Lotus, Güncellenmiş Coanda Egzozu Amerika'da Kullanmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Kore’den beri Coanda tarzı egzozla yarışan Lotus, bu sistemle motor gücünde kayıp yaşadığını açıklamıştı. Takım, bu kaybı minimuma indirmek için sistemi güncelledi ve Abu Dhabi’de test etti.

Teknik Patron James Allison “Coanda sisteminin son halini deniyoruz. Bu sistem Kore’de ve Abu Dhabi’de kullandığımız ile aynı yere basma gücünü üretiyor ancak motorda o kadar kayıba neden olmuyor. Bu güncelleme ile sezonun son 2 yarışında ekstra 6 beygir gücüne sahip olacağımızı biliyoruz. Bunun yanında ön kanatta da küçük bir güncelleme olacak.” 

“Kore’de aracı Coanda tarzı egzoz ile güncellediğimizden beri E20 çok iyi durumda. Kore ve Hindistan’da başkalarının arkasında takıldığımız için öyle görünmedi ancak aracın performansı hep güçlüydü. Abu Dhabi’de Kimi yarıştan önce çok iyi şeyler söylüyordu ve araçtan memnundu. Şansımızı arttırmak için sıralamalardan iyi sonuç alıp iyi bir yarış başlangıcı yapmamız lazımdı.”

“Son yarışta bunun her ikisini yaptık; Kimi sıralamalarda iyi bir tur attı ve Vettel’in gridde arkaya gitmesiyle biraz şanslı olduk. Daha sonra Webber’in yavaş kalkış yapması bir başka şans oldu. Uzun zaman sonra ilk defa gridde ön taraflarda temiz bir yarış geçirdik ve yarışı kazandık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Daha sonra Webber'in yavaş kalkış yapması bir başka şans oldu.

    Webber yavaş kalkmadı raikkonen ok gibi fırladı.zaten webber normal start alsada her türlü geçilicekti raikkonen kalkışta.

  2. bu ara site çok yavaşlamaya başladı. giriyorum chrome kullanıyorum o gri yuvarlak bir türlü maviye dönmüyor öyle bekliyor. bağlanamıyor çoğu zaman. bir sayfadaki haberi 5 kere yeniledikten sonra okuyabiliyorum.

  3. En buyuk sans Lewis`in yolda kalmasi oldu..

  4. site reklamlarından gına geldi.

  5. Evet , Mclaren kadar aracı hızlandırsalardı Lotus da yolda kalabilirdi.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hamilton'un yarış dışı kalmasıda şanstı bence şansla kazanılmış bir yarıştı hamiltona 2sn'den daha yakın olamadı abu dhabide ama yinede iyilerdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir