Fransa Öncesi Mclaren Mercedes

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton

Fransa GP’deki 10 sıra grid cezası yarış hazırlıklarını nasıl etkileyecek?

Lewis Hamilton: Mantıken bu çabucak üstesinden gelmesini öğrenmeniz gereken bir durum. Bu kesinlikle benim Fransa için hazırlıklarımı etkilemeyecek. Yükselmemizi sağlayacak stratejiyi optimize etmek için çok çalıştık ve eğer puanlar kazanmak istiyorsam bir kaç arabayı geçmem gerekeceğini tahmin ediyorum.

Pisitn karakteristiği atak yapman için yardımcı oluyor mu?

L.H: Magny Cours geçiş yapmak için en kolay yer değil ancak bu mümkün. Adelaide virajında içeriye dalabilir ya da bir sonraki virajda deneyebilirsniz. Ancak odaklanacağımız alan stratejimiz olacak. Magny Cours’ta pit alanı çok kısa ve bu da yarış için stratejide açık olabilmemizi sağlıyor.

Avrupa’ya dönmenizle beraber takımın Monaco ve Kanada’da gösterdiği performansı sürdüreceğini düşünüyor musun?

L.H: Keisnlikle. Kanada’da sonuç üzücü olsada, genel olarak performansımız tüm takımı tetikledi. Geçen sene yüksek hızlı virajlarda biraz yavaştık ancak bu seneki araç bunların üzerinden geldi. İyi durumdayız.

Heikki Kovalainen

Magny Cours için ne düşünüyorsun?

Heikki Kovalainen: Burada yarışı her zaman sevdim. Bazı yüksek hızlı virajlar ve şikanlar olduğu için pilot için oldukça mücadeleci bir pist ve bu virajlarda aracı serbest bırakamazsınız, dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tür virajları gerçekten seviyorum.

Bu sene bazı iyi yarışların kötü şans yüzünden etkilendi. Bu seni de etkiledi mi?

H.K: Tüm sezon söylediğim gibi sonuçlar göstermese de araca giderek daha iyi alışıyorum. Ve gerçekten Magny Cours’u sevdiğim için antrenmanlarda gelişim gösterip yarışta çok iyi durumda olmak için sabırsızlanıyorum.

Şu andaki şampiyona pozisyonunu nasıl değerlendiriyorsun?

H.K: Şu anda puan tablosuna bakmıyorum. Dünya şampiyonluğu hâlâ açık ve bana sadece Fransa’da iyi puanlar kazanmak yardım edecek. Ben hâlâ ilk galibiyetimi almaya kararlıyım.

Martin Whitmarsh

MP4 23’ün Avrupa yarışlarında rekabetçiliği konusunda ne kadar eminsiniz?

Martin Whitmarsh: Geleneksel olarak Monaco’da hep hızlı olduk ve bu seferki Kanada performansımızdan da keyif aldık ve hâlâ performansımızdan memnunuz. MP4 23 için gerekli gelişimleri gösterdiğimizi hissediyoruz. Kanada’da sonuca yansımamış olsa da Fransa’ya çok iyi düşünce çerçevesinde gidiyoruz. Kışın uyugladığımız gelişim programında hedeflerimizden birisi yüksek hızlı virajlarda gelişmekti ve bunu yapabildiğimizi hissediyoruz ve hem Many Cours hem de Silverstone bunu göstermemizi sağlayacak.

Lewis’in genelin dışında 10 sıra cezası ile başlayacak olması yarışı nasıl etkileyecek?

M.W: Fransa’ya tek aracı normal strateji ile yarıştırabileceğimizi bilerek gidiyoruz, bu bakımdan görevimiz normalden farklı olacak. Yine de her iki araçtan maksimum performansı çıkarmaya çalışacağız. Hem Lewis hem de Heikki şansları konusumda kendilerinden eminler ve onlara yarışta en iyi stratejiyi vermek için strateji uzmanlarımız ve mühendislerimiz ile sıkı çalışacağız.


Yorumlar

  1. valla onu bunu bilemem ama kimse fransa gibi bir yerde hemde kuru havada 4 pit stop yapamaz.hadi yaptı diyelim yarışı kazanamaz. Michael Schumacher hariç.luca baldisserri nin taktik zekası ile 4 kez pit yapıp yarışada 2 sıradan başlayıp 2004 fransa yarışını kazanmıştı MSC.hala gülüyorum ne yürek beeee.tabi msc nin amansız hızı en büyük artı aynısını alonso yada ham kubica bile yapamaz.o her yönüyle bi efsane.şimdi girsin yarışa f2008 le massanın yerine yarışsa kesin kazanır.

  2. bunun sitelerle alakası yok tahsin. yarış başlayana ya da bitene kadar kimse yağmur yağıp yağmayacağını % 100 söyleyemez..

  3. bu sezonad bütün yarışlarda yağmur olasılığı var walla doğru dürüst bir yarış izlemedik bütün siteler farklı yazıyor biri fransada sıcak havada yarış yapılacak diğeri fransada yağmurlu bir yarış izliycez diyor bu ne yaww böyle doğruyu söyleyecek bir allahın kulu yokmu.

  4. yağmur yağarsa lewis ın daha da dikkatli olması lazım. kaygan zeminde geçiş sırasında hata yapmak çok daha kolay. burda hata yapmazsa yağmur biraz işine gelir.

  5. Yağmur yağma olasılığı da varmış o zaman her şey farklı olur..

  6. geçen seneye bakacak olursak burda ferrarinin üstünlüğü söz konusu.lewis için en muhtemel start pozisyonu bence 3. lük. eğer depoyu doldurup ilk bölümü uzun tutmayı amaçlarlarsa bu bile imkansız olabilir. ama bence de 3 pit-stop intihar olur. stratejileri çok merak ediyorum. bekleyip görücez artık. ama puan alıcaktır diye düşünüyorum

  7. ogun savaş avatarı

    Bence orta bölümde pit yapıcaklardan bi kaç tur sonra girmeyei tercih eder.Bu yarışta Lewisin güvenlik aracının içeri girmesini beklemekten başka bi şansı yok

  8. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    hadi kova göster kendini artık.sen reno'da bile daha iyi işler yaptın…yüzümüzü kara çıkarma…

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ah ulan ah mp4-20 nerelerdesin ,taktik strateji boşver fulle depoyu devam :))

  10. bence takım uzun bir 1. bölüm seçicektir yani çoğu takım 19-21 turlarda ilk pitini yaparken o 25-26. turda ilk pitini yapıcaktır sonra kısa bir 2. bölüm uzun bir son bölüm yapabilirler..

  11. kaan kaanhan avatarı

    aslında 5. viraj gayet uygun atak yapmaya, hakineni az seyretmedik o virajda atak yaparken 🙂 düzlük hızınızda iyise mümkün 5. virajda.

  12. fransadaki mücadele geçen seneki

  13. Özellikle arkasına takıldığı pilot tecrübeli bir pilot ise geçiş neredeyse imkansız olur bkz Heidfeld Alonso mücadelesi

  14. 10 sıra geriyden başlama cezası almışsa 3 pit stop intihar olur. Fransa geçişin kolay olmadığı bir pist. Hamilton hafif aracıyla yavaş birisinin arkasına takılıp turları sayar artık.

  15. polu alır 10. sıradan başlar, ama gerisini getirebilir mi pek umudum yok… Başka bir pist olsa mümkündü.

  16. tolga soydan avatarı

    muhtemelende polü alıcaktır.

  17. yani lewis 3 pit yapacak,pit yolunun kısalığı avantaj olabilir…bakalım görelim o zaman ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir