: "Yazın +30 dereceden, kışın -30 dereceye değişen tek yarış pisti biziz. Asfalt bundan etkileniyor e pist, daima bisiklet ve otobüsler tarafından çok kullanılıyor. Bu yüzden orada bir şey var"


Yorumlar

  1. kanadanın casino virajında gerçekten zevkli mücadeleler yaşanıyor o virajın zeminine çare aramaları lazım u virajın şeklinde değişimler yaşanırsa gerçekten üzülürüm. kanada pistinin dünyaca ünlü 2 virajından biri u viraj.

  2. "Yazın +30 dereceden, kışın -30 dereceye değişen tek yarış pisti biziz. Asfalt bundan etkileniyor e pist, daima bisiklet ve otobüsler tarafından çok kullanılıyor. Bu yüzden orada bir şey var" sorun bu zaten…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir