Alonso: "Hamilton'un Polü Bize Yardımcı Olacak"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü Abu Dhabi sıralamalarında zayıf kaldı ve yarınki yarışa 7. sıradan başlayacak. En yakın rakibi Sebastian Vettel ise ceza almaması halinde 3. sıradan başlayacak.

Alonso “Şampiyona açısından Mclaren’lerin burada hızlı olması daha iyi çünkü biz direkt olarak mücadelenin içerisinde yok gibiyiz.”

“Hindistan’da da onlar kadar hızlı görünmüyorduk ancak pazar günü güzel bir sona ulaştık.”

“Red Bull kötü bir cumartesi günü bile 2 ile 3. oldu. Bir kez daha, Hindistan’da söylediğim gibi sürücüye karşı değil en hızlı araca karşı mücadele ettiğimizi görüyoruz.”

“Aslında takım arkadaşı burada yine önünde. İyi oldukları zaman her ikisi de önde oluyor ve biraz kötü olduklarında geride kalabiliyorlar bu yüzden her fırsatı değerlendirmemiz lazım.” dedi.

Alonso, antrenmanlarda gördüklerinin ardından sıralama sonucuna şaşırmadığını söyledi.

Alonso “İşler göründüğü gibi oldu. İnsanların evlerinde ve takım dışında ne tür beklentilere sahip olduklarını bilmiyorum.”

“Seansların çoğunda 7 ve 8.ydik. Sıralamalarda da 7 ve 9. olduk. Bu yüzden beklediğimiz yerdeyiz. Araç iyi çalıştı, güncellemeler iyi çalıştı ancak diğerleri de gelişiyorlar. Bu yüzden yeni bir şey yok.”

“Evet, öne daha yakın olmak isterdim anca durum böyle. Şanslıyız ki yarışlar pazar günü oluyor ve yarın hedef Vettel’den daha fazla puan kazanmak.”

“Her şey değişebilir. Bazen poleden başlıyorsunuz bir şeyler oluyor. İYi ya da kötü hafta sonu olduğuna yarın bu saatlerde karar vereceğiz.”

“Ancak sıradaki yarışlar için gelişmemiz lazım.” dedi.


Yorumlar

  1. Vettel baya olgun bir adammış, ağzını açıp ta cevap vermiyor bu ifadelere…şampiyonluk yaşamış birine yakışmıyor bu hazımsızlık…

  2. Vettel'in önünde olacağı belli değildi sanki.

  3. Her ne kadar Ferrari gelişimde yavaş kalsada, sana güveniyoruz BÜYÜK USTA.
    Yarın çık ve cümle aleme kimin patron olduğunu göster.

  4. Yazdıklarından utanmakla başlayabilirsin..

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Bir kez daha, Hindistan'da söylediğim gibi sürücüye karşı değil en hızlı araca karşı mücadele ettiğimizi görüyoruz.

    Geçenki Newey lafını herhangi bir sinirle veya yanlışlıkla söylemediğini anlamış olduk.

    Taraftarlarına yazık. Ben olsam utanırım!

  6. alonso cok dogru konusmuss deneme turlarinda ayni yerlerdeydi siralamada ayni yani deisen bisi yokk ferrari gelisiyor ama diger takimlarda gelisiyorrr

  7. hamilton işin dua yada çıkar yarın.

  8. fia dan böyle bir haber gelmedi internet sitesinde de yok.ayrıca şunu söyleyeyim böyle bir karar gelirse yuh diyorum ferrari parmağı vardır bu işte

  9. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    FIA tarafından doğrulandı. Kesin bilgi.

  10. gerçekten bıktık alonsonun şu küçümseyici ifadelerinden.başarılı oldu mu kendi pilotajı olmadı mı araç kötü edebiyatı yakışmıyor.o zaman adama derler ki 2005 2006 da sen şampiyon olmadın renault aracı şampiyon oldu.kimi raikkonen de sana karşı değil briatore ye karşı kaybetti.rai taraftarıyım.redbull aracı iyi ama vettel de boş adam değil.gördüğüm o ki alonso artık redbullun resmen yasaklanmasını istiyor.malum ferrariyi geçen araç illegaldir.geçmeyen yasaldır(!)

  11. vetten son sıradan başlayacak diye haber çıktı geri silinmiş dogruluk payı nedir?

  12. hamilton zaten alonso'dan önde olacağı belliydi. vettel'i geçemeseydi alonso için kötü olacaktı. vettel'in önünde olduğu için alo gerilerdeyken kazanmasını engelleyebilir. mantık bu.

  13. Bir kez daha, Hindistan'da söylediğim gibi sürücüye karşı değil en hızlı araca karşı mücadele ettiğimizi görüyoruz

    Alonso' nun pist dışında da mücadele eden bir pilot olduğunu biliyoruz ama Vettel' i bu kadar ucuz bir şekilde küçümsemesi yakışmıyor. Bu sözlerin üzerine Vettel şampiyonluk konuşmasında biraz giydirse hakkı var derim.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Tipinde hayır yok şöyle yandan bir koyucaksın ağzını burnunu gözlükleriyle karıştıracaksın kendini ne sanıyor bu davlumbaz kafalı acaba adam ol leeen

  15. “Ben futbolun ta kendisiyim. Beni seven takipçim oluyor, benden nefret eden de peşime düşüyor”

    J.Mourinho

  16. DreamOfWinD  avatarı

    Görende çok terbiyesiz bir yorum yaptım sanacak. Yorum yapma demiyorum ki nerde cümledeki yanlışlık diye soruyorum.

  17. Tabi tabi. Hamilton bir tek Vettel'i geçti zaten Alonso'yu geçmedi. Çok yardımcı olacak.

  18. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Bu adamla bir alıp veremediğim yok. Bir Formula1 izleyicisi olarak hakkında yorum yapıyorum.
    İşin tadını kaçırma gönder tuşuna basmadan önce yazdıklarını oku.
    Elin İspanyolu için terbiyeni unutma.

  19. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Birden bu video geldi aklıma

  20. Ne olursa olsun sanki alonso 2005de 2006da kağnı ile mi şampiyonluk kazandı o zamanda renault gayet hızlıydı…Araç hızlı değilse zaten birşey yapamassın bu durum şimdi mi alonsoya batmış ?

  21. DreamOfWinD  avatarı

    Neresi hakaret bunun? Çıkmış cucumber mı demiş? aptal mı demiş ne demiş. İyi olduklarında her ikiside önde kötü olduklarında arkadaymış neresi yanlış bunun? Her zaman böyle olmuyor mu. Bu adam ne yaptı size aile namusunuza mı girdi anlamıyorum her lafından bir şeyler çıkartıyorsunuz valla.

  22. Bu kadar saçma bir konuşma olabilir mi ? Ne olursa olsun şampiyonluğa oyna ya da oynama rakibini böyle küçümseyici hakaret içeren açıklamalar yapmak senin gibi çifte bir şampiyona göre hiç yakışmamış bu hareketlerin ben 2008de bittiğini sanıyordum çok yazık…

  23. harun bodur avatarı

    Araç hızlıysa ve önde olduysa: "Daha iyisini yapabilirdim!" ama araç kötüyse : "Maksimumu çıkardım!" bu kadar kendini öven yüksek egolu pilot görmedim. Massa da Alonso kadar güncel olmayan aracıyla sadece 0.150 geride kaldı.

  24. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    "Red Bull kötü bir cumartesi günü bile 2 ile 3. oldu. Bir kez daha, Hindistan'da söylediğim gibi sürücüye karşı değil en hızlı araca karşı mücadele ettiğimizi görüyoruz."

    "Aslında takım arkadaşı burada yine önünde. İyi oldukları zaman her ikisi de önde oluyor ve biraz kötü olduklarında geride kalabiliyorlar bu yüzden her fırsatı değerlendirmemiz lazım." dedi

  25. DreamOfWinD  avatarı

    Allah aşkına söyleyin açıklamanın gene neresini beğenmediniz. Adam tabloya bakarak konuşmuş. Nerde hakaret nerde ucuz cümleler?

  26. MSC haricinde bütün pilotları ilk milli oluşları dahil … şampiyon diye adalandırdığın adamın son şampiyoluğundan sonra gerçekleşmiş.Kâğnı arabası gibi yavaş bir araçla o puanları topladığında kimsenin sesi çıkmıyordu… bu gün yine en hızlı olmayan ve sezon başındaki gibi bir hız farkına sahip araçla yarışıyor. Takım dışından insnaların ne gördüğünü sorgulamış ve takım içindeki durum buydu buda geldi demiş o kadar.Sezon başından beridir sıcak pistlerin araçlarıda ön plana çıkmış o kadar (Lotus ve Williams).

  27. Briatore rezil bir adamdır doğru.Ama bir huyu var,kritik konularda hep doğruları söylüyor.Alonso çok gergin dediği 1 ay oldu.İşte sonuç.Alonso yarışmaya başladığından beri hiç bu kadar gergin olmadı.2010'da bile.Ama Japonya'dan beri sinir katsayısı x10-15 arttı.Araç içinde bile bunu görüyoruz.2 seferdir Q3'te hata yapıyor.Bu gerginliği bir kenara bırakması lazım.Böyle devam etmez.

  28. bak ya bel bağladığı şeye bak ya sen çalışma turundan yüzde yüzünü çıkarma başka bir formula 1 pilotundan hemde en büyük rakibim dediğin adama bel bağla

    bu nasıl bir manteritadır bana biri açıklasın yahu sen çalışacaksın en iyi olmak için çaba sarf edeceksin ama gel görkü resmen vettel ve red bull ilk 2 sırayı almasın diye gene dua etmeye başladı

    alonsonun formula 1 e bakış açısı yarın hamilton inşallah kazanır vettelin motor patlar bende podyuma çıkar böylece yavaş araçla şampiyon olurum

  29. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Sampiyona yakismayan ucuzlukta cumleler bunlar

  30. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Vettelden daha fazla puan toplamak icin ancak onun ceza almasi, eger almamasi halinde ise sanssizlik yasamasi lazim. Cunki onunde Button , MAL ve RAI var.Buttonu kalkista ve kalkis sonrasi duzlukte gecersen RAI-ni gecmen o kadar da zor olmaz , duzluk hizi zayif Lotuslarin, DRS avantajiyla gece bilirsin, ama duzluge kadar yakin tuta bilirsen. Raikkonen de akilli pilot, iyi kalkislar yapa biliyor. Ondekilerden 1-ni gece bilir. Belli olmaz bu isler, ama isin cok zor Vettele ceza gelmezse.( ceza alacagini sanmiyorum)

  31. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    2005-2007 arası toydu şimdi pişti olgunlaştı dedik. Kaybetmeyide öğrendi artık nobranlık yapmaz dedik. Dedikçe dedik, söyledikçe söyledik ama bu adam niye böyle konuşuyor hala?
    İçinde bulunduğun tulumun rengi hatırına seni tutmak istiyorum ama hala rakiplerine karşı saygızca konuşup buna mani oluyorsun.
    Biraz yarıştığın insanlara saygı duysan Senna, Schumacher mertebesine ulaşmak için en büyük adaysın oysa.

    Vetteli yok saymak, Weberle birbirlerine düşürmeye çalışmak bunlar gereksiz.
    Evet Redbull en iyi araca sahip ama modern zamanlarda Formula1 de şampiyonluk için en önemli faktör en iyi araç. Unutma sende 2005 ve 2006 da en hızlı – en dayanıklı rasyosu en yüksek otomobile sahiptin. Bu senin şampiyonluklarını en küçük biçimde manasızlaştırırmı? Kesinlikle hayır. Schumacheri en formda olduğu zaman (motorunu patlatmış olsa dahi) yenebilen tek adamsın.

    Biraz Prost'tan çok Senna'ya özensen inan bukadar çok antipatik gelmeyeceksin senin taraftarın olmayanlara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir