Whitmarsh: "Hamilton, Mercedes'e Geçeceği için Pişmanlık Duyuyordur"

yazar:

kategori:

 

Singapur GP sonrasında yapılan duyuruda İngiliz pilotun 2013’ten itibaren 3 sene boyunca Mercedes adına yarışacağı açıklanmıştı.

Hamilton’ın, verdiği karardan pişmanlık duyup duymadığı sorulduğunda Whitmarsh: “Sanırım, zaman zaman evet”

“Muhtemelen bir karar verdiğinizde, artık kararı aldığınızı kendinize söylemeniz ve sonrasına bakmanız gerek.”

McLaren patronu, verdiği karar sonrası Hamilton’ın artık durumun olumlu yanlarını görmek istemesinin doğal olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “Kararınızda haklı olduğunuz göstermeniz gerek. (Hamilton) çıkıp da ‘hey, bana daha fazla para teklif ettiler’ demeyecek. Ayrıca korkunç bir hata yaptığını da söylemeyecek.”

“Umarım bugün, korkunç bir hata yaptığını düşünüyordur; umarım gelecek sene de böyle düşünür”

“Kararını verdi ve artık bununla yaşamak zorunda”

Whitmarsh ayrıca Hamilton’ın neden ayrıldığını hâlâ bilmediğini, kararını hayal kırıklığı yaratan Singapur GP sonrasında vermesinin hata olduğunu ifade etti.

Hamilton’ın neden ayrıldığı sorusuna Whitmarsh: “Buna basit cevap, bilmiyorum olur”

“Bir tahminde bulunacak olursak bir takım etkenler var. Sanırım bunlardan en önemlisi, bir zaman gelir ve yuvadan uçmak zorunda olduğunuzu hissedersiniz.”

“Uzun yıllardır bizimle birlikteydi; yani (neden ayrıldığını) anlamıyorum”

“Singapur’dan sonra bana söyledi. Singapur’dan sonraki Pazartesi veya Salı gününe kadar kararın aklında şekillenmediğine eminim.”

“Kararınızı kötü bir yarışın ardından vermek her zaman kötüdür.”

“Kararına saygılıyım ama inanıyorum ki bizimle daha iyi olurdu. Biz daha güçlü bir takımız ve gelecek sene onu yenme niyetindeyiz”

 


Yorumlar

  1. Çok fazla hata yaptınız :
    1-Görüşmelere başlandığında Martin Whitmarsh şöyle dedi : Mclaren Lewis için en iyi tercih, gideceğini düşünmüyorum(açılımı ayrılıpta nereye gidecek, kazanan kaç takım var?)
    2-Olaylar biraz sarpma sarınca Ron Dennis çıkar ve müthiş bir yöneticilik(!!!) göstererek yılların tecrübesini konuşturur : En son baktığımda Mclaren kontratta işverendi, konu Mclaren'in devam edip etmeyeceği konusudur( açıklaması patron biziz,işveren biziz, biz istedikten sonra Lewis'e ne oluyor, daha iyi takım mı var ki gitsin?)
    3-Ron Dennis : Lewis dünyadaki ve spordaki son gelişmelerle şu anda aldığı ücreti beklemesin, o zaman şartlar farklıydı ( açılımı açık: son 4 senedir aldığı parayı vermeyeceğiz, keyfi bilir)
    4- İlk teklif edilen ücret 8 m pound, son teklif edilen 17 m pound(açıklaması başta gitme ihtimalini hiç düşünmüyorduk, ucuza kapatalım dedik, sonra baktık gidiyor 2 katından fazlasına kadar çıktık…)

    Kimse düşünmedi bu adamın yüzü neden asık aylardır, neden hiç gülmüyor, sevinemiyor.. Çünkü kendisine nasılsa gidemez gözüyle bakıldı ve davranıldı. Ron Dennis işveren Mclaren v.s. gibi ağır sözleri söylediğinde bile cevabı kısaca şu oldu: "Patronum Martin"….

    Sonuçta iki taraf için de maddi açıdan Win-Win, pistte başarı açısından Lost-Lost oldu…

  2. arkadaşım Schumi.nin adını konuşurken 10 kere düşün öyle konuş

  3. pişmanlık duyan kim ham mı mc laren mi ?.adama 25 m teklif ettiler sınırlarını zorlayarak ama parayı tercih etti.33 m dedi ve üstelik daha kötü bir takıma gitti.şu anham sevinçlidir tabi 8m fazla kazanacak yıllık ancak mgp nin schumi ve ros un ağzına bal çalıp yağlayıp yıkadığı gibi ham ıda kandırdılar oda atladı direk.mgp her sene aynı türküyü söylüyor.yani ham kariyer yerine parayı tercih etmişmidir sorusu akılara geliyor öylemi acaba
    mc laren cephesi:hiç fark etmez gelen ağam giden paşam bir ham gider bir ham gelir.mc laren mercedes isminin büyüklüğü hamilton ismini un ufak eder.ona çok büyük bir rakam teklif ettiler ellerindeki şartların suyunu çıkararak ama o macera aradı bakalım bu maceranın sonu nasıl olacak bu mc lareni ilgilendirmez zaten bu satten sonra risk alan ham oldu sorun onun sorunu.perez i deneyecekler olaki olmadı süper pilotu bulana kadar giderler ki mc laren süper pilot tercihinde hiç yanılmadı bildiğim kadarıyla

  4. biliyorum. ben zaten top speed'i kastetmiyorum. F1'de hızlanma ve motor aerodinamiden sonra gelir. istediğin kadar güçlü motorun olsun virajları rakibinden 20km yavaş dönüyorsan polü alamazsın. reno motoru mercedes'den biraz daha az güçlü ama o da mercedes kadar benzin harcamıyor. yani yarışlara daha hafif çıkıyorlar.

  5. FIA Retwork avatarı

    Sezonun en hızlı aracı Redbull değil bir çok yüzeysel F1 izleyicisi bu tarz düşünüyor genelde 🙂

    Sezonun en hızlı aracını eğer öğrenmek istiyorsanız düzlük ve virajlardaki hızlarına bakıcaksınız.Bu hızların ortalamalarını alıcaksınız.Bu konuda Mercedesi-Ferrari-Mclaren motor güçleri dolayısı ile düzlük hızları en yüksek olan araçlardır(ama tabi kanat ayarlamaları ve aracın aero dinamik sistemi bunu göstermiyor olabilir).

    Redbull genelde hızından değil aracın aerodinamik konfigürasyonları ve tasarımları sayesinde rakiplerinin önüne geçebiliyor yoksa düzlük hızı bakımından belki 3. veya 4.takım.Fakat artık motor iyi bir şaşe ile desteklenmemişse malesef istediği kadar hızlı olsun yine iyi aerodinamiği olan araç öne geçer (Hamilton-Schumi rekabeti gibi).

    Redbull genelde avantajını virajlı ve az virajlı pistlerde gösteriyor düzlüklerde ise ortalama bir hıza ama iyi bir araca sahip çünkü kullandığı motoru en max seviyede verim aldıran bir yapısı var dolayısı ile atıyorum 3000 beygirlik bir motoru ferrari güçlü bir tasarıma sahip olmayan bir araçla yarışırken düz yolda ve virajda 2500 beygirin verimini alırken Redbull 2900 beygirlik motordan güçlü bir tasarıma sahip olduğundan düz yolda ve virajda 2800 beygirlik verim alıyor.Dolayısı ile hızlı gözüküyor ama genel motor gücü ve hızına bakıldığında Ferrari güçlü gözüküyor.

    Redbullu hızlı yapan etken motor gücü veya hızı değil çoğunluk pistin yapısına uyan aracı sayesinde rakiplerinin önüne geçiyor.

    En basit soru Redbull un motor haritası ve motoru Ferrari Mşli olsaydı ne olurdu 🙂 (Uçardı bakardık bizde)

  6. rosberg iki sefer kazadan dolayı yarış dışı kaldı. mekanik arızadan yarış dışı kaldığı yarış 0 ( sıfır ). Hamilton 2 yarış kazadan dolayı ( Valencia-Belçika ) diğer yarışlar mekanik. kadı ki bunların ikisi rahat kazanacağı singapur ve abudabi. pit-stop hataları-eksik benzin-süspansiyon-vites kutusu vs. geçtim. mercedes kötü rosberg nerdeyse 100 puan almış McLaren çok iyi 165. hangi adam olursa olsun bu tablo koyar. rosbergin yerine lewisi koy, bu sene yine nerden baksan 130 puan alırdı. pekte fark yokmuş.

  7. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Daha sağlam mı? Mercedes'ten bahsediyoruz bu sezon en çok yarışdışı kalan araçtan 🙂

  8. hadi canım redbul hızlıymış ne hikmetse sıralama turlarında bütün araçlar neredeyse kafa kafa,ya . yoksa sizin pilotlar,mı angarya . yarışlara gelince vettel uçuveriyor

  9. sezonun en hızlı aracı redbull. şimdiye kadarki pollere bakarsak 7 pol redbull, 7 pol de mclaren almış. ama hamilton tek tur bazında en hızlı pilot. bu yönden bakarsak redbull en hızlı araca sahip.

  10. F1 fanları arasında içten içe hamilton'dan nefret eden öyle çok insan var ki, sen orda yanlışlıkla button'un hamiltondan hız eksiği yok deyince hepsi artıya yığılmış, alttaki düzelttiğin yoruma hiç bakmamışlar.

  11. Araç sezonun en hızlı aracı olmasına rağmen dayanıksızlığı yüzünden Hamilton'u hayal kırıklığına uğrattı. Son 10 senedir bu sorunu yaşıyoruz zaten. Hamilton'un ayrılmasındaki en büyük etkenin bu olduğunu düşünüyorum ki haksız da sayılmaz aslında.

    Ama Whitmarsh efendi icraat yapacağına hala böyle gereksiz açıklamalarda bulunuyor. Siz dayanıklı araç yapsanız zaten Hamilton gitmeyecekti takımdan.

    HRT ve Marussia'lar bile bu kadar çok yolda kalmadı. Yok pişman olacakmış da falan da filanda. Evet bir anlamda pişman olur bir anlamda da daha sağlam araç süreceği için de sevinir.

  12. hamiltonun kovulmuş olma ihtimali bence 0. takım içinden yetkili kişiler defalarca açıklama yaptı ona en çok kazanan pilot olacağı anlaşmayı yaptık, yeterince denedik, 'martin geçen kıştan beri imza için beni arıyor' gibi.

  13. bana hakaret etmeyi geçsen de mantıklı yorumlar yapsan diyorum? nasıl olur?

    evet araç bir pilota göre geliştirilmez, hamilton nasıl istiyorsun aracı denmez veya mühendisler aracı geliştirirken yok hamilton böyle istiyor ona göre yapalım demez. pilotlardan ayrı bir şekilde araca downforce arttırmaya yönelik parçalar eklenir. ön kanadı normal yaparsın, arka kanat ayarını az downforce üretecek şekilde yaparsın araç hamiltona uygun olur, tersini yaparsın jensona uygun olur.

    hamilton taraftarı olduğum belli olduymuş 🙂 tamam olsun o zaman. tühhh. eroin kaçakçılığı yapıyorum sanki 🙂 bilgine: hamiltonu severim ama raikkonen fanıyım.

    dediğin tasarım haberine geleleim;

    Lowe, "Biz gelecek sene için tasarımı buna göre yapıyoruz" diye konuştu.

    Lowe, "Bizim tahminimiz, her iki pilotun da gelecek sene de devam edeceği yönünde. Lewis ve Jenson gibi, iki harika pilotumuz var. Biz de kendilerinin devam etmesini çok istiyoruz" dedi.

    Lowe bunlara rağmen, McLaren'ın son dakikada bir pilot değişikliği yapması durumunda bile bunun kendileri için, mühendislik ve tasarım açısından büyük bir mesele olmayacağını ifade etti.

    burda ne diyor biliyor musun? aracın koltuk ayarı gibi şeyler bunlar. her pilot aynı değil padok içinde. koltukları için bile adamlar biyere oturtulup kalıp çıkarıyor. lowe'ün bahsettiği de bu. yoksa bak en sonda kalın italik yazdığım yerde ne demiş? madem o kadar zor bişey nasıl oluyor da büyük bir mesele olmuyor?

    son 15 yıldaki şampiyonluğa gelelim;

    şamp.ları büyük pilotlara bağlıyorsun o zaman nerde 15 senedir şampiyonluk demişsin; öncelikle son 15 senedir her zaman kazanacak aracı olmadı mclarenin. pilotlar ne kadar iyi olursa olsun sihirbaz değiller. 2003-2005-2007-2008-2012'de kazanacak araçları oldu. 2003-2005 ve 2012 mclaren yüzünden gitti. 2007de dolaylı olarak mclaren yüzünden. 2008de de kazandılar zaten.

  14. Leon_Ferrari_01  avatarı
    Leon_Ferrari_01

    Bence siz ücretini yükseltmediğiniz için pişmansınız gridde kaç tane hamilton var vettel,alonso,hamilton biri redbulda biri ferraride biri sende ozaman sende olanı kaçırmıycaksın bu röpörtajlar pişmanlık belirtileridir şimdi perezle napacaklarsa bottuna pilot demem zaten ben mclaren tarihinin en kötü pilot dizilimi…

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen Vetteli sevmiyorsunya Erkek kardeşin mi ?

  16. mehmet ceviz avatarı

    bu sezon hamilton belkide en iyi süren pilottu.sadece ispanya,singapur ve abu dabide 71 puan kaybetti.onlarla bile 236 puan ediyor.birde bu yarışlarda şu an klasmanda önünde olan pilotlar ekstra puanlar aldı.bahreyndeki pitsaçmalıklarıda eklenirse durum farklı olurdu.hamilton sadece valencıada kendi hırsının kurbanı oldu.sezonun en görkemli kazanılmış zaferi kanadada yaptığı şov bile yetti.hatta yarışı izlediğimiz grubun fanatik hamiltoncusu arakadaşımızın,alonsoyuda geçtikten sonra vur şampiyonlar duvarına doyduk yarışa diye sevinmesi bile anlatıyor durumu.şuan en sevdiğim pilot ve takımım biraraya geldi.inşallah başarılarla dolu bir kariyer olur hamilton için.

  17. Raikkonen06  avatarı

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  18. Kilit cümle bu olmuş hakkaten. İki tarafta bu ayrılıktan zararlı çıktı tabi ki ancak McLaren gibi büyük takımlar giden pilotların boşluğunu bir şekilde doldurmuştur fakat giden pilot için risk daha büyüktür gittiği yeni takıma alışma evreleri vs bi yana aracın rekabetçiliği nasıl olacak takım dinamiği nasıl olacak büyük soru işaretleri var

  19. Lewis fanı olduğun belli oldu. Ben pilot taraftarı değilim o yüzden objektif düşünebiliyorum ama sen düşünemezsin. Cevap vermeye gerek görmüyorum. Hayal kurmaya devam et. Zaten kendinle çelişiyorsun. Önce büyük takımın büyük pilotu olur diyerek başarının anahtarlarından birisinin bu olduğunu anlatıyorsun, sonra da son 15 senede zaten büyük pilotlar vardı diyorsun. Nerede öyleyse şampiyonluk? Koskoca araç karakterini sadece ayarlara bağlayacak kadar da cahilsin. Tam Hamilton ayrılmadan belli bir süre önce takım kendisi açıkladı ayrılmayacağını varsayarak 2013 aracını Hamilton'a göre yapıyoruz diye. Arat bul bak.

    Yazarım burda sana tek tek de bu saatte cidden kendimi yormama değmez. Seneye görürsün McLaren mi önde bitirecek Mercedes mi. Button mı önde bitirecek Hamilton mı.

  20. "Kararına saygılıyım ama inanıyorum ki bizimle daha iyi olurdu. Biz daha güçlü bir takımız ve gelecek sene onu yenme niyetindeyiz"

    Aynen İmzalıyorum.

  21. bence mercedes Schumi,nin devam etmesini istedi ama Schumi baktı bu takımdan bir halt olmaz deyince sezon ortasında hamilton,la görüşmelere başlamılar. bence hayatının hatasını yaptı hamilton. Schumi,nin 7,nci 9,ncu 10,ncu olduğu takımda hamilton,nun hiç şansı yok.

  22. Basında görünen Hamilton'ın ne olursa olsun teklifleri kabul etmediği ve takımdan ayrılmayı istediği söyleniyor. Bunun gerçekte böyle olmama olasılığı ötekiyle aynı oranda mevcut bence. Hamilton takımdan kovulmuş da olabilir.

    Pişmanlık mevzusuna gelince;

    1. Hamilton kendi isteğiyle ayrıldıysa: Pişmanlık duyacağı yıl 2013 olmayacaktır. Şayet 2014'de de MGP bir şey yapamazsa pişmanlık o zaman başlar. Mclaren şasi olarak hep bir adım önde olacaktır büyük ihtimalle, gelecekte tekrar birleşebilirler.

    2. Hamilton takımdan kovulduysa: Perez'in 2013 performansı Mclaren'i sevindirebilir de, ağlatabilir de. Hamilton, kovulmasına neden olan hareketi yaptığına pişman olabilir. Onun dışında Hamilton için sorun yok, gelecekte takım kendisini tekrar isterse çok çok daha fazla ücret karşılığında gelecektir.

    Biz daha güçlü bir takımız ve gelecek sene onu yenme niyetindeyiz

    2014 için konuşmaması özellikle olmayabilir ama dediği sadece bir espri.

  23. bu arada emin ol rosberg'in ilk 10a zor sokabildiği araçla hamilton ilk 5'e oynar. gelecek sene de zaten mercedes çok büyük yatırım yaptı. zaten dünya çapında mclaren'den büyük bir marka. hamiltona yakışır. 2014'de geçilecek motorları da sayarsak, mantıklı bir seçim. bana göre mclaren uzuuuun yıllar şampiyonluğun hayalini kuracak bundan sonra, ha belki 2013'de perez kötü performans gösterir 2014'de kimi gelir anca o zaman.

  24. 2008'de hamilton şanslı mıydı? o zaman 2007'de de şanssızdı? son 2 yarış 4 puan alamadı yine de 1 puanla 2. bitirdi o zaman 2007de şampiyon olmuş sayalım? olmuyor işte öyle şanslıydı şanssızdı sonuca bakıcaksın.

    illa örnek vereceksek 2008 spada kimi-hamilton kapıştı massa izledi, ama ne oldu? massa kazandı. adama düşman olmaya başlamışsın buttonu geçmesinin sebebini neredeyse aracın hamiltona göre geliştirilmesi saçmalığına bağlayacak kadar ileri gitmişsin.

  25. neden mclaren yönetim kurulu başkanı gibi 🙂 'biz' ''pilotu göndeririz'' ''bize kimler geldi'' şeklinde konuşuyorsun, yoksa mclaren'in kararlarında söz hakkın mı var?

    öncelikle son 10 senedir iyi pilotlarla yarışıyor mclaren, kimler geldi gitti falan değil, 2002-2006 kimi, 2007-2012 hamilton idare etti takımı. ondan önce de hakkinen vardı. biri tek şampiyonluğu kurtarabildi ama 2sininde toplamda 1den fazla şampiyonlukları mclaren yüzünden gitti. son 10-15 yılın en kötü ikilisiyle yarışacak mclaren.

    araç buttona göre yok hamiltona geliştirildi mevzusuna gelirsek, F1 aracının setupu ile alakalıdır arkadan ve önden kayma. gelişimle alakası yoktur. bu saçma mevzulara girmek istemiyorum çünkü araç 'x'e göre geliştirildi diye bişey yok F1'de. bu taraftarların saçma sapan bir uydurmasıdır.

  26. 'ben button'ın hamilton'dan saf hız anlamında bir eksikliği olduğunu düşünmüyorum.' cümlemdeki 'anlamında', 'dışında' olacak. yanlış yazmışım.

  27. gittiği takımın aracı çok hızlı ve dayanıklı değil mi? drs'si takılı kalabilen ve ilk 10'a zor giren bir araçtan bahsediyoruz burada.

    mercedes McLaren'la karşılaştırıldığında 'çok iyi takım' zaten.

    mantık dışı bir yorum olmuş seninkisi.

  28. Olmayacak şey değil bu açıklamalardan sonra:)))

  29. bıkmadım 'birader'

    ben böyle düşünüyorum, ayak falan yaptığım yok. gitmek isteyen pilotu zorla elimizde tutmaya çalışacak değiliz. daha önce de ilk 3e giremediğimiz sezonlar oldu. o zaman büyük pilotlar da vardı takımda. seneye pilotların yavaşlığından dolayı başarısız olursak icabına bakılır zaten.

    button ve hamilton'ın tarzları ve istediği araç karakterleri birbirine taban tabana zıt. button'a göre yapılmış bir araçla bu seneki gibi yavaş kalmaz asla. teknik olarak merak ediyorsan anlatayım; button arkadan kaymayan araçları, özellikle arkası yere iyi basan araçları seviyor. o zaman yeterince zorlayıp hızlanabiliyor. hamilton da tam tersi. virajlara zaten erken ve aynı anda frenleyerek girdiği için araç arkadan kaymaya fırsat bulamadan apex'e varmış oluyor.

    2008den beri McLaren'da araçlar Hamilton'a göre tasarlanıyor. seneye bu değişecek. ben hem bu araç tarzındaki değişikliğin ona kattığı hızla hem de doğal istikrarıyla button'ın başarılı olacağına inanıyorum. perez ise bir bilmece; ne olduğunu seneye göreceğiz.

    seneye başarısız olursak kimse çıkıp da Hamilton gitti diye böyle oldu demez. boşuna ümitlenip ellerini ovuşturma. ki kalsın diye gereken herşey yapılmış, para da teklif edilmiş. hamilton'ın takımdan gitmesinden takım sorumlu tutulamaz.

    büyük takımlarda büyük pilot olur demişsin, ben button'ın hamilton'dan saf hız anlamında bir eksikliği olduğunu düşünmüyorum. bildiğin üzere f1de başarının tek anahtarı da hız değil. ki yukarıda söylediğim gibi sevdiği bir araçla button'da yeterince hızlanır. bunların ikisi de 1 kere dünya şampiyonu. istatistiksel olarak da arada pek fark yok. button nasıl 2009'da çok üstün aracı sayesinde şampiyon olduysa, hamilton'da 2008de bir o kadar şanslıydı. singapurda massanın başına gelenler, macaristandaki yarış dışı, brezilyada son virajda oraya denk gelen pilotun glock olması vs

    ha bu sene benim gönlümden kimi veya schumi geçiyordu. takım perez'i aldı. bunu da ekleyeyim.

    sonuç olarak büyütme bu hamilton olayını kafanda. benim de 'kimler geldi kimler geçti' derken söylemek istediğim bu zaten. insanların büyütmesine şaşıyorum. ki onların da çoğu McLaren değil Lewis taraftarı. Seneye Lewis'in altında yavaş araç olacağını bildikleri için nereye saldıracaklarını bilemeyip McLaren'e karşı konuşuyorlar. Pilotlarının yaptığı hatalı seçimin onlar da farkında.

  30. görende liseden hamilton'un sıra arkadaşı sanır.. severmişte iyi çocukmuşta..

  31. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bu açıklamanın zamanlamasıda manidar olmuş, abu dhabi'de rahat bir şekilde lider giderken yarış dışı kalmasından sonra söyleme bari bunu 🙂

  32. elvan dalton avatarı

    Whitmarsh içip içip Hamilton'u aramasın.

  33. birader bıkmadın mı her transfer haberine aynı şeyi yazmaktan? kimler geldi kimler gitti… bak büyük takımların hepsinde büyük pilotlar olur. lotus: kimi, mercedes: hamilton, ferrari: alonso, eh hadi redbull :vettel diyelim bir de.

    mclaren? button ve perez. hey maşallah. büyük takıma büyük pilot yakışır. gelecek sene mclaren ilk 3e giremeyince göreceğim ben giderse gitsin ayaklarınızı.

  34. son yarışta adamın garanti birinciliğini yine aptal arızalarınızla elinden aldınız. bu arızaların şansla alakası yok, aracı adam gibi kontrol etmezsen yarışta arıza yapar. 1 saniye hızlı araç da yapsanız (ki yapamıyorsunuz redbull yine dağıtıyor) yarışı bitiremedikten sonra neye yarar? madem çok iyi takımsınız neden bu sene top 4lü içinde en çok yarış dışı kalan, pit hatası yapan takım mclarendi?

    bu seneki şansı da mclaren'in hatalarıyla mahfolunca adam dayanamadı artık ne yapsın. bence hamilton şuan iyi ki gidiyorum diyordur. mclaren'e de ders olsun. adam gibi araç yapıp pilotu elinizde tutsaydınız.

  35. Hamiltonu severim iyi çocuktur lakin şu mc laren bu sene çok hata yaptı hamilton kaç tane yarış galibiyetinden oldu onların yüzünden

    Martin hamiltonun pişman olacağını söylemiş şimdi cevap verme sırası hamiltonda bakalım o ne diyecek

  36. F1'de Mclaren Hamilton'ı Mercedes kaptırarak hem kendi ayağına bir kurşun sıktı hem de F1'i seyredenlerin…

    Sebebi şuan F1'in duygularıyla hareket edip rekabetten kaçmayan pilotunu (neredeyse tek pilotu) iddiasız bir takıma yollayarak ( İsteselerdi tutarlardı geçen yıldan beri hep ertelediler ) F1 deki araç geçme ve önünde bir araç varsa ve geçmek için bir ihtimal bulunuyorsa bunu mutlaka zorlayan bir pilottan mahrum bıraktılar…Adam tam bir yarışçı ruha sahipti… (Bazen acemice davranıp kızgınlıkla garip açıklamalar yapsada 🙂 )

    Hiç bir zaman Hamilton'ın altında ki araç sene başında rekabetçi başlayıp rekabetçi bitiren bir araç omadı.Ya sezona problemli başladılar sonra sezonun ortasında rekabetçi seviyeye geldiler yada sezona iyi başlayıp ortalarda bu rekabetten uzak kaldılar..Ve mekanik arızalardan ve strateji hatalarından çok çektiler..

    Sonuçta rekabetçi bir F1 izlemek isteyen birileri için HAmilton'ın şu an nispeten iddasız bir takıma geçmesi kötü oldu..

  37. pişmanlık duyup duymadığını zaman gösterecek

  38. Martin pişman olunacak bir şey mi yaptı? mercedes in önerdiğinden fazlasını önerdik kabul etmedi demişti. Daha ne yapsın Lewis gitmeyi kafaya koymuşsa..

  39. Bu demecinle kimin daha çok pişman olduğu ortada Martin efendi.

  40. Ya bırakın gitmek isteyen gitsin. McLaren'dan kimler geldi kimler geçti takım hala ayakta iyi kötü başa oynuyor.

    Hiçbir pilotu koskoca McLaren'le aynı kefeye koymaya gerek yok kimse kusura bakmasın.

  41. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Kimin Pişman Olduğunu Biliyoruz 🙂

  42. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Knock, Knock.
    Hamilton hali hazırda bir McLaren pilotu. ve bizimle daha 2 uzun yarışı var. (tabi Mp4 buna izin verirse)

    ——————–
    Perez'e ve Mercedes'e tazminatları ödeyelim ve Hamilton'ı bırakmayalım.
    Uykuda denk gelse idi güzel bir rüya görmüş olurdum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir