Red Bull Şokta: "Yeterli Yakıta Sahiptik"

yazar:

kategori:

Horner’a göre Vettel’in aracında yeterli miktarda (1 litre) yakıt vardı ancak kurallar gereği karoserin sökülemiyor olması nedeniyle FIA’ya yeterli numuneyi veremediklerini söyledi.

Horner “Kural karoser sökülmeden, araç üzerinde oynamadan bir litre yakıt olması gerektiğini söylüyor. Hücrede yakıt olduğuna, Renault’nun söylediklerine göre inanıyoruz ancak numune vermek için dahi olsa hücreleri sökemiyorsunuz.”

“Araç üzerinde bu gece çalışacağız. Araç kapalı parkta değil ve durumu anlayıp yarına çözüm bulmalıyız.” dedi.

Horner, hayalkırıklıklarını inkat etmedi. Horner “Bu sinirbozucu. Kızdıran bir şey.”

“Pite dönüş turunda bir sorun göründü. Renault’tan gelen emir açıktı. Yakıt hücresinde gördükleri sorun nedeniyle hemen motoru durdurmamızı istediler. Biz de öyle yaptık.”

“FIA bunu kabul etti, Renault’nun bize belirttiği teknik sorunu kabul etti ancak ne yazıkki kurallar araçtan 1 litre yakıt alınması gerektiğini söylüyor ve sadece 850 ml çıkarılabildi.”

“Renault depoda daha fazla yakıt olduğundan emin ve daha fazla inceleme için aracı kapalı parktan çıkardık.”

“Bu sinirbozucu bir senaryo ve sorunu anlamak için yakıt hücresini inceleyeceğiz. Renault ile konunun üzerinde çalışıyoruz. Araca konan yakıt miktarını onlar belirliyorlar. Araca koyulan yakıt miktarından memnunlar ve hernedense pite dönüş turunda böyle bir sorun yaşadık.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull Şokta: "Yeterli Yakıta Sahiptik"” için 32 yanıt

  1. bosver sen yaris falan seyretme git dallas falan seyret hem yeni sezonuda cekiliyor hazir… yok redbull bilerek ceza aldi falan kafan guzel bence.. kim butun sampiyonayi riske eder bu kadar sacma bir hamleyle…

  2. bence motorda 1 litreden fazla yakıt vardı. ama vettel turu bitirseydi olmayacaktı. yeterli benzin kalması için kenara çektiler ama bu sefer gri alanları FIA kullandı ve bir indregandiyle araçta 1 litre yakıt yok dedi. eğer 1 litre yakıt olsaydı sanırım ceza 24 değil Q3'den elenme, yani 10 sıra olacaktı.

  3. Aynen öyle.

  4. yürü git arkadaşım işin gücün şak şaklık

  5. Aynen tamam Redbull belki 2.bir Ferrari dominant dönemine benzer bir dönem yaşıyor olabilir ama işi pist üstünde bitiriceksin oturup pist dışında değil.

    Ama her zaman diyorum ortada büyük oyunlar oynanıyor pis oyunlar bu yarın Ferrarininde Mclareninde başına gelebilir aslında gelirde niye çünkü tiyatro bozulmamalı para akmalı heyecan olmalı 2 sene kazandınmı duuur kural değiştirelim duuuur benzin az duuurrrr.

    Böyle olucaksa F1 olmasın daha iyi

    Onca takım hala redbull u geçemiyorsa o onların sorunu redbullun değil adamlar fabrika takımlarını pist üstünde geçiyorsa fabrika takımlarıda alıcak şapkasını önüne detaylı düşünücek bir ne yapıyoruz redbull ne yapıyor diye.

    Yoksa işte efendim 850 ml çıktı hadi yürü en sona oha derim yani hani desen 1.damla eksik anlarız 250 ml lik benzinde az uz değilki hani araç piste çıkmadan önce zaten kontrol ediliyor.Tur başına benzin değerleri hesaplanmıyorda bizmi acaba cahil kaldık bu konularda çarşaf çarşaf telemetre verilerinden tutunda harcanan benzin miktarına kadar hesaplayanlar matematik özürlümü.

    Bıraksınlar bu işler bizde saf saf tartışalım açık açık oyunu dahada kızıştırıp şeyirci ve para kazanmak için uydurulmuş yalanlar.

  6. Geçen sene de sezon ortasında kural değişikliği yapmaya çalıştılar aynı amaçla ama yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

  7. FIA sonunda Redbulla dur dedi hani 🙂

    Yok yakıt eksikmiş bırakın arkadaş saçmalamayı o monitörler onca mühendis salakmı oturup bu kuralı unutup risk alsınlar.Araçta kalp atışları bile monitörden izlenirken sen gidiceksin eksik yakıt koyucaksın.

    Pek koydun yarışı bitirememe ihtimali olmazmı bunu göz önüne alıp yapabilirlermi sizce.

    Mantık basit FIA son yarışlardaki zevkin azalmaması konusunda kararlı ve pis işlere el alttı tekrardan.

    Yahu onca yarış geçti belki 15 yarıştır redbull bunu yapmıyorda şimdimi yapıyor akıl mantık alıyormu bu adamlar bilmiyormu garaja çekilen araçların depo ve ağırlık durumunu incelediklerini.

  8. Bak orda ne yazmışım bütün takımları koymuşum sadece RBR değil.Alonso ya çarptıklarında bile gülmedim kahkahada atmadım bak bu cezayı bile normal karşılıyorum haklı oldukları için.Ha bana kalırsa bu ceza birazda iyi oldu yeni motor,yeni vites kutusu ilk 10 da tamamlarsak yarışı sorunda kalmaz,zaten aracın ayarlarını silbaştan yapacaklar düzlüklerde bukadar yavaşta olmayız büyük ihtimalle…

  9. Değiştirirler bu fırsatı kaçırmazlar…Zaten pitten başlayacaklar

  10. İnşallah diyorum dostum.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Vettel'e değil ama özellikle HORNER'a acayip gıcığım. Adamın yüzü bile nasıl bir kişilik olduğunu anlatmaya yeterde artar bile. (BANA GÖRE)

    Ben varya bu RBR nin bunu bile bilerek yaptığını düşünüyorum. Baktılar antremanlarda araç yarış kazanacak durumda değil, motor ömrü veya vites kutusu gibi problemlerden. Aracı boş çıkarıp piste cezayı bile bilerek almışlardır.

    Yeni motor/vites kutusu + RBR nin nerden geldiği belli olmayan performansı + strateji + ilk virajı kazasız atlama + 2 yarış daha olduğunu düşününce RBR böyle bişey yapar diyorum.

    Bugün de Vettel emin olun sanılandan çok daha çabuk ve fazla yükselecek. 5 ten yukarı kalmaz. Alonso'yu bile geçecek bak görün.

  12. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    sıkıntı yok sıkıntı yok vettel bu yarış , yarış dışı kalıp puan alamasada , hamilton frene basıp alonsoya 1nciliği hediye dahi etse sıkıntı yok herşey kontrol altında 🙂 herkesin içi rahat olsun ve rahat rahat özellikle alonsoya odaklanıp yarışı seyretsin 🙂

  13. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    ilahi adalet mclerana gülerken iyiydi…….

  14. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Bırakın lan sızlanmayı.Üçkağıtçı sahtekarlar sizi!

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Alo ya çarparlarken iyiydi, başka takım taraftarları bi taraflarıyla gülüyordu o zamanlar…

  16. Bazen sitede (neredeyse) yorum yazacak adam bulamıyoruz.Bazen de böyle yorumları okuyacak zaman bulamıyoruz.Şuan itibariyle;
    1)..Resmi: Vettel Sıralamalardan Diskalifiye Edildi, Son Sıradan Başlayacak! (157)
    2).Abu Dhabi Gecelerinde Hamilton Parladı, Alonso Gerilerde Kaldı.(149)
    …..
    Zannedersem bir cumartesi gününde hiç bu kadar yorum yazılmamıştır.

  17. milimetrik ayarlamalar yapılıyor araç piste çıkıyor ancak yeterli yakıt koymayı unutuyorlar bırakın böyle saçmalık mı olur.bu kadar basit bir hata yapmazlar.şampiyona resmen sabote edildi.f1 de bu noktalara geldi ya helal olsun demek gerek ..

  18. Hazır en arkaya atılmışken, motor da değiştirilebileceği anlamına gelir mi bu ?

  19. Tribünlere oynama Horner, hepimiz ne kadar çakallıkla dolu olduğunuzu biliyoruz. Araçta benzin yokken siz teknik sorun var diye milleti oyaladınız.

  20. vettel artik 40 tur boyunca petrovun arkasinda kalirmi acaba .. tarih tekerrurden ibaretmidir yada gokyuzu neden mavi :))

  21. Yusuf Hitay sana kattılıyorum bukadar basit bir hata yapılmaz gerçekten başka birşey var gibi.Ayrıca tamam Alonso ve ferrari ciler seviniyorlar hakkıdırlar bakalım yarın yarış ne olacak.Kapalı otoparkta olmadığı iyi oldu aracı hazırlarlar en azından biraz daha ayar değişikliği işe yarayabilir.

    Kurarlar açık oyüzden ceza doğru ama benim üzüldüğüm konu artık takımların kendi güçlerinden çok rakiplerinin hatalarından medet umması oluyor(tamam bunlar işin cilvesi ama hoşuma gitmiyor yinede)

  22. ne kadar çok rbr ve vettel düşmanı varmış bu sitede..

  23. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bakalım Vettel gerilerden gelip ne yapabilecek. Belkide Rebull şampiyonluğu eliyle Ferrari'ye verdi..

  24. Araç üzerinde toplamda 1lt yakıt olabilir ama kural bunu değil senin o 1 lt örneği verebilmeni istiyor. Suçlu Renault veya RB farketmez , bizim ağzımız yandığında nasıl gittiysek tıpış tıpış en sona Vettel de gidecek.

    Kritik yakıt yükü bir seçimse çok büyük bir hata. Belki de bir sıra bile kazandırmayacak olan bir fark için bu riske girerek alonso nun ekmeğine yağ sürmüş oldular.

  25. son paragrafı okumalısın bence

  26. güney ateş avatarı

    bir türk büyüğünün dediği gibi "petrol vardı da biz mi içtik"

  27. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    başka takıma frenlerden laf attınız frenleriniz patladı,depoları karıştırdınız yakıtınız bitti,neymiş depoda yakıt varmışta falan filan aracı sallasaydın çıkardı belki, noldu horner bey şimdi telsizden fantastik fantastik demeye benzemiyor…….

  28. Eğer varsa çıksa da herkes ağzının payını alsa bir..Ama varsa,yanlış anlama olmasın..

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    0.05 saniye sayesinde mi alacaklardı ilk sırayı? bu işte başka bir iş var ama kokusu çıkar mı çıkmaz mı bilinmez.

  30. "Renault depoda daha fazla yakıt olduğundan emin ve daha fazla inceleme için aracı kapalı parktan çıkardık."

    Ancak niye motorun durdurulduğunu mantıklı bir şekilde açıklarsanız inanırız horjner efendi..Yoksa provakasyonluk yapmaya gerek yok..Ne demek vardı yakıt?ne yaptı adamlar içti mi?

  31. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    yine saçmalamış sen az yakıt koy sonra yakıtı renocular koydu falan filan,erkek gibi desene pol pozisyonu için yaptık diye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir