WRC: Ford, Türkiye'de İlk Günü Loeb'e Hediye Etti

yazar:

kategori:

Sebastien Loeb, Ford pilotlarının cumartesi günü yola ilk çıkmamak için yavaşlaması nedeniyle istemeyerek de olsa Türkiye’de ilk günü lider tamamladı.

Dünya Şampiyonu pilot bugün arkadakileri için kirli yolu temizlerken zorlanmasının ardından günü 4. tamamlayacak gibi görünüyordu ancak Ford yarın Loeb’e iyi pist koşulları verme riskini istemediğ için ilk 3’teki fabrika takımının pilotları Mikko Hirvonen ve Jari-Matti Latvala ve Gigi Galli son bölümde bilerek yavaşladılar ve Loeb’in arkasına düştüler.

Stobart Ford’dan Henning Solberg günü 2. sırada tamamlayan isim oldu.

Bugünkü sonuçlar ile Loeb yarın piste ilk çıkan isim olacak ve arkasındaki 3 Ford pilotu ile arasındaki fark sadece 2.2 sn. Ford pilotları arkada olmalarına rağmen yarın daha iyi koşullarda başlayacaklar.

Loeb ise Ford’un yavaşlama taktiğine rağmen cesur bir yaklaşım sergiledi.

Loeb "Ne yapabilirim ki? Bu durumda sadece sürüp bekeleyceğim. Arkadalar ve strateji yapmak istiyorlarsa kendi zamanları var ve ben onların zamanına sahip değilim. Sorun değil." dedi.

Loeb ve Ford pilotlarının ardından yeni Subaru’su ile Petter Solberg geliyor ve önde yaşanan taktik mücadelesi sonucunda Solberg 49 sn geride kaldı.

Sıra Pilot         Araç     Süre
 1.  Loeb          Citroen  2h02:35.2
 2.  H Solberg     Ford      +    1.0
 3.  Latvala       Ford      +    1.1
 4.  Galli         Ford      +    2.2
 5.  Hirvonen      Ford      +    6.9
 6.  P Solberg     Subaru    +   49.1
 7.  Wilson        Ford      + 1:05.9
 8.  Sordo         Citroen   + 1:06.8
 9.  Villagra      Ford      + 2:17.2
10.  Gardemeister  Suzuki    + 2:27.1

Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    benimkini sadece bir eleştiri olarak kabul edin.kaldıki f1 ile ilgili herşeyi burada sıcağı sıcağına bulmak mümkün..zaten ana misyonunuz da f1 ..ama bu organizasyonu da(WRC) kaybetmek istemiyoruz.Bu konuyu dikkate aldığınız için teşekkürler

  2. Rakkathebest  avatarı

    yazık yanı ne dıyım ulkeden moto gp gıttı dtm gıttı wtcc gıttı wrc bı gorunup bı kayboluyo f1 sadece goturmeye calsıyor ama oda sıngapur valencıa hatta olursa guney afrıca vs gıbı pıtlerın gelmesıyle gıdecek napalım mılletın beynı sadece yuvarlak cısmın pesınden kosan (ben bunları magara adamalrının ılk bırseyı kesfettıgınde gosterdıgı tepkıye benzetıyorum) calısıyorsa ne bu sıtedekı kısılerın nede bu SPORCU ların yaapcagı bısı yok aha hadı ben maca kacıyorum kasımpasa yla ataryemezın macı var bı kupoy yapımda tutar belkı!!!!!

  3. "Abdullah Çelik Tarih: 13.06.2008 19:13:52

    bu hafta sonu türkiyede wrc varmış hiç haberimiz yok :O "

    Mehmet Yılmaz bey zaten aşağıdaki yer alan bu yorumum da bunu söylüyor. ama zararın neresinden dönülürse kârdır.. bunu bile yapmayanlar vardır..

  4. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence bu konuda trf1 de çok cimri..bugün yarışmanın 2.günü ve daha yeni bir haber yaptınız.lütfen bundan sonra bu yarışa da haber yapın.en azından ülkemizde olmasından dolayı bunu yapmalıyız….

  5. Evet ya bu hafta WRC Türkiye de mi imiş çok yazık bize de yazık ama medaya ya da yazıklar olsun bu kadar duyarsızlık olur mu be kardeşim.Utanmak lazım valla..

  6. valla ya bu hafta türkiye rallisi olduğu tv'de bile söylenmedi. TRF1.net'te olmasa haberimiz olmayacak teşekürler TRF1.net.

  7. Keşke Antalyada olsaydım… Yola ilk çıkmadan kaçma olayı Yunanistanda da çok görülen bir durum.

  8. tolga soydan avatarı

    bu ford takımı hep aynı şeyi yapıyo.yarın ki etaplarda yolu temizlememk için nerdeyse duruyolar.loeb yinede alır.

  9. bu hafta sonu türkiyede wrc varmış hiç haberimiz yok :O

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir