Resmi: Vettel Sıralamalardan Diskalifiye Edildi, Son Sıradan Başlayacak!

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüsü, şampiyona lideri Sebastian Vettel’in Abu Dhabi’de sıralamalarda 3. olmasının ardından aracını pite götürememesinin ardından Formula 1 dünyası inceleme haberini öğrendi.

FIA yetkilileri, Red Bull ve Renault yetkilileri ile uzun süreli görüşmeler yaptıktan sonra açıklamayı yaptılar ve Vettel’in Red Bull aracında yeteri kadar yakıt kalmadığı için ceza aldığını, yarışa son sıradan başlayacağını duyurdular.

Kurallara göre sıralamalar bittikten sonra sürücülerin aracın gücüyle pite dönmeleri ve aracın yakıt tankında analiz amaçlı en az 1 lt yakıt bulunması gerekiyor. Söylenenlere göre Vettel aracını durdurduktan sonra yakıt deposunda 850 ml yakıt çıktı ancak bu yetersiz olduğu için ceza verildi.

Vettel, takımdan gelen direktif üzerine pite dönmeden aracı kenara çekmişti. Vettel ilk yaptığı açıklamada büyük bir sorun olduğunu düşünmediğini söylemişti ancak sonuç itibariyle öyle olmadı.

Vettel şu anda şampiyonada 13 puan farkla lider durumda bulunuyor. Bu haber kuşkusuz aracı pek istediği durumda olmayan Ferrari ve Fernando Alonso için iyi oldu. Alonso, Vettel’in cezasıyla birlikte yarınki yarışa 6. sıradan başlayacak ve Vettel ile puan farkını kapatmak için büyük bir şansa sahip olacak.

Normalde ceza nedeniyle Vettel’in yarışa gridde son sıradan başlaması gerekiyor ancak büyük ihtimalle aracın ayarlarında değişiklik yapılacak ve Vettel yarışa pit alanından başlayacak.

Yapılan resmi açıklama ise kafalarda soru işareti oluşturdu. Normalde sürücünün ne koşulda olursa olsun aracını sıralamaların ardından pite getirmesi ve o şekilde 1 lt yakıt numunesi vermesi gerekiyor.

FIA’dan yapılan açıklamada, Red Bull yetkililerinin dinlenmesinin ardından Vettel’in zorunlu duruşunu kabul ettikleri belirtiliyor. Bu da Vettel’in bir kaç yüz metre önce durması halinde yeterli yakıta sahip olacağını ve ceza almayacağını işaret ediyor.

 

Cezanın ardından sıralama

  Pilot Takım Süre
1 LC Hamilton (GBR) McLaren 1’40.630
2 M Webber (AUS) Red Bull 1’40.978
 
3 P Maldonado (VEN) Williams 1’41.226
4 KM Räikkönen (FIN) Lotus 1’41.260
5 J Button (GBR) McLaren 1’41.290
6 F Alonso (ESP) Ferrari 1’41.582
7 N Rosberg (GER) Mercedes 1’41.603
8 F Massa (BRA) Ferrari 1’41.723
9 R Grosjean (FRA) Lotus 1’41.778
10 N Hülkenberg (GER) Force India 1’42.019
11 S Perez (MEX) Sauber 1’42.084
12 P di Resta (GBR) Force India 1’42.218
13 M Schumacher (GER) Mercedes 1’42.289
14 B Senna (BRA) Williams 1’42.330
15 K Kobayashi (JPN) Sauber 1’42.606
16 D Ricciardo (AUS) Toro Rosso 1’42.765
17 JE Vergne (FRA) Toro Rosso 1’44.058
18 H Kovalainen (FIN) Caterham 1’44.956
19 C Pic (FRA) Marussia 1’45.089
20 V Petrov (RUS) Caterham 1’45.151
21 T Glock (GER) Marussia 1’45.426
22 PM de la Rosa (ESP) HRT 1’45.766
23 KRN Karthikeyan (IND) HRT 1’46.382
24 S Vettel (GER) Red Bull Diskalifiye

Yorumlar

  1. Başkasının yorumlarının altına yorum yapma gibi bir huyum yoktur ancak kardeş, dediğime geldin mi şimdi?

    Şov yapacak demiştim değil mi?

  2. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    büyüklük ALLAH'a mahsus , iyi bir sürücü desek daha doğru olmaz mı merakımdan soruyorum size göre 2005 ve 2006 da en iyi araç hangisiydi

  3. Üzülbe rambo ilahi adalete inan ve ilk viraja odaklan dualarını eksik etme

  4. Çok haklısınız

  5. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Newey in ve redbull un yaptığı hiç bir iş saçmalık olmaz bence 😀 bence baktılar maldonado ya çok yakın vettel dediler bi şekil kendimizi kurtaralım malın yüzünden ön taraftakiler hasar alır vettel yine karlı çıkarsa İlahi bir güç olarak tarihe geçer heralde 😀

  6. Aynen motor sporu bu ne olur belli olmaz

  7. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    böyle dangalaklıkları sadece biz yaparız sanıyordum :)) RBR den çok çok gereksiz bir hareket. zaten puan olarak öndesiniz amacınız alonsonun önünde bitirmekti o kadar.

  8. Alonsonun çok dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum önemli olan vetin sondan başlaması değil, redbul uydu takımına talimat vermiş olabilir Mal.gro ve rai ye çok dikkat etmesi lazım startta bunlara biçilmezse iyi bir tırmanış gerçekleştirir. f1 sandığımız gibi masum bir yarış değil çok entrikalar dönüyor.

  9. Tamam 🙂

  10. ferhat yiğit avatarı
    ferhat yiğit

    yazınızı çok beğendim fakat alonso'yu bana göre çok çok büyük bir pilot olarak görmüyorsunuz fakat alonso kendi döneminin en iyi pilotuydu bence(Msc ile kıyaslamassak yaşı itibariyle adaletli olmaz) hiç bir zaman en iyi araca sahip olmadı bence şampiyon olduğu yıllarda bile

  11. ''Kimden nefret ediliyor bana onu gösterin, bende size başarıyı göstereyim'' demiş, adamın biri.

  12. Yok kirve.Anladım ben seni öyle düşündüğün gibi değil. 😉

  13. emiko emiko avatarı

    Alonso yarışı rahat kazanacaktır bence.Çünkü ferrarinin düzlük hızı çok iyi bu hızla pistte geçemeyeceği araç yok.Birde çift drs alanı olacak.Rahatça yukarılara tırmanacaktır.%99 podyumda.

  14. sıkma canını…yarış sonunu bekle…

  15. kesinlikle. bazen açar izlerim o yarışı. o kadar hızlı yükseliyor ki, keyiften gözünü ayırmıyorsun. o hırsına hayran kalmışımdır.

    sonrasında ise yarışı kazandıktan sonra aracından indi, ron dennis zıplayıp kendinden beklenmeyen bir hareketle dans ediyordu, kimi ise sakin bir şekilde sarıldı. bu da başarının onun için sıradan bir duygu olduğunu gösterir.

  16. Vettel'den bu kadar çok kişi ve farklı kesimler tarafından nefret edilmesine şaşırdım doğrusu.

    Bir yandan sevindim de. Çok kişinin canını yakmış demek ki.

  17. bunların hepsi detay…önemli olan son yarışta kimin nerede olacağıdır…

    kadere kırkbeş…

  18. Formula 1 i ciddi bir sekilde 1998 yılından beri takip ederim ( daha öncesinden de göz aşinalığım vardır, yakaladım mı mutlaka izlerdim ) 1998 den beri kaçırdığım yarış sayısı 5 i geçmez.

    Formula 1 i çok sevmeme rağmen burada pek tartışmaya girmişliğim yoktur. Hayatta zevk aldığım ender şeylerden biridir Formula 1 yarışları… Yarış sırasında evdeki herkesi dışarı çıkartan, sırf yarış için D-Smart Hd paket almış ve onun haricinde doğru düzgün Tv izlemeyen biriyim. Haftasonu ( Cumartesi dahil ) hesaplarımı Formula 1 yarışlarına göre yaparım… Formula 1 sevgim Schumacher'in ilk döneminde her yarışta son 2-3 tura girdiğinde kalp atışımın artık dışarıdan bile görünecek şekilde atmasıyla bile ölçülemez… Formula 1 i o kadar çok sevmeme rağmen hiçbir zaman fanatik olmadım… Diğer arkadaşlara hakaret vs etmedim.

    Yıllarca Schumacher hayranlığım oldu. Ama seriyi domine ettiği yıllarda ondan soğumaya başladım ( çünkü sonucunu bildiğin yarışın bir tadı olmuyordu ). O sıralar Montoya ve Raikkonen çıktı.Gerçekten zevk kattılar yarışlara ( fakat dayanıklılık sorunu bir türlü yakalarını bırakmadı ).
    Sonrasında yine o yıllarda Alonso en genç yarış kazanan pilot ünvanını aldı. Ertesi yıllarda da şampiyonluklar geldi. 2005 sezonunda Alonso ilk şampiyonluğunu kazanırken Alonso taraftarıydım fakat sonrasında gençliğin de verdiği heyecanla Alonso çocukca davranışlar içine giriyor, rakiplerini küçümseyen açıklamalar yapıyordu. 2006 da tekrardan Schumi'ye kaymama neden oldu bu durum ( Kimi Raikkonen'e ise her zaman sempatim oldu ).2005 ve 2006 yıllarında Renault çok iyi bir araca sahipti. Hatta bu yıllarda Alonso'dan baska Trulli ( 2004 ) ve Fisichella ilk galibiyetlerini aldı ( Tıpkı Mark Webber gibi güçlü araçla çok da iyi olmasalar da galibiyetle tanistilar ). Araç güçlü olduğu için hep önde oldular. ( Alonso bugünkü açıklamasında Vettel'in başarısının Redbull'un güçlü araca sahip olmasından kaynaklandığını söylüyordu. Aynı şey geçmişte onun için de geçerliydi.

    Yıllar içinde parlayan Hondalar, Toyotalar, BMW Williamslar gördük, Kubica da sıradışı bir pilottu. Ama Kubica belki de bugünü çok etkileyecek bir olay yaşadı ( 2007 ) . Kanada yarışında ağır bir kaza geçirince bir sonraki yarışa Test pilotları olan genç Sebastian Vettel araca geçti ve ilk resmi yarışında puan almayı başardı ( 8. oldu. O araçla Kubica en iyi 4. olabilmişti. ) Bu başarının hemen ardından Vetteli ( aynı sezon içinde ) Toro Rosso ya aldılar… Yine o sezonun sanırım son yarışı Vettel 4. olarak kendini kanıtlamıştı. ( Vettel Kubica'nın yerine yarışmadan önce Cuma antremanlarında şaşırtıcı şekilde çok iyi dereceler yapardı . Ben de o sıralar bu çocuğun kim olduğunu merak etmeye başladım. Kendisini ilk defa yukarıda bahsettiğim yarışta görebildim. Geleceğinin parlak olduğu ve çok yetenekli bir pilot olduğu ortadaydı. Arkadaşlarla bu çocuğu konuşurduk hep.Ta o zamandan bu çocuğa gizli hayranlık beslemeye başladım ama başa güreşemiyordu o yıllar.) O yıl ( 2007 ) Michael Schumacher'in yerine gelen Raikkonen'i destekliyordum ama Hamilton ile ikisine aynı mesafede sayılabilirdim. İkisinden birinin şampiyon olmasını istiyordum.Nihayet Raikkonen son yarışta şampiyon oldu. ( Hamilton'ı GP2'de sürekli takip ediyordum. Gerilerden gelerek çok iyi ataklar yapıyor ve herkesi geçmeye çabalıyordu. Çok agresif ve yetenekliydi.Aynı sezonda Nelson Piquet Junior ile çekişmeli yarışlar sonucunda GP2 de şampiyon olmuştu. )

    Bir taraftan da Vetteli hayranlıkla izliyordum. Hamilton'un şampiyon olacağı sezon ( 2008 ) Vettel ilk galibiyetini kazanacak ve aynı zamanda Hamilton'dan en genç yarış kazanan pilot olma ünvanını alacaktı. ( Daha 1 yıl önce bunu Hamilton Alonso'dan almıştı ). Vettel başka galibiyet alamadı ama birçok 4,5 ve 6. lıklar almıştı.

    2009 Sezonunda Vettel Ana takım olan Red Bull a geçiyordu. Sonradan açılarak neredeyse şampiyonluğu kazanacaktı ama hala çaylaklığı geçmemişti. Geçmişte tek yarış zaferini Macaristan'da kazanan Button ( Kendisini Honda zamanlarından çok severim ) Brawn'ın mucize aracıyla puanları süpürdü gitti. Vettel sonradan açıldıysa da ona yetişemedi. O sezon şampiyonluğu Vettel'in kazanmasını istedim hep ( Çünkü 2007 sezonundan beri bu çocuğun içindeki cevherin farkındaydım. Ortaya çıksın istiyordum ).Ama ümitler artık bir sonraki sezona kalmıştı…

    Yıl 2010 Vettel hala acemilik çekiyordu fakat çok iyi bir pilot olduğu ortadaydı… ( Artık bu yıllarda Alonso'nun yaşı ilerlemiş ve medyaya olumlu demeçler vermeye başlamıştı. Artık daha olgun davranıyordu.Hele Schumi'nin geri dönüşünden sonra O'nun hakkında verdiği olumlu demeçler kendine sempati duymama neden oldu. Bunu siyaseten yaptığını bilsem de durum böyleydi. Muhtemelen arka arkaya 2 sene şampiyon olduğunda Schumacher'in 7 şampiyonluğuna ulaşacağını zannetti ama hala aynı 2 şampiyonlukta kaldı. 7 Şampiyonluğun ne kadar zor elde edilecek bir başarı olduğunu gördü. )… Vettel yarış kazandıkça şimarmaya başladı… El kol hareketleri yapıyor, kendini çok yükseklerde görüyordu… Bu durumda ne kadar yetenekli olursa olsun sporcuda biraz da mütevazilik olmalı diyerekten Alonso'ya destek vermeye başladım…( Hamilton'da kazanırsa üzülmezdim ) Yine aynı şekilde birçok kişi gibi ben de, bu sezon içinde Rosberg'ten nefret ettim. Sürekli kendini Schumacher ile kıyaslayıp onu küçümserken ister istemez kendini antipatik gösterdi ve bu durum hala devam etmekte. Kendisini sevmeme sebebim sadece Schumachere karsı olan tutumudur…
    Son yarışta olanları biliyorsunuz… Vettel şampiyon oldu… Tabi Schumacher de geri döndü ve ona da çok umut bağladık ama olmadı.

    2011 Sezonunu anlatmaya gerek yok tabi… Vettel parmak göstermeye ve antipatik davranışlar sergilemeye devam etti… O sene başkasını tutacak bir durum yoktu…Schumacher'i izleyip olaydan zevk almaya baktık sadece…

    2012 sezonu başladı… Çok sevdiğim adam Kimi Raikkonen de yarışlara dönüyordu artık… Bu sefer ilk destek vereceğim kişi Raikkonen idi fakat yarışlar ilerledikçe şampiyonluk şansı olmadığını gördüm ve Alonso ile Hamilton arasında gidip gelmeye başladım… Ne olursa olsun vettel şampiyon olmasa iyi olurdu ( önceliğim Hamilton'dan yanaydı… ) Son 6-7 yarışta artık 2 aday kaldığını görmeye başladım ve Alonso taraftarı durumundayım…

    Peki neden bu kadar çok pilot değiştiriyorum ? Bir dursam yerimde olmaz mı ? Gördüğünüz üzere tuttuğum bir takım yok, pilot da … Sadece yarışların yüksek rekabet içinde geçmesini istiyorum…

    Neden Hamilton alonso'dan öncelikli ? Şampiyonluk sayısı daha az olduğu için tabiki…
    Peki neden Vettel değil de Alonso ? Yaşı daha büyük ve önünde daha az zaman kaldığı için tabiki… Ne de olsa Vettel ileride başka şampiyonluklar kazanacak…

    Ve istiyorum ki Vettel bu sporu bize çok sevdiren Schumacher'in rekorlarını kıramasın… Şu an piyasadaki en büyük rakip Vettel… Rekorları kırabilecek tek kişi o görünüyor…Umarım Şumi'nin rekorlarını kıramaz… Yaşı 30 a yaklaşınca onu tekrardan tutmaya başlarız artık…

    Gelelim sonuca… Şu an pistteki en iyi pilot Vettel… Yaşına rağmen hata yapma riski en az olan Pilot kendisi ( Alonso daha az hata yapıyor ama arada bayağı bi yaş ve tecrübe farkı var ). Sonrasında ise Alonso … ( Schumacher'i ayrı kefeye koyuyorum ) … Vettel gerilerden gelirse yapamaz edemez diyenler var… Eminim eşit şartlarda birçoğundan daha iyi… Birçok yarışta da aslında geriden gelerek tırmanışlarını izledik ( Özellikle sene başındaki ilk yarışlarda ).

    Gençliğinin verdiği enerjiyle yanlış davranışlar sergilemesi kendini antipatik bulmamıza neden oluyor… İleride mutlaka düzelecektir.

    Burada birçok genç arkadaş var… Kimisi daha yeni yeni bu sporu izliyor… Vettel'i tutmaları normaldir… Biz de zamanında Schumacher'e bu şekilde hayranlık besledik… Ancak ne diğerlerini hor gördük ne de aşağıladık… Bu kadar kaliteli pilot varken şampiyonu belirleyecek olan Araçlardır…

    Yarınki yarışta bir aksilik olmaz ise Vettel çok iyi tırmanış gerçekleştirecek ve tek pit stopu deneyecektir. Tek veya çift pit stop fark etmez puan alacaktır. Bize güzel bir yarış izletecek…

    Umarım Alonso da ilk turda 3. veya 4. olaracak ve yarışı ilk 2 de bitirecektir… Tabi yarış koşulları çok farklı da olabilir. Şimdi böyle diyoruz fakat ilk turda yaşanacak bir aksilik Alonso'nun yarışı podyumda bitirmesini bile engelleyebilir.

    Son olarak da mevcut pilotların içinden bir Vettel, Alonso veya bir Hamilton çıkabileceğini düşünmüyorum. Yetenekler belirli yaşlarda geliştirilmezse ondan sonra geliştirilmesi gerçekten zor. Kritik yaşı iyi değerlendirmek lazım. Rosberg böyle gitti…

    Di Resta'nın da yukarılara çıkması zor… Elimizde Romain Grosjean, Hulkenberg ve Perez kaldı…
    Son üç pilot da gerçekten diğerlerinden biraz farklı… Hulkenberg çok ön plana çıkmasa da 2 senedir takımda olan Di resta'yı geçmesi potansiyelini gösteriyor.Tarz olarak da Raikkonen'e yakın görünüyor ( Hem tip hem de sürüş tarzı olarak ) ( Di resta'nın sıradan pilot olmadığını da kabul etmek lazım ) .
    Perez de tıpkı zamanında Vettel'in yaptığı gibi kendini belli yarışlarda ispatladı ( Ama aynı Button gibi bir pilot ve yarışlara heyecan katması çok zor. Bir Vettel, Alonso veya Hamilton olamaz ). Grosjean da gerçekten hızlı pilot ( bakmayın sağa sola vururum diyerekten kendini fazla kasmadığına.Seneye çok farklı olacaktır. Agresifliği onu Vettel,Alonso veyahut Hamilton yapabilir. )

    Bu yazıyı neden yazdığımı ben de bilmiyorum… Muhtemelen içimi dökmek istedim. Birkaç şey daha söylemek istiyorum.

    Şu son zamanlardaki hakarete varan tavırların pilot davranışlarından ve buraya yorum yazan kişilerin yaşından kaynaklandığını söylemek isterim…

    Unutmayın, hemen hemen herkes bu spora gönül verdiği ilk yıllarda popüler olan pilota hayranlık besler… Gelecekte de başka pilotlar olacaktır… Saygı duymak lazım…

    Yaptıysam eğer; pilot isimleri, tarih ve imla hataları için bağışlayınız.

    Saygılar…

  19. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yarışın seyri açısından çok çok iyi haber.Hem Vettel'in arkalarda neler yapabildiğini görmek hem de ön tarafta Vettel'siz galibiyet mücadelesini izlemek zevkli olacaktır.

    Alonso için büyük şans iyi kullanması gerek.

  20. Kesinlikle…

  21. Tom Cruise ile orada gösteri sürüşü yapmışlardı:D elbet vardır bir veri.

  22. Vettelin işi gerçekten zor,bu kadar sıkıcı bir pistte rakiplerini pist üstünden çok pitte geçmesi daha muhtemel,önünü açar ve temiz turlar atarsa pitler sonunda kendini ilk 10 a yakın bulu. Ve mücadelenin içine girer,saf hız anlaminda zaten çok iyi,takımı da onun önünü açık tutacak taktikler belirleyecektir,ama benim görüşüm alonso burda farkı eritir ve son iki ye kafa kafaya girerler.

  23. FeRNando King! avatarı
    FeRNando King!

    Bu iyi oldu haberi yeni okudum,america da yeni pist olduğu için red bull oradaki ayarları bilmiyor o yüzden ordada şanslari kötü giderse alonso için iyi bir şans ve extra puan demek..

  24. Sıralamadan sonra tüm araç ayarlarının kilitlenmesi.Yarışa sıralamada attığın turun ayarıyla çıkmak yani.

  25. Vettel geriden başlayıp ne yapıcak diyenler, Red Bull'un burda ikinciden 1 sn hızlı bir aracı varmış gibi yorumlar yapmışlar.Puan alsa Vettel için iyi olur bu yarış zararı minimuma indirmesi açısından.

  26. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Kıvırtmak doğalarında var hiç bir şey yapamayız buna.

  27. Bana Parc Ferme ve Pitten Başlama Hakkında Ne Demek Olduklarıyla İlgili Detaylı Bilgi Verebilecek Var mı ?

  28. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vallahi Kardeşim Kızmayı Bırakalım da Çok Üzülmedim Ben.. Abu Dhabi Yarışları Hep Sıkıcı Olmuştur.Vettel ve Alonso Bize Güzel Geçişler İzletebilir.Vettel'in Kendini İspatlaması İçin Fırsat Doğdu.

  29. burak evmez avatarı

    terbiyesizliğini kendin anlatmışsın zaten şu laflara bak rezillik

  30. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Yaşanılan sorunlar da pist üstünde gerçekleştiği için yola devam..

  31. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kontrol koysanız ne olucak onu anlamıyorum yine gelicem yine sokucam lafımı kimin zoruna gidiyorsa gitsin kimseden çekinecek değiliz heralde neyse yoruma gelelim her işte bir hayır vardır yarın neler olucak göreceğiz türlü şampiyonuz leş kargaları gibi puan toplamadık şuana kadar onun için sıkıntılı bir durum görmüyorum sürçü beygirleri düşünsün olacakları.

  32. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Her işte bir hayır vardır buna inanmak gerek imansız insanlar bilemez belki bunu ama inanırsan yaratan senin yanındadır herzaman.Pitten başlamak işleri hiç olmadığı kadar güzelleştirebilir olası bir kaos ortamında tünelin altından akıp giden bir Vetteli görmek hoş olurdu leş kargalarına.

  33. Red Bull fanları kızmasın fakat bu yarış heyecanı açısından iyi oldu.Özellikle Alonso bu olaya en çok sevinen taraf olmuştur ve tabi Ferrari fanları.

  34. Bu işin sencesi bencesi yok kurallarda yazıyor sıralamalar bitince 1 lt yakıt örneği veremezsen diskalifiyesin. bu kadar.

  35. Büyük ihtimalle ayarları değiştirecekler yoksa dediğin doğru çok zorlanır geçişlerde.Gerçi yinede zorlanacak ama ben ilk 10 a girip ne kadar puan alabiliyorsa alsın yeter diyorum…

  36. 23 1 Sebastian Vettel 17:18:42 311.4
    24 2 Mark Webber 17:18:23 311.2

    En yüksek hızlarda sondan birinci Vettel.Geçiş yaparken sorun olabilir yada ayarları değiştirilerse farklı olabilir sanırım.

  37. (Mıdı Gılli)

    bu nickle alakalı bir sey aklıma takıldı,türkçe olmasada başka bir dilde ahlaksız bir sözcük aklıma geliyor.belki yanılıyorumdur.

  38. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    1. si bu bir motor sporu ve olabilcek yarış cilveleri bunlar,son turda bile şampiyonluğu mekanik bir arıza ile verebilirsin..
    2. ci hak edilen şampiyonluk pistte alınır demişsin,alonso sezon başından beri aracından maksimumu alarak,her yarışda limitlerin üstünde giderek bunu zaten çokdan hak etti,şu anda tartışmasız gridin en iyisi o ve şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor…Sen galiba tüm sezonu takip etmedin her yarış ortalama 0.8 sn yavaş araçla adam bu kadar puan toplaya bildi,sen ne pistinden nerden bahsediyon saçma sapan..

  39. Bulent Sahin arkadasim,orasi Interlagostu,orda leblebi çekirdek gibi araç geçilebiliyor,burasi daha zor,ben Vettelin iyi bir taktikle puan alacagina inaniyorum,Vettel bazi arkadaslarin iddia ettigi gibi vasat bir pilot degil,çok iyi bir pilot,aracinin çok hizli olmasi son uç yilda genelde polden baslamasi onun iyi bir pilot oldugu konusunda supheler dogurdu,ama biraz fanatizmden uzak izleyen bir kisi Vettelin iyi bir pilot oldugunu anlar,yarinsa bencede iyi geçisler yapacaktir,ama Schumacher kadar geçis yapmasi çok zor,Schumacher 4. bitirmisti Brezilya gpsini,yaris disi kalmazsa iyi taktik ve kendisi disinda lehine gelisecek faktorlerle ilk onun ikinci yarisinda olabilir Vettel…

  40. Senin yorumlarına gülüyorum ya sağolasın.Ciddi anlamda güldüm dalga geçme manasında değil..Fanatiksin belli yorumlarınada yansıyor zaten.Evet takım bir hata yaptı ve cezasını zaten çekiyoruz.Kurallar açık ve net.Yeterli yakıt yoksa son sıraya yollanırsın bukadar basit…

    eyvallah arkadaşlar.Yorumlarım doğru yada yanlıştır kişiye göre değişir ama en azından saygı çerçevesinde yazmaya çalışıyorum..

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben kurala Vettel ceza aldı diye ağır demedim. Hamilton için de aynı şeyi düşünmüştüm. Bence ağır. 10 sıra cezası daha iyi olur bence bu yakıt meselesine.

  42. Bu da demek oluyor ki, Vettel yarın şova çıkacak.

    Aynı yorum 2006 Brezilya'da Schumacher için yapılıyordu. O sene Schumacher yarışı ve şampiyonluğu kazanamasa da çıkıp en sondan gelerek şovunu yapmıştı. İçimdeki his de o dur ki Vettel yarın bunun bir benzerini gerçekleştirip herkese meydan okuyacak.

    Hey gidi hey.. Sanırım yaşlanıyorum..

  43. zaten artık yorum yazmıyoruz benım gıbı 3,4 arkadaşımda yazmıyor. sitenin tadı kactı bunlar yuzunden. İnsanın giresi gelmıyor ya. alo haberı var bazen okumadıgım oluyor ya sınırlenmemek ıcın.

  44. işte motorsporları bu. kimseyi erkenden şampiyon ilan etmeyeceksin her an her şey olabiliyor işler bir anda tersine dönüyor. şampiyonaya müthiş heyecan getirdi bence bu olay. vettel taraftarı için üzücü hakikaten olacak iş değil. yarın güzel bir yarış bizleri bekliyor.

  45. Ehe baktılar duayla olmayacak red bull garajı olaya el koydu. Normal bir yarışta, kaza yapmazsa ilk 10'a girer ama kesin Alonso'nun arkasında kalır ve fark kapanır kanaatindeyim. Alonso'ya da helal doğrusu, bütün sezon sıralamada mükemmel olan adam tam Vettel'in diskalifiye olduğu yarışı seçti kötü tur atmak için.

  46. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonene o zmn oldugu gibi pistteki en hızlı aracı ver bütün yarıslarda sonuncu baslasa gene sampiyon olabilecek bir pilot

  47. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Redbull araca eksik benzin koyuyor, suçlu Ferrari oluyor. Nasıl bir mantıkdır bu anlamadım.

  48. burak evmez avatarı

    aynen doğru söylüyorsun bazısı kural bile değişmeli demiş tabi oldu hamilton yapınca kural değişsin diye demeyenler bugün kalkmış bunları söylüyor rezillik

  49. Ben böyle hazımsızlık görmedim.Alonso şampiyon olacak diye mclarencisi redbullcusu mercedesçisi lotusçusu hepsi ne yapacaklarını yazacaklarını şaşırdılar..Redbull'u anladık ta size ne oluyor kardeşim?Keşke biraz ingilizce bilsem de şu duruma katlanmak zorunda kalmasam..Site yöneticilerine lafım yok ama 2 senede mantar gibi biten adamlar yüzünden çekilmez oldu buralar..

  50. Doğru karar olmasına rağmen şampiyonada büyük bir değişiklik olmayacaktır en iyi ihtimal Brezilya'yı izlemek için nedenimiz olur o kadar. Red Bull aynı zamanda strateji manyağı bir takım ve ben geriden başladıkları bir yarış olarak 2010 İtalya GP'sini hatırlıyorum beynimin pek basmadığı şu anlarda. Vettel son turda zorunlu lastik değiştirmesini yapıp hoop diye 5 sıra fırlamıştı.

  51. ismail uçar avatarı

    owww! büyük hata gelmiş redbulldan..öndesiniz zaten ne diye bu kadar risk derler adama.. alonsoya gündoğdu, tam umutların tükeneceği yerde imdada yetişti redbull.

    Yoksa bunlar kendilerine çok güveniyorlar da diğer yarışları da istersek kazanırız millet biraz heyecanlansın modundalar mı :)))

  52. owww! çok büyük hata geldi redbulldan… risk bu kadar almanıza ne gerek var zaten öndesiniz. alonsoya gündoğdu umutların tükeneceği yarış olabilirdi ama yeşerdi

  53. Kurallara uyarsan ceza almazsın… Hadi bakalım sen git şimdi işine.

  54. Ooooww! çok büyük hata yapmış redbull. alonsoya gündoğdu.neredeyse alonsonun umutlarını tüketeceği yarıştı..

  55. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Alonso ve Ferrarıcıler neden sevınıyormus, sevınmıyorlarkı bu kadar gulunc bır durumdan dolayı dısklf. edilmesıne guluyorlar kendı kendılerını batırdılar ee dusmez kalkmaz bır Allah…Alonso da ıkı kere yarıs dısı kaldıgında bırılerının goge erdıgınede sahıt olduk , ha sevınmekse aynen sevınıyorum 🙂

    Raıkkonnenı yavana atmayın podyum kesın ancak Mc lern bu hıza sahıp oldugu surece adamımız yıne kazanamayacak…

  56. ferrari sınırda ayar yapmadan eline yüzüne bulaştırabiliyor. red bull yine iyi

  57. Ferrari%100 avatarı

    Vettel yarın geçer geçer schumacherin arkasına takılır kalır gibime geliyor

  58. Vettelin benzinini Alonso içti zaten…Bazıları gökten taş yağsa Ferrari ve Alonsodan bilecek.

  59. hakedilen şampiyonluklar rakiplerin sorun yaşamasıyla alınmaz pist üzerinde alınır

  60. bence sen senaristliğe başla

  61. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Eğer Alonso Bu Fırsatı Değerlendiremezse Şampiyonlugu Unutsun ! Kıyak Geçtiler Alonso'ya !

  62. aynen elnano katılıyorum sana

  63. Mustafa Sar avatarı

    Vooooovvvvvv neler olmuş böyle ya.. REDBULL un bu şekilde saçmalamasına bir anlam veremiyorum. Bizim FERRARİ nin durumu zaten iyi değildi. Neden WET için illa da pol pozisyonu için bu kadar az yakıt ıle ortaya çıktılar anlamış değilim. Redbull az yakıt koydun bari dürüst ol. Tamam yakalandık de. nE Kıvırtıp duruyonuz anlamadım..

  64. Bir an önce yazıyı göndereyim derken asıl meseleyi yazmadan işin içinden çıkmışım.Acaba diyorum… illegal olan sistemle yarışmış olan RBR nin incelenmesi sonucunda sorun çıktıda geriye dönük olarak ceza almaması adına aynı ceza olan ve insanlar makul gelebilecek bu cezamı verildi?Bu sistem varesa diğer yarışlarda da vardı ve RBR 4 yarış üstüste kazandı. 4 yarışı silip ortalığı kana bulandırmamak adına küçük bir geçiş yapılmış olabilirmi?

  65. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    öyle olsaydı buna benzer bütün sporlarda motora 4 teker takıp yarışırlardı. çok şükürki öyle değil. farklı mühendisliklerinde olduğu bir spor. zaten son dönemde aerodinamiyi daha az etkin hale getirme çabaları ters tepmiş ve aero daha önemli hal almıştır. sadece motor yapmakla bu iş olmuyor.

  66. Bu kural neden ağır olsun… Katil akrabanız olduğunda 15 sene ağır… katil akrabanızı öldürdüğünde 15 sene az. Kural başta vardır öldürürseniz 15 seneyi yersin demiş sende kabül etmişsin ce cezanı yemişsin.Yarın ne olur kim bilir?Belki Vettel yükselir yüksek puanlar alır belki podyumda hatta yarışı dahi kazanabilir.Belki yarış dışında dahi kalabilir ve bu seçenekler diğer büyük aday olan ALonso içinde geçerlidir.Bunu hesap edebilmekde gerekirdi ki şimdiye kadar pek hata yapmayan RBR takımının böyle birşey yapması banada garip bir çalışma olarak geldi.Bu adamlar çok profosyonel bir yaklaşım sergilerken baskı altında biraz fazla hata yaptılar gibi… Bu adamlara hep bir ağızdan meşrubatçılar diyoruz yaaa aslında onlar çok iyi bir mühendislik ekibi oldular ve gerek taktik gerek teknik olarak herşeyi yapıyorlar.Bazen diyorum ki; acaba … sırf heyecan için böyle birşeymi yaptılar? Korkunç bir hızları var ve yeterince motorları olduğunuda sanıyorum.Tek dezavantajları az soğutmadan kaynaklanan çok ısınma ve alternatör sorunu gibiyken son durum aku-ıllara zarar bir durum.

  67. Görünen köy klavuz istemez.

  68. yani bu kadar sevinmeye gerek yoktu bence.sampiyon olmadı alonso sakin olun,yarın araç farkı cıkacak ortaya ben alonsonun raikkoneni gececeğini düsünüyorum startta olmasa bile pitlerde veya yarış içinde gececektir cünkü düzlük hızı ve yarış temposunda çok iyi ferrari raikkonen bisey yapamaz,maldonadoda bi hata yapar podyumda bitirir alonso

  69. Ferrari%100 avatarı

    Alonso yarın ilk önce Buttonu geçer sonra kimiyi değişik bişey olmassa maldonadoyuda geçer
    Ama maldo starta kaza yaparsa ALONSO YARINKI YARIŞI ALIR

  70. Yarın Vettel pit yolundan yarışa başlayacak.

    Bunun yanında yıllardır merak edilen, "Acaba sonlardan başlasa ne yapardı" sorusunun cevabını alacağız. Altında hızlı bir araçla son sıradan başlayacak.

    Bunun yanında son sıralar deyince hep Japonya 2005 yarışı gelir aklıma. Raikkonen o yarışta 17. kalkmış ve uçarak 1. olmuştu. Efsaneler arasındadır.

  71. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    İşte bu cezayı bekliyorduk,haydi alonso sonuna kadar hak ettiğin şampiyonluğu alıcaksın..

  72. Yusuf  Hitay avatarı

    link eklemeyi unutmuşum.

    ilgili haber

  73. Yusuf  Hitay avatarı

    nedir, ne değildir, gerçek bir olay mıdır bilmiyoruz elbette.

  74. 0,1 sn bile değil.Bir turda ortalama bir F1 aracı 2,5lt yakıyor ve o yaklaşık 0,1sn'ye denk geliyor.

  75. Sıvı değişim sistemi ile söylentiler belli ki redbullun kafasını karıştırmış!

  76. onboard görüntüde, sorunun 3. vitesten boşa düşen vites kutusunda olabileceğini düşünmüştük ama red bull eksik benzin koymuş demek ki. bu durumda da alacağı ceza gayet açık. eğer test için yeterli benzin yoksa diskalifiye edilecekti, nihayetinde öyle de oldu.

    fakat, aşağıda arkadaşların dediği gibi, red bull ferrari'nin hızını görmesine rağmen, nasıl 1 litre benzinin peşine düşüp basit hesaplar içine girmiş acaba? 1 litre benzin olsa 0,1 s kaybettirir, çok çok da 3 değil 4. sıradan başlarsın. her halukarda, fren sorunu çözülmüş bir red bull'un vettel ile birlikte podyuma ve hatta galibiyete oynayacağı çok muhtemeldi. burada yanlış giden bir şey var, red bull bu kadar basit bir hata yapmaz ama, bunun asıl nedenini de muhtemelen hiç öğrenemeyeceğiz.

    yas marina gibi geçişin zor olduğu bir pistte vettel'i yükselirken görmek heyecanlı olacak. yarışa keyif katacağı kesin. bakalım alonso bu avantajın ne kadarını kendi lehine çevirebilecek? ilginç ve güzel bir yarış bizleri bekliyor yarın..

  77. Bu sıvı değişim sistemi olarak bahsettiğin şey nedir,nasıl çalışır?
    Gerçekten bilmediğimden soruyorum.Yoksa ben de RedBull'dan muhteşem Briatore kokuları alıyorum.

  78. şampiyonluk tişörtlerini hazırlayalım eğlence büyük anlayacağınız.

    retbul kanatlandırır

  79. kahinmisin?

  80. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kesinlikle çok ağır bir kural. Değişmesi lazım. Daha normal bir ceza belirlenmeli bu tarz bir durum için.

  81. marc marquez avatarı

    kesinlikle öyle q1 e kaldıysa q2 nin tüm araçlarından iyidir o sebeple q1 sonuncusu olarak değerlendirilmeli

    sana katılıyorum

  82. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Arkadaşlar haberi gördüğümde bende çok sevindim ama abartmayalım lütfen her şey yarışta belli olur.
    İnşallah yarın startta ve sonrasında alonso nun başına kötü birşey gelmez iyi bir yükselişle birlikte podyumda olur ve farkı kapatırız.tabi öne geçersek mükemmel olur ferrari adına şampiyonluğun tamam-devam yarışı kötü bir sonuç alırsak burdanda malesed artık şampiyonluk araçtanda dolayı hayal gibi olur mutlaka farkı kapatmalıyız hadş alonso hadiiiiiii

  83. Yusuf  Hitay avatarı

    neredeyse 0.1 saniye bile fark yaratmayan 1 litrelik benzin için gridin son sırasına düşmeleri biraz garip geldi bana.

    hadi ispanya'da hamilton'ın mühendisi, doldur yerine boşlat butonuna basmıştı yanlışlıkla. ki bu sav ne olursa olsun mantıklı geliyor kulağa, çünkü hamilton'ın ilk sırayı alacağı daha seasın başında belli gibiydi. risk alıp ellerine yüzlerine bulaşınca böyle bir kıvırma taktiği izlediklerini sanmıyorum.

    güncele dönecek olursak; rahat şekilde tek rakibinin önünde olacak vettel'in aracına neden az benzin koyulsun ki? tamamen sesli düşünürsek, benzini gereğinden fazla harcatan bir sistem veya geçtiğimiz günlerde konuşulan sıvı değişim sistemi ters tepmiş olabilir.

    şüphesiz alonso için şampiyonluk adına en büyük fırsat oldu bu yarış. yine de eğer vettel'in aracında bir sorun olmazsa yarın puan barajında olacaktır. ispanya gibi geçişin neredeyse imkansız olduğu pistte bile son sıradan başlayan hamilton farklı bir taktik deneyerek 8. olmuştu. yarın zevkli bir yarış olacak gibi duruyor.

  84. ferrari yaşarsa böyle bir durum değiştirirler merak etme

  85. meşrubatçılar o kadar sınırda ayar yapmaktalar ki bazen ellerine ve yüzlerine bulaştırmaktalar.

    birde motor arızası süsü çok ama çok komik yerseniz

    çok ucuzda numaralar bunlar.

  86. Bu kural değiştirilmeli. Bu şekilde çok ağır oluyor. Sıralamadan diskalifiye yerine son seans derecesi iptal edilip, son seansda kullandığı lastik setiyle yarışa başlamalı.

  87. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Ferrari için liderliği tekrar alma yolunda mükemmel bir fırsat. umarım bu şansı yarın güzel bir biçimde değerlendirebilirz. haftalardır vettel fanlarına burda bunun bir motorsporu oldugunu son yarısa kadar neler olacagını bılemeyecegımızı buyuk konusmamamanız gerektıgını anlattık ama bir musubet bin nasihattan iyidir hepsi dersini almıştır bundan sonra öyle şampiyonluk turları atıp şampiyonluk tişörtleri giymeye kalkmayın kesin olarak kazanmadan

  88. Olan oldu. Şimdi söz Vettel'e.

    Son sıradan yapabildiği birşey yok diye en büyük eleştirinin kaynağı olan bu tezi çürütmek için en iyi araçla kendini göstermesi lazım. Bundan daha iyi bir fırsat olamaz.

  89. Bende öyle düşünüyorum. Alonso fanları nafile bir sevinç içinde. Evet mutlu olmaları normal ama bu sadece şampiyonluğu son yarışa bıraktı ki hala Vettel daha büyük bir favori. Ferrari ve Alonso'nun şuanda Vettel ve Red Bull'a karşı koymaları çok ama çok zor. Takım 2 gündür gece gündüz çalıştı ama 7.likten öteye geçiremedi aracı.

  90. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Eee Aerodinamiğe ait kurallar gelince ağziniz açilmiyordu.
    10.sıraya oynayan takimin nasil olduda ondan sonraki yillar şampiyonluga oynar hale geldi?

    Bana görede FİA Red Bull'un kurumu haline geldi onu ne etcez şimdi.!

  91. Bi git işine ya külahıma anlat onu sen.Tüm kurallar bu takım için var.Bi kere kurallar yüzünden ceza mı aldılar.Hep başkaları ceza aldı

  92. alonsonun deposunda benzin değil bal var.onda bu bal varken sevinmeye devam etsinler bence.hakediyorlar çünkü

  93. kesınlıkle katılıyorum

  94. Redbulldaki çalışanlar araca 100ml daha benzin ekleyeceklerini hesap edememişler, FIA da kurallar dahilinde ceza vermiş. Bu kural da Hamilton Canada'da böyle bir taktik uygulayarak pol pozisyonu aldığı için konulmuş. Burada Ferreri'yle alakalı hiçbirşey olmamasına rağmen 'Ferrari sayesinde ceza geldi' demeye getirilmesi kadar saçma birşey olamaz.

  95. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Hatta yakın gelecekte Egsoz sporunada dönüşme ihtimali muhtemel.

  96. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Bu MOTORsporunu Aerodinami sporu haline getirenlere yazık

  97. sonuçta yine vettel şampiyon olacak. alonso bu yarışta olsa olsa 3. olur. vettel puan alamasa bile 2 yarış daha var. yedirmez redbull bu hızla bu saatten sonra ne alonsoya ne ferrariye.

    o yüzden boşuna sevinmeyin derim.

  98. Ben yine de Vettel'in 1-2 puan alacağını düşünüyorum. Bu olay sadece şampiyonluğu son yarışa bıraktı bence. Red Bull muhtemelen Q2'de Hamilton'ın hızını gördükten sonra Vettel'in aracında benzini adeta minimum seviyede tutmaya çalışmış olmalı ama eline yüzüne bulaştırmışlar. 🙂

  99. Alonso fanları başkasının başarısızlığına sevinecek duruma gelmiş yazık.

  100. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Yazık Bazı Bebeler (Kendilerini Biliyor Onlar) Sitedeki Seviyeyi Eksilere İndirmişler Gene. Tamam Tabi Sevineceksiniz Ben de Sevinirdim Alonso 24. Başlayacak Olsaydı.Ama Bazıları Hala Israrla RedBull'a Hileli Diyor.Yakıt Hesaplaması Yanlış Yapılmış Ama Bu Bile Hile Oldu Nasıl Olduysa (!) Cidden Bazılarının Gözünde Alonso İlah Gibi Olmuş.Tapıcaklar Nerdeyse Adama.

    İnşallah Yarın Vettel ve Alonso Bize Heyecanlı ve Bol Geçişli Yarış İzletirler.Yarın Görüşmek Üzere..

  101. Her zaman her yerde.Kurallar bunlar için

  102. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Onyu bunu bırak takimin buyuk bir hata yapmis.
    Beynin almıyor mu arkadaşim?
    Zaten şu sitede 1 mantikli yorumunu görmedimki.

  103. terbiyesizlik başka bir şey değil..Bugün attığın yorumu unutma sonra önüne koyacam bu yorumunu..

  104. Red Bullcuların gerçek yüzü ortaya çıkıyor yavaş yavaş 🙂 Devam devam sabaha kadar yazın.:D

  105. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Bu işler kuralları çiğneyip yinede ceza almamayı istemekle de olmaz aslanım? Kurallar uymak için vardır. Alonso'da yeri geldi kurallara uymadığından ceza aldı. Vettel'de bugün kurallara uygun davranmadıklarından dolayı ceza aldı. Alonso napsın? Bırakın vermeyin ceza ben yinede geçerim onu falan mı desin? Biraz düşünüpte konuşunda konuştuklarınızda MANTIK diye bir şey olsun.

  106. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    onu bilmiyorumda garaj götürmüşler aracı sanırım ayar değişikli falan bişeyler yaparlar..Newey bişeyler yapar gene 😀

  107. beyler yapmayın çok alıngansınız 🙂 🙂 😉

  108. Vites kutusu falan her şeyi dğiştirirler en mantıklısı

  109. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    takım açıklama yapmış twitterda gördğm

  110. Bu işler emek vererek olur.Öyle yağmur yağsın,öndekinin motoru patlasın ,öndeki ceza alsınla olmaz.

    Siz anca bunlarla avunup bunlarla sevinirsiniz.

  111. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel pitten başlıcak :S

  112. burak evmez avatarı

    aynı şekilde bu kararı alonso şanslı diye yorumlayanlar da var

  113. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Adminlerden ricam ''Mehmet Günaydın'' adlı karaktersiz beyin gelişimini henüz tamamlayamamış kişiyi ''şahıslara hakaretler püskürtmekten dolayı'' banlar mısınız? Çok sinir bozucu ve seviyesizce yorumları hala daha duruyor.

  114. Bu kararı "RedBull illegal" diye yorumlayacak kadar beyinsizler var aramızda.

  115. DreamOfWinD  avatarı

    Fark kapanır ama ne fayda gene de şampiyon olacağını düşünüyorum hala. Bu yarış kendini ispatlaması için iyi fırsat. Bakalım gerilerden gelerek nasıl yükselecek?

  116. Yorumlar mide bulandırıcı. Sitede seviye yerle bir diyenler haklıymış.

  117. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    olay olay olmuş resmen vettel şampiyonluğunu ertelledi alonso çok daha agresif olucaktır muhtiş yarış olucak

  118. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Sevinçten avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum 🙂 Son zamanlarda duyduğum en büyük mutluluklarımdan birini yaşıyorum 🙂 Alonso'nun 2 yarış startta karıştığı kazada yok olan farkın. Birazda vettel'in yaşadığı sorunla tekrar şampiyonaya heyecan geldiği için seviniyorum 🙂 Şu an Alonso; Hamilton, Raikkonen, MSC gibi pilotlarla 2'li şampiyonluk mücadelesinde olmuş olsaydı, (geçmiş yıllarda olduğu gibi) iyi olan kazansın isterdim. Ama şuan Vettel'e o kadar antipati duyuyorum ki. (şişirme şampiyon olarak gördüğüm için ve benim gözümde yeteneksiz olduğu için) Bu sene Vettel değil Alonso şampiyon olsun diye çok istiyorum.

  119. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Maldonado aciklama yapmis

  120. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Maldonado aciklama yapmis

  121. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Güzelim ayıp ediyorsun gerçekten, daha bundan 1-2 ay evvel HORNER değilmiydi Alonso kaza yapsın yada yarış dışı kalsın diye dua eden. Tabiki Alonso taraftarı sevinecek rakip takımın yara almasına. Aynısına sizde sevindiniz neticede. SPA da Alo yarış dışı kalınca Vettel'in ağzı kulaklarına gitmişti değilmi. Adam ölümden dönmüştü oysaki.

    Bu işler böyle, neticede adı üstünde rakip bu. Birde şimdi burda kazaylan olan bir olay yokki. RBR uyanıklık yapmış aklı sıra. Birde 5 saat milleti oyalıyorlar. Aslında yarıştan bile ihraç edilmeleri gerekir yalan beyandan.

    Neyse. İyi bir yarış olsun.

  122. bu hile değildir ki hesap hatasıdır…

  123. bu hile değildir ki hesap hatasıdır…

  124. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    kapat lan gaganı muşmula daha ne yazdığını bilmiyorsun

  125. araca limiti limitine benzin koyarak zaman kazanacaksınız aklınız sıra.adama böyle ders verirler işte.bundan sonra 2 litre benzinle çıkarsınız fia nın karşısına.hadiiii ikileyin

  126. Vettel yarın puan alırsa öpsünde başına koysun.Red Bull bu pistte o kadar baskın değil.Alonso'nun önünde bitirirse yarın helal olsun derim.Kendisini ıspatlaması için güzel bir sınav.Bakalım 3 kez şampiyon sıfatını ne kadar hak ediyor?

  127. alonso-tifosi avatarı
    alonso-tifosi

    mesajlardan kimin beyninin küçük olduğu belli oluyor

  128. neyin hilesi olacak.limiti limitine benzin koyarak zaman kazanacaksınız aklınız sıra.adama böyle ders verirler işte.bundan sonra 2 litre benzinle çıkarsınız fia nın karşısına.hadiiiiiiiiiii

  129. Bu günün tarihini not alın!!!

  130. bence kimse şimdiden gelin güyev olmasın..herşeyde bi hayır ama her hayırda da bi şer yatılıdır denir..

    yarın daha bu işin startı var, o starttan bazılarının çıkacağı gibi belki bazıları çıkamayada bilir..belki vettel startta kalsa yarışı bitiremeyecekti kimbilir, kimse şova başlamasın yarın uzun bi 55 tur var puan farkı henüz kapanmadı belki yarın açıladabilir

  131. Schumacher- avatarı

    Seni çok özlemiştim.

    Rambo ve sana daha önce ikazda bulunmuştum lütfen benim yorumlarıma yorum yazmayın diye.

  132. haydi be şu yarıştan yüksek puanlar al fernando.

  133. hırs yaparken bile hile yapıyorsunuz.şimdi anladın mı küçük beyin

  134. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sana ne demeli!
    Ağzına ne gelirse söyluyorsun yada saçmaliyorsun seni ne etcez şimdi?

  135. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonsonun 6. sıradan başlaması kötü olmuş aslında, umarım iyi kalkar. İlk uzun düzlüğe kadar başına bir iş gelmez inşallah.

    RBR hafta sonu boyunca sorun yaşadı aslında. Araca ne ayar yapacaklarsa yarında hızlanacağını sanmıyorum. Alonosyu geçme pahasına boş depo ile sıralamaya çıkamyı bile göze aldıklarına göre bilmiyorum yani.

    Ama yarın Vettel in çok geride kalacağını sanmıyorum, Tahminim ilk 5 de bitirecek. Kısaca fazla sevinmeye gerek yok.

    Ferraride bu araç varken pek ümitlenmemk lazım. Özellikle Mclaren de burda çok hızlı. Kaç senedir olduğu gibi hafifledikçe yavaşlayan bir aracımız var çünkü. Birde yumuşak lastikler ile tek süre geliştiremeyen takım ferrari herhalde. Millet 1 saniye gelişti, ferrari 0.1 saniye.

  136. red bulla beceriksiz diyene bakarmısınız red bula laf edeceğinize kendinize bakın siz

  137. yaw micheal saçmalıyon yine.hadi sen git bir iki şarkı söyle kendine gel hadi dostum

  138. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    AHAHAHA hassas bölgemle gülüyorum parmak çocuk parmak yemis 😀

  139. Arkadaslar bu kadar heveslenmeyelim

    Yarin alonsonun pitinden hemen sonra bir toro rosso kaza yapip sc girecek demedi demeyin.bu herifler yarisi manipule ederler.ayni flavio amcanin yaptigi gibi

  140. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Senin gibi iki tanesi redbull01 kadar adam etmez!

    Redbull01 .adlı üye gördugum kadariyla yorumlarında saygili ve son derece objektif bir isim!
    Ona laf etme gibi bir lüks sende yok!

  141. neyin hilesiymiş acaba? bu sauron resmen 2. el nano vakası

  142. son paragraf çok ilginç.muhtemelen takım dur demistir ama vetteli hatası olabilir

  143. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hileli hırs nasıl oluyor ellerin titriyor galiba yazarken ne dediğini bile düşünemiyorsun beyin durmuş.

  144. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Sebastien 'Barnak' Vettel ve takımı hatalıymış ve neyse ki cezalarını almışlar. Almamak için çok zorladılar halbuki. En azından şimdi çıkıp aptal aptal konuşmayacaklar başkaları gibi!

    Dört ayak üzerine düşmek

  145. SAKIN bu olaya çıkıp ta ŞANSSIZLIK demeyin vetelciler.bu tamamen açgözlülüğünüzden kaynaklanıyor.AÇGÖZLÜLÜK+HİLELİ HIRS+BECERİKSİZLİK

  146. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dostum bunlar böyle adamların başarısı yokki yaptıkları birşeymi var F1 de gezinip duruyorlar sıkıntı yok şampiyon yine biziz son yarışta bunları ağlatmanın zevki bir başka olucak

  147. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    İlaç gibi geldi bu haber ama daha önce de dediğim gibi iyi bir yarış sadece vettel'den kopmamamızı sağlayacak. Puanlar çok yakın olur tahminimce ve son iki yarış kıran kırana geçecek.

  148. Hep diyorum ALLAH büyüktür.Siz böyle kafa bulmaya devam edin.Hak hukuk diyorsunuz Ferrari den daha çirkef hak iyien bi takım var mı f1 tarihinde?

    Siz anca başkasının başarısızlığı ile sevinirsiniz alonsocular.

  149. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Zurnanın zırt dediği yere geldik mi? 😀

  150. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Şu yorumdaki seviyesizliğe bakar mısınız? Tüm alonso fanlarına yada vettel'e antipati duyup şampiyon olmasını istemeyen insanlara ''köpekler'' genellemesi yapılmış. Aslında sana cevap vermekte yersiz ama yaşım 43 dediğin için bu cevabı veriyorum. Önemli olan yaş biyolojik yaş değil beyin yaşıdır. Sanırım sizin o yaşınız 4+3 de kalmış.

  151. Kendisini geçmeye çalışan adama çarpıp diskalifiye olmadı en azından.anladın mı ?

  152. Lovely_F2008  avatarı

    Bu zamanlarda yapılacak bi hata değil cidden . Aklıma Okay Karacan yorumları geldi : Acemiliğin böylesi !! Büyük kavga var ! İnanılır gibi değil !

  153. Bence lotusun yarış temposunu küçümsüyorsun lotus gerçekten iyi bir yarış temposuna sahip sezon başından beri bence ferrari ile yarışabilir zaten redbull güçlü konuda mclaren da fena değil..göreceğiz ben kendi fikrimi söyledim alonso en fazla 4. olur bence

  154. sıralama siz retbulcuları heveslendirmesin ferrarinin yarış tempusu çok iyi drs açılınca düzlük hızı zayıf olan lotusu zaten geçicektir maldonadoda alonsonun baskısına fazla direnemiycektir en kötü ihtimale alonso 3.olur…podyum hamilton,weber,alonso şeklinde tahmin ediyorum…

  155. Schumacher- avatarı

    Bu habere çok sevindim. (Schumacher'i destekliyorum)

    Araç hızlı önündekileri geçecektir el kol hareketleri hıyar vs… gibi hakaretler yapmadan gitse güzel olur.

  156. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    ne kadar üzüldüğümü anlatamam 🙂

  157. galiba senin kafan güzel bu ceza illegallikten değilki. ne içtiysen bende istiyorum.

  158. benzin bitmedi kurallara göre 1 litre benzin olması gerekiyordu.1 litreden daha az kaldığı için ceza aldı..

  159. Hemen çevir kazı yanmasın 😀 Yazık sana.

  160. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    redbull01 i kekoyla rambo sınıfına sokma!
    redbull01 adabıyla saygılı objektif yorum yapmaya çalışıyor. Diğer 2 şahıs gibi at gözlüğü ile olaylara bakmıyor.

  161. hehhe sensin.yarın göreceğiz akı karayı.sanki alonso yarışı kazanacakta.o kurban olduğum maldonado yarın onu katletsinde son gülen kimmiş görelim.

  162. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    elki Ama Puan Farkının Kapanıp Kapanmayacağı İlk Virajda Belli Olacak. İnşallah Zevkli Bir Yarış İzletir Bize Alonso ve Vettel ..(Laptop'un Gazabına Uğradım Kusura Bakmayın Arkadaşlar.)

  163. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    En güldüğüm yorum sanırım. Tebrikler kardeşim 🙂

  164. mehmet günaydın köpekler ölmezmiş die birşey diosu ayıp ispayada hamıltonda diskalifiye edildi herşey eşit davranılıyor burda kendini fazla sıkma dostum .yarın yarış hamıltonun mark webberibile geçer düzlükte alo

  165. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Kötü Oldu Ama Demekki Sadece Ferrari'nin Pit Duvarı da Hata Yapmıyormuş :/
    Bakalım Vettel Tifosi'lerin Ağzını Kapatabilecek Mi İyi Bir Yükselişle..Ki Bence Mümkün İyi Bir Pit Stratejisiyle.Ama Şampiyona Kızışacak Gerçekten.
    Ha Bir de Alonso Gerçekten Çok Şanslı Ya Adam Dua Etse Bile Yarış Dışı Falan Kalsın Derdi Bu Bile Onun Aklına Gelmemiştir Eminim.
    Adamın Şanslılığı Kendi Elinde Değil Belki Ama Harbiden Bu Şans da Kimsede Yok Şuan Gridde..

    Yarın Vettel En Fazla 9-10 Bitirebilir Diye Düşünüyorum.Alonso da Var Gücüyle Zorlayacaktır.Alonso Öne Geçemez B

  166. demek öyle redbull efendiler.boşuna demiyoruz illegalsiniz diye.hakettiniz hem de çok hakettiniz.adam gibi kurallara uymayı öğrenin bu size ders olsun

    nasıl sevindim anlatamam redbull1-keko-rambo çok sevindim

  167. Muhabbete bak.Benzin varmış ama yok demişler.Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ?

  168. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sıkıntı yok şampiyon yine biziz köpekler istedi diye atlar ölmezmiş

  169. raikkonenci avatarı

    kötü olmuş.ama yarışta bir şey belli olmaz.ne malum maldonado yada grosjeanın alonsoyu biçmeyeceği. ferrariciler fazla sevinmesin geliyor salako eyvaaaahhh

  170. raikkonenci avatarı

    kötü olmuş.ama yarışta bir şey belli olmaz.ne malum maldonado yada grosjeanın alonsoyu biçmeyeceği. ferrariciler fazla sevinmesin geliyor salako eyvaaaahhh

  171. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Araç ayarlarında değişiklik yapılarak araç yarışta süper hızlı hale gelecek. Yarın muhtemel fastest lap vettel e ait olacak. Yarın pit yolundan başlayacak olsa da Vettel ilk 20-25 tur iyi bir tempoda devam ettirir ve Torro Rossolardan biri olaki safety car a sebebiyet vericek olursa vettel yarışı kazanır. En kötü ihtimalle Podyumda olur. İzlemeyeceğim demiştim ama bu denli değişik olucak ve kameraların vettel in üzerinde olucağı yarışı izlerim.

    Schumacher 7
    Vettel 2
    Alonso 2

    şampiyonluk sayıları varken Ben bu sene 1 şampiyonluğa sahip Hamiltonun şampiyon olmasını isterdim.

  172. ilk 10 da bitiriir bence..

  173. Önünde ondan hızlı 5 araç falan yok.Hele yarış temposunda asla.Lotus ve Williams'dan daha hızlı yarışta Ferrari.Sıralamada da daha hızlıydı,Alonso saçma bir hata yapmasaydı.

  174. arkadaşlar yarı startta massa aloyu geçer diyorum ne diyorsunuz massanında startı çok iyi bildiginiz gibi?

  175. Sondan başlamak iyi oldu. Maldonado ve Grosjean'dan ne kadar uzaksan o kadar rahatsın.

  176. vallahi bizi guldurdun doktor civanimm

  177. Vettel yarışa pit alanından başlayacak.

  178. kimsenin nicki kimseyi ilgilendirmez.adam kendi hoşuna gidiyorsa bizede halt etmek düşer.

    son gülen iyi gülermiş.fia komserleri alonsoyu şampiyon yapmak için vettele kırbaç vurur gibi diskalifiye ettiler.benzin bitse araç dururdu ama vettel kendisi durdurdu.yani benzin vardı ama fia eşşeğin suyu kaçırdı işte.yarın ensesine binerse finiste görürüm ben o erken öten horozları.

  179. Vettel ceza aldı iyi hoş da acaba Alonso ilk 5e girebilecekmi yarın onu görücez sonuçta ondan hızlı 5 araç var en iyi ihtimal 4.olsa puan farkı kapanır… Yarından sonra 2 yarışlık mini sezon başlıyacak ne sezonmuş bir bitmedi ha 🙂

  180. Yillar once mc laren yapmisti ayni hatayi simdide redbul alonsaya podyum icin sans dogdu puanlari esitleme vaktii …..birde motoru stop yaptiriyolar benzin bittigi anlasilmasin diye uyanik redbullll stoppp motorrrrrrrr telsizden boyle aktariyolardiii

  181. RT

    —————

    Bu bazı arkadaşların nasıl bir kafa yapısı var ? Ne istiyorsunuz ki ? Adam şampiyonada lider diye kurallar uygulanmasın mı ? Hemen Ferrari'ye laflar atılmış.Zaten Vettel'in araçtaki yakıtı da Ferrari boşalttı.Kural kitapçığını da Ferrari yazdı anasını satim,geleceği görüyorlar ya ondan.

  182. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    pit alanından başlarsa puan alamaz çok zor olur..yani baya bir terler en iyi 12.biter diyorum

  183. habere sevindim ama ilginç geldi doğrusu.. vettel'e kenara çek dediklerine göre inceleme için yeterli benzini vardı. ama Q3'de örnek benzin kalsın diye kenara çekip de son sıraya atılması hamilton'unkinden de ağır bir ceza. çünkü hamiltonun olayında benzin örnek alınamayacak kadar az kalmıştı, bu yüzden de kullanılan benzinin legal olduğu kanıtlanamayınca sıralamadan diskalifiye edilmişti.

    ama tahmin ediyorum ki vettel'de incelenecek kadar benzin vardı. zaten kararın verilmesinin bu kadar uzun sürmesi de kuralların net olmamasından kaynaklı bence. hep redbull kurallardaki gri alanları kullanırdı bu sefer FIA kullandı.

  184. Bu bazı arkadaşların nasıl bir kafa yapısı var ? Ne istiyorsunuz ki ? Adam şampiyonada lider diye kurallar uygulanmasın mı ? Hemen Ferrari'ye laflar atılmış.Zaten Vettel'in araçtaki yakıtı da Ferrari boşalttı.Kural kitapçığını da Ferrari yazdı anasını satim,geleceği görüyorlar ya ondan.

  185. Umur İbrahim Üstün avatarı
    Umur İbrahim Üstün

    Hahahahaha hadi bakalım vettel bey yarın kaçıncılığa kadar çıkabilcen 😀 önünde narain olcak bu lider kalkıp basıp gitmeye benzemez 😀

  186. Madem yeterli benzin yoktu kararı vermek ne diye bu kadar uzun sürdü anlamıyorum ki.

  187. tifoalo HRT avatarı

    eğer vettel normal bir yarışta yarın ilk 7 de bitirirse bundan sonra vettele laf etmeyecem

  188. Böyle hatalar yapmazdık aslında,ama kritik yerde oldu bu..En kötü Alonso 3.olsa bizde 9 sırada bitirsek puanlar eşitlenir.ABD yarışında yine iyi oluruz ama Brezilya kritik olacak…

  189. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şampiyona çok pis kızışacak bence şampiyon son yarışta belli olacak

  190. Resmi: Vettel 24. sıradan başlayacak. Aracında 850ML yakıt olduğu için ve pite kendi gücüyle döndükten sonra 1KG yakıt örneği veremediği için ceza aldı.

    Asıl ilginç olan ise RedBull yöneticilerinin bu kural dışı olayı teknik bir sorun gibi gösterip işi uzatmaya götürmeye çalışmaları.

  191. İşte şimdi göreceğiz bakalım,Vettel en arkadan başlayınca ne yapacak.Ne kadar yükselecek ? Ama merak etmeyin,startta öndekilerden üçü beşi kaza yapar mutlaka.Kafadan 15 falan olur zaten.

  192. F.AlonsoDiaz  avatarı

    mıdiı gıllı daha "bet"tel olur insallah

  193. Ne oldu Keko (isme bak tövbe ya Rabbim) zoruna mı gitti ? Git de sen takımına yan yaptıkları hataya bak 😀

  194. F.AlonsoDiaz  avatarı

    O Da 2010'da Alonsonun Yasaadığını Yasayacak Zaten Geride Olunca Amator Gibi Suruyor

  195. thelolz - avatarı

    Rambo ne der buna çook merak ediyorum:
    Bakınız efendiler
    vettel sondan başlasa bile o gönüllerin birincisi vs vs…

  196. umit isbilen avatarı

    evet büyük yeteneği görelim bakalım poleden başlamayınca neler yapabiliyor…

  197. Hahahahaha.Sadece kahkaha attım.Ne yapsalardı Hamilton'a yaptıklarını Vettel'e yapmasalar mıydı ?

  198. alosnocuları anca böyle bi karar kurtarırdı.ama yarış yarın sevinin şimdilik.Allah büyüktür yarın ak kara belli olur.

  199. umit isbilen avatarı

    aynen, çok büyük aptallık hatta.

  200. Alonso çok şanslı

  201. tifoalo HRT avatarı

    yuh artık be bunun ne alakası var aklınız mantığınız sentez yapamıyor mu vettelide kenarda ferrari durdumuştur yakıtıda ferrari az koymuştur hey allahım ya

  202. vettelin kayrıldığından ceza almayacağından bahsedenlere selamlar

  203. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    " Alonso çok şanslı (!) adam. Ondan benzin kalmamıştır. "

  204. bu haber çoktandır sitede var ama hiçbir resmi açıklama yok şu an için belirsiz.

  205. Helalin var len Ferrari büyüksün vesselam kafan değil ama cüzdanın çok çalışıyor bravo…

  206. bencede bu biraz aptallık olmuş adamlar kaybetmemek için her yola başvuruyor fakat bu kadarda risk alınmaz ki arkadaş

  207. Gulek biraz

  208. Kesin bilgi: VET sıralama turlarından ihraç edildi, otomobilde yeteri kadar benzin kalmadığı için, gridin sonundan başlayacak… SERHAN ACAR

  209. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Gulek biraz

  210. Ceza geldi mi şimdi net olarak. Çok kötü oldu bu.

  211. redbull un yaptıgı aptallıktan baska bisey değil

  212. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Wow

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir