Fransa Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld

Magny Cours pistini ve kırsal alanı seviyorum. Her sene yarış haftasonunu burada bir köyde kenarları sulu bir kalede geçirdiğim için şanslıyım. Çok az oda var. Bunlarda TV, radyo ya da diğer lüks eşyalar yok ancak 3 metre kalınlığında duvarlar var. Pistin ayırt edici özellikleri yüzeyin oldukça pürüzsüz , bir çok kör viraj ve iki yüksek hızlı viraj olması.

2. viraj inanılmaz, oldukça uzun ve sağ yönde viraj ve burayı bir boşluk ve keskin yokuş takip ediyor. Pistin bazı bölümlerinde değişiklikler yapıldı ve pistin son virajı geri kalan bölümler ile uyumlu değil. Bazı üzerinden geçmeniz gereken yüksek körbler var ve bu araç iki teker üzerindeyken görüntü olarak güzel anlar yaşatıyor.

Robert Kubica

Bir çok kişi için Magny Cours sıkıcı bir yer ancak ben pisti çok seviyorum. Burası geçen seneki kazamın ardından ilk yarıştığım yer. İlginç bir pist çünkü çeşitli, yüksek hızlı, düşük hızlı, keskin, yüksek hızlı şikan ve sert fren noktalı virajlar var.

Bu yüzden yarış için sabırsızlanıyorum ve burada da sezonun bir çok yarışında olduğu gibi çok iyi yapmayı umuyorum. Bizi Ferrari ve Mclaren’e daha da yaklaştıracak bazı gelişmeler gösterdiğimize inanıyorum. Hedefim mümkün olduğu kadar çok puan kazanıp yarışın ardından hâlâ güçlü konumda olmak.

Mario Theissen

Montreal’deki 1-2 sonucunu kutlamak için parti yapmış olabiliriz ancak bu Fransa GP için hazırlıklarımızı engellemedi. Şimdiye kadar olduğu gibi bu yarışa da ayrı hazırlandık ve Magny Cours’ta da güçlü performans sergilemek istiyoruz.

Monaco ve Montreal’deki atmosferler sezonun en yüksek anlarından ikisi ancak ben kişisel olarak pistin etrafındaki kırsal görünümü takdir ediyorum. Bu pist oldukça gereksinimli ve padok alanındaki ziyaretçiler topluluğu da öyle. Formula 1’den sonra BMW’nin 2001’de burada kazandığı ilk pole pozisyonunu asla unutmayacağım.

Willy Rampf

Circuit de Nevers, yüksek seviyede yol tutuşu ve S şekilli bölümlerde iyi araç stabilitesinin önemli rol oynadığı yavaş bölümlerin karışımı bir pist. Uzun düzlüğün sonundaki Adelaide virajı geçiş için en mükemmel yer. Bu pistin kendisi geniş ve bir çok kaçış alanları mevcut.

Pistin yüzeyi çok pürüzsüz ve takımlar setupları geliştirirken bunu dikkate alıyorlar. Aynı zamanda start siniş düzlüğü öncesindeki yüksek körblü virajda pilotların çok agresif olmaları oldukça önemli. Kanada’da elde ettiğimiz 1-2 sonucu tüm takıma ekstra motivasyon sağladı ve Robert’in pilotlar klasmanında liderliğini sürdürmesi için her şeyi yapacağız.


Yorumlar

  1. Adamlar bütün sezon aynı yolu paylaşıyorlar, garajları yanyana belki daha önce aynı takımda çalışmışlardır ki en kaliteli işi yapmışlar helal bence de. Bu arada geçen sene Heidfeld Alonso kapışması güzeldi Fransada.

  2. Helal olsun.:))

  3. ama onlar bizim kadar fanatik değiller,belki yarış dışı kalıp galibiyeti kaçıran kendi pilotu ama sportmence alkışlayabiliyorlar…

  4. ahmet ozkal avatarı

    bence bmw mekanikerlerinin mc lareni alkışlaması gerek herşey hamilton sayesinde oldu:)

  5. resimde mclaren mekaneikerinin bmw leri alkışlamsı çok hoşuma gitti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir