Raikkonen: "Dahası Gelecek; Söz Veriyorum"

yazar:

kategori:

 

İki senelik ayrılığın ardından Lotus ile Formula 1’e geri dönen Fin pilot, 2012’de birçok defa podyuma çıkmasına rağmen galibiyet için geçen hafta sonunu bekledi.

2007 şampiyonu, gelecek sene de Lotus’ta yarışacak ve Abu Dhabi zaferinin, doğru karar verdiğini gösterdiğine inanıyor.

Raikkonen: “(Abu Dhabi’deki galibiyet) Herkesin doğru karar verdiğini göstermenin çok iyi bir yoluydu. Ne kadar iyi olabileceğimizi gösterdik ve Abu Dhabi’de, kazabileceğimizi ortaya koyduk”

“Dahası gelecek; söz veriyorum”

Fin pilot, Lotus’un gelişimler konusunda ısrarı ile sonunda galibiyete uzandıklarını düşünüyor.

Raikkonen: “Pes etmedik. Yeni gelişimlerin hemen istediğimiz gibi çalışmadığı bir süreç oldu ve yeni parçaları sadece antrenman seanslarında denemek zorunda kalınca, ilerleme kaydetmesi çok zor ama zorlamaya devam ettik”

“Kore ve Hindistan’daki antrenmanlarda egzoz gelişimini sürdürdük ve Abu Dhabi’de bütün hafta sonu tempomuz ümit vericiydi.”

“Bütün hafta sonu ilk 10’un dışına hiç çıkmadım. Bunu aklımızda tutarak, sezon boyunca büyük sorun olan sıralamalarda doğru yere gelebilirsek rekabetçi olabileceğimizi gördük. Bu sefer doğru yere ulaştık”

Lotus pilotu, alınan galibiyete rağmen yaklaşımının değişmeyeceğini, hiçbir zaman kanıtlaması gereken bir şeylerin olduğunu düşünmediğini belirtti.

Raikkonen: “İnsanların ne düşündüğü ile gerçekten ilgilenmedim. Bir sonraki yarışı bitiremezsem, o yarıştaki kadar kötü olduğumu düşünecekler. Sadece kendi işime bakıyorum. Yaptığım işten memnunsam ve takım için mümkün olanın en iyisi ise, budur işte”

“Bu yüzden insanların yarıştan 3 saat öncesine kıyasla şu anda benimle ilgili farklı düşünmeleri beni rahatsız etmiyor.”

Abu Dhabi’deki hafta sonunda Raikkonen’in telsiz konuşmaları hâlâ gündemde. Lotus pilotu, o anda sadece odağını kaybetmek istemediğini ifade etti.

Raikkonen: “Televizyonda birkaç telsiz görüşmelerimiz vardı. O anlarda ne kadar da işime bakıp yarışı kazanmak istediğimi duyabildiniz. Tek bilmem gereken, arkamdaki ile aramdaki farktı”

“YouTube’da araştırırsanız diğer (telsiz) mesajlarımı da bulabilirsiniz; hatta kısa süreli NASCAR dönemimden bile”

 


Yorumlar

“Raikkonen: "Dahası Gelecek; Söz Veriyorum"” için 63 yanıt

  1. Saygılar 🙂 Tamam yazışırız buradan 😉

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Umut yok ama bir şeyler yapmaya çalışıyoruz yine de, olduğu kadar olmadığı kader demekten başka çare yok. Yine de ben sağduyulu taraftarlar olduğunu görüyorum, az da olsa var ve bu memnuniyet verici. Sırf bu yüzden yazmayı bırakmam, sırf kaliteli ama bir elin parmağını geçmeyen insan için, geri kalanlara zaten laf anlatılmaz, onlar herkesten iyi biliyor her şeyi. Tek umudum yeni başlayan, yeni öğrenen gençlerde, belki onlar yolun başında neyin ne olduğunu görüp ona göre büyürler, bu nesil bu böyle geçti, umarım sonraki nesil daha bilinçli olur

  3. ben kimim arkadaşım kim biliyor beni

  4. o zaman burda ahkam kesmeyin ve burda alonso deyip gezmeyin . önce karşınızdaki pilota saygı gösterin montaya mclaren yönetimiyle anlaşamadığı için gitti montoya kendi gitmedi

  5. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Ben 2010 dan 2012 den bahsetmedim,tekrar okumanı tavsiye ederim.Ben diyorumki 0,1 saniye hızlı bile olsa Vettel Alonso da aynı başarıları alırdı o araçla,Rb7 çok iyidi o yıl,Alonso da Webber'den kat kat iyi bir pilot. Bence aynı başarıları rahatlıkla alırdı.

    Ben Vettel Alonso dan hızlı veya Alonso Vettelden yavaş demedim,o araçla ikisi de o istatistikleri rahatlıkla yapardı dedim.
    Sinirlendiğim konu ise hiç düşünmeden yorumlar yapman.Yoksa bu sitede benim kimseye saygısızlığım,kötü söz söylemişliğim yok sanada söylemedim zaten ama çok biliçsizce çok düşünmeden konuşuyorsun bazen,bunu anlamak çok zor değil inan bana.Sadece biraz objektif olmak ve düşünerek yorum yapmak gerekiyor.

  6. Kardeşşşş saygılar 😉 uzun zaman oldu görüşemiyoruz facebooku kapattım, arada mesaj çakarım buralardan 😉

  7. Kardeş kusura bakmazsın umarım ama yazdığın yorumu ekşi sözlükte trf1.net başlığına yazmak istedim ve yazdım. Ufaktan bir reklamın oldu yani, anlayışın için şimdiden teşekkür ederim.

  8. vettele laf etseler seviye asla düşmez ama laf kendi pilotlarına dokundumu seviye düşer bu adamlar böyle işte

  9. @Melih Bey sizde kendinize göre haklısınız 2010 da en hızlı rbr di ama dayanıksızdı ona rağmen en genç şampiyonluk başarıdır 2011 de ki rekorların da hakkını yememek lazım ben kendim vettelin alonsodan 0.1 saniye hızlı olduğunu düşünüyorum bu tamemn kişisel siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ama saygı duymalıyız birbirimize

  10. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Birşey yazarsa cevap verme kardeşim,bilen biliyor kimin ne olduğunu sadece yorumunu yaz çekil bunlarla uğraşılmaz.

  11. site yönetimi şu arkadaşı bence bir araştırsın, sırf ortalığı karıştırmak için özel olarak buraya gelmiş gibi gözüküyor…

    hayır orjinali buysa, bize bir şey olmaz, gerçekten çevresinde bulunanlara acırım

  12. ya ben Montoya iyidir Alonso iyidir muhabbeti yapmıyorum, Montoya bir kere kendi aldı başını gitti, adam F1'den sıkıldı gitti Amerikaya yerleşti, bunu Alonso ile ilişkilendirmekte neyin nesidir ?

  13. Raikonene bişey olmuş içine bişey kaçmış enteresan bayaa yorum yapar oldu:))

  14. bazı arkadaşlar seviye testine çıkmışlar .alonso,ya laf ettinmi seviye düşüyormuş vay sanki alonso babasının oğlu

  15. ağa sen ne kadar biliyorsun f1 tartışmalarını

  16. Ahahaha aynen 0ver bende tam ondan bahsetmeyi düşünüyordum,Montoya kalsaydı da Alonso'yu yenebilecek istikrara sahip değildi,hız tamam ama istikrar olarak asla şampiyon olacak kadar iyi değildi.
    Ama gününde olduğunda Kimi alonso schumi tanımazdı bu da bir gerçek 🙂

  17. zaman ilerledikçe buradaki seviye artacağına düşüyor… tamam benim pilotum senin pilotunu yener muhabbetini geçtim, o her yerde var, ama Mclaren'in montoya'yı Alonso gelecek diye yolladığını söyleyen bir cümle okuyunca umudumu kaybettim gene… Türkiye'de motorsporları kültürü oluşması için yüzyıl lazım…

  18. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ciddiye aldığın şeye bak.başka işin yok mu senin.Çık biraz dolaş.İnsanlarla muhabbet et.

  19. juan pablo montoya bu adamı eğer mclaren,de harcamasaydılar belkide şimdi montoya konuşuyor olacaktık . alonso,yu almak için juan pablo montoya harcadılar

  20. juan pablo montoya bu adamı eğer mclaren,de harcamasaydılar belkide şimdi montoya konuşuyor olacaktık . alonso,yu almak için juan pablo montoya harcadılar

  21. önce başlığa bir yorum rai bu zamana kadar ki yarışlarda nerde idin diye sormazlarmı adama..

    Hamilton kaldı vs hiç yazmadan bile lotus ve rai için biraz fazla pofpoflama şuan daki pistdeki 4.hızlı takım rbr,mclaren,ferrari,williams ve lotus şeklinde..

    gelelim f1 in hız ve şampiyonluk dağılımına şu dergideki bu sayıdaki şu paragraf değil

    o sene ve devemı yıllardaki kural adaptasyonunu en iyi kullanan takımlar büyük küçük bütçe vs de yalan..

    evet ferrari yılları bir gösterge olabilir ama sonrası..

    bakınız brawn gp ve çift katmanlı difizörü ile kazanmaktan sıkılan jenson örneği..sonraki yarışlarda iş sıkıya gelince rubense alanen yol ver mesajı verdiriyordu..

    keza renonun kütle amortisörlü şampiyon aracı..

    2006 ortalarında sistem yasaklanınca şumi az kalsın alıyordu kupayı..

    sonrası rbr çift katmanlı ile başlayan yolda hala en adapte olanı

  22. dostum herkesi herkesle kıyaslarım ama Schumi,yi hiç kimseyle kıyas kabul etmem . herkes bir tarafa schumi bir tarafa o eşsiz bir pilot,tur . dostum özür diliyorum senden o senin avatarın,dan kullanan arkadaşa bir bakmam lazım

  23. grup halinde yaşayan hayvan toplulukları içerisindeki liderlik mücadelelerinde grubun liderliğini ele geçirmek isteyen yeni aday mevcut lidere meydan okumaktadır.kazandığı taktirde sürü kendisine itaat etmekte kaybettiği taktirde ise dışlanmaktadır.mücadele eden taraflar açısından bu durum bir ölüm kalım savaşıdır.insan toplulukları içerisinde ise bu tür savaşımlara nadirde olsa rastlanmaktadır.ilkel dürtülerin etkisiyle kendini gösteren bu tarz etkileşimler insan davranışlarında olması gereken bazı değerlerin gerçekte olup olmadığı konusunda şüphe uyandırmaktadır.

  24. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Başkasıyla Karıştırıyorsun. Schumi ve Senna'nın Pilotajını Hiç Kimseyle Kıyaslamam Ben.

    Son Günlerde Yazdıklarımın Hepsini Hatırlıyorum. Hiç Schumi ve Alonso'yu Kıyaslamadım. Bu Avatar Olan Bir Arkadaş Daha Görmüştüm. Onla Karıştırıyorsun Sanırım 🙂

  25. kıyaslaman var dostum burada hepsi kayıtlı bir araştır istersen başlıkları ve yazılarını

  26. eğer vettel ferrariye geçerse o zaman konuşuruz vettel alonso farkını

  27. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yorumun Neresinde Alonso ve Schumi'yi Kıyaslamışım ? Öyle Birşey Düşünmedim Yazarken. Kıyaslamayla İlgili Birşeyde Yazmıyor. Benim Mi Gözlerimdee Problem Var ?

  28. dikkat et dostum alonso,nun kullandığı araçlar maclaren ferrari renault bu araçlara kimi koyarsan koy şampiyonluğa oynar alonso,nun pilotaj başarısı değil , pilotaj görmek istersen Schumi,nin 1995 yılı belçika yarışını izle .hani alonso,yu Schumi ile kıyaslıyorsunya o bakımdan

  29. dikkat et alonso,nun kullandığı araçlar ferrari mclaren ve renault redbul bunların yanında mahalle takımı

  30. o dediğin sakın 96 yılı türkiye için geçerli olmasın dostum yayın hayatı

  31. Birincisi f1 racing 1996 da yayın hayatına başladı.

    İkincisi Vettel in bu kaadar baskın olmasının sebebi şu anki mevcut kurallara en iyi adapte olan Rbr.

    Red Bull Adrian Newey sayesinde kısıtlı kurallarla çok başarılı bir dönem geçiriyor.2014 te mesela şartlar değişecek motorun gücü daha ön planda olacak ki Newey şimdiden bunun la ilgili konuşmaya başladı.Aerodinamik olarak araçlara çok sıkı kurallar geleceği için şikayetçi olmuştu.Sen dua et de Renault sağlam bir turbo yapsın.:)
    2005 senesin de Renault un en büyük kozu yarış içinde değiştirilmeyen ltek yarışlık lastikler oldu.Michelin çok başarılı lastik çıkardı o sene.Renault un da dayanıklı aracı ekleneince Alonsonun şampiyonluğu kaçınılmaz oldu..
    2006 da değişen kuralların Ferrariyi ön plana çıkarması bekleniyordu öyle de oldu ama Renault ve Michelin yine harika iş çıkardılar ve yine sezonu galibiyetle kapadılar.
    Şimdi 2005 den 2006 ya geçişte bu kadar ciddi manada kutral farkı olmaına karşın şampiyonluğu Renault ve Alonsonun alması bence şans değil üstün bir beceridir.
    Vetteli ve Rbr yi severim.Yaptıkları iş takdire şayan.Hem politik olarak hem de teknik olarak kuralları en iyi şekilde lehlerine çevirdiler ve mükafatını da aldılar.Ama 2008 deki kuralların devamı olsaydu bu kadar baskın olacaklarını sanmıyorum.Dediğim gibi Rbr nin en büyük şansı Newey be onun kurduğu ekip.Ayrıca bahsettiğin gibi araçlar birbirine yakın gibi görünse de yakın değil.Ebd gitmesiyle bu seneki Rbr ile geçen seneki Rbr nin farkı açıkça ortada böyle bir durumda eşitlik demek saçma

  32. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    'alonso 25 yaşındayken vettel kadar iyi süremiyodu vettel 2010 dan bu yana en hızlı araca sahip ve aracın hakkını fazla fazla veriyor geçen sene 15 pol 11 zafer 17 podyum o araçta alonso olsa yapamazdı'

    'bence vettel alonsodan tur başına 0.1 saniye hızlı'

    Hadi hepsini geçtim de yazarken bari cümlelerin birbirini tutsun be Rambocum.Geçen seneki Rbr aracı diğer tüm araçlardan 05 saniyeden de fazla hızlıydı,Alonso da Webber gibi bir pilotu zorlanmadan geçebileceğine göre(buna kimse itiraz edemez değilmi?),rahatlıkla yapardı o istatistikleri.

    Not:Alonso'cu kesinlikle değilim,hiçbir zaman da sevdiğim bir pilot olmadı ama bu kadarına da pes demeden edemedim.Allah'tan şu sitede kimse Schumacher'e laf söylemiyor yoksa delirirdim herhalde.

  33. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bu ismi duyunca titreyin ne ya tamam saygı duyun diyebilirsin de titremek demen abartı olur,bunu bir kere daha demiştin ama abartı işte!!!

  34. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    2001 Yılında Alonso Minardi, Montoya BMW Williams Sürüyordu. O Yüzden Olmasın Montoya'nın Puanlar Alıp, Alonso'nun Puan Alamaması 🙂

    Alonso 25 Yaşında Vettel Kadar İyi Süremiyordu Demişsin Ama O Zaman Alonso'nun Altında Gridin Açık Ara En Hızlı Aracı Yoktu 🙂 Eğer O Yaşında Alonso'nun Elinde Bu Kadar Dominant Bir Araç Olsa Şimdi Akıl Almaz İstatistiklere Sahip Olurdu 🙂

    Araç İyi Olunca Vettel Polden Kalkıp Uçup Gidiyor. Araçta Hızlı Diğerleri Gibi Araçla Savaşıp, Sonuna Kadar Zorlamasına Gerek Kalmıyor 🙂

    Alonso'nun Yeteneğinede Birşey Olmadı. Adam 5-6-7'den Kalkıp Podyuma Taşıyıp Her Seferinde Max. Almayı Başarıyor. Aracın Şuanki Hızıyla Yarış Kazanması İmkansız.

    Resmen Ferrari 3 Senedir Resmen Ayak Bağı Oluyor Adama. Tek Başına Takıyor Takımı. İtalyadaki Mühendisler Ne Yapıyor Çok Merak Ediyorum. 3 Senedir Genellikle RedBull ve McLarenden Yavaş Oluyor.

  35. Aslanım benim hırs yapmış
    Bu şekilde taraftarın sevgisine layık olabileceğini o da anladı sonunda.

  36. YeniKral aga helal olsun çok doğru tespitler yapmışsın ben de montoyayı kimi yi alonsoyu izledim
    2001 di montoya ilk senesi olmasına rağmen çok iyi performans sergiledi alonso sıfır çekti kimi de puanlar kazandı

    bi de asıl soru şu alonso sene başında 3 kez galibiyet kazandı çoğu kişi yeteneği ile kazandı felan dedi peki neden şimdi kazanamıyor noldu yeteneği mi köreldi

    2005 te kimi tam 7 kez kazandı ama otomobilin dayanıksızlığı yüzünden şampiyonluğu kaybetti ama alonsonun da hakkını yemeyelim oda iyidi

    2006 da şumi 2 . devrede uçuşa geçti farkı hızla kapattı ama japonyada motoru patlayınca şampiyonluk alonsonun oldu o sezon gerçi renonun kütle amfisörü yasaklanmıştı sonrada takımda yavaşlayınca puan farkı kapanmıştı

    alonsonun 07 08 09 10 11 neden şampiyon olamadığını yazsam roman olur en iyisi hiç girmeyeyeim o konuya

    gelelim benim favori pilotum sebastian vettelin en iyi olup olmadığı sorusuna evet o şuan giridin en yeteneklisi 25 yaşında ve tüm istatistiklerde yüzde olarak şimdiden fernando alonsoyu geçti

    alooooo vettel 25 yaşında alonso 31 ve yüzde anlamında vettel çoktan alonsoyu geçti

    alonso 25 yaşındayken vettel kadar iyi süremiyodu vettel 2010 dan bu yana en hızlı araca sahip ve aracın hakkını fazla fazla veriyor geçen sene 15 pol 11 zafer 17 podyum o araçta alonso olsa yapamazdı

    çok istikrarlı onboardlara baktığımızda diğerleinden ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz özellikle cadde pistlerinde her tur duvarları yalayan başka hangi pilot var

    bence vettel alonsodan tur başına 0.1 saniye hızlı ve bu görüşümün sonuna kadar arkasındayım ama alonsocular kendi pilotlarının 0.5 saniye hızlı olduğunu felan söylüyor hal böyleyken kimin f1 den anladığını ayırt etmek zor olmasa gerek

    ayrıca şunu da belirtmek lazım haber safkan bir KİMİ haberi burada en iyi pilot X dir Y dir benim pilotum senin kini döver tarzı yorumlarıda desteklemediğimi söylemek istiyorum

    son olarak da şunu söylemek istiyorum

    Sebastian Vettel

    bu ismi duyunca titreyin.

  37. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Birbirine Yakın Otomobiller ? 🙂 RBR Son 3 Sezondur Newey Sayesinde Ulaşılmaz Seviyede.

    Kural Değişiklikleri Sayesinde Alonso Şampiyon Oldu Demişsin. RBR Orta Sıra Takımıyken Şimdi Buraya Gelmesine Sebep Olan Ne ? 🙂

    Alonso 2006'dan Sonra Ne Mi Yaptı ? McLarende 1 Puanla Şampiyonluğu Kaybetti. 2010'da Takımın Pit Stratejisi Yüzünden Yine Şampiyonluğu Kaybetti. Bu Sene Sezon Başında Araç Rezalet Olmasına Rağmen Yine Şampiyonluğa Oynuyor 🙂 Son 7 Senenin 5 Senesinde Şampiyonluğa Oynadı 🙂

  38. Arkadaşı kendi haline bırakın lütfen.Hızına kimse yetişemez aslan kral….

  39. boşuna sallamayın montoya,yı izledik raikonen.ide izledik alonso,yuda izledik bunların içinde saf hızda hiçbir montoya,ya erişemez . alonso 2005 2006 yıllarının değişen kuralları sayesinde şampiyon oldu , 2006 yılından sonra nerede bu arkadaş . raikonen ne yaptı arkadalar şans eseri bir şampiyon oldu başka . şimdi vettel,e gelelim şimdi herşey eşit kurallar aynı aynı araçlar birbirine yakın otomobiller . bütçe anlamında redbul hem ferrari hem mclare,nin hem renault,un 3,te bir bütçesine sahip aradaki farkı siz bulun sizin geldiğiniz yoldan geliyorum . isteyene 91 92 88 yıllarının f1 racing dergisi yollarım

  40. boşuna sallamayın montoya,yı izledik raikonen.ide izledik alonso,yuda izledik bunların içinde saf hızda hiçbir montoya,ya erişemez . alonso 2005 2006 yıllarının değişen kuralları sayesinde şampiyon oldu , 2006 yılından sonra nerede bu arkadaş . raikonen ne yaptı arkadalar şans eseri bir şampiyon oldu başka . şimdi vettel,e gelelim şimdi herşey eşit kurallar aynı aynı araçlar birbirine yakın otomobiller . bütçe anlamında redbul hem ferrari hem mclare,nin hem renault,un 3,te bir bütçesine sahip aradaki farkı siz bulun sizin geldiğiniz yoldan geliyorum . isteyene 91 92 88 yıllarının f1 racing dergisi yollarım

  41. ayrıca raikkonen her zaman hazırdı ilk yarıştan bugüne kadar.ilk bi kaç yarış alışamadı gibi yorumlar yapmayın hiç adam ilk yarışta 18 başlayıp 7 bitirdi daha ne olsun daha sonra takvimin daha 4 yarışındayken yarışı kazanıyordu nerdeyse

  42. Koçum benim hırs yapmış adamım.Raikkonen demek rakipleri düzlükte 322 km hız yaparken o 315'de tıkanan araçla yarış kazanması demektir.bu adamın altında sadece 0.2 sn yavaş bi araç olsa ortalığı tozu dumana katar.ama suan lotus yarım saniye kadar geride ve bu şekilde bile kazanıyor

  43. hadi canım redbul hızlıymış ne hikmetse sıralama turlarında bütün araçlar neredeyse kafa kafa,ya . yoksa sizin pilotlar,mı angarya . yarışlara gelince vettel uçuveriyor

  44. ben yenikral ile rambo'nun aynı kişiye ait olduğu konusunda eminim artık. aynı saçma savunmalar. rai ile alonso'nun 10 yılda yapamadığın vettel 4 yılda yapmışmış. vettel son 4 yıldır en iyi araca sahip, rai ve alonsoya ver aynı aracı en kötü ihtimalle vettelin yaptıklarını yaparlar.

    şampiyonluk- yarış kazanma bazındaki başarının doğru zamanda doğru yerde olmakla geldiğini hala anlayamamış bu çocuk. biri öğretsin diyeceğim ama matkap falan lazım. uğraşmaya değmez.

  45. Bende Avrupa yarislarina kadar ancak alisir ama ondan sonra da Lotus`un gelisimi durur diye dusunuyordum ki kismen boyle oldu, Kimi Avrupa yarislarina kadar ancak alisti sistemlere, Ispanya, Ingiltere, Monaco`da vasatti, ama sonrasinda artik araci zorlayabiliyordu ama Lotus D-Drs uzerinde cok zaman kaybetti.

    Sonunda D-Drs`i birakip Coanda egzosa yogunlastilar ve bu sistem ile siralamalarda biraz daha one yaklastilar ve bu oldugunda firsatlarin gelecegi belliydi, Nihayet Abu Dhabi`de zafer geldi, Bahreyn`de bir sekilde Vettel`i gecip kazanabilseydi Rai aslinda cok sey degisirdi, Patronlar isin ciddiyetini gorup takima daha cok kaynak akitirdi ve bununla birlikte takim daha fazla gelisim kaydeder Rai`de eminim sampiyonluga ortak olurdu.

    Neyse bunada sukur diyoruz, Taraftari olarak hem Rai`ye hem takimi Lotus`a tesekkurlerimizi sunuyoruz 🙂

  46. Bende Avrupa yarislarina kadar ancak alisir ama ondan sonra Lotus`un gelisimi durur diye dusunuyordum ki kismen boyle oldu, Kimi Avrupa yarislarina kadar ancak alisti sistemlere, Ispanya, Ingiltere, Monaco`da vasatti, ama sonrasinda artik araci zorlayabiliyordu ama Lotus D-Drs uzerinde cok zaman kaybetti, Coanda egzos ile siralamalarda biraz daha one yaklastilar ve bu oldugunda firsatlarin gelecegi belliydi, Nihayet Abu Dhabi`de zafer geldi, Bahreyn`de bir sekilde Vettel`i gecip kazanabilseydi Rai aslinda cok sey degisirdi, Patronlar isin ciddiyetini gorup takima daha cok kaynak akitirdi ve bununla birlikte takim daha fazla gelisim kaydeder Rai`de eminim sampiyonluga ortak olurdu. Neyse bunada sukur diyoruz, Taraftari olarak hem Rai`ye hem takimi Lotus`a tesekkurlerimizi sunuyoruz 🙂

  47. alonso olamadı ama çaylak sezonunda alonso'yu yendi. nasıl iş? 😀 2. senesinde şampiyonluğu kazandı. sonraki 3 sene şampiyona kazanacak aracı yoktu yine de yarışlar kazandı. bu sene iyi aracı vardı mclaren hatalarıyla heba oldu. şanssızlığı pilot başarısıyla eşleştirmenin ne manası var?

  48. Aramız da her şeye muhalif olmayı kendine görev biçmiş insanlar olduğu gibi gelişen olayların ana fikrini kavrayabilenler de var.Ne mutlu onlara.
    Pilot,takım ile sezon boyunca olana ilişkisinin iyi olduğunu medyayla paylaşır,muhalif hemen " Vallahi adam yalan söylüyor,o zaman neden her yarışta birinci olmuyor,neden böyle olmuyor şöyle olmuyor vs.vs. Ve en sonun da paragrafın sonuna şu cümleyi ekler çünkü benim pilotum ondan iyi".
    Bu konunun pilotajla ne ilgisi var.
    Bknz.Yeni Kral.Eskisine ne olduysa.:)

    Vettel ile Raikkonen aynı takım da olsalardı aynı şeyleri söyleyemeyeceği kesin olan bu arkadaş, Son 10 yıldır yarışan ve sadece bir kaç kez podyum da en üst basamağa çıkmış,çoğu f1 takipçileri için vasat sıfatıyla özdeşleşmiş ve şu an ki takım arkadaşı Webere değil de her yorumun da Raikkonene bulaşması ne kadar aciz bir durum da olduğunu gösterir.Biz kimi taraftarlarının çoğu vetteli severiz. Senin gibi kendi yorumlarını beğenerek sanal ortamda egolarını tatmin etmeye çalışman hoş değil.Bilmeyen seni otorite zanneder.Sana bir sezonda pilotlar ortalama kaç km yol yaparlar desem apuşup kalırsın.

    Herkes istediği pilotu desteklemekte taraftarı olmakta özgür.Fakat başka pilotların taraftarlarının da bu ortam da bulunduğunu unutarak yada bilerek provakatif yorumlarda bulunmak hoş değil.

  49. hamilton sınıfta mı kalmış 🙂 adam şuan boşa çıksa her takım kapışır. o sınıfta kalma olayı mclaren yüzünden olmasın? istersen bi karşılaştıralım? raikkonen şuana kadar atılan tüm turları, yani tüm yarışları bitirdi.

    hamilton? 2 tane zaferini 1ini kimiye, 1ini vettel'e hediye etti. 50 puan, diğer tüm pitteki mclaren hatalarını sayarsak rahat bir 50 puan daha gitti. toplamda 100 puanı heba oldu, şuan şampiyona lideri olmasına yetecek kadar puan. hepsi kendi elinden olmayan sebeplerle. şu pitlerde yaklaşık 5-6 yarış sorun çıkaran sol arka lastiği hatırlıyor musun?

    maldonado'nun pist dışından çarpması vardı, 15 puan. adamı hiç izlemiyorsun pistte, bakıyorsun hamilton geride kalmış heh tamam hamilton istikrarsız. spa'da yanlış kanat verdiler hatırlıyor musun? yoksa bunlar kimiyi takip etmekten gözünden kaçıyor mu?

  50. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    edit : Raikkonen'in FULL kers + DRS ile maximum hızı 310 km olan arabayla podyumlar ve yarış kazanması

  51. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    zaten bu kadarıda yeter kendinden hızlı bütün markalardan araçları puan durumunda geçmesi ve bunu arac yavas oldugu icin hic sıralamalarda ilk 3 de baslamadan yapması raikkonenin nasıl bir pilot oldugunu gösterir bize ayrıca bütün yarısları bitirip bir kazaya bile karısmaması diger pilotlar dan farkını ortaya cıkarıyor ( alonso kazasını saymıyorum onda pist dısına bile cıktı carpmamak icin )

  52. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Vettel & Alonso & Raikkonen 3'lüsüne laf etmem de Hamilton'un sınıfta kalmasının sebebi istikrarsızlığı..

    1 varmış 1 yokmuş. Ayrıca 5 senedir kazalar yapıyor hep "Daha olgunlaşacak" diyoruz . Tık yok..

    Tamam yetenek var ama Hamilton Hiçbir zaman Bir Alonso Bir Raikkonen olamadı.. Vettel'de yeteri kadar tecrübelendiğini son yarışta gösterdi. Vettel'e beleşçi yeteneksiz , o arabada herkes yapar diyenler Webber'e baksın.. O niye buralarda yok ?

    Tamam bu sene Red Bull nerdeyse yok olmuşken takım Öyle bir çalışma yaptı ki yarış bırakmadı ortada.. Güncellemeler araştırmalar vs vs. akılları başlarına geldi , Newey ve ekibi de "Görevlerini"yaptı.

    Takımın iyi araba yapması ve Vettel'in şampiyon olması Vettel'in beleşçiliğini göstermez. Newey ve ekibi dahiler topluluğu . eee öte yandan Ros Brawn ? o da bir dahi değil mi? Mercedes niye bu halde.. ?

    Veya en güzel örneği vereceğim ; Heikki KOVAlainen…

    McLaren'de 1 sene yarıştı ve REZİL oldu.. Demek iyi arabada kötü pilot hiçbirşey yapamıyormuş..

    Alonso'nun sezon ortalarındaki el arabasıyla iyi sonuçlar alması
    Raikkonen'in FULL kers + DRS ile maximum hızı 310 km olan arabayla podyumlar ve yarışlar kazanması
    Schumacher'in söylemeye gerek yok ..

    bu pilotları tartışmasız hakle getiriyor . Ama kabullenin. Bunlara VETTEL'i eklemenin zamanı geldi..

  53. Raikkonen taraftarları ile Alonso taraftarlarının iyi anlaştığını ben 2005 yılından beri neredeyse hiç görmedim, istisnalar hariç… sen sanırım 2000-2004 arası izledin, sonra uzuuun bir ara verdin, son 2 yıldan beri falan devam ediyorsun izlemeye… aksi taktirde böyle düşünmen için ortada pek bir sebep yok…

  54. o zamanlar kurallar farklı derken alonso,da zaten o kurallar değişince şampiyon oldu. o kuralları Schumi,yi durdurmak için zaten yapıldı yoksa Schumi,nin elinden şampiyonlukları kimse alamazdı . raikoneni ben hiç bir zaman üst klasmana koymam benim için normal bir pilot . ama benim için juan pablo montoya gerçek bir hız tutkunu bir pilottu mclaren harcadı onu

  55. bir kaç ay önce adminler motogp antrenman haberi verirlerdi.nedense artık ya uyuyorlar yada umursamıyorlar.neyse buraya yazayım dereceleri

    Pos. Num. Rider Nation Team Bike Km/h Time Gap 1st/Prev.
    1 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Team Ducati 306.4 1'44.485
    2 26 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 306.6 1'45.490 1.005 / 1.005
    3 99 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing Yamaha 304.6 1'45.945 1.460 / 0.455
    4 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 308.6 1'46.021 1.536 / 0.076
    5 19 Alvaro BAUTISTA SPA San Carlo Honda Gresini Honda 303.7 1'46.413 1.928 / 0.392
    6 41 Aleix ESPARGARO SPA Power Electronics Aspar ART 293.3 1'46.574 2.089 / 0.161
    7 46 Valentino ROSSI ITA Ducati Team Ducati 306.5 1'46.678 2.193 / 0.104
    8 35 Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 299.6 1'46.839 2.354 / 0.161
    9 14 Randy DE PUNIET FRA Power Electronics Aspar ART 290.1 1'47.039 2.554 / 0.200
    10 1 Casey STONER AUS Repsol Honda Team Honda 295.4 1'47.527 3.042 / 0.488
    11 6 Stefan BRADL GER LCR Honda MotoGP Honda 297.3 1'47.825 3.340 / 0.298
    12 17 Karel ABRAHAM CZE Cardion AB Motoracing Ducati 292.6 1'47.862 3.377 / 0.037
    13 21 Katsuyuki NAKASUGA JPN Yamaha Factory Racing Yamaha 298.1 1'48.110 3.625 / 0.248
    14 51 Michele PIRRO ITA San Carlo Honda Gresini FTR 285.1 1'48.244 3.759 / 0.134
    15 22 Ivan SILVA SPA Avintia Blusens BQR 286.3 1'48.918 4.433 / 0.674
    16 9 Danilo PETRUCCI ITA Came IodaRacing Project Ioda-Suter 290.2 1'49.143 4.658 / 0.225
    17 8 Hector BARBERA SPA Pramac Racing Team Ducati 302.6 1'49.444 4.959 / 0.301
    18 5 Colin EDWARDS USA NGM Mobile Forward Racing Suter 290.6 1'49.748 5.263 / 0.304
    19 77 James ELLISON GBR Paul Bird Motorsport ART 287.2 1'50.735 6.250 / 0.987
    84 Roberto ROLFO ITA Speed Master ART 288.1 1'51.826 7.341 / 1.091
    71 Claudio CORTI ITA Avintia Blusens Inmotec 282.7 1'51.996 7.511 / 0.170
    73 Hiroshi AOYAMA JPN Avintia Blusens BQR 265.9 1'54.245 9.760 / 2.249

  56. vetteli ben çok severim ama o zaman ki kurallar her bakımdan şu an ki kurallarla çok farklıydı

  57. Boş konuşuyorsun. İki yorum aşağı bak. Otorite vermiş notunu. Kendi çalmış, kendi oynamış. Hamilton'ı da, Vettel'i de sınıfta bırakmış :)))))

  58. Raikkonen taraftarları ile alonso taraftarları ne güzel anlaşıyorlar , en iyi pilot platformunda . bu iki pilotun 10 yılda yaptığını vettel 4 yılda yaptı. e şimdi derlerki redbulda adrian newey var adrian newey mclarende 10 görev yaptı aldığı şampiyonluk 2. Schumi ile ross brawn bu ikilinin ferraride aldığı şampiyonluk 5 pilotlar 6 markalar şampiyonluğu demekki pilotajda lazım . vettel bence hem raikonenden hem alonsodan daha komple bir pilot en azında bir başarısızlık oldumu suçu takıma atmıyor kendindede arıyor şuçu aynen Schumi gibi

  59. Murat Gündüz avatarı
    Murat Gündüz

    Notunu vermişsin. Hamilton'la Vettel'i neden sınıfta bıraktın? Çok merak ettim doğrusu.

  60. Raikkonen06  avatarı

    Boullier söz verse inanmakta güçlük çekerdim ama sen diyorsan inanıyorum inşallah devamı gelecektir. Go Kimi Go!

  61. Öncelikle kimi mclarene gitse bile şampiyon olabilmesi için aracın dayanıklı olması gerekiyor. 2005 te bu yüzden şampiyonluğu alonsoya kaptırmıştı. Gridde kusursuz süren sedece alonso ile kimi mi var??? O zaman vettel süper ötesi sürmekte ya da aracı çok hızlıydı değil mi

  62. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    McLaren Perez Yerine Kimi'yi Alsa yada Button'ı Kovup Kimi'yi Alsa Şampiyonluğa Oynardı. Lotusla Bunu Yapması Zor Görünüyor.

    2 Sene Ara Vermiş Olsada Gridte Kusursuz Süren 2 İsimden Biri. Diğeride Alonso Zaten.

  63. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    vay vay vay.hayırlısı olsun koçum.bizde dahasını bekliyoruz allahın izniyle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir