Alonso, Vettel'in Cezasını İyi Değerlendirmek İstiyor

yazar:

kategori:

 

Kore GP sonrasında liderliği rakibine kaptıran ve Hindistan’da farkın açılmasına engel olmayan İspanyol pilot, Abu Dhabi’de Vettel’in geriden başlayacak olması ile aradaki 13 puanlık farkı kapatabilir hatta mükemmel şartlarda liderliği geri alabilir.

Vettel’in cezası sonrası konuşan Alonso: “Bu, iyi kullanmam gereken bir fırsat. Vettel’in en geriden başlaması ile yarış elbette daha kolay olacak”

 

 


Yorumlar

  1. Zy77tr You do not have to undergo payday loans can be protected in a matter of hours and in many cases an hour or less. , <a ****="http://swanderer.ws">wage day advance</a>, wage day advance, http://swanderer.ws wage day advance, 24378, <a ****="http://muddysocks.com">short term loans</a>, short term loans, http://muddysocks.com short term loans, 54545,

  2. dostum valla helal olsun bukadar iyi tahmin yapılabilir Vettel Alonsoyla dipdibe yarış bitirebilir dedin ve yarışı arka arkaya bitirdiler gerçekten tebrikler

  3. Dediğimiz öngörülerin çoğu çıktı ama en can yakanı ise Vettel'in, pilotlarla röpörtaj yapan David Coultard'ın üzerine gül suyunu ( şampanya yerine gülsuyu vardı ) dökmesiydi ( yine laubali davranışını sergiledi ) . David ne diyeceğini bilemedi… Benzer bir şeyi de sezon başında Raikkonen'e yapmıştı. Umarım bu çocuk olgunlaşır da sadece yarış performansına odaklanırız.

    Sonuç olarak Vettel arkadan gelip önlere geçebileceğini gösterdi. Alonso dayine kalitesini ispatladı…

  4. Kesinlikle katılıyorum. Şu anki Redbull'un üstünlüğü çok daha bariz…

  5. Aynen bende öyle yapıyorum 🙂 Teşekkürler.

  6. Benim her seçimde oy verdiğim partiyi deeğiştirmem gibi 🙂

    İlk olarak 99 seçimlerinde oy verdim. Oy verdiğim parti iktidar ortağı olmuştu. Partinin tabanı ve oy verenleri İmralı'daki köpeği asacaklarına inanıyordu. Ki zaten benim o partiye oy vermemin en büyük sebebi de buydu. Sonra idamı kaldırdılar.

    Bir pazar günü arkadaşlarla gezerken bu oy verdiğim partinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda cama astıkları liderlerinin resmini gördüm. Anında kan beynime sıçradı. Zaten dolmuştum. Gidip oturacağımız yere arkadaşlarımın gitmesini, benim küçük bir işim olduğunu söyledim. Partinin ilçe başkanlığına girdim. Orta yaşlı bir ağabey karşıladı beni. İlçe başkanıymış. Yaptığımız sohbet sırasında 80'lerde aktif olduğunu öğrendim. Kısa bir giriş konuşmasından sonra ağzıma geleni söyledim. O ise hala partinin yürüttüğü politikayı savunuyor, biraz daha beklememi söylüyordu. Ben içimdeki söyleyip rahatlayınca çıktım gittim. O günden sonra da hiç bir siyasi partiye genel seçimlerde iki kere oy vermişliğim yoktur. Yanlış yapanı, üç kağıtçı olanı, devleti soyanı, hele hele yalan söyleyeni siliyorum. Bendeki bu kafa, siyasilerdeki bu bit yavruluğu olduğu müddetçe ben daha çoook parti değiştiririm 🙂

  7. Bence değerlendiremeyecek

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ilk tur çok kritik olacak. dar virajlarda kaza ihtimali çok yüksek. umarım piyango bizi vurmaz.
    lewis başına bişey gelmezse kazanır gibi. iyi start alırsak bizde podyumda oluruz. bakalım vettel ne yapacak…

  9. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Sen çok yanlış görmüşün onu 🙂

  10. Sen çok yanlış görmüşün 🙂

  11. ilk tur zaten çok kritik olacak. dar virajlı bölümlerde kaza ihtimali çok yüksek. umarım piyango bize vurmaz.
    lewis başına bişey gelmediği takdirde kazanır gibi. iyi start alırsak biz de podyuma çıkarız. bakalım vettel ne yapacak…

  12. Lovely_F2008  avatarı

    Rüyamda Di Resta'nın taklalı kaza sonucu araçtan fırlayıp öldüğünü gördüm :S Hayırdır inşallah . Yarışın heyecanı biraz fazla sarmış beni herhalde .

  13. Kardes sen Ne namazi kiliyosun olmazda hadi olur diyelim Yatsiyi birlestirip teravih bile kilsan en az yarisini izlersin. Aslinda Böyle bir sey yazarak istemeyerekte olsa hasa Namaz cok zaman alan bazi seyleri engelleyen bir ibadetmis gibi gösteriyosun. Seni namaz kildigin icin tebrik ediyorum fakat böyle zor biseymis gibide göstermeni yadirgadim dogrusu. Belki birileri bunu okuyup Namaz ibadetine Antipati duyacak nerden bilelim.

  14. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    güzel bir yazı olmuş geçmiş tahlili ve gelecek öngörüleri düşünmeye değer . nacizane tavsiyem kardeşim burda yazılarının her altına cevap verene karşılık vermemen özelliklede konuyla alakasız ahkam kesem kişilere…

  15. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    eline sağlık kardeşim. hakkinen döneminden bu yana hep mücadeleyi destekledim ve politikadan nefret ettim. hile yaparak yarış kazananları gördüm. gençlikle şimdiki vettel gibi laubali olan pilotlar gördüm.

    hile ve politika yapmayan her pilotu desteklerim. çok azlar.

    mücadelenin devamını isterim. alonso gibi pilotların başarılı olmasını istemesem bile vettelin cezasına sevindim! mücadele görmek gerek, bedavadan şampiyon olunmamalı.

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    dasdsadasd

  17. okadar dikkatli izlemişsen şunu da bilmelisin 2005 ve 2006 da alonsonun aracıyla 2010 dan beri vettelin redbullunun aynı oldugunu soylemeyiz alakası bile yok.red bull 3 senedir açık ara en iyi araç.2005 de ise en hızlı arac mclarendi farkla ama dayanıklılık problemleri vardı.2006 da ise renault sezonun ilk yarısı renault en iyi aractı (ama şuanki redbull kadar açık bir farkı yoktu) 2006 nın ikinci yarısında ise ferrari en hızlı aracıydı.Bu yuzden vetteli alonsoyla kıyaslamak yanlış araç konusundaki şansları konusunda

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yıllarla başlayan satırlarına baktım ve oturupta okuyarak zaman kaybetmemem gerektiğini anladım bukadar yazıyı Vettele giydirmek için yazdıysan senin F1 anlayışınada sanada bişey derdimde neyse demiyorum.Yok Vettel kıramasınmı bilmemneymiş arkadaş ozaman git 2004 ten sonra hafızanı sildir öncesiyle yaşa bukadar beyinsizce davranmayın

  19. siteyi beğenmiyorsan yazma, okuma güzel kardeşim.

    bir pilotu destekleyenler illaki haksız olsa da onu savunacak diye birşey yok. bu kişinin kişiliğine bağlıdır.

    ben çok hayat tecrübesi kazandım, sizin göremediklerinizi görebilirim havalarından çıkmanı tavsiye ederim. ukalalığın luzümü yok. senin düşündüğün kadar herkes düşünebiliyor.

  20. Ben size hakaret etmedim,siz bana hakaret ediyorsunuz.Neyse ben üslubumu bozmayacağım.

  21. Söylediklerinin çoğunda haklısın… Ama benimki de bir felsefe… Sağa sola saldırmadan, hakaret etmeden… Tuttuğun pilotun şampiyonluk şansı yoksa tüm ümitlerini kaybetmeyip başkasına destek vererek heyecanı canlı tutmaya çalışmak…

    Ayrıca bir pilotu desteklemek ve saygı duymak ayrıdır… Hayranlık duymak apayrıdır…

    Zıt görüşteki kişilerle tartışabileceğinizi söylemişsiniz fakat benim sizin felsefenize zır olan görüşlerime saygı duymayı bile öğrenememişsiniz…

    Gençlik böyle birşeydir…

    Her geçen gün ve her geçen yarış sizlere farklı şeyler katacaktır…

    Sizin yaşınızda ben de sizin gibiydim… Eleştirmiyorum yanlış anlamayın…

    Sadece saygı diyorum başka da birşey demiyorum.

  22. Gençliğinize veriyorum. Yazdıklarınıza da saygı duyuyorum. Bu forumdaki sıkıntı da bu zaten… Yazarken elimizin kemigi yok. Hakarete varan sözler yazıyoruz. Aynı şeyi ifade etmek için daha farklı cümleler de seçilebilir.

    Yine de söyledikleriniz doğru. İnsan tek bir pilot seçip fanatikçe ( haklı da olsa haksız da onu savunmalı ) 🙂 Tabi hayatla ilgili tecrübeniz arttıkça olaylara bakışınız da değişecektir…

    Sizin yerinize olsam ben de aynen siz gibi düşünürdüm.

    Saygılar.

  23. Kusura bakma ama bu mantalitenin saygı duyulacak herhangi bir tarafı yok.Yıllardır F1 izliyorsun ve belli ki F1 hakkında çok şey biliyorsun.Buraya kadar çok iyi.Ama sürekli pilot değiştirmek çok sağlıklı değil.Ben bu şekilde yapsam hiçbir spordan zevk alamazdım.

    Ha,tarafsız olabilirsin.Hiç bir takımı desteklemeyebilirsin mesela.Pilotlara da aynı şekilde.Sadece bazılarına biraz daha sempati duyarsın.Böyle çok kişi var F1 camiasında.Ama başarıya göre pilot/takım değiştirmek bana biraz F1'in ruhuna aykırı geldi.

  24. Vettel tek pit stop yapar, en azindan ilk 10 cift pitstop yaparsa vettelin puan sansi yuksek,yoksa gerçekten zor pitten de baslayacagi icin startta sira kazanma sansi yok! Bu arada startta olasi kaza sansini da goz ardi etmemek lazim, alonsonun ilk amaci bu yakaladigi tarihi firsati ilk viraji sagsalim donerek oncelikle cebine koymaktir…cebine ne kadar puan girecegi sonraki hesap

  25. alınma da kardeş 98den beri boşuna izlemişsin sen bu sporu. birbirine taban tabana zıt felsefesi olan pilotları bile bir yıl arayla desteklemişsin. insanın hoşuna giden bir felsefe, bir olgu olur, ona uyanı destekler. schumacher her yarışı kazanmaya başladı diye soğumak da ne demek?

    neden hayattan zevk alamadığın belli. bu mantaliteyle bundan sonra da zevk alamazsın. kendini adadığın birşey yok çünkü.

    mesela bu sitede her takımın taraftarı olduğu gibi ağır ferrarici arkadaşlar da var. ferrari'den hiç hazzetmememe rağmen kendilerine yıllardır kendilerini adadıkları için saygı duyuyorum. onlarla oturup çok güzel f1 sohbetleri, tartışmalar yapılabilir. seninle konuşalacak 2 kelime bile bulamaz insan.

  26. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Geçen yıl ben yarış için dershaneden kaçardım sende yap aynısını 😀

  27. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    İspanya'da kolay atak yapılabiliyordu.Ama burda biraz daha az.

  28. bu sezon belkide en merakla beklediğim yarış oldu bu. hamilton yarış dışı kalmazsa yarışı kazanacaktır. 2.lik için alonso-webber çekişmesi olabilir ama ben alonso'nun 3.lüğünü daha muhtemel görüyorum. alo button'ı rahat geçecektir ama rai ve mal'ı geçerken vakit kaybedecektir. bu çekişmeleri görmek için sabırsızlanıyorum açıkçası.

    vettel için de çok meraklıyım, eğer bugün yeterince yükselirse benim için kendini tamamen kanıtlamış olacak. özellikle schumacher'le arka arkaya gelirse neler olur çok merak ediyorum.

    yalnız içimden bir his bugün vettel yarış dışı kalacak diyor. mantıklı bir dayanağım yok, sadece his 🙂

  29. Yok uçuk bir tahmin olarak değil hani olabilir yarıyarıya.Ama ben Brezilya daki yarıştan nedense çekiniyorum ABD ise bir aksilik olmazsa güzel geçer diye düşünüyorum.

  30. Formula 1 i ciddi bir sekilde 1998 yılından beri takip ederim ( daha öncesinden de göz aşinalığım vardır, yakaladım mı mutlaka izlerdim ) 1998 den beri kaçırdığım yarış sayısı 5 i geçmez.

    Formula 1 i çok sevmeme rağmen burada pek tartışmaya girmişliğim yoktur. Hayatta zevk aldığım ender şeylerden biridir Formula 1 yarışları… Yarış sırasında evdeki herkesi dışarı çıkartan, sırf yarış için D-Smart Hd paket almış ve onun haricinde doğru düzgün Tv izlemeyen biriyim. Haftasonu ( Cumartesi dahil ) hesaplarımı Formula 1 yarışlarına göre yaparım… Formula 1 sevgim Schumacher'in ilk döneminde her yarışta son 2-3 tura girdiğinde kalp atışımın artık dışarıdan bile görünecek şekilde atmasıyla bile ölçülemez… Formula 1 i o kadar çok sevmeme rağmen hiçbir zaman fanatik olmadım… Diğer arkadaşlara hakaret vs etmedim.

    Yıllarca Schumacher hayranlığım oldu. Ama seriyi domine ettiği yıllarda ondan soğumaya başladım ( çünkü sonucunu bildiğin yarışın bir tadı olmuyordu ). O sıralar Montoya ve Raikkonen çıktı.Gerçekten zevk kattılar yarışlara ( fakat dayanıklılık sorunu bir türlü yakalarını bırakmadı ).
    Sonrasında yine o yıllarda Alonso en genç yarış kazanan pilot ünvanını aldı. Ertesi yıllarda da şampiyonluklar geldi. 2005 sezonunda Alonso ilk şampiyonluğunu kazanırken Alonso taraftarıydım fakat sonrasında gençliğin de verdiği heyecanla Alonso çocukca davranışlar içine giriyor, rakiplerini küçümseyen açıklamalar yapıyordu. 2006 da tekrardan Schumi'ye kaymama neden oldu bu durum ( Kimi Raikkonen'e ise her zaman sempatim oldu ).2005 ve 2006 yıllarında Renault çok iyi bir araca sahipti. Hatta bu yıllarda Alonso'dan baska Trulli ( 2004 ) ve Fisichella ilk galibiyetlerini aldı ( Tıpkı Mark Webber gibi güçlü araçla çok da iyi olmasalar da galibiyetle tanistilar ). Araç güçlü olduğu için hep önde oldular. ( Alonso bugünkü açıklamasında Vettel'in başarısının Redbull'un güçlü araca sahip olmasından kaynaklandığını söylüyordu. Aynı şey geçmişte onun için de geçerliydi.

    Yıllar içinde parlayan Hondalar, Toyotalar, BMW Williamslar gördük, Kubica da sıradışı bir pilottu. Ama Kubica belki de bugünü çok etkileyecek bir olay yaşadı ( 2007 ) . Kanada yarışında ağır bir kaza geçirince bir sonraki yarışa Test pilotları olan genç Sebastian Vettel araca geçti ve ilk resmi yarışında puan almayı başardı ( 8. oldu. O araçla Kubica en iyi 4. olabilmişti. ) Bu başarının hemen ardından Vetteli ( aynı sezon içinde ) Toro Rosso ya aldılar… Yine o sezonun sanırım son yarışı Vettel 4. olarak kendini kanıtlamıştı. ( Vettel Kubica'nın yerine yarışmadan önce Cuma antremanlarında şaşırtıcı şekilde çok iyi dereceler yapardı . Ben de o sıralar bu çocuğun kim olduğunu merak etmeye başladım. Kendisini ilk defa yukarıda bahsettiğim yarışta görebildim. Geleceğinin parlak olduğu ve çok yetenekli bir pilot olduğu ortadaydı. Arkadaşlarla bu çocuğu konuşurduk hep.Ta o zamandan bu çocuğa gizli hayranlık beslemeye başladım ama başa güreşemiyordu o yıllar.) O yıl ( 2007 ) Michael Schumacher'in yerine gelen Raikkonen'i destekliyordum ama Hamilton ile ikisine aynı mesafede sayılabilirdim. İkisinden birinin şampiyon olmasını istiyordum.Nihayet Raikkonen son yarışta şampiyon oldu. ( Hamilton'ı GP2'de sürekli takip ediyordum. Gerilerden gelerek çok iyi ataklar yapıyor ve herkesi geçmeye çabalıyordu. Çok agresif ve yetenekliydi.Aynı sezonda Nelson Piquet Junior ile çekişmeli yarışlar sonucunda GP2 de şampiyon olmuştu. )

    Bir taraftan da Vetteli hayranlıkla izliyordum. Hamilton'un şampiyon olacağı sezon ( 2008 ) Vettel ilk galibiyetini kazanacak ve aynı zamanda Hamilton'dan en genç yarış kazanan pilot olma ünvanını alacaktı. ( Daha 1 yıl önce bunu Hamilton Alonso'dan almıştı ). Vettel başka galibiyet alamadı ama birçok 4,5 ve 6. lıklar almıştı.

    2009 Sezonunda Vettel Ana takım olan Red Bull a geçiyordu. Sonradan açılarak neredeyse şampiyonluğu kazanacaktı ama hala çaylaklığı geçmemişti. Geçmişte tek yarış zaferini Macaristan'da kazanan Button ( Kendisini Honda zamanlarından çok severim ) Brawn'ın mucize aracıyla puanları süpürdü gitti. Vettel sonradan açıldıysa da ona yetişemedi. O sezon şampiyonluğu Vettel'in kazanmasını istedim hep ( Çünkü 2007 sezonundan beri bu çocuğun içindeki cevherin farkındaydım. Ortaya çıksın istiyordum ).Ama ümitler artık bir sonraki sezona kalmıştı…

    Yıl 2010 Vettel hala acemilik çekiyordu fakat çok iyi bir pilot olduğu ortadaydı… ( Artık bu yıllarda Alonso'nun yaşı ilerlemiş ve medyaya olumlu demeçler vermeye başlamıştı. Artık daha olgun davranıyordu.Hele Schumi'nin geri dönüşünden sonra O'nun hakkında verdiği olumlu demeçler kendine sempati duymama neden oldu. Bunu siyaseten yaptığını bilsem de durum böyleydi. Muhtemelen arka arkaya 2 sene şampiyon olduğunda Schumacher'in 7 şampiyonluğuna ulaşacağını zannetti ama hala aynı 2 şampiyonlukta kaldı. 7 Şampiyonluğun ne kadar zor elde edilecek bir başarı olduğunu gördü. )… Vettel yarış kazandıkça şimarmaya başladı… El kol hareketleri yapıyor, kendini çok yükseklerde görüyordu… Bu durumda ne kadar yetenekli olursa olsun sporcuda biraz da mütevazilik olmalı diyerekten Alonso'ya destek vermeye başladım…( Hamilton'da kazanırsa üzülmezdim ) Yine aynı şekilde birçok kişi gibi ben de, bu sezon içinde Rosberg'ten nefret ettim. Sürekli kendini Schumacher ile kıyaslayıp onu küçümserken ister istemez kendini antipatik gösterdi ve bu durum hala devam etmekte. Kendisini sevmeme sebebim sadece Schumachere karsı olan tutumudur…
    Son yarışta olanları biliyorsunuz… Vettel şampiyon oldu… Tabi Schumacher de geri döndü ve ona da çok umut bağladık ama olmadı.

    2011 Sezonunu anlatmaya gerek yok tabi… Vettel parmak göstermeye ve antipatik davranışlar sergilemeye devam etti… O sene başkasını tutacak bir durum yoktu…Schumacher'i izleyip olaydan zevk almaya baktık sadece…

    2012 sezonu başladı… Çok sevdiğim adam Kimi Raikkonen de yarışlara dönüyordu artık… Bu sefer ilk destek vereceğim kişi Raikkonen idi fakat yarışlar ilerledikçe şampiyonluk şansı olmadığını gördüm ve Alonso ile Hamilton arasında gidip gelmeye başladım… Ne olursa olsun vettel şampiyon olmasa iyi olurdu ( önceliğim Hamilton'dan yanaydı… ) Son 6-7 yarışta artık 2 aday kaldığını görmeye başladım ve Alonso taraftarı durumundayım…

    Peki neden bu kadar çok pilot değiştiriyorum ? Bir dursam yerimde olmaz mı ? Gördüğünüz üzere tuttuğum bir takım yok, pilot da … Sadece yarışların yüksek rekabet içinde geçmesini istiyorum…

    Neden Hamilton alonso'dan öncelikli ? Şampiyonluk sayısı daha az olduğu için tabiki…
    Peki neden Vettel değil de Alonso ? Yaşı daha büyük ve önünde daha az zaman kaldığı için tabiki… Ne de olsa Vettel ileride başka şampiyonluklar kazanacak…

    Ve istiyorum ki Vettel bu sporu bize çok sevdiren Schumacher'in rekorlarını kıramasın… Şu an piyasadaki en büyük rakip Vettel… Rekorları kırabilecek tek kişi o görünüyor…Umarım Şumi'nin rekorlarını kıramaz… Yaşı 30 a yaklaşınca onu tekrardan tutmaya başlarız artık…

    Gelelim sonuca… Şu an pistteki en iyi pilot Vettel… Yaşına rağmen hata yapma riski en az olan Pilot kendisi ( Alonso daha az hata yapıyor ama arada bayağı bi yaş ve tecrübe farkı var ). Sonrasında ise Alonso … ( Schumacher'i ayrı kefeye koyuyorum ) … Vettel gerilerden gelirse yapamaz edemez diyenler var… Eminim eşit şartlarda birçoğundan daha iyi… Birçok yarışta da aslında geriden gelerek tırmanışlarını izledik ( Özellikle sene başındaki ilk yarışlarda ).

    Gençliğinin verdiği enerjiyle yanlış davranışlar sergilemesi kendini antipatik bulmamıza neden oluyor… İleride mutlaka düzelecektir.

    Burada birçok genç arkadaş var… Kimisi daha yeni yeni bu sporu izliyor… Vettel'i tutmaları normaldir… Biz de zamanında Schumacher'e bu şekilde hayranlık besledik… Ancak ne diğerlerini hor gördük ne de aşağıladık… Bu kadar kaliteli pilot varken şampiyonu belirleyecek olan Araçlardır…

    Yarınki yarışta bir aksilik olmaz ise Vettel çok iyi tırmanış gerçekleştirecek ve tek pit stopu deneyecektir. Tek veya çift pit stop fark etmez puan alacaktır. Bize güzel bir yarış izletecek…

    Umarım Alonso da ilk turda 3. veya 4. olaracak ve yarışı ilk 2 de bitirecektir… Tabi yarış koşulları çok farklı da olabilir. Şimdi böyle diyoruz fakat ilk turda yaşanacak bir aksilik Alonso'nun yarışı podyumda bitirmesini bile engelleyebilir.

    Son olarak da mevcut pilotların içinden bir Vettel, Alonso veya bir Hamilton çıkabileceğini düşünmüyorum. Yetenekler belirli yaşlarda geliştirilmezse ondan sonra geliştirilmesi gerçekten zor. Kritik yaşı iyi değerlendirmek lazım. Rosberg böyle gitti…

    Di Resta'nın da yukarılara çıkması zor… Elimizde Romain Grosjean, Hulkenberg ve Perez kaldı…
    Son üç pilot da gerçekten diğerlerinden biraz farklı… Hulkenberg çok ön plana çıkmasa da 2 senedir takımda olan Di resta'yı geçmesi potansiyelini gösteriyor.Tarz olarak da Raikkonen'e yakın görünüyor ( Hem tip hem de sürüş tarzı olarak ) ( Di resta'nın sıradan pilot olmadığını da kabul etmek lazım ) .
    Perez de tıpkı zamanında Vettel'in yaptığı gibi kendini belli yarışlarda ispatladı ( Ama aynı Button gibi bir pilot ve yarışlara heyecan katması çok zor. Bir Vettel, Alonso veya Hamilton olamaz ). Grosjean da gerçekten hızlı pilot ( bakmayın sağa sola vururum diyerekten kendini fazla kasmadığına.Seneye çok farklı olacaktır. Agresifliği onu Vettel,Alonso veyahut Hamilton yapabilir. )

    Bu yazıyı neden yazdığımı ben de bilmiyorum… Muhtemelen içimi dökmek istedim. Birkaç şey daha söylemek istiyorum.

    Şu son zamanlardaki hakarete varan tavırların pilot davranışlarından ve buraya yorum yazan kişilerin yaşından kaynaklandığını söylemek isterim…

    Unutmayın, hemen hemen herkes bu spora gönül verdiği ilk yıllarda popüler olan pilota hayranlık besler… Gelecekte de başka pilotlar olacaktır… Saygı duymak lazım…

    Yaptıysam eğer; pilot isimleri, tarih ve imla hataları için bağışlayınız.

    Saygılar…

  31. 1.lik dışında hiç bir sonuç bu avantajı iyi kullandığımız anlamına gelemez.Daha aşağıda bir sonuç sadece detay olarak kalır.Görünüşe bakılırsa da 1.lik ihtimali imkansıza yakın.O yüzden bu olay fazla bir şey değiştirmeyecek.Hamilton İspanya'da 8.sırayı aldıysa,Vettel burada en kötü 5-6 olacaktır.

  32. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    pazar günü güçlü oluyoruz umarım herzamanki bir pazar günü olur ve en kötü podyuma taşırsın arabanı. vettelin de işi zor görünüyor araç bu haftasonu oncekı 4 haftasonuna göre iyi değildi. redbullun sıralamalarda bu kadar lastık kullandıgını 4 yarıstır gormemıstım. zorlamak onların alışık oldugu bırsey degıl.

  33. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    zaten mantık yürütünce vettel mercedesle hacı muratları geçer gibi yükselicektir tur bindirir gibi adeta hic atak beklenmeyen yerlerde bile atak yapabilir önündeki yavaş araçlara o yüzden puan alması muhtemel gözüküyor

  34. Çok uçuk bir tahmin gibi belirtmişsin ama zaten %90 Alonso lider olamayacak.En fazla 3.olabilir.Bu olay sadece Brezilya'ya biraz heyecan bıraktı o kadar.Sonuçta hala Red Bull ve Vettel hızlı,Ferrari ve Alonso yavaş.

  35. Gönlümden ve aklımdan Alonso'un bu yarışta liderliği ele geçiremeyeceğini söylüyor.Vettel attack modda olacak.Kimi'nin hedefinde RBR var.Maldonado malkoçoğlu modunda,Grosjean benim neyim eksik diyerek ortaya bir cümbüş çıkartabilirler…

  36. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Şu anda Alonso'nun büyük bir avantajı var bu çok açık belli,ama dediğin gibi de olabilir,vettel her tur bir bir yükselebilir,vettel'in iyi bir yarış setupu olucak,yada arkalardaki karışıklık da yarış dışı kalabilir,bu sporda her an her şeyin olabilceğini bildiğimize göre,şu anda görünen tek şey alonso'nun büyük bir avantajı var,bakalım vettel buna nasıl bir karşılık verecek,alonso bu avantajını nasıl kullanacak,keyifli,heycan dolu bir yarış olacak gibi gözüküyor..

  37. çok salgırgan olmak bazen dezavantaj olduğu gibi çok korumacı olmakta bazen dezavnatj olabilir..bugün alonso'nun bu sıkıntıyı yaşayacağını düşünüyorum özellikle starta ii bakmak gerekecek..

    italya'dakine benzer bi taktikle vettel'in bugün 6.lığa kadar çıkabilceğini düşünüyorum yada ii bi taktikle dielim, güvenlik aracı girerse ozaman daha büyük şans olabilir ne de olsa dün vergne ii bi spin atmıştı bugün atmayacağını kimse garanti edemez..

    dediğim gibi bugün olan sadece sıralama pozisyonları, daha 55 tur var bu işin önce karmaşık startı var sonra finiş çizgisi var, kim bitirir kim bitirmez Allah bilir

  38. Bazen yarışları izleme fırsatımız olmayabiliyor.Saatler bir saat geri alınına kadar çoğu yarışlar namaz saatine denk geldiği için.ya izleyemiyordum ya da çok azını izleyebiliyordum.Ama saatler geri alındığı için yarışın tamamı olmasa da çoğunu izleyebiliyorum

  39. Amin.Cümlemizi.Arkadaş çok iyimser yorum yapmış Alonso'nun iyi pilot olduğunu biliyoruz ama bu kadar uçarı bir olay ancak video oyunlarında olur 😀

  40. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    ne kadar hızlanırsa hızlansın önde başlayanla arkada başlayan bir olmaz vettel mükemmel bir iş çıkarırsa en fazla 6.olur ayrıca alonsodan podyum bekliyorum ben fakat 1.olamaz 3.olur sadece tahmin bu

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dostum karamsar olmak istemiyorum ama ben Vettelin çok hızlı ve çok fazla sıra kazanarak hatta belki Alo ile dip dibe yarışı bitireceğini düşünüyorum. Araçta ne varsa 0 landı şuan. Motoru, vites kutusu, başka neleri varsa.

  42. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Maldonado atak da olucam demiş,anlaşılan start da cümbüş var,ve tüm yarış bu mal'a dikkat etmek gerekiyor..Şunu da belirteyim bence webber' her ne kadar vettel'i sevmese de,alonso yu çok zorlayacakdır diye düşünüyorum,webber,alonso mücadelesi temiz olur umarım..Bu gün çok keyifli çok heycanlı bir yarış izleyeceğimiz kesin 🙂

  43. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ahahaha çok iyiydi, Allah'ta sizi güldürsün.

  44. PS3'demi? yoksa XBOX360'da mı?

  45. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    sıkıntı yok yol verebilir yeterki alonso kazansın

  46. Ferrari%100 avatarı

    Boş ver dershaneyi falan yarışa odaklan

  47. Ferrari%100 avatarı

    Alonso ilk 3>4tur içinde 2 veya ilk sırada olma ihtimali yüksek
    Vettel bugün zorlayayım derken yarış dışı kalabilir alternatör vites kutusu vs

  48. eğer kazanırsada yok hamilton yol verdi şunu etti bunu yaptı

  49. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    hadi bakalım hep vettel en önde kazanıyor diyordun şimdi en geride dediğine göre bu yarışı kazanmaman için bir sebep yok kazan bu yarışıda son 2 yarış güzel güzel bir şampiyonluk izleyelim ..

  50. ah dershanem olmayaydı da şu yarışı izleyeydim alonso deliler gibi saldıracak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir