Ferrari İspanya'da Yeni Parçalar Denedi

yazar:

kategori:

 

Sebastian Vettel’in Abu Dhabi’de son sıradan başlaması, Alonso’nun farkı azaltması için fırsattı ama rakibine göre gün sonundaki kazancı sadece 3 puanda kaldı.

Son iki yarışa 10 puan geriden giren İspanyol pilot için Ferrari, Alonso’nun ‘gece-gündüz çalışmamız gerek’ çağrısına kulak veriyor.

Marca gazetesine göre yakın zamanda gerçekleştirilen düzlük testlerinin ardından Ferrari, İspanya-Idiada’da yine çalışıyordu.

F2012’nin direksiyonuna ise Force India Test Pilotu, Ferrari Akademisi üyesi Jules Bianchi geçti.

Marca, Bianchi’nin yeni bir arka kanat ve difüzör denediğini öne sürerken diğer İspanyol basın organları, aslında F2012’de daha fazla yeni parça denendiğini yazdı.

El Confidencial’a konuşan Marc Gene: “Fernando’ya en iyi aracı vermek zorunda değilsiniz.”

“Sadece en iyi araçla mücadele edebilecek aracı sunmalısınız; geri kalanı o halledebilir”

“Takım, ona mümkün olan en iyi aracı vermek için sıkı bir şekilde çalışıyor”

Yakın zamanda Vettel’in takım arkadaşı Mark Webber, yağmurun yağması halinde Alonso’nun daha şanslı olacağını söylemişti.

Gene: “Amerika ve Brezilya için hava tahmini, yağmurlu yarışlar olabileceğini gösteriyor. Ve biliyoruz ki Ferrari, yağmurda çok dayanıklı bir araca sahip olduğunu kanıtladı”

Önümüzdeki ilk yarış Austin’de ve yerel bir meteoroloji uzmanı: “En iyi yağmur ihtimali, Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan akşam ama çok zayıf; %20 kadar”

 


Yorumlar

  1. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Şimdi benim anlamadığım şu var mc laren 3.4 hafta kötü gitse bi güncelleme pol+galibiyet geliyor lotus bi güncelleme yaptı yarışı kazandı rb8 ilk yarı kötüydü bi güncelleme uçuş bunlarınki çuk diye oturuyorda bizimki niye olmuyor kimse sorumlu bıraksın bu işi yazık ya parça dene dene dene sonuç çok çalışmalıyız onu bizde biliyoruz bu dominik ve fry gitmeli yoksa 2013 de aynı senaryo…

  2. El Confidencial'a konuşan Marc Gene: "Fernando'ya en iyi aracı vermek zorunda değilsiniz."

    Bu arkadaş hayal alemine dalmış.Biri uyandırsın.

  3. FerrariAlonsoF1 avatarı
    FerrariAlonsoF1

    arkadaşlar merhaba ben aLonso yenı adim bu ögrendıgım kadarıyla parçalar çalışmamıs ama takım risk alıp kullanacakmıs ve test edecekmıs bilgiler bu yönce cok fazla ümitlenmeyin genede

  4. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hala mı düzlük hızı ya ! Hayret bişey.Gidin de biraz downforce'u arttırmayı deneyin !

  5. Sözüne ettiğim şeyler, üst düzey mühendislik bilgisi gerektirir. Kısacası matematik, fizik ve bilgisayar mühendisliğinin bütünleştiği ortamlar… Detaylı bilgiler için http://en.wikipedia.org/wiki/Finite_element_method bu linkte inceleme yapabilirsiniz.

  6. Sözü edilen şeyler fizik ve bilgisayar mühendisliğinin bütünleşmiş halidir… Konu deryadır, bilgi için google arama moturuna anlmadığınız söylediğim kelimeleri yazın detaylı çok çeşit teori ve kaynak okuyabilirsiniz!

  7. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Biraz detayli yaza bilir misin tam anlayamadim da?

  8. Çalışmalarımız çok detaylıdır. Kısacası Mesh tools, Mesh Generator ve FEM solver algoritmaları geliştiriyoruz .NET ortamında.

  9. Bu kadar emek boşa gitmese bari

  10. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Bence su anda basina bilgi sizdirmamak en iyi cozum. Taraftar olarak merak ede biliriz ama bu takimin iyiligi icin onemli.

  11. Şu sıralamayı kaç yarıştır bir türlü halledemedik.Yarışta yeterince hızlıyız ama sıralamada gerilerde kalınca bir anlamı kalmıyor.Halbuki ilk 3 içerisinde yarışa başlayabilsek rahatça galibiyet mücadelesinde oluruz.

  12. Ferrari sezon başından beridir arka kanat-difüzör -egzoz kombinasyonunu birlikte çalıştıramadı. BU sezon başından beridir Ferrari nin enbüyük handikapı bu durumdur. Şimdi; irdelemeyi bırakında… parçalardan çalışan varmı? Bu çalışmanın sonucundan haberdar olanınız varsa ve buraya yazarsa öğrenmeiş oluruz.

  13. 6 şampiyonun arasından kazanmak için en iyi araca sahip olması gereken 2 pilot vardır bunlar vettel ve buttondır. ya da kumar bi yarış gerekir. 2011 canada, 2008 monza gibi.

  14. bu çalışmalarınız ile alakalı detaylı bilgi almak isterim açıkçası

  15. yine bir yarış öncesi, yine Ferrari'nin yeni parçaları konuşuluyor… sene başından beri böyle 🙂

  16. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bir Ferrari Fanı Olarak [Alonsocu Veya Massacı Değilim] Şampiyon olmasını istiyorum vettel'in parmağını görmek can sıkıyor zaten başka seçenekte yok. Yineliyorum Brezilya Yarışı Alonso Geçmişten Kalan Hesabı Kesicektir.

  17. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet dogru soyluyorsun. Adrian Newey eskiden en hizli arac olmasa da rekabetci araclar yapiyordu. Son 3-4 senede kendini daha da gelistirdi 3 senedir neredeyse en hizli araci o yapiyor. Adamin isini cok sevdigi her halinden belli. Araclara gelince benim en cok korktugum Redbull ve Mclarenin Abu Dhabide test yapmasidir. Buyuk ihtimalle yeni parcalar da denemislerdir, zaten hafta sonuna kadar RBRden tik gelmiyor ama antrenmanlar baslar baslamaz yeni parcalar gorulmeye basliyor. Biz Ferrari taraftarlarina da tebrik etmek duser. Legalliyin disina da cikiyorlar arasira ama ben yine de emeklerine saygi duyuyorum. Neredeyse en fazla testden RBR geciyor ama yine de en hizli araci yapiyorlar. Bu testlerden sonuc bekleyecegiz. 10 puan sayilir. Artik 2 yaris kaldi Alonso mutlaka yaris kazanmali bu isin baska caresi yok. Eger siralama performansini yukseltirlerse yaris kazanmak sansi yuksek olur

  18. Bende bir Ferrari fanıyım. Sonlu eleman mühendisliğiyle ilgili çalışmalar ve yazılımlar geliştiriyoruz. Şimdi yorumlarına gelince, yorumlarında haklısın ama herkesin unuttuğu birşey var, Adrian Newey'in arkasında ona destek veren çok iyi bir akademik kadro(üniversite) var. Aero dinamik analiz, malzeme mühendisliği ve sonlu eleman simülasyonlarını iyi beceriyorlar. Herşey genel anlamda hızda bitmiyor. Bunlar RBR için önemli şeyler. Fakat aracın mekanik ve motor anlamında diğer araçlara göre çok büyük bir artısı yok yani.

  19. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    "Fernando'ya en iyi aracı vermek zorunda değilsiniz."
    "Sadece en iyi araçla mücadele edebilecek aracı sunmalısınız; geri kalanı o halledebilir"

    Nokta.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu kadar emek boşa gitmese bari. Adamlar resmen parçalıyorlar. Nasıl bir araçmış arkadaş bu RBR akıl sır erdiremiyorum bir türlü. Tamam RBR de mühendis varsa Ferrari ve Mclaren gibi kanında spor olan takımlarda nasıl bir mühendis çıkmıyor. 3 sene yahu boru değilya. Geçmekten vazgeçtim, aracın yanına bile yaklaşılmıyor. Bu kadar mı akıllı bu Adrian, bu kadarmı aptal diğer takımlardaki mühendisler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir