Massa: "Zor Bir Yarıştı"

yazar:

kategori:

Massa “Zor bir yarıştı. Özellikle yumuşak lastiklerde aşınma umduğumuzdan fazla olduğu için sorun yaşadık. Cuma günkü uzun sürüşlerim çok daha iyi görünüyordu. 2 gün öncesine göre neyin değiştiğini bulmak zorundayız.”

“Aracın dengesinde sorun vardı: hızlı virajlarda önden, yavaş virajlarda arkadan kayıyordum.”

“Webber ile yaşadığım olay talihsizceydi çünkü en azından Kobayashi’nin önünde olabilirdim. Ne olursa olsun puanlar kazandım ve bunlar markalar şampiyonası açısından önemliydi çünkü Mclaren ile puan farkını açtık.”

“Sıradaki yarışta ben de Fernando’nun güncellemelerine sahip olacağım ve umarım aracın performansı gelişir.” dedi.


Yorumlar

  1. görkeMassa avatarı

    massabesth yılın lafını yapıştırdın adeta kardeşim. çok iyi bir yazı olmuş. bu sene alonso şampiyon olursa seneye 1. pilot olucak.ama olamazsa massa ve alonso eşit başlayacak. başlamazsa bile.artık massanın vites yükselteceğini inanıyorum son senesi olduğunun farkındadır.sonuna kadar zorlar.FORZA FELİPE bastır felipe demek kalıyor bize.

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bazı Pilotlar Bu tarz pilotları örnek almalı adam Diğer araçtan daha eski aracı kullanmasına rağmen sesini bile çıkartmıyor.

  3. Tahir, massa'nın performansını ört bas etmeye çalıştığımı iddia etmişsin, ama bunu benim yorumumun altına yazsaydın keşke.

    peki, saatler önce yaptığım bir kaç yorumdan alıntılarla cevap vereyim sana:

    "bunun yanında, felipe'nin performansı vasattı, ortalıkta görünmedi. özellikle sert lastiklere geçtikten sonra hızını kaybetti. "

    "ben açıkçası bugünkü performansını beğenmedim. "

    yeterli mi kardeşim?
    sence ört bas etmeye çalışan biri gibi mi duruyorum?
    ————
    ArcadiA
    sezon başında, aracın gelişime çok açık olduğunu, izlenebilecek bir çok yol olduğunu, doğru yolu seçmekte zorlandığını söyleyen takımın yardımına kim koştu?

    senin alonson cuma günleri en iyi ayarlarını bulmaya yoğunlaşırken,
    felipe az önce bahsettiğim "türlü gelişim alanlarını" test etmekle uğraşıyordu.
    alonso'nun yarış için en iyi ayarlarla (aracın el verdiği kadarıyla) en iyi sonucu almak için uğraşmaktı tek işi. felipe ise yarışını filan bir kenara koyup, bir sonraki yarışta kullanmak üzere gelişim alanlarının artısını eksisini değerlendirmekle uğraşıyordu.
    devam eden hafta alonso doğru olan gelişim alanı ile devam ederken, felipe bu kez başka alanlarda test yapmaya başlıyordu.
    tabi bu arada felipe'nin şampiyona şansı ölürken, alonso sivrildikçe sivrildi.

    kore'de çalışan parçaları hatırladın mı?
    alonso hindistan'a bu test edilmiş paketi baz alarak; üstüne de bahsettiğin riskli parçaları takarak gitti.
    bu kadar risk alan pilot, bu kadar parçayı sanayi ustası gibi anlayan pilot, şu parçalara sene başında da el atsaymış da felipe boş yere test pilotluğu yapmasaymış o zaman??

    o aşağıladığın massa olmasa ne ferrari aracı bu kadar geliştirebilirdi, ne de alonso bu kadar rahat şekilde "yalnızca" kendi yarışına odaklanabilirdi. test yasağını delmek yasak, ama pilotlarından birini daha senenin başından itibaren feda etmek çok kolay.. bu adamın ekmeğini çok yediniz, azıcık takdir etmesini de öğrenin.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso yerde taş bulsa bunu araca ekleyin diyecek kadar risk almaya başlamış bir durumda iken bunu ancak kaybedecek bir şeyi olmayanların yaptığını da bilmek gerekir.Yeni olsun da ne olursa olsun belki yarış içerisinde çalışır diyerek her türlü parçaya ve onun riskine açık bir durum sergilemektedir.Bu belirsiz güncellemeleri her iki araçta da uygulamak risktir.Kaldı ki sadece bir araç için vakitsizce yapılan güncellemeler sözkonusudur.

    Massanın bugün sergilediği kötü performansı örtbas etme çabaları bunlar.

  5. Bak ben Ferrari taraftarı değilim ama seninde neyin nesi olduğunu hala anlayamadım. Sezon başında; araçlar aynıyken acayip performans farkından dolayı sen dahi kuyruğunu sıkıştırıp kaçtın.Şimdi araç biraz düzeldi yaa konuşacaksın.Araç ne kadar düzelirse düzelsin hala arada performans farkı var ve ALonso ya hala cevap veremeyen aracın çıkarmış olduğu sorunlar mertebesinde bu gün yaşananlar görülüyor.Daha bundan bir kaç haber önce Massa; yeni ön kanadın çalıştığını fakat arka kanadın ise beklentinin yarısı kadar çalıştığını açıklamamışmıydı.O yarım yamalak çalışan kanadı Massa bu şekilde kullanmak istermiydi?
    Hİndistan yarışı öncesinde acil güncellemeler sonrasında çıkan verilere göre aracın dayanıklılık sorunu yaşadığı ortaya çıktığında rizikolu update leri Massa nın kullanmak istemediği ve ALonso nun ise bunu kullanalım diye takıma baskı yaptığınıda yazsana. Fry -ALonso kullanalım diye diretirken Domenicali ve Massa ise yeni updatelerden kaçmışlardır. Sen kaçın kurrasısın… yazsana bunlarıda belki sende öğrenmiş olursun (özet çıkarırken öğrenmek gibi).Şampiyonluk adına Alonso nelerle uğraşıyorken Massa ve taraftarları ne ile uğraşıyorlar.Rakip takım taraftarları dahi sezon artasına gelmeden aradaki farka istinaden kovun şu Massa yı diye bağırıyorlardı.Bakın ki ne günlere kaldık.

  6. çünkü takımın dini imanı alonso olmuş durumda.
    ama çok görmüyorum.
    araçlar arasıdnaki fark, benzin bitmeler, telsizden tehdit etmeler, lastik sorunları, mekanik arızalar, pitte yapılan hatalar(!)…
    biz bu filmi seneler önce de seyretmiştik. (msc-bar)
    suçlu alonso değil.
    pilotlar değil.

  7. Bu takımı anlamıyorum, iki araç arasındaki farkı bile bile piste yolluyorlar. Massa seni her şartta ve her durumda seviyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir