Muhtemel Güvenlik Aracı Kuralında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

yazar:

kategori:

Spora dahil edilmesi planlanan yeni güvenlik aracı kuralı için bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

Daha önce yapılan açıklamalarda yeni sistemin Fransa GP antrenmanlarında yarış simulasyonu şeklinde test edileceği belirtilmişti.

Mevcut kurallar oldukça tartışılıyor çünkü güvenlik aracı piste çıkar çıkmaz pit alanı otomatik kapandığı için pilotlar ceza ile karşı karşıya kalabiliyor.

Planlanan yeni kuralda bu sene spora dahil edilen standart ECU’dan faydalanılmak isteniyor.

Renault Sportif Direktörü Steve Nielsen, güvenlik aracı girer girmez pilotların mininmum tur zamanında pite dönmeleri gerekeceğini açıkladı.

Söylentilere göre güvenlik aracı pite girdiğinde minimum tur zamanı antrenmanlarda elde edilen ortalama tur zamanından % 20 daha yavaş olacak.

Nielsen "Direksiyonda bir tur zamanı görünecek ve bu tur zamanından hızlı gidemeyecekler. Daha sonra sinyali gördüklerine dair düğmeye basmak için 5 saniyeleri olacak. O zamandan sonra belli tur zamanını atmak zorunda olacaklar. Bu da tüm araçların makul hızda gidecekleri anlamına geliyor." dedi.

Ancak Nielsen takım patronlarını bu kuralı getirmek için çok acele ettikleri konusunda uyardı.

Nielsen, Magny Cours’ta yapılacak örneğin pilotlara sistemin nasıl çalıştığını göstereceğini söyledi.

Nielsen "Eğer bu başarılı olursa, bu sistem kurallara dahil edilecek. Dürüst olmak gerekirse ben bunun 2009 için yapılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir