Villeneuve: "DRS'yi Ne Zaman Görsem Sinirleniyorum"

yazar:

kategori:

 

DRS için eleştiriler daha çok, geçişlerin yapay hale getirildiği yönünde.

Motorsport Aktuell’e konuşan Villeneuve: “DRS’yi ne zaman görsem, sinirleniyorum. Bütün iyi mücadeleleri mahvediyor”

“Beni rahatsız eden başka şey ise, çizginizi sadece bir defa değiştirme konusunda kural. Bu, (kurallar içinde) en kötü olanı.”

“Kural, ‘engellemeye izin yok’ şeklinde olmalı; o kadar”

Villeneuve, yeni nesil F1 pilotlarını da beğenmiyor; özellikle de yarış içinde Romain Grosjean ve Pastor Maldonado’nun hareketlerini.

Eski şampiyon, bu pilotların yaptığı hareketlerin bazılarını pistlere bağlıyor.

Villeneuve: “Çim olan kaçış alanları artık asfaltla kaplandı. O (çim alan) sizin otomatik olarak çekinmenizi sağlıyordu. Şimdi birçok pilot, hiç düşünmeden zorluyor”

“Bugün Formula 1’e giren genç pilotlar, hazır değil. Bütün gün video oyunu oynuyorlar; motor sporlarının tehlikeli olduğunu unutmuşlar”

 


Yorumlar

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kers niye DRS'i getirsin ki ? 🙂 Öyle bir şey yok.Motor motor diyorsunuz Renault motoru hangi yıllar hangi şampiyonlukları almış biliyor musunuz ? Bence bilmiyorsunuz işkembeden konuşmak diye buna denir işte.Bütün tifosilerde işkembecimidir nedir hiç mi gerçeği göremiyor bunlar anlamıyorum.

  2. burak evmez avatarı

    drsyi bu spora kazandıran kerstir biz iyi biliriz motor gelişiminin olduğu dönemleri

  3. o zaman o karsı cıkan arkadaslar turbulansdan etkılenmeyen f1 aracları tasarlasınlar arkadakı adamla ondekı adam esıt olsun kers gucunun bende arttırlmasından yanayım arkadakı pılot hıc ummadıgı bı anda ondekı pılotu bu sekılde gecebılır

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bir adam hiç mi boş konuşmaz?
    Vilenleuve'e helal olsun. 🙂

  5. DRS'yi ne zaman görsem, sinirleniyorum. Bütün iyi mücadeleleri mahvediyor

    DRS öndeki pilota yaklaşmakta da kullanılıyor. Orası kötü. Farkı şansa bala 1 saniyeye indiren abanıyor DRS'ye. Bence aktifleştirme süresi 0.5 sn gibi bir şey olmalı.

    Beni rahatsız eden başka şey ise, çizginizi sadece bir defa değiştirme konusunda kural. Bu, (kurallar içinde) en kötü olanı.

    Aynen katılıyorum, zerre kadar mantığı olmayan bir kural. Bu kural dahilinde arnoux villeneuve dijon 1979 mücadelesini canlandırın. Hala akılda kalıcı bir şov olabilir mi sizce?

    Çim olan kaçış alanları artık asfaltla kaplandı. O (çim alan) sizin otomatik olarak çekinmenizi sağlıyordu. Şimdi birçok pilot, hiç düşünmeden zorluyor

    Bence asfalt kaçış alanları mücadelenin devamını sağladığı için güzel. Büyük kazaların olabileceği yerler dışında her yerde olmalı. Pistten çıkınca zaman kaybedin yeterli.

  6. Villeneuve: "Çim olan kaçış alanları artık asfaltla kaplandı. O (çim alan) sizin otomatik olarak çekinmenizi sağlıyordu. Şimdi birçok pilot, hiç düşünmeden zorluyor"

    Bununla ilgili birşeyi daha önce dile getirdiğimde tepki görmüştüm. Formula 1'de ölüm ve sakatlık riskinin düşmesidir bu pilotları bu kadar saldırgan ve korkusuz yapan. Eskiden olsa ölümde pilotların beyninin bir köşesinde yer tutardı ancak şimdi öyle değil adamlar biliyor ki 300 le uçsa da kolay kolay bir şey olmayacak. Ben herkesin aksine Formula 1'deki güvenlik önlemlerinin azaltılmasından yanayım. Çakıl alanlar olsun asfalttan geri dönemesin dışarı kaçan. 200 km'nin üzerinde kaza yapan her ilotun ölüm riski yükselsin ki biz de pistte temiz ama hızlı giden gerçek pilotları görebilelim yoksa daha çok grosjeanlar maldonadolar gelir. Suç o pilotlarda olduğu kadar F1'i bu kadar yapmacık hale getiren Fia'da bence…

    DRS konusunda kesinlikle katılıyorum. Soruyorum 15-20 tur önündeki rakibi geçemeyen ama arka kanadının dibinde dolanan pilot mu daha çok heyecan veriyor daha yakından takip ettiriyor yarışı yoksa 1 saniye yaklaşınca düğmeye basıp 10-15 km hız farkıyla geçen pilot mu? Fia kaş yapayım derken göz çıkardı bence. Yasaklanan yakıt ikmalinin sonuçları bence tüm bu olanlar. Yaptıklarını düzeltmeye çalıştıkça da iyice batırdılar.
    Eski yılları mumla arayacağız daha…

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    DRS'i bu spora kazandıran Petrov'dur.

  8. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Aman Çizgi Değiştirme Tek Olsun Yoksa Maldonado Ve Grosjean'ı Düşünmek Bile İstemiyorum.

  9. Tahir Cimşir avatarı
    Tahir Cimşir

    Şimdi yarış Amerika kıtasında ya,bu hafta 10 Villeneuve 3 4 tanede Montoya dan demeç gelir.F1 i özlemiyorum,drs saçma bla bla,şimdiden yazın 🙂

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Çimlerdede gördük di resta ydı sanırım abu dhabi de çimlerin üstünden geçti ama MALLLdonado ve grosjean bence bir alt seviyede yarışmalılar..maldonado güya bir yarış kazandı ama aynı tas aynı hamam adam tam bir kasap ikiside..DRS kalksın sadece kers olsun çokdaha iyi olurdu.şimdi mücadele bu kadar yakınken kers daha çok renk katacaktır..yoksa DRS çok saçma

  11. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Çim olayında haklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir